Jak widać zerknąłem

Ciekawy temacik bo jak wiesz sam się troszkę bawię grafiką. Co do programów to ja używam :
1. ACDSee 5.0 - i ten program uważam jako podstawowy do przeglądania i obróbki zdjęć. Co ważne tą wersję mam z wszystkimi wtyczkami pl więc to dużo ułatwia. Program nie jest skomplikowany i od czerwonych oczu do klonowania i zamieniania fragmentów zdjęć daje satysfakcję w tym co się robi. Niestety nie znam linka do ściągnięcia ale poszukam ja po prostu jak większość programów posiadam od

2. Dla zaawansowanych w grafice polecam Corela - oczywiście to program w pełni płatny ale w pełnej wersji po prostu możesz zrobić wszystko począwszy od wektorówki do prostych funkcji. Nie polecam zagłębiania się w lekturę bo stanowi ona parę tomów a w rzeczywistości każdy z nas i tak wykorzystuje parę funkcji.
3. No i program zabawowy Collage Maker - poszukam do niego gdzieś linka bo nie wiem jak jest dostępny jak zwykle ja go mam i używam zwłaszcza do zabaw z tapetami wykorzystując fotki. Zaleta to prostota i łątwość obsługi jest w wersji angielskiej ale tak intuicyjny, że i ja sobie poradziłem.
W razie problemów z długowieczną działalnością programików służę radą . Wiem już na przykład jak powiększyć głowę
Pozdrawiam grafficiarzy i