Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1350 dnia: 10 Grudnia 2008, 14:09 »
Amelka ma już 7 ząbków  ;D

co do kolacji, ostatnio mój M był na takiej, ogólnie faceci (i ci z biura i z produkcji) pod krawatem, kobiety też elegancko w kostiumiki

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1351 dnia: 10 Grudnia 2008, 14:41 »
gartuluje 7 ząbka  :D :D :D

a farbowałaś już włoski czy w weekend masz zamiar (bo ja się trochę pogubiłam w który to weekend miał być  ;) )

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1352 dnia: 10 Grudnia 2008, 15:14 »
a jakie szczepienie ma Amleka????[/color]

Lila pozniej ci napisze, bo mam w ksiazeczce a lekcji nie odrobilam jeszcze  :P

sandrunia a masz u siebie m&co ??? z tego sklepu mozesz ze spokojem przez internet kupowac, bo to jest jak narazie najlepszy sklep jak dla mnie. Ciuszki sa super gatunkowo, ladnie dopasowane pod szyja, nic sie nie mechaci, nie rozciaga. Super, a no i ceny maja w miare.

Wymiana garderoby juz mi sie marzy i zaczynam marudzic mezowi ;) , ktory mowi, "ze juz sie boi" :P

Ania nawet nie wiesz jaka ulge teraz czuje, teraz mam garderobe doapsowana do mojej nowej pociazowej figury a nie odwrotnie  :D :D :D
Wszystko (cala przyjenosc) przed toba  ;)

co do kolacji, ostatnio mój M był na takiej, ogólnie faceci (i ci z biura i z produkcji) pod krawatem, kobiety też elegancko w kostiumiki

No wlasnie tak mysle, ze jakies eleganckie spodnie i jakas ladna koszula  ::) chcialam czerwona albo zlota, ale nic nie moglam znalezc, wiec wybiore cos z mojej garderoby, na bank cos sie znajdzie...musi  :P

a farbowałaś już włoski czy w weekend masz zamiar (bo ja się trochę pogubiłam w który to weekend miał być  ;) )

Asia ja sie sama pogubilam hehe, mial byc zeszly weekend, ale nie wyszlo  :-\ Mam nadzieje, ze uda sie w ten weekend  ::)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1353 dnia: 10 Grudnia 2008, 15:42 »
Ola a mozna wiedfziec jaki masz teraz styl ubierania?Ja jeszcze gareroby nie zmieniam bo musze wrocic do swojej figurki bo wiem ze jak teraz kupie sobie nowe rzeczy to mi nie bedzie tak zalezalo na tym zeby wygladac jak przed ciaza,choc w jakims stopniu:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1354 dnia: 10 Grudnia 2008, 15:58 »
Ola a mozna wiedfziec jaki masz teraz styl ubierania?Ja jeszcze gareroby nie zmieniam bo musze wrocic do swojej figurki bo wiem ze jak teraz kupie sobie nowe rzeczy to mi nie bedzie tak zalezalo na tym zeby wygladac jak przed ciaza,choc w jakims stopniu:)

Asia generalnie ja juz w 3 mce po ciazy wchodzilam w swoje ciuchy sprzed ciazy, moze nie wszystkie, ale w wiekszosc- napewno spodnie. Dopiero od kiedy mam implant antykoncepcyjny zaczely sie klopoty. Nie przeszkadza mi to, bo jak niektorzy mowia "mialam dziewczeca figure przed ciaza a teraz wygladam bardziej jak kobieta"  ::) Ile w tym prawdy nie wiem. Wole byc poki co dobrze zabezpieczona niz miec te pare kilo mniej.
W chwili obecnej pracuje nad moim brzuchem, cala reszta jest ok jak dla mnie. Zmienilam diete i czuje sie z tym dobrze.
Jesli chodzi o garderobe, to nadal mam i nosze kilka swoich ulubionych ciuszkow, ale nowosci mam duzo. Styl ubierania...hmmm w pracy wiadomo musze wygladac elegancko, ale pokupowalam kilka topow, ktore tuszuja moj brzuch jak siedze, jest mi wygodniej i nie czuje sie skrepowana. Po pracy dzinsy i mniej obcislych bluzek. Nadal sa dopasowane, ale nie obcisle. Poza tym paski na biodra i pas, bolerka wyrownujace roznice miedzy biustem a pasem (boczkami konkretnie) i kolory. Kiedys ubieralam tylko czarne i biale, dzis mam wiecej kolorow w szafie. Na topie obecnie jest fioletowy, sliwkowy, zloty i wszystko co swiecace.
Nie wiem czy dokladnie o taka odpowiedz ci chodzilo  ???
A w tajemnicy ci powiem, ze mam nadzieje, ze wraz z wiosna przyjdzie rowniez chociaz maly spadek wagi.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1355 dnia: 10 Grudnia 2008, 17:35 »
Tak Olcia o takie cos mi chodzilo:)Oczywisvie fajnie by Cie byóło zobaczyc na fote hihi:)
Ja generalnie mam jeszcze 3 kg zeby wrocic do swojej wagi,teoretycznie wchodze juz w niekotore spodnie  tylko jest jedno ale...ja zawsze nosilam biodrowki  i teraz owszem wejde w nie ale naleze do tych co nie bardzo podoba sie wylewajacy waleczek ze spodni hihi dlatego czeka mnie troche pracy nad wyrzezbieniem  cialka:)Ale poki co kazdego dnia cwicze,mam nadzieje ze mi nie przejdzie zapal:)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1356 dnia: 10 Grudnia 2008, 19:28 »
A chwalisz sobie ten implant ja tez zastanawiam się nad tym i sama nie wiem co zrobić ale już tabletek nie chcę a za dużego wyboru nie ma...  :-\

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1357 dnia: 10 Grudnia 2008, 21:29 »
Tak Olcia o takie cos mi chodzilo:)Oczywisvie fajnie by Cie byóło zobaczyc na fote hihi:)
Ja generalnie mam jeszcze 3 kg zeby wrocic do swojej wagi,teoretycznie wchodze juz w niekotore spodnie  tylko jest jedno ale...ja zawsze nosilam biodrowki  i teraz owszem wejde w nie ale naleze do tych co nie bardzo podoba sie wylewajacy waleczek ze spodni hihi dlatego czeka mnie troche pracy nad wyrzezbieniem  cialka:)Ale poki co kazdego dnia cwicze,mam nadzieje ze mi nie przejdzie zapal:)

u mnie ze spodniami jest to samo hehe, jak biodrowki to tylko nieco luzniejsze ;) Asia no nic tylko trwac w swoim zaparciu!!! Trzymam kciuki.

A chwalisz sobie ten implant ja tez zastanawiam się nad tym i sama nie wiem co zrobić ale już tabletek nie chcę a za dużego wyboru nie ma...  :-\

Tak, ja jestem zadowolona i chwalę. Tak go rozreklamowałam, że 5 moich koleżanek już go ma  :D Sandra generalnie musisz liczyc sie z mozliwoscia: przybrania na wadze (w moim przypadku 3 kg), nieregularnymi miesiaczkami (przez kilka pierwszych m-cy) i dosc dlugim czasem regeneracji organizmu przed kolejna ciaza. Jest oczywiscie wiecej takich "za" i "przeciw" ale zadne z nich jakos mnie nie dotyczyly, podbnie moich kolezanek. Super wygoda, nie musisz o niczym pamietac, uwazac ani nic. Implant nie uwiera, nie czuje sie go, nic.
Jak jestes zainteresowana, to zadzwon do najblizszej Family Planning Clinic i ci przysla poczta ulotke o sposobach na antykoncepcje, zolta ulotka z opisami wszystkich metod- polecam lekturke ;)

Jutro mam wolne, Amelka idzie na pol dnia do niani, a ja nie bede wiedziala w co rece wlozyc tyle mam pracy  ::) ech i jeszcze ta kolacja wieczorem  ::) mam nadzieje, ze uda mi sie posprzatac i wyrobic sie na wieczor  :P

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1358 dnia: 12 Grudnia 2008, 11:59 »
Dzien dobry,

My juz po szczepieniu. Uffff przyzylismy jakos. Amelka tak sie smiala do pielegniarki, tak gadala i podczas tego terefere bylo trzask i Amela  :buu: :buu: :buu: wydarla pyszczek. Tak sie tulila jakby chciala powiedziec "przeciez nie zrobilam nic zle"  :nie: bidulka, ale na szczescie po minutcie bylo juz ok i pokiwala pani na dowidzenia.

Wczoraj mamusia zaliczyla imprezke wigilijna firmowa bylo...fajnie  :pijaki: chociaz angielskie jedzenie troche  :drapanie: nie wiadomo jak jesc, ale ok. Wrocilam kolo 11 i jak juz padlam do lozka, to sie Amelka zaczela budzic  ::) I tak jestem dzis bardzo zmeczona. Problem mialam w co sie ubrac, bo chcialam cos luzniejszego, zeby czula sie swobodnie...nooooo praiwe sie udalo, ale nie bylo zle.  ;)

Pociesza mnie fakt, ze dzis moj ostatni dzien pracy  :D i to mnie trzyma przy zyciu dzis (oprocz kawy) ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1359 dnia: 12 Grudnia 2008, 12:50 »
No Olka...super są ostatnie dni w pracy ;D

A co w koncu zalozylas na ta wigilie i ciekawi mnie co oni tam jedza ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1360 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:12 »
Ta jedzenie tu to tez mnie czasem zadziwia, a dziś Łukasz ma z pracy idziemy i aż sama ciekawa co dadzą :)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1361 dnia: 12 Grudnia 2008, 13:43 »
witaj Ola,

to fajnie że Amelka jakoś dała radę z tym szczepieniem, najważniejsze że już po  :D

no właśnie jak tam Wigilia? co z tym jedzeniem..?

buziaki dla Was  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1362 dnia: 12 Grudnia 2008, 14:21 »
No Olka...super są ostatnie dni w pracy ;D

A co w koncu zalozylas na ta wigilie i ciekawi mnie co oni tam jedza ???

Ubralam czarne spodnie na kancik, koszule (krotki rekaw) biala w malutkie czarne kropki z cienkim paskiem pod biustem i wyyyyyskolie buciki, takie obcasy na platformie i wycietymi "palcami".
Jedzenie: przystawka: melon pokrojony w plastry, plaster szynki i truskawka przekrojona na pol obtoczona w pieprzu, danie glowne: piers z kurczakaw sosie czosnkowym z pieczarkami, warzywa i ziemniaki zapiekane, deser: beza z kremem maliwoym i swiezymi owocami.
Wszystko ok, tylko ta przystawka  :D

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1363 dnia: 12 Grudnia 2008, 14:33 »
Ola a kiedy wyjeżdżacie do Polski na święta?
Buziaki dla dzielnej Amelki  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 12 Grudnia 2008, 14:35 »
Ola a kiedy wyjeżdżacie do Polski na święta?
Buziaki dla dzielnej Amelki  :-*

We w nasteont czwartek!!!! O 17. mamy prom do Amsterdamu i piatek o 10 rano ruszamy autostradami do Polski  :skacza:

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:03 »
 ;D ;D ;D to teraz tydzień spędzony na zakupach 8) wolne masz to można zaszaleć 8)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1366 dnia: 12 Grudnia 2008, 15:37 »
;D ;D ;D to teraz tydzień spędzony na zakupach 8) wolne masz to można zaszaleć 8)

maz mi wyciagi z banku przejrzal hehe no i mam maly szlabanik na zakupy  :czeka: ale kart mi nie zabral, wiec bedzie ok  :hopsa:

Chociaz raczej spedze czas na sprzataniu, praniu i pakowaniu. A z zakupow to tylko prezent dla meza zostal do kupienia. ja juz prezent dostalam na gwiazdke, wiec chce mezulkowi tez cosik sprawic milego :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1367 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:10 »
ile płyniecie i z kąd bo my zawsze z dover

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1368 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:16 »
ile płyniecie i z kąd bo my zawsze z dover

my plyniemy z Newcastle do Amsterdamu- to jest prom 16 godzinny i pozniej mamy do przejechania jakies 12-15godzin; przez Dover jezdzilismy bez malej, wiesz my mamy 6 godzin do samego Dover a pozniej jeszcze jakies 20 do Polski, wiec zdecydowanie wole wyspac sie na promie do Amsterdamu ;)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1369 dnia: 12 Grudnia 2008, 17:22 »
noo bardzo cięrozumiem, my fakt że z waneską ale ona miała 4,5 lat jak jechaliśmy i wtedy z dover ale ona spała non stop :D a teraz jak na wiosne chcemy z lili to też coś trzeba wymyśleć, tylko że łukasz mówi że lepiej nam 4 do dover 2 prom i potem po jakiś 3-4 godzinqach zatrzymać się na noc gdzieś i znowu ruszyć i po 4 przerwa kilku godzinna..sama nie wiem jak lepiej...

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1370 dnia: 12 Grudnia 2008, 20:25 »
Ja nigdy nie jechałam autem do Polski i się nie zdecyduję za nic w świecie 8)
Preferuję samolot  i koniec 8)
A co kupujesz dla męża? ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1371 dnia: 12 Grudnia 2008, 22:40 »
My wiele razy juz podrozowalismy samochodem i jest ok. Jak dla mnie to poprostu caly dzien jazdy i tyle  :) POdroz samolotem u mnie = podroz na lotnisko min.2godz i podroz do G-dza z Gdanska, kolejene 2godz.

A co kupujesz dla męża? ;D

Mam wplanie kupic iPod'a, tego iPod Nano tylko nie wiem jaki kolor wybrac  ::)

Zycze wam udanego weekendu  :-*

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1372 dnia: 13 Grudnia 2008, 00:04 »
ja bym brala czarny :) a dla mnie jazda autem tez jest ok nie znosze samolotów zawsze mnie sie trzymaja głupie historie, jak nie opoźnienie to naprawa

to przeszukanie mego bagażu :D a to bylo najzabawniejsze od kad latam hihihi podejrzewali mnie o broń  ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1373 dnia: 13 Grudnia 2008, 10:11 »
sandrunia wlasnie nie chce czarnego, jest tyle fajnych kolorow, ze pewnie wybiore jakis inny, wszystko mamy czarne, tym razem bedzie odmiana  ;)
Bron, to ci historia  :D :D :D

Dzis chyba w koncu nadszedl dzien farbowania wlosow  ::) ale to i tak dopiero jak Amelka pojdzie spac. Caly czas jednak mam dylemat czy farbowac cale wlosy na ciemno  :-\ jest jednak jeden mocny argument ku temu...wlosy beda wygladaly na zdrowsze, bo teraz mam baardzo suche  :(
Wczoraj polozylam ja o 21 :o tylko dlatego, ze spala popoludniu do 17.30 i ogladala z nami madagaskar  ;D Mialam nadzieje, ze sie w nocy nie obudzi...obudzila sie raz, no ale lepsze to niz co 20 minut wstawanie  ::) ::) ::)

Pogoda psia dzis jak smok, nie wiem czy wyjde z Amelka chociaz na spacerek  :-\

Offline ASIA39

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1374 dnia: 13 Grudnia 2008, 19:55 »
ciesze się że wigilia formowa się udała a jedzenie to faktycznie "inne" mają  ;)

czekam na nową fryzurkę Twoją  ;D

i brawa dla dzielnej Amelki  :-*

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1375 dnia: 13 Grudnia 2008, 22:05 »
Ola, ja myślę, ze dobrze im zrobi gdy je zafarbujesz.
Ja tak zrobiłam po pasemkach i jestem zadowolona.
Choć andal takie refleksy jaśniejsze przebijają.
I powiedziałam sobie koniec z eksperymentami, taki kolor zostawiam, a szaleć co najwyżej będę z długością;)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1376 dnia: 13 Grudnia 2008, 22:39 »
nooo i to z brzuchem jeszcze, a to była zapalniczka w kształcie pistoletu :D taki mykys do fotek hihi ale było ciekawie, no nie powiem u nas też pogoda do du...w tygodniu mroźno ale chociaż słonecznie a od wczoraj leje co chwile :/

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1377 dnia: 14 Grudnia 2008, 18:28 »
Ola wysłałąm Ci pw  :-*

Offline ASIA39

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1378 dnia: 14 Grudnia 2008, 20:54 »
jak tam "farbnęłaś" się ??  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1379 dnia: 14 Grudnia 2008, 20:57 »
Ola wysłałąm Ci pw  :-*

odpisałam :D

jak tam "farbnęłaś" się ??  ;)

Nooo wczoraj. Ale jeszcze za szybko na fotki, włoski są za świeże. Trochę muszą się "sprac" potem bedzie fotka.

Usypiam Amelke...ale jazda  ::) ::) dawno juz tak nie bylo  ::)