Autor Wątek: Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?  (Przeczytany 21450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Odp: Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Sierpnia 2008, 15:34 »
Ja sie zastanawiam nad albumem z naszymi zdjeciami także z wesela ale nie takie wklejane tylko taka książka zrobiona i tam jeszcze podziękowanie, jakiś wierzsz może ... niewiem...no i kwiaty też napewno
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Sierpnia 2008, 18:56 »
u nas najprawdopodobniej podziekowanie dla rodzicow zrobimy dopiero na poprawinach i pominiemy je na weseleu.  Z tego wzgledu ze moi rodzice sa po rozwodzie i chcialabym ze swojej strony wlasciwie tylko mamie podziekowac i rodzicom narzeczonego. . .  w kazdym razie myslimy o kwiatkach, jakichs ladnych podziekowaniach w formie wiersza (znalazlam na allegro cos co mi sie podoba) i koszach z jakims fajnym zestawem (myslelismy zeby byl tam jakis oryginalny alkohol- winko likier i moze jakies łakocie)
A nie wiecie dziewczyny moze gdzie w olsztynie robia jakies takie ladne "koszowe" zestawy? bo nie moge nigdzie znalezc.  Tylko tyle co w necie i to w innych miastach?

Offline mONIA 001

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 lipca 2009
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Sierpnia 2008, 18:59 »
Ja widzialam w Realu za 70 ziko:)
moniaa

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-09-2009
Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?
« Odpowiedź #63 dnia: 1 Września 2008, 14:40 »
Czy je też mogę prosić namiary na kamerzystę i fotografa?

Offline mONIA 001

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 1 Września 2008, 14:59 »
J mam fotografa i kamerzyste z Koszalina ale jest bardzo dobry jak chcesz to pisz
moniaa

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
Kto się bawił w Tawernie Pirat na weselisku:)?
« Odpowiedź #65 dnia: 2 Września 2008, 06:58 »
Z Koszalina a ile on bierze? I czy przyjedzie? Poproszę o namiary na niego.  Z góry dzięki.

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #66 dnia: 2 Września 2008, 09:27 »
ja mam kamerzystę z Olsztyna, i bierze 1800 zl. Jak będziesz chciała namiary to na priva

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2 Września 2008, 10:31 »
Edyta! Jasne poproszę o namiary

Offline mONIA 001

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2 Września 2008, 11:48 »
Ja mam kamerzyste za 1200 i jest gitos. Robi to co trzeba bez jakiejs chorej grafiki i beznadziejnie dobranej muzyki.... to tak ogolnie.... tyle nagran co ja sie naogladalam to swiat nie zliczy:)
moniaa

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2 Września 2008, 11:57 »
mONIA001 Poproszę cię o namiary na tego pana.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #70 dnia: 2 Września 2008, 21:00 »
ja znalazłam fantastycznego fotografa, który robi nam (w cenie) sesję narzeczeńską - potem te zdjęcia ładnie w ramkę oprawia i opakowuje i jest gotowy prezent dla rodziców  :D

Offline iwonka820401
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 3 Września 2008, 07:16 »
Wisniowa Mogę prosić o namiary na tego fotografa?

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #72 dnia: 3 Września 2008, 17:52 »
ile Wiśniowa ten Twój fotograf bierze?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 3 Września 2008, 20:18 »
to zależy od opcji - 1500-2000 zł + oczywiście dodatkowo płatne ekstrasy (w tym np wspomniane wyżej prezenty dla rodziców)

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Września 2008, 17:49 »
Hej dziewczyny czy któraś z was była dziś zobaczyć sale w piracie?

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Września 2008, 13:38 »
no ja sie wybralam wczoraj obejrzec jak sie prezentuje sala juz udekorowana.  Wyglada calkiem sympatycznie, takie stonowane kolorki, i ten kolor scian nowy (zolty) jest duzo lepszy niz wczesniej niebieski czy tam zielony.  Stoly byly udekorowane wysokimi wazonami z bukiecikami kwiatow, obejrzelismy "swojski kacik" (ktory tez mamay zamiar zamawiac), toalety ktore miaszcza sie z boku sali (nie trzeba gdzies tam latac na gore) - sa calkiem calkiem.
Ogolnie wszystko ladnie, tylko ze sala na zdjeciach wydaje sie wieksza niz w rzeczywistosci.  Ale widac ze na te 100 osob spokojnie wystarczy.  Do tego wszytskiego dojdzie oswietlenie, muzyczka, jedzonko i powinno byc ok ;) Przekonam sie z reszta juz za miesiac :D
Niestety nie maialm mozliwosci zrobic wczoraj zadnych zdjec.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 7 Września 2008, 16:36 »
to ja mam w takim razie kilka pytań do Ciebie Gagaaa

dekoracje stołów - tzn wazony z bukietami  to Pirat robił czy Para we własnym zakresie - tzn czy one są już w cenie dekoracji?
co to jest swojski kącik?
ile jest tych toalet (kurcze jak byłam oglądać salę to nie pomyslałam, żeby tam zajrzeć)?

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 8 Września 2008, 09:22 »
dekoracje w calosci sa robione przez Pirata (łacznie z wazonami).

Swojski kacik - z boku sali jest jest taki kacik (tak jakby osobne wejscie, niewielkie pomieszczenie) gdzie ustawiony jest nieduzy stol, sa tam typowo wiejskie przekaski (np. kielbasa, kabanosy, wedliny jakie wybierzecie, ser, smalec itp). Jest to tez odpowiednio udekorowane. Zamawia sie to jako dodatek w menu jezeli para chce cos takiego. Ostatnie jest to dosyc popularne na weselach. My bedziemy chcieli dodatkowo postawic tam swojskiej roboty bimber tak do "degustacji" (jak bedzie taka mozliwosc) :) Babeczka w Piracie moze wam dac przykladowe menu pary. ktora zamawiala cos takiego zeby zobaczyc co tam sie znajduje (z tego co pamietam koszt takiego stolu jest ok 700zl, moze troche wiecej)

Toalety sa dwie osobne przy wyjsciu na podworko (oczywiscie damska i meska ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 8 Września 2008, 09:51 »
a to trochę szkoda z tymi toaletami - męska to luz, ale w damskiej zazwyczaj są kolejki i szkoda, ze tylko jedna jest

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 8 Września 2008, 13:32 »
powiem Ci ze az tak sie nie zaglebialam w te toalety (moze w srodku sa dwie muszle :) naprawde nie wiem, tylko rzucilam okiem)
ale mysle ze to nie jast az taki problem, moze i mozna na gorze tez korzystac z lazienek...

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 8 Września 2008, 15:58 »
no nie wiem czy można tym bardziej, ze na górze tez pewnie będzie wesele (chociaż mam nadzieje, że jednak nie)  :)

po prostu z doświadczenia wiem, że babeczki częściej chodzą do toalety i to w dodatku często grupą no i robią się kolejki - ostatnio byłam na weselu w zajeździe u Leszka i była jedna kabina  były momenty, że się czekało po 30 minut w kolejce i to nie było fajne  :-\

no ale za to sala w Piracie inne zalety ma i na tym trzeba się skupić  - tym bardziej, że zaliczka już wpłacona ;)

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 9 Września 2008, 08:47 »
masz oczywiscie racje z jednej strony, my kobietki "lubimy toalety"  ;D zwlaszcza jak panna mloda wpakuje sie do takiej kabiny z kilogramowa kiecka :)

ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle

Offline niedzwiedzduzi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #82 dnia: 9 Września 2008, 12:54 »
Podczas oglądania wielu sal, gdy poszukiwaliśmy z żoną miejsca na wesele trafiliśmy i do pirata.  Zapoznaliśmy się z ofertą bardzo pobieżnie, bo osoba kompetentna (czyli właścicielka) wedle tego co nam wytłumaczono gdzieś indziej.  Inna sprawa, że nawet nie pokazano nam sali, a do tego chyba właścicielka potrzebna nie była.  To tak naprawdę jednak chyba detal.  Poprostu coś nam w Piracie nie pasowało i tyle.  Każdy ma swój gust:) Z moich późniejszych poszukiwań i lektur forów internetowych wiem, że Pirat wzbudza kontrowersje.  Jedni bardzo chwalą, inni odradzają, bo ponoć bywały jakieś problemy i kłótnie przy rozliczeniach.  Osobiście nie mam zdania, ale przyznać muszę, że dużym atutem Pirata jest napewno położenie nad jeziorkiem i generalnie dość urokliwe otoczenie Tawerny.  Generalnie każdemu kto będzie się tam bawił życzę by wszystko było ok:) Tak naprawdę jedno mogę powiedzieć napewno.  Niezależnie gdzie robicie wesele, to starajcie się dopilnować każdego, najmniejszego nawet detalu.  Wtedy będziecie mieć pewność, że będzie tak jak chcecie, a napewno unikniecie wielu niespodzianek.  Czasem nawet warto się powtarzać i "dręczyć" obsługę lokalu:) W końcu to Wasz wieczór i ma być tip top prawda?:)

Widzę też, że przy okazji tego tematu pojawiła się dyskusja na temat fotografów i kamerzystów.  Co do fotografów to szukaliśmy z żoną dość długo i bardzo ciężko nam było się zdecydować, ale na szczęście dokonaliśmy dobrego wyboru i za bardzo dobrą cenę.  Zresztą pisałem o tym już w innym temacie ( o fotografach).  Ofertę prześledziłem na wylot i wiem mniej więcej kto i co w Olsztynie oferuje.  Tu też sporo zależy od tego czego para oczekuje.  Ze swej strony radzę spotykać się z fotografami osobiście i dać im okazję bezpośredniej prezentacji oferty, a także swojej osoby (uważam że osobowość fotografa też się liczy).  Nie ograniczajcie się tylko do oglądania stron internetowych, bo te często nie pokazują prawdziwych możliwości fotografa.  Czasem zakłamują in plus, czasem niestety in minus.  Warto też pytać poprostu tych co mieli już ślub i oglądać ich zdjęcia (jeśli ma się taką możliwość).  Uff sorki że się tak rozpisałem ale dobra ze mnie dusza i uważam że skoro sam to przeszedłem to warto troszke pomóc radą innym.  Pozdrawiam

Offline marf

• użytkownik
  • **
  • jeszcze nadal trochę nie mogę uwierzyć ;)
  • data ślubu: 11 sierpnia 2007
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Września 2008, 09:04 »
..po prostu w pełni popieram przedmówcę! :D ..jak bum cyk cyk.

i też służę poradami ewentualnymi.  :ekxpert:
;)
wspólne dni i noce... cudownie zwyczajne..zwyczajnie cudowne!

Offline edyta9915
  • zapaleniec
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Października 2008, 14:06 »
hej dziewczyny na stronie pirata jest zdjęcie nowego koloru sali. o niebo lepszy niż ta zieleń. Pozdrawiam

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Października 2008, 15:37 »
kolorek widziałam na żywo. Popieram przedmowczynie :) A za niecale dwa tygodnie zdam juz relacje z autopsji co do calego wesela w piracie :D

...chyba zaczynam sie powoli denerwowac...

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Października 2008, 17:50 »
T y sie denerwujesz a ja bym chciała byc na Twoim miejscu i miec te wszystkie przygotowania juz za soba bo Wy to pewnie juz macie koncówke przygotowan?
A tak naprawde nie ma sie czym denerwowac napewno wszystko bedzie ok tak jak byscie tego chcieli.
Teraz jestem taka madra a zobaczymy juz w maju pewnie tez sie bede denerwowała... :Tuptup:
Życze powodzenia i prosze zdaj relacje z wesela w Piracie bo ja tez tam wyprawiam  :grin:

Offline kamilka23
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 9 Października 2008, 10:58 »
Czy mogłabym również poprosić o namiary na tego  kamerzystę za 1200zł :), my wesele robimy w "zakątkach europy"

Offline gagaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 16 Października 2008, 11:21 »
Witam kobietki.
W koncu troche odpoczelam i moge cos naskrobac:) Zaczne moze od Pirata, bo pewnie ciekawi was jak sie sprawdzil lokal. Z reka na sercu moge stwierdzic ze nie macie sie o co martwic. Bylo wspaniale. Duza sala przystrojona slicznie (skromnie, bez zadnego przesytu w lagodnej tonacji i elegancko jednoczesnie). Jedzenie przepyszne, niczego nie brakowalo na stole, kelnerzy uwijali sie jak tylko mogli, donosili wodke, zabierali puste talerze ze stolu - naprawde dbali w 100% o wszystko. A tak swoja droga to  obsluga sali jest nie z pirata tylko lokal wynajmuje sprawdzona firme z ktora wspolpracuje od kilku lat, takze nie bylo zadnych nieporozumien czy niedocaigniec (ludzie godni zaufania).

Na gorze faktycznie bylo jeszcze jedno wesele ale nie bylo w zwiazku z tym zadnych problemow. Poza tym ze weszlismy na sale od strony jeziora bo za duzo ludzi stalo przed glownym wejsciem. Ale nasz grajek tak to fajnie zorganizowal ze wyszlo jeszcez lepiej. Poniewaz bylo juz ciemno, to my szlismy za nim (on gral na akordeonie)  a za nami droge oswietlal nam samochod weselny. No i za nami goscie. Naprawde super.

Pokoje dla gosci tez bardzo fajne (jeden tylko byl nie przygotowany ale bez wiekszyh problemow zalatwilismy zamiane). Z rozliczeniem tez nie mielismy zadnych probemow. Wszystko na co sie umawialismy bylo zalatwione. Acha, poprawiny tez przygotowane "perfect" :)

Takze mowie wam dziewczyny, jezeli bedzie wszytsko zorganizowane u was tak jak i u nas to bedzie pieknie. My mielismy dodatkowo fantatycznego grajka pod wraeniem ktorego byli wszyscy goscie. To jest tez duza czesc sukcesu udanego wesela.

Ach, mowie wam moglabym przezyc to jeszcze raz hehehe

Jak wybiore jakies zdjecia gdzie widac fajnie sale to postaram sie wrzucic za jakis czas.

Tymczasem pozdrawiam Was przyszle Młode :)

Offline Karolla77

• uzależniony
« Odpowiedź #89 dnia: 16 Października 2008, 16:14 »
No to pozazdrościc udanego wesela...  :grin:
a tak naprawde to troche mnie uspokoiłaś, sala i obsługa ok, reszta zależy od zespołu który poprowadzi wesele.
mam nadzieje ze u mnie tez wszystko bedzie super.
Dziękuje za zdanie relacji   :tak_2: