Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103163 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1440 dnia: 27 Grudnia 2008, 21:15 »
Olus..rozumie...
mi moze nikt nie wytyka az tak co źle robie, ale..DZIECKO  i sie rozregulowalao..zrobilo sie marudne i przylepne na maxa....
mam nadzieje, z ejak worcimy do siebie to szybko wróci do normy...
ale jeszcze min 4-5 dni tutaj...

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1441 dnia: 28 Grudnia 2008, 18:52 »
witaj Ola

no tak to czasem bywa z tymi dobrymi radami - są denerwujące i trzeba to przetrwać - bo kłócić się nie ma co

trzymaj się mocno  :-*

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1442 dnia: 28 Grudnia 2008, 20:58 »
znam to, sami zawsze odliczamy dni do przyjazdu do PL a tu nagle zonk, zawodzę sie bo nie tak sobie wyobrażałam i odliczam ale dni do powrotu, ale to dlatego ze człowiek już ma swój rytm swoje życie i nagle zakłócenia...jeszcze trochę dacie rade

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1443 dnia: 29 Grudnia 2008, 16:51 »
współczuje takiej sytuacji  :przytul: trzymaj sie Olcia buziaki dla Was  :-*

Offline *Mimi*

• maniak
« Odpowiedź #1444 dnia: 3 Stycznia 2009, 16:35 »
cześć Ola

co tam u Was słychać?
 :-*

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1445 dnia: 4 Stycznia 2009, 11:07 »
Całuski dla Amelki od Olci  :-*
Co słychać u Was kochane?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1446 dnia: 4 Stycznia 2009, 21:44 »
włąśnie Ola. co u was???

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1447 dnia: 5 Stycznia 2009, 08:57 »
hop, hop?

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1448 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:36 »
Cześc dziewczyny, dopiero dziś wróciliśmy i mam roboty a roboty. Jutro napewno napiszę więcej.

Generalnie wiadomośc pozytywna, to, że będziemy mieli własny domek w Polsce!!!!!!!

Offline ASIA39

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1449 dnia: 6 Stycznia 2009, 19:44 »
ale super wiadomość  :D :D
czekam na dalsze newsy  :D buziaki dla ciebie i Amelci  :-*

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1450 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:44 »
Olaaa no rewelacyjnie zapowiada się nowy rok dla Was :) strasznie się cieszę!!!!!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1451 dnia: 6 Stycznia 2009, 21:42 »
No strasznie się ciesze i czekam na szczegóły :) ...

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1452 dnia: 6 Stycznia 2009, 21:45 »
Olu bardzo sie ciesze czekam na szczegoly:)

Offline *Mimi*

• maniak
« Odpowiedź #1453 dnia: 7 Stycznia 2009, 09:55 »
no jesteś - bardzo się cieszę  ;D ;D ;D

własny domek w PL to super

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1454 dnia: 7 Stycznia 2009, 13:35 »
Ciesze sie, ze moge pisac posty, ktore ciesza innych hehe.

Ogolnie wyjazd sie udal. Chociaz taki urlop u rodzicow w domu, byl lekko meczacy. Julka i Amelka "srednio" sie polubily, do tego stopnia, ze jak Julka podchodzila tylko do Amelki to juz byl wrzask. No ale nic. To, ze jestem zla matka, to juz wam pisalam, potem jeszcze bylo kilka takich komentarzy, ale juz po mnie splynely.
Jesli chodzi o Amelke, to wyciagnela sie, ze hej. Taka pannica i wiecej mowi. Smiesznie tak kiwa glowa i mowi "nieee". Niestety sa z Amelka pewne klopoty :-\  Babcie ciocie i inne osoby strasznie ja rozpiescily. Nie wiem jak sie w pewnych sytuacjach zachowywac. Na przyklad zamiast sie bawic, to chodzi mi za noga i albo buczy albo krzyczy zeby ja wziac na rece. I to tylko ja, bo do taty nie chce. Jak juz ja mam na rekach to do nikogo juz nie pojdzie. Trzyma sie mnie byle tylko byc u mnie. Zdecydowanie staram sie jej nie brac na rece i wtedy taka histeria trwa nawet godzine. Wczoraj kiedy ja sprzatalam po powrocie I. wzial ja do zabawek. Bawila sie ladnie dopoki nie przypomniala sobie lub nie zobaczyla, ze ja jestem w kuchni i przychodzila znowu i buczala (bo placz to nie byl). Kiedy mowi sie jej np. "nie" lub "nie wolno" to siada i tak sie spina cala krzyczy, ze az sie trzesie.
Nie wiem co robic, naprawde. Staram sie takie zachowania ignorowac, zeby jej pokazac, ze nic tym nie zyska, ale szczerze, nie jestem pewna czy to dobre wyjscie.
Ze spaniem tez byl klopot, bo babcia lulala praiwe codziennie. Ale tutaj to akurat jestem bardzo stanowcza i jakos dajemy rade.

Rekord kroczkow naszej Amelki poki co wynosi 4!  :D Tylko patrzec az pojdzie w dluga sama :D:D:D

Sprawa domu...cieszymy sie oboje ogromnie, bo jak kiedys pisalam chyba, mialo byc mieszkanie na poczatek. Oboje jednak nie przepadamy za mieszkaniami, no i kolega nam pokazal ogloszenie, ktore wczesniej widzielismy, ale jakosnas specjalnie nie oczarowalo. Jednak zadzwonilismy i pojechalismy zobaczyc. Ogromnie nam sie spodobal, ale mowilismy, ze jeszcze sie zastanowimy itp. Kiedy facet odjechal, bobje juz wiedzielismy jaka bedzie decyzja hehe. Poki co jestesmy w trakcie zalatwiania formalnosci. Jesli chodzi o szczegoly: domek ma 140 m2 w tym 120 mieszkalnej plus garaz i kotlownia, parter sklada sie z kuchni, salonu, lazienki, korytarza (garazu i kotlowni) a poddasze z 3 sypialni i lazienki. Dodam, ze pomieszczenia na poddaszu wszystkie sa ze skosami co nam sie bardzo podoba. Polozony jakies 10 km od Grudziadza w ladnej spokojnej okolicy.  No i to chyba wszystko. Nie wiem co byscie chcialy wiedziec jeszcze?

Generalnie rok zaczal sie fajnie, bo 1 stycznia wygralismy 500 zl w grach liczbowych no i ten domek.... ;D ;D ;D ;D

Buziaki dla wszystkich  :-* :-* :-*

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #1455 dnia: 7 Stycznia 2009, 14:27 »
Super sprawa z domem, gratuluję i troszke zazdraszczam, bo nam też się własny dom marzy :)
I życzę dalszej pomyślnosci w tym roku, oby wszystko udało Wam się załatwić bezproblemowo.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1456 dnia: 7 Stycznia 2009, 14:48 »
Olka gratuluję domku i wygranej  :-*  oby cały rok był dla Was taki szczęśliwy :-*
A wkleisz zdjęcia domku? 8)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1457 dnia: 7 Stycznia 2009, 15:30 »
Super sprawa z domem, gratuluję i troszke zazdraszczam, bo nam też się własny dom marzy :)

dzieki, nam sie tez marzyl i poprostu jak to sie mowi...poszlismy na calosc ;)

Olka gratuluję domku i wygranej  :-*  oby cały rok był dla Was taki szczęśliwy :-*
A wkleisz zdjęcia domku? 8)

Dzieki Werciu, ze zdjeciem jeszcze sie wstrzymam, bo transakcja jest w toku. Jak juz bedzie po wszystkim, to wkleje, nie chce teraz zapeszac :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1458 dnia: 7 Stycznia 2009, 15:59 »
Oczywiście że po transakcji ;)
My narazie mamy działkę (30 arów), a domek w planach :P

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1459 dnia: 7 Stycznia 2009, 17:00 »
Ola, super!! Gratuluję! My też myślimy o domku albo o kupnie pod wynajem kawalerki. Czas pokaże.

Z rozpieszczeniem dziecka możemy sobie podać łapki. Moja zrobiła się tragiczna. Ciągle tylko mama i mama. Przez święta chorowała i chyba to ją tak "rozbestwiło". Z zasypianiem od wczoraj mamy spory problem, ale ja się też nie daję. Dzisiaj darła się 35 min. Nie wiem, chyba ma jakiś skok rozwojowy...nie na moje nerwy.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1460 dnia: 7 Stycznia 2009, 17:44 »
Ola, to zachowanie Amelki to niekoniecznie rozpieszczenie rpzez babcię musi być.
Filip ma to samo od jakiegoś czasu. Dokąłdnie jak piszesz, nic nie mogę zrobić bo chodzi mi koło nóg i buczy, zeby go na ręce wzuiąć, a jak znikam mu choćby na chwilę z oczu to ryk nieziemski.
Jakiś taki chyba niezbyt fajny okres się zaczął:/
Jak naprawdę nie mogę go wziąć to nie biorę choć słuchać tego jęku momentami się nie da ale jeśli widzę, ze strasznie marudzi to biorę go, a on się przytula i jest ok. Widocznie teraz mnie bardziej potrzebuje. Choć przyznam, ze momentami jak robię coś ważnego, a młody tak przynudza to mnie szlag chce trafić.

Super sprawa z tym domkiem.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1461 dnia: 7 Stycznia 2009, 22:43 »
Wercia działka to już pierwszy krok :D Oby wasze plany się spełniły  :D
My też mieliśmy w planie budowę na działce, którą dostaliśmy w prezencie ślubnym, ale stwierdziliśmy, że nie ma nas w Polsce a koło budowy trzeba chodzic ile się da. Nikt nie przypilnuje tak jak sam inwestor. No i żeby obejśc te wszystkie papierkowe sprawy, mamy już gotowy. Poza tym nie ukrywam, że cieszę się, że budowa nie doszła do skutku, bo ta działka jest zaraz obok I. dziadków, a rodzina za płotem równa się...źle źle źle!!!

Martyna, Monika ale mi ulżyło!!! :mdleje: Matko już myślałam, że moja Amelka ma jakiś wyjątkowo dziwny indywidualny stan  ??? Ja dziś poprostu usiadłam i rozłożyłam ręce, nie wiedziałam co zrobic. Nerwy to już mi się dawno skończyły...i przyznaję się bez bicia, że po kąpieli ululałam Amelkę, bo jak sobie pomyślałam, że mam znowu słuchac tego wrzasku, to wolałam pójsc na łatwiznę...  :P oj po łapach powinnam dostac  :P ale cóż...
Mam jednak nadzieję, że ten okres/skok rozwojowy skończy się jak najszybciej.

A powiedzcie, czy przy tym jeszcze dzieciaczki budzą się w nocy częściej niż zwykle??? Bo Amelka już budziła się tylko raz, a teraz nawet 4 razy  :o

No nic, czas do spania powoli. Jutro muszę poodwiedzac inne wasze wateczki, bo mam juz hoho spore zaległości  ::)

Dobrej nocy

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1462 dnia: 7 Stycznia 2009, 22:49 »
Dziś w nocy Filipowski się obudził i .... nie spał 2 h:/ Ale u nas do tego idą kolejne zęby więc to jest przyczyną.
Ogólnie Filip przebudza się w nocy raz czasem dwa.
Rzadko bywają takie bez całkowitych przebudzeń.
Ale te przebudzenia to czasem są takie, ze ja tylko podchodzę, daję mu smoka lub pić i on zaraz zasypia.
Czasem jednak muszę go wziąć na ręce i chwilę poprzytulać.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1463 dnia: 7 Stycznia 2009, 22:51 »
No świetny początek i oby tak dalej !!!

Domek świetna sprawa, jak już będzie formalnie skończone czekam na fotki :)

Co do Amelci to tak mi się wydaje że to różne zmiany na dziecko tak wpływają ja z 5-latką mam masakry wiec ponad roczne dziecko dopiero musi odbierać różne zmiany...babcie każdy na rączki tulenie dawanie wszystkiego nagle zmiana babć nie ma...to i markotna jest, ale wróci wszystko na dobrą drogę...kilka dni i będzie jak nowa...

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #1464 dnia: 7 Stycznia 2009, 22:59 »
Olka super wieści, gratulacje zakupu domku. Czyli w najbliższej przyszłości zamierzacie wrócic do PL tak?? Buziolki dla Amelki.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1465 dnia: 8 Stycznia 2009, 10:15 »
Dziś w nocy Filipowski się obudził i .... nie spał 2 h:/ Ale u nas do tego idą kolejne zęby więc to jest przyczyną.
Ogólnie Filip przebudza się w nocy raz czasem dwa.
Rzadko bywają takie bez całkowitych przebudzeń.
Ale te przebudzenia to czasem są takie, ze ja tylko podchodzę, daję mu smoka lub pić i on zaraz zasypia.
Czasem jednak muszę go wziąć na ręce i chwilę poprzytulać.

U nas z tymi zebami to chyba non stop od kilku tygodni, bo nie mam do czego innego przykleic tego budzenia sie w nocy. Podobnie jak u was, dam Amelce smoka lub pic i spi dalej, a czasem musze przytulic. Czyli generalnie nie dzieje sie nic zlego z moja Amelka ;)

sandrunia wiem, ze zmiany sa dla maluchow zwykle ciezkie, ale na przyklad dziwi mnie, ze u niani sobie Amelka wszystko przypomniala os a do z i wrocila do rutyny od razu a w domu nie :/ niania mowi, ze Amelka wie, ze mama i tak po czasie placzu przytuli i dlatego tak sie zachowuje  ???
juz glupia jestem....w kazdym razie wspolnie zdecydowalismy, ze bedziemy konsekwentni w metodzie jaka wybralismy zeby wyeliminowac takie zachowanie naszej corci, wiem ze to bedzie nas wszystkich duzo kosztowalo, ale nie moge dopuscic do tego, by nam maluch wszedl na glowe  ::)

Czyli w najbliższej przyszłości zamierzacie wrócic do PL tak??

Powrot do Polski jest w planach, konkretnie jeszcze nie moge sie okreslic. Narazie dom bedzie wynajety na rok. Pozniej zobaczymy. Musimy oszczedzic troche pieniedzy na start w Polsce. Do tego musza byc pieniadze na urzadzenie tego domu po "naszemu". Poza tym szczerze wolalabym zeby Amelka byla blizej 3 roku zycia, zeby mogla pojsc do przedszkola, bo nie bedzie mial kto mi jej pilnowac.
Wiec jak widac na taka decyzje sklada sie wiele wiele czynnikow, ktore ciezko jest zebrac razem do kupy. Ale napewno przyjdzie czas, ze napisze wam tutaj, ze wyjezdzamy na stale do Polski :D

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1466 dnia: 8 Stycznia 2009, 11:07 »
No mi w głowie tyle razy świtało pytanie "wracać czy nie" i nigdy nie znałam odpowiedzi nie wiedziałam kiedy będzie dobry moment, teraz Waneska tu chodzi do szkoły i ten powrót oddala się jak i nie zanikł...i mimo że mamy mieszkanie 3-pokojowe w PL. Wy macie bankowy powrót bo Was ciągnie Wasz domek i macie czas jeszcze do edukacji dla Amelci :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1467 dnia: 8 Stycznia 2009, 12:03 »
Ola, Gabryśka nie budzi się (tfu tfu) ostatnio. Albo obudzi się raz, zje i idzie spać dalej. Wieczorami zasypia całkiem dobrze, miała fazy, ze płakała, ale chwilę. Myślę, że to na zeby, dzisiaj poczułam drugą górną czwórkę.
Natomiast jej zachowanie w dzień daje dużo do myślenia...makabra jakaś, ale wzięlam się za nią ostro i nie daję się wykorzystać i jej płacz na mnie nie działa. Jak wyje, bo np nie chce jej się isć na nóżkach do pokoju, tylko chce na ręce, to ja wychodzę i jak sie wypłacze sama przychodzi. Nie powiem, że mi jest łatwo, bo nie jest, ale nie mogę ulegać, bo to pogorszy sprawę.

Miejmy nadzieję, że to minie.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1468 dnia: 8 Stycznia 2009, 12:17 »
no super Wam się nowy rok zaczą zycze żeby był caly czas taki suepr!
również czekam na zdjęcia domku jak juz wszystko będzie ok  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1469 dnia: 8 Stycznia 2009, 12:58 »
Natomiast jej zachowanie w dzień daje dużo do myślenia...makabra jakaś, ale wzięlam się za nią ostro i nie daję się wykorzystać i jej płacz na mnie nie działa. Jak wyje, bo np nie chce jej się isć na nóżkach do pokoju, tylko chce na ręce, to ja wychodzę i jak sie wypłacze sama przychodzi. Nie powiem, że mi jest łatwo, bo nie jest, ale nie mogę ulegać, bo to pogorszy sprawę.

Miejmy nadzieję, że to minie.

U nas jest dokladnie tak samo  :-\ Identycznie, czarna rozpacz kiedy nie wezme jej na rece tylko przejde obok lub zostawie ja np w kuchni. Tyle ze Amelka drze sie tak glosno, ze az ma chrype i jej glos obecnie  nie przypomina glosu sprzed kilku tygodni!
Lacze sie zatem z Toba Martyna bo rowniez nie jest mi latwo, ale mam takie samo zdanie jak ty.

No mi w głowie tyle razy świtało pytanie "wracać czy nie" i nigdy nie znałam odpowiedzi nie wiedziałam kiedy będzie dobry moment, teraz Waneska tu chodzi do szkoły i ten powrót oddala się jak i nie zanikł...i mimo że mamy mieszkanie 3-pokojowe w PL. Wy macie bankowy powrót bo Was ciągnie Wasz domek i macie czas jeszcze do edukacji dla Amelci :)

zgadzam sie z toba, sytaucja sie rozni i to znacznie, gdyby moja Amelka juz chodzila do szkoly, to tez inaczej bym do calej sprawy podchodzila. Ale powiem ci wszczerze, ze nasz powrot tez sie oddalal przez dlugi czas, i kto wie co by bylo gdyby nie ten dom...zreszta kto wie co bedzie  ::)

ASIA39 dziekujemy za odwiedzinki i zyczonka  :-*

Generalnie wam powiem, ze jestem mega wyczerpana. Dom nadal nie wyglada tak jak bym chciala zeby wygladal, a nie mam czasu sobie porobic. Znowu jestem ciagle w biegu  :-\ jakos za tym nie tesknilam  ::) No ale nic trzeba wskoczyc znow na ten sam tor, co przed swietami ;)