Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1230 dnia: 21 Listopada 2008, 16:01 »
To ja swojej też nie dopinam jak zakładam pasy na ramionka i zapinam tylko czasami na biodrach.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1231 dnia: 23 Listopada 2008, 22:58 »
Ola, właśnie, a musisz zapinać szelki? Nie patrzyłam jak ten wózek wygląda, więc może się nie da, ale w naszym X-landerze X3 Tymuś jeździ z zapiętymi pasami tylko na bioderkach. Ruchliwy jest jak nie wiem co, ale dolne szelki mu w zupełności wystarczają. Z resztą chyba by się wściekł na mnie, jakbym przypięła go do oparcia szelkami (lubi się wychylać w granicach bezpieczeństwa ;))

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1232 dnia: 24 Listopada 2008, 10:06 »
Dzien dobry!

Pumo Ri, zapinanie w naszym przypadku jest konieczne. Ciezko to wytlumaczyc, ale Amelka bardzo nie lubi siadac do wozka. Wygina sie krzyczy siluje...tak samo przy wozku jak przy foteliku samochodowym  :-\  Zdarzylo sie juz, ze Amelka wyslizgnela sie z wozka bez pasow  ::)  Generalnie probowalam ja zapiac tylko na bioderkach...pasy sa za ciasne.

Debatowalismy z I. w weekend na temat wozka, poniewaz I. jest przeciwny zmianie (tak czestej) wozkow. Jednak kiedy przedstawilam mu swoj punt widzenia, zrozumial i pojechalismy poogladac spacerowki-parasolki. I. bardzo lubi wozki na duzych pompowanych kolach, sa najwygodniejsze. Ja rowniez je lubie, ale powiedzialam, ze gdybym siedziala w domu jeszcze z Amelka, to uzywalabym wozek duzo wiecej niz teraz. A teraz? Wozek jest w samochodzie w bagazniku wyciagany tylko w razie potrzeby.
A ja jestem osoba, ktora nie widzi nic zlego w zmianie wozka, nic na tym nie trace.

Loola jest juz sprzedana, dzis odbiera ja kurier ode mnie z pracy, a ja okazyjnie kupilam NOWY cosatto diablo za 40f! Cena najtanszego na ebay to 90f!!! Uwazam ze to naprawde okazyjnie.

Poza tym weekend jak zwykle ostatnio spedzony na zakupach w centrum handlowym. W taka pogode to najlepszy sposob na nude i nie siedzenie w domu, bo jest cieplo, nie kapie na glowe i pelno ludzi. Nie tam zebym pieniedzmi szastala co weekend, ale w takich miejscach nie trzeba wydawac fortuny, jest duzo atrakcji dla maluszkow np. swiety mikolaj, ktoremu mozna powiedziec co ma przyniesc pod choinke :D
Amelka byla oczarowana starszym panem w czerwieni i siwa broda. Nic mu nie powiedziala oprocz "jaja" i "nene" ale zawsze to cos :D

Ide poczytac do was.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1233 dnia: 24 Listopada 2008, 12:11 »
Ja troche spóźniona ale najserdeczniejsze życzenia w tą magiczną datę dla Waszej Amelci z okazji roczku :)

Super wyglądasz, mała ma śliczne oczka :) a co do nudy znam to tylko jeszcze u nas czas poczekać na przechadzki po centrach :( i można po ścianach z tego chodzić w domu ale jeszcze troche :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1234 dnia: 25 Listopada 2008, 10:12 »
Czesc!

Nie za wiele sie tu dzieje  :-\  No nic...

Troche nas zima ogarnela od ostatniego weekendu i trzebe bylo wyciagnac kobinezon Amelce. Niania tez troche sie "skarzyla" ze Amelka powinna miec kombinezon, bo w wozku tak wymachuje nogami, ze zawsze koc zwali  :P :P :P No to jest kombinezon. Tak smiesznie i slicznie Amelka w nim wyglada, ze szok!!! Jutro cykne fotke i wkleje, bo dzis rano nie zdazylam  :( Kupilam jej tez inny kombinezonik, zeby byl na zmiane. O taki...

Nie wiem czy bedzie dobry, bo z ebaya go kupilam, ale kolor mi sie bardzo podoba, bo jest ciemniejszy, wiec sie nie bedzie tak szybko brudzil- mam nadzieje.
Aha no i w weekend tez kupilismy Amelce nowe buciki. Poszlam za rada Werci i kupilam takie do kostek i na rzep. Poki co sprawdzaja sie fantastycznie, bo nie spadaja i Amelka ich nie odpina!!! A poza tym rowniez pasuja do kombinezonu  ;)

Amelce wychodzi kolejny zabek, to juz 6 :) i pomyslec, ze 2 mce temu byla szczegbolkiem :D

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #1235 dnia: 25 Listopada 2008, 11:08 »
SLiczny kombinezon! Moja już w kombinezon nie da się wsadzić. A co do butów, my Jagodzie musieliśmy kupic chłopięce ;) A to dlatego, że ma szeroką nózkę (po tatusiu) i typowe śliczne dziewczęcę na zamek - nie dopinają się jej. No i kupiliśmy jej na rzepy - a ponieważ nie było takich dziewczynkowych - są typowo chłopięce. Ale mój mąż to i tak, by Jagodę ubierał jak chłopaka  ;D

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1236 dnia: 25 Listopada 2008, 14:07 »
świetny ten kombinezonek i kolorek faktycznie ładniutki  :)
gratuluje 6 ząbka  :D
 :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1237 dnia: 25 Listopada 2008, 16:26 »
Ola, u was tez sniegu po kolana >:( czy  narazie tylko zimno ???

Kombinezon pierwsza klasa i w jakim modnym kolorze :brewki:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1238 dnia: 25 Listopada 2008, 16:52 »
faajny kombinezon

a tak poza tematem - Pomarancza jaka twoja Jagódka jest duża!!!i jakie ma włosy  :o :o :o

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1239 dnia: 25 Listopada 2008, 21:07 »
fajniutki kombinezonik :)

u nas tez na tapecie zkaupy nowego...bo Maksio jakos za duzo urósł :D heheh i teraz na szybkiego cos szukam!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1240 dnia: 25 Listopada 2008, 21:14 »
Fajny ten kombinezon :)  a tak spytam macie Polkę nianie ?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1241 dnia: 25 Listopada 2008, 22:14 »
Ciesze sie, ze kombinezon sie podoba :) zobaczymy jak bedzie lezal ;)

anusiaa u nas snieg juz byl ale znikome ilosci

sandrunia niania jest angielką, ale Amelka nie jest jedynym polskim dzieckiem u niej

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1242 dnia: 25 Listopada 2008, 22:59 »
A jak ją znaleźliście przez jakieś agencje, ja tak się pytam na przyszłość a powoli szukaniem Polek się meczę i za bardzo dużo mam gaf z nimi. :(

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #1243 dnia: 26 Listopada 2008, 06:32 »
Anusia - no duża - wczoraj skończyła 1,5 roku  ;),  a włosy zawsze miała długie  ;D(Olu przepraszam, że u Ciebie)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1244 dnia: 26 Listopada 2008, 09:59 »
Dzien dobry.

A jak ją znaleźliście przez jakieś agencje, ja tak się pytam na przyszłość a powoli szukaniem Polek się meczę i za bardzo dużo mam gaf z nimi. :(

sandrunia generalnie sa trzy drogi znaleznienia dobrej niani
1. isc do job centre, tam dadza ci ksiazeczke o Registered Childminders (czyli opiekukach do dzieci w twojej okolicy)
2. wejdz na strone http://www.childcarelink.gov.uk/ tam mozesz w opcjach wybrac swoj rejon i wyszukasz zarejestrowane opiekunki w swojej okolicy; nianie maja tez swoje strony internetowe z informacjami o kosztach, warunkach, doswiadczeniu itp.
3. droga pantoflowa :D

Ja odnioslam sie do punktu 2 i 3. Generalnie to nasi znajomi oddawali coreczke do tej niani i kilka innych opinii slyszelismy. Dla nas poprostu musiala byc ona. Tak jak pisalam wczesniej, nasza niania ma polowe domu przystosowana dla dzieci, pracuje we swpolpracy ze swoja mama. Moja niania ma 3 dzieci- dwie polskie dziewczynki i chlopca anglika, a jej mama ma dwoch polskich chlopcow i polska dziewczynke. Oprocz tego jest piatka dzieci niani, ktore sa w szkole podczas pobytu innych dzieci.
Szukalam wczesniej niani na swoim osiedlu, ale odwiedzilam dwie. i...jedna z nich miala psa rotweilera, a druga palila papierosy, wiec na starcie odpadly.
Poza tym sandrunia, na twoim miejscu nie szukalabym polki niani, bo jak jest zarejestrowany childminder (z tej strony co ci podalam sa wszyscy) to rzad doplaca ci na childcare co tydzien- warunkiem jest otrzymywanie working tax credit. Generalnie nianie maja jedna wade...sa drogie (jak wszedzie zreszta), moja bierze 5f/godz lub 30f/dzien zalezy co wychodzi mniej. W naszym przypadku to jest 150f/tyg a 600f/mc. I bez pieniedzy panstwowych by mnie poprostu nie bylo stac. Bo polowe zarobionych pieniedzy musialabym oddac na opiekunke  ::)

Anusia - no duża - wczoraj skończyła 1,5 roku  ;),  a włosy zawsze miała długie  ;D(Olu przepraszam, że u Ciebie)

spoko, ja sie nie gniewam ;) pamietam pierwsze zdjecia Jagodki w twoim watku, faktycznie wloski zawsze miala dlugie i sliczne :)

Przyszedl wozek, mam go w aucie, pozniej rozloze i zobacze, ale pierwszy rzut oka pozytywny. Nawet nie skojarzylam, ze mam spiworek w kolorze i folie gratis!!! No i zrobilam malej dzis rano zdjecia w kombinezonie popoludniu lub wieczorkiem wkleje.
A poza tym mam dzis strasznego dola...dlugo dlugo nikomu nie udalo sie doprowadzic do placzu...a dzis przed praca wystarczylo 5 minut w samochodzie z I. I z tego wszystkiego chce juz wrocic do Polski jak najszybciej, bo mi sie malzenstwo rozp.... :'( przez ta Anglie.  tyle spraw juz i tak wisi w powietrzu nas nami, a teraz jeszcze kolejna...ku**a mac  >:( >:( >:(

Generalnie jak pojedziemy na swieta to chcemy rozejrzec sie za mieszkaniem, wrocic tutaj i stad o kredyt sie postarac i kupic. Kupic moga za nas rodzice moi, bo maja notarialne upowaznienie. Potem tylko oszczedzac kase i sie pakowac stad jak najszybciej. Mam nadzieje, ze ten pierwszy krok uda nam sie zrobic bez wiekszych problemow...moze wtedy cos sie polepszy.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 26 Listopada 2008, 10:02 »
Ola, co się dzieje??

Mam nadzieję, że uda się naprawić i będziecie szczęśliwi.

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #1246 dnia: 26 Listopada 2008, 10:05 »
Przykro mi, że dzień się tak nieprzyjemnie zaczął, mam nadzieję, że będzie dobrze  :uscisk:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1247 dnia: 26 Listopada 2008, 10:06 »
oj Olu - nie fajnie zytac takie rzeczy!
CO znowu sie dzieje ?

Choć pomysl z mieszkaniem w  Pl i powrtoem wydaje mi sie być słuszny!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1248 dnia: 26 Listopada 2008, 10:14 »
oj Ola :przytul:

trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1249 dnia: 26 Listopada 2008, 10:21 »
Ach wiecie co mi tez jest cholernie przykro. Fatalnie siedziec w pracy i powstrzymywac sie od lez.
Zdaje sie, ze poprostu moj maz nie radzi sobie z wieloma rzeczami i im dluzej tu jestesmy tym wiecej tego wychodzi. Najgorsze jest to, ze wiekszosci winna jestem ja...a wiecej na swoje barki juz nie przyjme.
Jak tak sobie pomysle, ze mam dopiero 21 lat i juz takie problemy, to co bedzie dalej. Nie mam juz sily toczyc wojny z najblizsza mi osoba. Poprostu odpuszczam, mam to wszystko gdzies... Powiedzialam juz ostatnio, ze I. nie radzi sobie z sytuacja, ale to nie znaczy, ze ma sie to przekladac na dom i wszystko byc moja wina!!!

Jestem w punkcie, gdzie naprawde bardzo chcialabym wroci do Polski, gdzie to ja bede bardziej uzalezniona od meza, a nie jak tu on ode mnie- bo mezczyznom ciezko jest zyc w takiej sytuacji. Nasze angielskie zycie zaczyna byc koszmarem, w ktorym nie chce byc. Zyje wiec w nadziei, ze przetrzymam wszystko, wrocimy do Polski i bedzie lepiej. W Polsce nie bede takim "guru" jezyka angielskiego,za jakie I. mnie uwaza,  nikomu nic nie bede mogla zalatwic, i bede miala swiety spokoj...taaak spokoj jest mi teraz bardzo potrzebny. uciekam popoludniami z Amelka z domu, gdzies do siostry czy kolezanki, zeby nie przebywac w domu z I. bo wiem, ze znajdzie powod do klotni.
Najgorzej jednak cierpie z powodu Ameli, ktora czuje, ze atmosfera jest ciezka i dla niej uciekam. Nie chce zeby moje dziecko wychowywalo sie w takim domu.

Choć pomysl z mieszkaniem w  Pl i powrtoem wydaje mi sie być słuszny!

Mam nadzieje, bo jesli nie to, to zostaje tylko rozwod  :nie:

Dzieki dziewczyny  :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1250 dnia: 26 Listopada 2008, 10:24 »
Ola, trzymaj się kochana. Pogadaj z nim poważnie, powiedz mu to, co napisałaś nam tutaj.

:-* :-*

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1251 dnia: 26 Listopada 2008, 10:29 »
Ola - doskonale cię rozumiem
u nas też kryzysowo i cięzko
dlatego tym bardziej cie tulam :przytul:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1252 dnia: 26 Listopada 2008, 11:01 »
Ola życzę Ci wytrwałości, a I życzę żeby więcej Cię wspierał i rozumiał.... :przytul:
Buciki u nas się sprawdzają super właśnie takie za kostkę :D mam nadzieję że u Was też tak będzie :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 26 Listopada 2008, 11:39 »
Dzieki dziewczyny.   :-* :-* :-*

Jak zwykle w takich sytuacjach nie moglam sie powtrzymac i napisalam mu takiego smsa zeby mu w piety poszlo  :ckm:

Dla poprawy humoru, wlasnie buszuje po ebay i kupuje Amelce ubranka  :) Chce zeby wygladala jak ksiezniczka jak bedziemy w Polsce  :hahahaha: bo jest moja ksiezniczka i nie bede jej zalowala (w granicach rozsadku oczywiscie).

ech zakupy pod kazda postacia...na zywo lub wirtualne sa lekiem na stres i smutek  ;) zreszta co mi innego zostalo  :-\

a tak  to strasznie ciekawa jestem tego wozka  :tupot: :tupot: :tupot: :czeka: :czeka: :czeka:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1254 dnia: 26 Listopada 2008, 11:43 »
Też zawsze zakupami poprawiam sobie humor 8) i to wcale nie muszą być zakupy dla mnie 8)
Olka wkleisz pozniej fociaka wózka? ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 26 Listopada 2008, 11:48 »
Wercia wkleje, bo i tak musze wkleic te w kombinezonie, a na spacer w nowej furze pojdziemy napewno dzis, wiec wkleje wieczorkiem :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1256 dnia: 26 Listopada 2008, 12:40 »
Ola mam nadzieje że się wszystko u Ciebie ułoży i że szybko wrócicie do Pl skoro jesteś tu nieszczęśliwa
trzymaj sie cieplutko  :przytul:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1257 dnia: 26 Listopada 2008, 13:08 »
Olcia przykro mi ze masz taka sytuacje ale trzymam kciuki zebyscie jak najszybciej doszli do porozumienia,bedzie wszystko dobrze buziaki i czekam za fotkami:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1258 dnia: 26 Listopada 2008, 13:26 »
Ola mam nadzieje że się wszystko u Ciebie ułoży i że szybko wrócicie do Pl skoro jesteś tu nieszczęśliwa
trzymaj sie cieplutko  :przytul:

Ja bylam tu szczesliwa i bylabym gdyby nie I. To on sie tu odnalezc nie moze...niestety. Ale teraz to juz jest nas dwoch... :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1259 dnia: 26 Listopada 2008, 14:07 »
wózka i ja jestem ciekawa...
spodobał mi się jak żaden do tej pory...
jak przyjdzie czas na zmianę wózia to chętnie bym takowy kupiła...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos