Autor Wątek: czekoladowe fontanny :)  (Przeczytany 25888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Odp: czekoladowe fontanny :)
« Odpowiedź #60 dnia: 28 Lutego 2009, 23:49 »
Mi się tez bardzo podoba pomysł czekoladowej fonatanny, zwłaszcza, że jestem wielką słodyczofanką :) Boję się tylko, wcale nie o dzieci, a o siebie samą.  Mam ogromnby talent do wylewania wszystkiego i tłuczenia i obawiam się, że ja w białej sukni plus fontanna z ciemną czekolada to mogłoby się zakończyć małą katastrofą :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #61 dnia: 1 Marca 2009, 13:26 »
Malavi masz racje, ja rowniez obawiam ze taka katastrofa moze sie przydarzyc wlasnie mi i wtedy suknia nie bedzie wygladac  korzystnie  ;)

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #62 dnia: 2 Marca 2009, 13:42 »
 :skacza:  super jest czekoladowa fontanna już nie moge się doczekać jej na swoim weselu :)

Offline LittlePoodle

• forumowicz
  • data ślubu: 01. 08. 2009
« Odpowiedź #63 dnia: 2 Marca 2009, 22:51 »
Ja tez sie troche boje o moja sukienke, ale w sumie mam krotka kiecke to moze spadnie na ziemie?:) - chyba bede prosic mojego mena , zeby mnie karmił- ale to moze sie jeszcze gorzej skonczyc ;D

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #64 dnia: 2 Marca 2009, 23:52 »
ejj dziewczyny bez paniki na pewno nic się nie rozleje - a jak już się boicie to musicie jeść przed spaniem :D
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #65 dnia: 8 Marca 2009, 13:30 »
Polecam czekoladowe fontanny, bo pomimo tego ze nam sie kojarza ze slodyczami i dziecmi to sa przebojem wszelkich imprez i dorosli je uwielbiaja. Oprocz klasycznych smakow mozna sobie zamowic czekolade o smaku capuccino, karmelu, czy kolorowe: miodowa, limonkowa, truskawkowa.
Dodatkowy koszt obslugi takiej fontanny nie jest zabojczy cenowo jednak konkretny bo ok 244 zl ale sa firmy ktore wliczaja obsluge w koszty lub np. dodatkowo daja druga mini fontanne w niewielkiej cenie lub gratisie i tam mozna serwowac czekolade nietypowa, np. truskawkowa.
Jesli ktos potrzebuje fontanne niech pisze do mnie na priw.
Aha i mam namiary na firmy ktore dostarczaja kurierem swoje fontanny wiec niewazne skad jestescie zawsze cos sie da zrobic.

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Kwietnia 2009, 16:09 »
U nas fontanny muszą się pojawić, fajnie to wygląda i super smakuję.  My będziemy mieć jedną średnią z normalną czekoladą i do niej po bokach dwie mini z czekoladą egzotyczną.  A poza tym zdecydowaliśmy się też na fontannę alkoholową do której wlejemy likier waniliowy i do niej będzie 200 czekoladowych kieliszków.  :) Fontanny są super i jak ją tylko zobaczyłam to wiedziałam że i u mnie na weselu się pojawi.  :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Kwietnia 2009, 16:42 »
Miya bardzo masz to wszystko dobracowane jak na wesle w 2011 :) ja myślałam, że szaleje, że tyle wczesniej wszystko planuje, a tu proszę :) sa lepsze zawodniczki  ;)

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Kwietnia 2009, 16:47 »
No wiesz to jakby samo wyszło, po pierwsze terminy zmusiły nas do szukania rzeczy już, poza tym musiałam opracować budżet a ponieważ nie chcieliśmy się sugerować ceną(w sensie, że coś jest np. za tanie i jest podejrzane, albo, że jest za drogie i nawet na to nie patrzymy) to wybraliśmy przy okazji rzeczy które nam odpowiadają. :) A fontanny były moim marzeniem. :)

Offline ka-milka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2010
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Czerwca 2009, 09:03 »
Czekoladowe fontanny to jest to!! Byłam na weselu mojej siostry i powiem, że efekt zniewala, zresztą, która kobieta oprze się czekoladzie  ;D
Ja mam ślub za niedługo i już szukam czegoś takiego i powiem, ,że jest kilka ofert na nie podajemy stron www
Po raz kolejny zamieszczne są adresy zakazane przez Regulamin!
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2009, 11:55 wysłana przez Maja »

Offline mart_a_2
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Lipca 2009, 11:46 »
Witajcie, byłam na dwóch weselach gdzie były czekoladowe fontanny i muszę wam powiedzieć, że jeśli się decydujecie to tylko na taką "nie domową" wersję tylko przeznaczoną właśnie dla firm cateringowych.  Wesele ma się raz w życiu, a te małe fontanny z allegro po 200-300zł to na urodziny dziecka się nadają a nie na przyjęcie weselne.  Fontanna jest świetnym pomysłem nie tylko dla dzieci, ale głównie dla dorosłych, moi znajomi często z niej korzystali i nikt się nie ubrudził, bardziej prawdopodobne że sobie wylejecie zupę na sukienkę niż że wam kapnie czekolada.  Ja polecam wynająć taką konkretną, żeby był super efekt, a te małe to noc poślubną sobie kupcie to będzie wesoło :)

Offline Susanna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #71 dnia: 20 Lipca 2009, 18:55 »
Byłam uprzedzona do czekoladowych fontann ale jak zobaczyłam te fontanny na targach ślubnych i spróbowałam owoców oblanych czekoladą - przepadłam! Bardzo chciałabym mieć taką fontannę na weselu. Chyba będę musiała zacząć rozglądać się za firmami wynajmującymi to cacko albo kupić bo wesele za rok :) Polecam, myślę, że to fajna sprawa, takie urozmaicenie.

Offline maja175

• forumowicz
  • data ślubu: 02.05.2009
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Sierpnia 2009, 15:32 »
Miałam fontanny na swoim weselu  (dużą z czekoladą mleczną i mniejszą z białą czekoladą). Zarówno goście jak i ja... wszyscy byliśmy urzeczeni tym wynalazkiem. Teraz przy każdym spotkaniu z gośćmi weselnymi ktoś wspomina ten gadżet! Fontanny robią wrażenie i szczerze polecam :D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Sierpnia 2009, 22:44 »
U nas mała fontanna zdała rolę! Gością sie podobało a szczególnie dzieciakom, tylko troche nabałaganiły!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Sierpnia 2009, 14:37 »
Mikoala, a miałaś obsługę?

U mnie będzie fontanna czekoladowa i alkoholowa i zastanawiam się czy obsługa jest koniecznością czy można sobie ten koszt zaoszczędzić?  ;)

Offline maja175

• forumowicz
  • data ślubu: 02.05.2009
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Sierpnia 2009, 15:20 »
Polecam fontanny z obsługą. Obsługa dba o czystość... a płynna czekolada kapie straszebnie :) i wtedy nie wygląda to już estetycznie.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Sierpnia 2009, 15:23 »
Właściwie to po krótkim zastanowieniu się doszłam do wniosku, że warto z obsługą też ze względu na to, że po weselu zabierają i nie ma najmniejszego problemu ;)

Offline mitchel007

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: w trakcie ustalania
« Odpowiedź #77 dnia: 21 Sierpnia 2009, 15:39 »
czy instnieją fontanny z białej czekolady?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Sierpnia 2009, 15:45 »
Z tego co wiem to owszem. Z białej, mlecznej, gorzkiej a nawet truskawkowej i innych smakowych np cappuccino. Są też fontanny alkoholowe :)

Offline Dziobasek25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Sierpnia 2009, 20:12 »
Restauracja-Hotel Marysin Dwór w Katowicach oferuje fontannę czekolady jako dodatek do menu weselnego, ale my chyba się nie zdecydujemy z uwagi na koszty i możliwość upaprania przez dzieciaki wszytskiego i wszytskich ;p nie wspominając już że sama mam spore umiejętności "samopaprania" :P

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Sierpnia 2009, 19:07 »
Z obsługą to troche drogo wychodzi !!
U nas goscie sami maczali sobie banany, wafelki itd... no troche nakapało ale bez przesady nie było jakiegos mega syfu. 

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #81 dnia: 26 Sierpnia 2009, 17:39 »
Ja miałam mieć fontannę, ale zrezygnowaliśmy.. :cool:
Po wypróbowaniu jej na innej rodzinnej imprezie stwierdziliśmy, że mimo wszystko czekolada kapie i niewiele trzeba by ktoś się ( lub nie daj Boże kogoś innego:!:) pochlapał ....
Dodatkowo dla dzieci jest to niezmierna frajda :skacza:, a ja wolę nie mieć poodbijanych dziecięcych rączek na mojej białej sukni ;)

Dla tych którzy się nie zniechęcają mogę napisać, że czekoladka w smaku naprawdę pyszna i przekąski w niej maczane z pewnością będą dobrym urozmaiceniem weselnych posiłków :)

A fontanna z obsługą kosztowałaby nas zbyt dużo więc pieniążki te zainwestujemy w inną atrakcję dla gości :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Sierpnia 2009, 19:42 »
my właśnie zrezygnowaliśmy ze względu na dużą liczbę dzieci an weselu

Offline j-paulinka

• Grzesiomanka:))
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 30 Września 2009, 19:48 »
Ja te zamierzam wynająć taką pyszniastą fontannę:) na nasz wielki dzień, tylko zastanawiam się - i tu pytanie dla tych, które miały już wesele z fontannami - czy robić jakieś jej "wielkie wejście" tzn.  wjazd?? czy żeby stała od samego początku?? jak myślicie?? no i też przerażają mnie dzieciaczki, ale może nie będzie tak źle:))

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Października 2009, 14:58 »
Hej,

moje doswiadczenia jako goscia sa tylko negatywne. Dzieciaki rozbalaganily wszystko, choc ciezko twierdzic, ze byly w tym same. Skonczylo sie nie tylko na zaciapanych ubraniach, ale i na sporo wyzszym rachunku koncowym, gdyz wlasciel musial oddac wszystko co ma element okladziny do czyszczenia. No i elementy sali samej w sobie wymagaly wiekszego szorowania niz standardowo.
Takze: okej, jesli to marzenie, ale ostroznie:)

Pozdrawiam!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Października 2009, 15:09 »
Dla tego ja do fontanny jednej i drugiej wezmę obsługę. Wolałabym, żeby nikt się niczym nie upaćkał ani tym bardziej kogoś. A już na pewno won od mojej sukni  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 2 Października 2009, 08:28 »
ja miałam czwórke dzieciaków w wieku 7-8-9-10 oraz 2 latka i fontanna była bez obsługi, podchodzili do niej i dorośli i dzieci. Sala nie była pobrudzona, a fontanna zdała egzamin.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #87 dnia: 2 Października 2009, 09:01 »
i tu pytanie dla tych, które miały już wesele z fontannami - czy robić jakieś jej "wielkie wejście" tzn.  wjazd?? czy żeby stała od samego początku?? jak myślicie?? no i też przerażają mnie dzieciaczki, ale może nie będzie tak źle:))

Wjazdu niestety nie Zrobisz ponieważ ta "aparatura" wymaga wcześniejszego zmontowania oraz rozgrzania żeby fontanna czekolady ładnie sie prezentowała , jednym słowem energia elektryczna jest niezbędna do życia czekoladowej fontanny  ;)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #88 dnia: 21 Października 2009, 12:30 »
Zaliczam się do mniejszości..u mnie fontanny nie będzie ;)

Offline Susanna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Listopada 2009, 21:05 »
Jeśli lokal, w którym będzie wesele nie ma takiej fontanny to czy już teraz powinnam ja zarezerwować ? Do ślubu jeszcze 8 miesięcy ale nie wiem czy popyt na fontanny jest aż tak duży ?!
U nas dzieci będzie niewiele (w sumie może 5) więc myślę że jeśli rodzice pomogą w oblewaniu smakołyków czekoladą to maluchy nie będą wyglądać jak prosiaczki ;)