Już wszystko piszę - mam nadzieję, że zdążę zanim wstanie.
Na pocieszenie - spojrzałam w książęczkę - Gabrysia 20.08. miała 7 m-cy i 3 tyg i ważyła też 7500. Teraz waży 8750g w ciągu tego miesiąca przybrała zaledwie 190g. Była chora - to fakt, ale nawet jak nie jest to max 300 przybiera.
Menu:
ok 9 śniadanie - kaszka z ok 150ml wody
ok 11:30-12:00 II śniadanie - kanapka z wędliną/jajkiem/masełkiem (do wyboru) lub jogurt Bakuś
14 obiad - przeważnie ze słoika - 190g (jeśli mam zupę to ok 13 dostaje zupę, a II danie po 1-1,5 godz)
17 deser - owoce ze słoika lub banan
19 kolacja - kaszka - zjada mało, z ok 100ml wody
kąpiel, spanie
21:30-22 mleko - ok 150-180ml (przed chorobą zjadała czasami 210ml)
w nocy jest różnie, dziś np jak zasnęła wczoraj ok 20 to dopiero o 6:40 obudziła się na mleko i spała do 10, więc wszystko się przesunęło. Przeważnie budzi się jeszcze ok 2-3 na mleko i wtedy wypija 120-150ml.
W międzyczasie chrupki, paluszki, biszkopty.
Tetuś, we wtorek bylam z nią na kontroli po chorobie świątecznej. Gabi wtedy bardzo malutko jadła (pewnie przez zęby) i dostałam od pediatry Citropepsin - jest bez recepty, poprawia apetyt. Gabi dostała go tylko przez jeden dzień, bo apetyt wrócił (nie wiem, czy to po tym, czy zęby odpuściły).
Czy silnie reaguje na białko to ciężko mi stwierdzić, bo je różne przetwory mleczne, jogurty, sery żołte, twarogi i reakcji nie ma. Coś musiało być w tym mleku, co na nią silnie zadziałało.