Autor Wątek: Hotel-Restauracja Trojak  (Przeczytany 11411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pinesia

• forumowicz
Hotel-Restauracja Trojak
« dnia: 6 Stycznia 2008, 21:16 »
Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale to dlatego, że nie bardzo miałam czas żeby tu siedzieć :|
Powiedzcie mi czy słyszałyście coś o Trojaku a jak tak to co możecie mi o Nim powiedzieć. Bardzo podoba mi sie ta restauracja i w ogóle jest w super miejscu. Tylko sama tam nigdy nie byłam i nie wiem co sądzić o tej sali. Z góry dziękuje za pomoc !! :)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
Odp: Hotel-Restauracja Trojak
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Sierpnia 2008, 16:52 »
Tez chcialabym sie czegos dowiedziec! Moze ktos sie jednak podzieli wrazeniami.  Bardzo prosze !!

Offline Agusia:)

• nowicjusz
  • *
  • Agnieszka i Marcin:)
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Sierpnia 2008, 16:03 »
Bylismy tam już raz na weselu,
i powiem że po tym co widzieliśmy,zdecydowalismy się właśnie na ten lokal:)

Jedzenie bardzo dobre,sala bankietowa(ta duża) jest naprawde piękna.
Kryształy wieczorem wyglądaja super,a i duzy taras i plener zaraz obok.

Sale rezerwowalismy w styczniu,chcielismy na lipiec,a ze wzg na brak terminu mamy Sierpień.
Teraz buduja 3sale która ma być gotowa na kwiecień,i ma byc na 100osób,

Wieć jeżeli chcecie Trojaka, to musicie się szybko decydowac. . . .

P. S noclegi tanie:)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Sierpnia 2008, 13:38 »
Ceny noclegow sa calkiem wzgledne, tylko trzeba miec na uwadze, ze jak dobuduja ta druga duza sale to beda dwa wesela jednoczesnie (choc nie wiem, czy juz tak nie jest, bo tam sa chyba jeszcze dwie mniejsze sale).  Nie wiem jak to bedzie zorganizowane, pewnie znajda jakies sensowne rozwiazanie, tylko, ze Pani udzielajaca inf.  powiedziala mi, ze moze sie zdazyc, ze jedno z wesel zarezerwuje wszystkie miejsca noclegowe.  Mysle ze, wtedy niestety sprawdzi sie regula 'kto pierwszy ten lepszy', a moze jeszcze i inna.  
Nie wiem natomiast jak jest z jedzeniem i to mnie najbardziej interesuje (czyt. martwi).  Pani z obslugi powiedziala, ze nie maja zadnego wzorcowego menu, co bylo dla mnie co najmniej dziwne, bo w kazdym lokalu dostaje wzorcowe menu wraz z inf.  o cenie za to co jest w nim serwowane.  W przypadku wesela z kolei regula 'brak informacji to dobra informacja' zdecydowanie nie sprawdza sie.  

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Sierpnia 2008, 13:56 »
Agusia

Czy Wy znacie menu ??

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Sierpnia 2008, 20:17 »
Wiesz co Mesitini to jest specyficzna kobieta i tak dosyć dziwnie się z Nią rozmawia, jak idziesz tylko tak sie zorienotwać. Natomiast jeśli już podpisujesz umowę całkiem inaczej się z Nią rozmawia, więcej powie i ogólnie więcej sie dowiesz co byś chciała. Choć menu nie pokazywała żadnego nawet po podpisaniu umowy ale mówiła co najczęściej jest z takich podstawowych dań przygotowane :)
Generalnie myślę, że wszystko jest ok i warto tam robić wesele inaczej nie byłoby tak ciężko ze znalezieniem wolnych terminów :)

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Sierpnia 2008, 21:00 »
Menu każda para ustala indywidualnie... 2miesiące przed slubem
Ale raczej standardowe,(choć dla szefa kuchni nie ma rzeczy niemożliwych,
zrobią wszystko co chcesz:)

Na tym weselu na ktorym bylismy młodzi chcieli prosiaka pieczonego i (krewetki dla tych odważnych)
wyglądało to naprawde bardzo dobrze,a co najwazniejsze było smaczne...

Najlepiej zjeśc obiad w restauracji zapoznać się z Menu,
bedziecie wiedziec czy wam pasuje,
a potem poprosić panią Krysia i porozmawiac o weselu:)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpnia 2008, 18:53 »
Rozumiem Pinesia, ze i Ty tam bedziesz miala swoje wesele.
Z tymi terminami to jest tak, ze praktycznie wszedzie jest juz ciezko, nawet wiosna i jesienia.  Nie jestem w stanie tego traktowac jako wyznacznik jakosci uslug.  Zobacz sobie watek o Dworku pod lipami na Giszowcu.  Tam sa relacje kilku osob, ktore byly osobiscie na imprezach, a terminow tez juz wolnych nie ma w tym lokalu. 

Agusia Ty bylas tam na weselu, ale czy zwracalas na wszystko uwage pod katem swojego wesela, czy masz tylko takie ogolne wrazenie?
Ja niestety naleze do tych osob, ktore zwracaja na wszystko uwage, choc zdaje sobie sprawe, ze nie jestem w stanie wszystkim dogodzic.  Bardzo wazna jest ilosc jedzenia (pomijam smak, bo to oczywiste), co chcialabym aby przelozylo sie na cene.  Chodzi mi o porcje, aby nie byly za male, a w niektorych "dobrych" lokalach to sie zdarza (male porcje) i goscie wychodza glodni.  Na kazdej innej imprezie to moze przejsc, ale nie na weselu.  O tym mozna przeczytac tez w relacjach innych forumowiczow, nie pamietam juz w jakim watku.
Poza tym wymagam, aby lokal, ktory swiadczy usluge na jakims poziomie, mial tez bezpretensjonalna zastawe, a z tym tez roznie bywa i jeszcze wiele innych. . .
Nie zdolalam powyzszego na dzien dzisiejszy ustalic i dlatego jeszcze sie nie zdecydowalam, choc moze to blad.

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Sierpnia 2008, 20:34 »
Oczywiście Mesitini, że brak wolnych miejsc nie przekłada sie w 100% na jakość ale to tez o czymś świadczy. Co do Dworka pod Lipami to oglądałam osobiście ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Obejrzałam wiele sal i zdecydowanie Trojak zrobił na mnie największe wrażenie. Drugą opcją było Pinocy na Lędzinach ale odpadło z braku wolnych terminów i małej liczba miejsc do spania :|

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpnia 2008, 21:19 »
Ja tez widzialam troche sal, ale analizuje wszystko (doslownie) i to jest moja bolaczka.  Gdybym sie tak nie przyczepiala to wybor mialabym juz z glowy. 
Pinesja, jak rozumiec to, ze Trojak zrobil na Tobie najwieksze wrazenie, czy chodzi o wyglad i miejsce ?
U Pinocego sa nawet niedziele wszystkie zajete. 

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Sierpnia 2008, 22:22 »
No to fakt u Pincego terminy rozchodzą się jak ciepłe bułeczki :) Ale dla mnie i tak jest chore żeby zarezerwować sobie dobrą sale to trzeba zrobić to 2 lata wcześniej żeby mieć pewne :| Teraz wychodzi na to, że nawet jak sie jeszcze kogoś nie ma to trzeba sale szukać :)
Co do Trojaka to może tu już nie będę się rozpisywać na nowo tylko przeczytasz sobie na prv :)

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Sierpnia 2008, 17:46 »
Tak :) Ostatnio zartowalysmy z kolezanka, ze latwiej jest znalezc meza niz dobra sale. 

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Sierpnia 2008, 21:44 »
Mesitini no wiec co do Twojego pytania:)

Jak dla mnie wesele na 5+ ,jedyne co nam nie pasowało
gdy kelnerzy zrobili sobie pól godziny przerwy,
i raz na te 30minut nikt sie z obsługi nie pojawił na sali.
(ale myśle że to po konsultacji z parą młodą,gdyz było to w trakcie oczepin)

Co do porcji to było dużo,
i zostało tyle że na drugi dzien był pełny obiad + zakąski (typowych poprawin nie było)

Jedzenie bardzo smaczne,ilości naprawde duże,
obsługa dba o takie szczególy jak lody dla pary młodej i świadków,
podczas powrotu z  pleneru,napewno dostaniecie swoja porcje:)

A co do terminów,padło pytanie czy są wyznacznikiem.
Jak dla mnie tak,tym bardziej że trzecia sala powstanie.
Odnieśliśmy wrażenie że ten hotel,na weekendy staje sie typowym
i bardzo profesjonalnym Domem Weselnym,stąd też Nasz wybór:)

Pamiętajcie żę każdy sobie planuje sam dzien ślubu,i każdy ma jakieś swoje zachcianki,
ale każdy kaprys można z p. Krysia dogadac...
typu fontanny,balon z balonikami i konfetti,
jedyne co od Nas wymaga to zezwolenie ze strazy pożarnej na fajerwerki,
a to juz firma organizuje:)

Mam nadzieje że troche Wam pomoglismy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Sierpnia 2008, 21:50 »
P.S odwiedziliśmy chyba z 20-25 sal z Katowic i okolic
I jedyne co Nam odpowiadało to Trojak i Pinocy,
ale w pinocym stoły Nam sie nie bardzo podobały,bo ograniczaja widoczność,
a po drugie potrzebowalismy na oko 40noclegów

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Sierpnia 2008, 11:12 »
Widzę Agusia, że miałyśmy ten sam problem :) Co prawda w Pinocy nie przeszkadzały mi okrągłe stoły, bo nawet mi sie podobały ale tak jak pisałam już wcześniej mała liczba miejsc do spania. W trojaku nie mam z tym problemu i też mam na około 40 osób zarezerwowany nocleg :) Będziesz miała przede mną wesele, wiec z niecierpliwością będę czekać na wrażenia i jakieś cenne rady :)

Offline tina300luik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.07.2011
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Października 2010, 12:04 »
Witam
Na początku powiem szczerze jestem przerażona w kwestią ceny bo nie dostalam z partnerem jednoznacznego cennika, szefowa powiedziała nam tylko ze od 170-200os.  Ale co do sali jest piekna weszłam na nia pierwszy raz i już innej nie chciałam ogladać tak samo miałam z suknia :):) wesele mamy 23. 07. 2011 na tej nowej sali, jesli ktos chce zobaczyc jak wyglada daje linka hxxp: www. youtube. com/watch?v=cOWfgud0VM4 bo na stronce jeszcze nie ma zdjec tej pieknej sali :):)
1) czy ktoś ma może jakieś fotki z tej w/w sali bardzo bym prosiła o kilka prosze o kontakt na prv?
2) czy ktos wie czy napije i ciasto jest wliczone w cene bo zapomnialam sie spytac a teraz nie mam kiedy tam sie pofatygować ??
3) czy ktos wie czy na czas wesele zawsze sa pokrowce na krzesła bardzo mi na tym zalezy ?
to chyba wszystko z góry dziekuję

Offline Aniusia_1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Listopada 2010, 16:43 »
Cytat: tina300luik link=topic=9387. msg1384027#msg1384027 date=1286791449
Witam
Na początku powiem szczerze jestem przerażona w kwestią ceny bo nie dostalam z partnerem jednoznacznego cennika, szefowa powiedziała nam tylko ze od 170-200os.   Ale co do sali jest piekna weszłam na nia pierwszy raz i już innej nie chciałam ogladać tak samo miałam z suknia :):) wesele mamy 23.  07.  2011 na tej nowej sali, jesli ktos chce zobaczyc jak wyglada daje linka hxxp: www.  youtube.  com/watch?v=cOWfgud0VM4 bo na stronce jeszcze nie ma zdjec tej pieknej sali :):).  
1) czy ktoś ma może jakieś fotki z tej w/w sali bardzo bym prosiła o kilka prosze o kontakt na prv?
2) czy ktos wie czy napije i ciasto jest wliczone w cene bo zapomnialam sie spytac a teraz nie mam kiedy tam sie pofatygować ??
3) czy ktos wie czy na czas wesele zawsze sa pokrowce na krzesła bardzo mi na tym zalezy ?
to chyba wszystko z góry dziekuję

Hej!! ja będę mieć tam wesele 18 czerwca  :) Tylko że na tej największej sali, bo mamy dużo gości.  choć przyznaję, że ta nowa jest przepiękna!!
Rzeczywiście tak jak ty nie dostałam konkretnej ceny, ale to normalne i większość sal tak robi.  Mam nadzieję, że więcej jak 200zł nie będzie  :o
Jeśli chodzi o ciasto i tort, to są wliczone w cenę, nie ma natomiast napojów.  Z torta i ciast też możesz zrezygnować, wtedy opuszczą ci cenę.  Ale słyszałam, że mają dobre wypieki i sama się zastanawiam czy jest sens szukać, zamawiać, przywozić itd. . 
Jeszcze w tym roku mam zamiar się tam udać w sprawie szczegółów, więc jak będę wiedzieć coś więcej, to dam znać.
O pokrowcach nic mi nie wiadomo, na tej naszej sali chyba nie było, ale nie zależy mi na tym.

I jeszcze odnośnie teoretycznego zagłuszania się wesel nawzajem - byliśmy na naszej sali oglądać nasz zespół i pytaliśmy specjalnie o to - otóż nic takiego nie ma miejsca!! Zespołowi dobrze się tam grało, mieli dużo miejsca i nikt im nie przeszkadzał!! zresztą nawet gdyby tak było, to powiedzieli nam, że i tak będą grali najgłośniej  :P

Offline tina300luik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Grudnia 2010, 09:54 »
Witam
Wybrałam się wreście do Trojaka pod pretekstem, że moja kuzynka chce wynająć nie było Pani Krysi, ale oprowadzil nas Mily Pan który nie udzielał żadnych konkretnych informacji ale nie zależało mi na tym :) Chciałam zobaczyć jak sala wygląda bo zapomniałam i pokazać kuzynce hihihihi nio i obejżałam sobie te rzeczy które nie sprawdziłam jak byłam za pierwszym razem czyli WC, krzesła, taras :
WC- pachnące, czyściutkie i śliczne, aż sie tam chce siedziec hahaha żarcik :)
krzesła- nie wymagają zadnych pokrowców sa piekne jak z zamku obite pikenym materiałem (szkoda je zakrywać)
taras - piekny duży i jest ustrojony balonami w trakcie wesela :)

Jeśli chodzi o cene nie dowiedziałam sie nic nowego.  Ja zdecydowałam tort i ciasta kupic sama zostawiam im posiłki, słodycze, owoce mam nadzieje, że cena nie przekroczy 200zł !! jeśli przekroczy to chyba bede musiała na bank skoczyć:) oczywiście żarcik

POZADRAWIAM WSZYSTKICH jak cos to pytajcie co tam wiem chyba :)

Offline Aniusia_1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Kwietnia 2011, 17:49 »
Witam,

postanowiłam napisać, bo jestem już po ustaleniu menu.  Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona :) Menu mamy bogate i udało się zmiescić w kwocie 200zł a dokładnie 197zł :)
Mamy obiad + 3 gorące posiłki, w cenie są też ciasta i tort, bez napojów.
Mam nadzieję, że wszystko będzie smaczne i będzie ok.

Pozdrawiam!!

Offline tina300luik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Czerwca 2011, 12:41 »
Cytat: Aniusia_1984 link=topic=9387. msg1509725#msg1509725 date=1303919369
Witam,

postanowiłam napisać, bo jestem już po ustaleniu menu.   Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona :) Menu mamy bogate i udało się zmiescić w kwocie 200zł a dokładnie 197zł :)
Mamy obiad + 3 gorące posiłki, w cenie są też ciasta i tort, bez napojów. 
Mam nadzieję, że wszystko będzie smaczne i będzie ok. 

Pozdrawiam!!

Ja również byłam na ustaleniu menu i także jestem zadowolona na 70 os.  wyszła mi cena 185zł/os.  z 3 kolacjami, ciasta, tort jeśli ktoś bedzie chciał to menu to mam przepisane na kompa więc się podziele nim :).  Oczywiście Pani Krysia super doradza więc nie macie się czego bać i nie dajcie sie zastraszyć tym że tam jest drogo zawsze jak was stać nie bedzie możecie korygować menu do waszej ceny Pozdrawiam jak coś to prosze pisać na maila.

Offline Kasiaaa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Sierpnia 2011, 21:20 »
Dziewczyny, piszcie jak po Trojakowych weselichach, bo tez rozwazam tą sale na przyszly rok :)

Offline malinka987
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.08.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lutego 2012, 17:14 »
ponawiam pytanie poprzedniczki :)

Offline malinka987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Kwietnia 2012, 09:38 »
No własnie pisać jak tam po weselach w Trojaku. , jakie macie wrażenia, czy ktoś miał obiad poprawinowy tam i jak to wyglądało? no i jak wygląda sprawa noclegów i dostawek w pokojach?
Ja też tam bede miec wesele w sierpniu no i musze się w końcu wybrac tam ustalić jakieś szczegóły.  Tym bardziej, że zarezerwowałam nocleg dla gości, bo mam wszystkich przyjezdnych  ::) Chyba zaraz zadzwonię tam i się umówię z p. Krysią na spotkanie :)bo sama nie wiem czy nie zwlekałam z tym za bardzo
[/pre]

Offline malinka987
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Listopada 2012, 18:03 »
Ponieważ nikt nie pisze ja zdam relacje ze swojego wesela w Trojaku :)
Jestem bardzo zadowolona i gorąco polecam :) jedzenie jest pyszne i jest go dużo wszyscy goście byli zachwyceni :) obsługa też bardzo dobra :)
sala klimatyzowana, co prawda cena jest wysoka ale lokal godny polecenia.  Można zejść z ceny zamawiając tort, ciasta i owoce gdzie indziej bo tutaj mają bardzo drogie :) Wszystko można dogdać, pokoje dla gości są też w dobrej cenie :)