Autor Wątek: Dom weselny Pałacyk w sosnowcu  (Przeczytany 29816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline villou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009r.
Dom weselny Pałacyk w sosnowcu
« dnia: 20 Lutego 2008, 18:29 »
Witam potrzebuje opini na tema tej sali??miał ktos z was tam wesele albo słyszał cos o niej??

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Odp: Dom weselny Pałacyk w sosnowcu
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2008, 21:41 »
jeśli chodzi o ten pałacyk na paderewskiego odradzam, nie byłam tam na weselu, ale słyszałam opinie osób, które się tam bawiły, że podobno w podłodze są dzury i przy większych tańcach buty wpadają w te dziury, ale ich nie widać bo jest położona wykładzina i że obsługa też nie za bardzo
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline Julaa82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2009, 16:35 »
co do sali na paderewskiego jestem bardzo zadowolona :) miałam tam wesele, są dwie sale- górna i dolna, jedna i durga super.  możliwy nocleg- są pokoje hotelowe kuchnia doskonała , co do podłogi jest zrobiona nowa , tańczylo sie extra ,ogólnie polecam .

Offline madziares1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Marca 2009, 11:16 »
ja będę miała w sierpniu wesele na tej sali, koleżanka miała w grudniu i była bardzo zadowolona. Jedzenie było pyszne, obsługa super. Ja mam w tej sali na dole.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Marca 2009, 15:25 »
jak szukałam sali w styczniu to oglądałam ją;
nie podobała mi się sala - wystrój bordowy, jakoś tak ciemno było - a to była 10 rano  ;D
fajnie jest zrobione podwórko, więc latem jest ok;
nie bardzo oblegana sala, bo były jeszcze wolne 2 terminy na czerwiec 2009 - a przecież czerwce schodzą najszybciej; prawie wolny sierpień i wrzesień; ale oczywiście mogło się zmienić, bo to było 2 miesiące temu;
płaci się od osoby 160-190zł [takie ceny podał mi Pan, który mi pokazywał wszystko];

Offline Kinga100
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Marca 2009, 21:31 »
Czytając niektóre opinie odnoszę wrażenie, iż konkurencja Pałacyku nie śpi.  Bawiłam się na górnej sali 09. 08. 2008, sala była klimatyzowana, o wystroju pałacowym.  Cały efekt robią zapalone świece i świecące lampiony.  Dziwi opinia, że o 10:00 rano było w sali ciemno.  Wątpię, że z rana właściciel zapala wszystkie świece.  Moja koleżanka zarezerwowała dolną salę na wrzesień 2009 i płaci 145 zł od osoby- więc kwoty podane w tej opini są mylne. . . . 
Dlaczego tak mało zwrazamy uwagi na potrawy podawane na przyjęciach weselnych, uważam, że w Domu Weselnym Pałacyk kuchnia jest bardzo smaczna. 

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Marca 2009, 21:53 »
Gdzie to jest i na ile osób jest ta sala, robią tam przyjęcia? dziękuję z góry za odp :)

Offline Julaa82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Marca 2009, 22:18 »
sala mieście się w Sosnowcu 
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2009, 21:34 wysłana przez liliann »

Offline Julaa82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Marca 2009, 22:22 »
jednak lepiej będzie jak każdy sam sobie pojedzie i obejrzy, jak zrobiliśmy to my, a nie słuchać innych.  Polecam, będziecie zadowoleni:)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Marca 2009, 02:16 »
Julaa82 - to chyba reklama,co?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Marca 2009, 02:37 »
Czytając niektóre opinie odnoszę wrażenie, iż konkurencja Pałacyku nie śpi.  Bawiłam się na górnej sali 09. 08. 2008, sala była klimatyzowana, o wystroju pałacowym.  Cały efekt robią zapalone świece i świecące lampiony.  Dziwi opinia, że o 10:00 rano było w sali ciemno.  Wątpię, że z rana właściciel zapala wszystkie świece.  Moja koleżanka zarezerwowała dolną salę na wrzesień 2009 i płaci 145 zł od osoby- więc kwoty podane w tej opini są mylne. . . . 
Dlaczego tak mało zwrazamy uwagi na potrawy podawane na przyjęciach weselnych, uważam, że w Domu Weselnym Pałacyk kuchnia jest bardzo smaczna. 

1 wypowiedź - i taki pozytyw? dosyć ciekawe, ale odpowiem...

nie życzę sobie takich sugestii; gdyż:
konkurencją nie jestem-wystarczy poczytać moje posty aby zorientować się że robię wesele i jestem tu po to aby wymieniać się informacjami  - tak więc przedstawiłam moją  opinię o sali; a wiadomo że każda opinia jest subiektywna więc nie każdy musi się z nią zgadzać;
a dziwna opinia??? raczej opinia nie może być dziwna...  [j.polski]
tak było i już;  być może efekt robią lampiony i świece, ale nikt mnie o tym nie poinformował, a raczej nikt mnie nie zaprosił na wieczór aby ten efekt obejrzeć;
co do kwoty - to taką dostałam informację na wesele: ceny 160-190zł;  a poprawiny 90zł  [interesowałam się 2 dniowym weselem];
co do potraw się nie wypowiadałam więc o co chodzi?
Pan mnie bardzo przekonywał, żeby się spieszyć bo "ludzie dzwonią" - nie zachęcił mnie tym [więc proszę więcej tak ludzi nie zachęcać,bo to nie tędy droga]; dlaczego? - bo co to znaczy,że ludzie dzwonią a w styczniu ma wolne terminy na najbardziej oblegane miesiące? coś nie bardzo...

uważam jednak, że już na komunię sala jak najbardziej się nadaje; bo jak będzie ciepło to jest fajnie zrobione wokół budynku więc dzieci gdzie mają pobiegać; jest na uboczu więc samochody nie przeszkadzają; cisza i spokój; na wesele mi jednak nie odpowiadało;

ale przecież, jak ktoś szuka sali, to bierze tylko namiary i -  jeździ, ogląda, rozmawia; i sam wybiera to co mu się akurat podoba;

ps
czy wystrój pałacowy - to nie wystrój w kolorze bordo ??? ;D

Offline Julaa82
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Marca 2009, 11:38 »
Cytat: MagdaMa link=topic=9836. msg862655#msg862655 date=1237684599
Julaa82 - to chyba reklama,co?

tak owszem, reklama jak najbardziej bo dlaczego nie skoro jesteśmy bardzo zadowoleni a w lipcu mój brat również robi tam wesele.  Byliśmy też na balu sylwestrowym i znajomych oczarowało obfite menu, obsługa oraz organizacja balu.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Marca 2009, 21:19 »
nie chodzi o to, że opisałaś że jesteś zadowolona [bo od tego to forum jest jak najbardziej] -  i że  to była reklama; tylko o to, że podałaś  namiary - czego tutaj się nie robi;D
pozdrawiam

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Marca 2009, 21:21 »
i jeszcze co do ceny - faktycznie zrobili PROMOCJĘ - i jak się szybko zarezerwuje, to cena od osoby 145zł;

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Marca 2009, 21:23 »
no tak ale ten pałacyk jest w tym miejscu co czarci młyn tak? w cazarcim robią chyba mniejsze przyjęcia? ciekawe czy też mają promocję cenową ?

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Marca 2009, 21:35 »
co do cen w czarcim - nie wiem; ale raczej nie;
myślę że pałacyk zrobił promocję, bo ma dużo wolnych terminów jeszcze na ten rok [bo ta promocja dotyczy tylko terminów na ten rok - tak mi Pan powiedział w każdym razie];

a to jest w całkiem innym miejscu;

Pałacyk jest na Zagórzu: dojeżdżasz do samego końca. Na końcu ulicy jest łuk w lewo [zaczynają się działki], a do Pałacyku nie skręcasz tylko wjeżdżasz jakby na wprost, w taką uliczkę gruntową. Jedziesz jakieś 500m i po prawej jest Pałacyk.

A Czarci jest gdzie indziej, , prosto pod wiaduktem - zaczyna się Andersa. Jakieś 2km dalej są światła, i za światłami po lewej jest Czarci.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2009, 21:37 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Marca 2009, 21:46 »
W czarcim byłam kiedyś na małym przyjęciu weselnym ale to było ponad 5 lat temu:) a teraz weszłam na str czarciego młyna i tam pisze o pałacyku to chyba ten sam właściciel i myślałam że też na andersa bo tam co dobudowali na górze... ech juz sama nie wiem co z tą restauracją wesele się zbliża a my mamy tylko wstępne restauracje zarezerwowaną ale ona jest na 60 osób a my chcemy teraz 35 zaprosić

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Marca 2009, 22:06 »
spokojnie - wysłałam Ci info na priv;
na pewno na coś się zdecydujesz ;D, wybór jest - tylko musisz sobie pojeździć i się zdecydować :-)

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Marca 2009, 22:31 »
odpisałam:)

Offline Norbert123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.08.2008
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Marca 2009, 22:01 »
Witam wszystkich.  Niespełna rok temu miałem przyjęcie weselne w Pałacyku w Sosnowcu.  Wtedy działała tylko jedna sala.  Polecam każdemu.  Wszytsko było OK.  Jedzenie dobre, obsługa tak samo.  Atutem sali jest też to, że można zrobić sobie niezłą sesję zdjęciową w środku.  Jedynym minusem (a ślub miałem w lato) było to, że  podawane napoje miały lód tylko na początku imprezy- potem już nie było, ale chyba związane jest to brakiem kostkarki. . . . .  Jeśłi ktoś chce jakieś dogłębne szczegóły- mogę podzielić się z nimi na priv-ie.  Pozdrawiam. 

Offline madziares1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Kwietnia 2009, 09:29 »
Jednak przeniosłam sie na sale na górze, w związku z tym,że będę w pokojach na górze położę gości. Jest nowa strona www. Więcęj zdjęć!!! Adres www ten sam.

Offline madziares1
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Kwietnia 2009, 11:10 »
dopiero teraz zobaczyłam styl mojego wpisu, polska jezyk trydna byc, przepraszam,ale zakrecona ostatnio jestem

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #22 dnia: 5 Maja 2009, 23:09 »
Ja byłam tam na komunii w ubiegłym roku w sali na górze. Polecam to miejsce, jest stylowe, jedzenie smaczne i wszystko eleganckie. Generalnie styl "pałacowy" dla koneserów takowego.

Offline mycha7777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Października 2009, 16:46 »
mam pytanie : dziewczyny na ile osób miałyście wesele na górnej sali w Pałacyku i czy wystarczyło miejsca do tańczenia , bo to mnie najbardzuej dreczy , czy wszyscy gośce sie zmieszczę na parkiecie  ::)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Października 2009, 17:12 »
"Pałacyk" o którym mowa to nic innego jak dawny Dom Działkowca. Kiedyś odbywały się tam jednocześnie dwa wesela przez prawie okrągły rok. Wolnych terminów nie było!. Tak było przez wiele lat. Potem przyszła nowa era i Dom Działkowca zaczął podupadać. Zaczęto budować nowe sale, bardziej nowoczesne. Był okres, że odbywało się jedno, góra dwa wesela w ciągu miesiąca (w porównaniu do minionych lat 8, a czasami 10 wesel). Było tak do momentu przejęcia górnej sali przez prywatnego Inwestora (w późniejszym czasie również dolnej). Od tego momentu Dom Działkowca przekształcił się w "Pałacyk"  i zaczął odbijać się od dna. Obecnie obie sale są w stylu tzw. pałacowym (od tego nazwa). Jest tam dobra akustyka (w miarę dobra ;) ), do obsługi nie mam zastrzeżeń jak również do menu. Mnie smakuje. Mam jedno zastrzeżenie, ale to jest nie ważne bo to dotyczy wystroju. Za duży przepych w kiczowatym wydaniu. W skali 10-cio punktowej daję "Pałacykowi" 7.  3 punkty odbieram za dojazd do niego. :)
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2009, 12:33 wysłana przez Sylvi »

Offline wild_rose

• forumowicz
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Października 2009, 20:48 »
Czarci Młyn i Pałacyk należy do tego samego właściciela. Bez problemu można znaleźć stronę www przez google- zarówno jednego jak i drugiego miejsca. W Czarcim Młynie byłam na wielu imprezach (niestety, żadna z nich nie była weselem), Pałacyk tylko oglądałam, szukając sali na własne wesele- i zgadzam- balansują na granicy kiczu. Mimo że wystrój Czarciego jest bardzo podobny- nigdy jakoś o tym nie pomyślałam.
Za to miałabym pewne zastrzeżenia co do obsługi- nie zawsze wszystko im wychodzi, czasem brakuje synchronizacji (szczególnie, kiedy są dwie imprezy jednocześnie i okazuje się, że obsługa "zaginęła" ;) ).

Ale może to tylko takie moje małe zboczenie zawodowe ;) (kiedyś pracowałam w hotelu). Teraz powoli staram się przymykać na niektóre sprawy oko. Jedzenie jest smaczne, jest go dużo, a to, że czasem zdarza się, że klient (dosłownie i z własnego doświadczenia) dostaje musztardę po obiedzie to juz inna kwestia ;)

Myślę, że jeśli komuś nie przeszkadza otoczenie Pałacyka- spokojnie może się na niego decydować :)

Offline filip_sc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.12.2008
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Października 2009, 11:24 »
Witam.
Nie omieszkam wdać się w dyskusję  do wyżej wymienionego postu ponieważ miałem okazję być na uroczym balu Sylwestrowym co do tej pory tylko mogłem wymarzyć by gościć w takich ciepłych salach pałacowych.
Dzień taki jak wesele uważam za szczególny i sam nie wahał bym się na zorganizowanie jakiegokolwiek przyjęcia w tak pięknej niecodziennej sali.
Na co dzień jesteśmy otoczeni różnymi restauracjami, salami pseudo Weselnymi o wystroju zimnym, nieeleganckim , bo w nich możemy zauważyć lekki przeprowadzony remoncik. . .  bez odrobiny włożenia w to duszy i wyobraźni.  Pisząc o kiczu należy dokładnie zapoznać się z tego typu znaczeniem. . .  Przepraszam za szczerość i serdecznie pozdrawiam Filip.

PS.  w tym roku również wybieramy się całą ekipą do 'Pałacyku' na Bal Sylwestrowy.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2009, 12:34 wysłana przez Sylvi »

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Października 2009, 15:00 »
Wyobraź sobie Filipie, że wiem co oznacza wyraz "kicz" i nie zmieniam swojego zdania.
Ps. Miłej i udanej zabawy sylwestrowej życzę Tobie i Twoim znajomym:).

Offline Katia85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2011r. Anmark
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Października 2009, 17:29 »
Tez tam bylam na weselu i podpisuje sie pod zdaniem Obserwatora dla mnie ta sala zalatuje kiczem i jeszcze ta ruchoma podloga, dla mnie tragedia :-\

Offline oceanka85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Października 2009, 18:59 »
Po znalezieniu sali i obejrzeniu fotografii na stronie pomyślałam, o tym pałacyku "WOW, to jest sala moich marzeń - chcę tam wyprawic moje wesele :)". . .  I powiem Wam, że dopóki nie zobaczyłam gdzie to jest i w jakim stanie są te lokale to na 100000 % była przekonana, że w przyszłym roku tam właśnie będziemy się bawić . . . ale niestety. . .  Rzeczywistośc bywa okrutna :/
Po pierwsze bardzo nie pasuje mi lokalizacja pałacyku - ogródki działkowe - masakra. . . .   :-\
 Po drugie - "Pałacyk" z zewnątrz w niczym nie przypomina pałacu. . .
Po trzecie - tandetne, kiczowate, plastikowe dekoracje, odchodząca od scian tapeta, wytarta wykładzina, dziury w podłogach zamaskowane jakimś beznadziejnym linoleum. . . 
SZOK W TRAMPKACH. . .  :o :o :o :o :o :o :o :o :o

p/s I proszę mnie tu nie oskarżać o to, że jest to mój pierwszy post, i że jestem jakąś tam konkurencją , czy czymś tam jeszcze. . . 
Byłam tam i widziałam na własne oczy. . .   
Że pięknie to może i jest, ale na zdjęciach. . . .  W rzeczywistości wygląda to całkiem inaczej. . .