Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #1140 dnia: 31 Października 2008, 13:53 »
moja mała podaje mi mokre pranie z miski a ja je zawieszam
tez fajna zabawa

widzisz a ja wczesniej nie wiedzialam, ze Ameli moze sie takie pomaganie podobac...ech caly czas sie czlowiek czegos uczy  :P ::)

Milego weekendu wszystkim zycze  :-* :-* :-*

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #1141 dnia: 31 Października 2008, 14:05 »
Olu - pomaganie (czyt. przeszkadzanie ;) ) to ulubione zajęcie mojej Jagody. Jak ścieram kurze, to ona dostaje swoją szmatkę i też ściera, jak piorę ręcznie to też mi pomaga (potem jest cała mokra), uwielbia miotłę, zmiotkę, szufelkę i mopa - jej ulubione zajęcie. Do tego dochodzi jeszcze odkurzanie, nawet mamy w planach zakup zabawkowego odkurzacz, ścielenie, no i sama wyrzuca do śmieci swoją pieluchę ;)
Pozdrawiam na pewno znajdziecie jakieś fajne zabawy ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1142 dnia: 31 Października 2008, 20:10 »
Bardzo się cieszę, że znalazłaś sposób na Amelkę :) Lepiej się bawicie to i sytuacji do rozrabiania i wkurzania się będzie mniej :)

Rozbroiła mnie Twoja córcia tym "stękaniem" przy praniu  ;D Malutka cwaniara  :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1143 dnia: 31 Października 2008, 20:27 »
Ola.... widze ze ty jeste sjednak supermama, nie to co ja...
moj Makiso dostaje ataków złości dosc czesto.... i o wszytsko potrafi się wkurzac..
staram sie to ignorowac, ale czasem sie nie da...

Kurde chyba tez musze poczytac o tych prawie roczniakach i wprowadzić zmiany....
tylko pewnie dla chłopców to inne zajecia sa fajne..
a moze w tym wieku to nie ma znaczenia  ::) Maksio lubi patrzec na pranie, kombinuje jak właczyc pralke i rozwieszanie tez go bawi, a raczej rozrzucanie mokrych rzeczy ;)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1144 dnia: 31 Października 2008, 21:20 »
Ola super masz pomysły :) widać jak bardzo starasz się żeby Amelce zorganizować czas :) brawo....
Vall mój Mieszko też uwielbia wkładać pranie do pralki, pozniej otwiera żeby nalać płynu i wlącza pralkę..... lubi też razem ze mną "gotować" :) daję mu garnek, drewnianą łyżkę i kilka ziemniakó i gotuje ;D radochy przy tym ma bardzo dużo, a ja bez problemu robię obiad ;D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1145 dnia: 2 Listopada 2008, 09:38 »
Nela też wiesz ze mną mokre pranie..hihi..nie wpadłam na to,że brudne rzeczy może do pralki wrzucać...hihihi.,... i podobnie jak córcia pomarańczy..miotły, ścierki, mopy- najlepsze zabawki ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1146 dnia: 2 Listopada 2008, 16:44 »
No widzicie dziewczyny niby takie oczywiste, że dzieci takie zajęcia lubią, a ja nie wiedziałam  ::) ::) ::)

Vall ja podobnie często traciłam nerwy przy Ameli, ale teraz jest już dużo lepiej. Oboje z I. się dokształciliśmy troszkę i zupełnie inaczej do różnych spraw podchodzimy. Warto poświęcic odrobine czasu i poczytac.

Wercia ja z tym gotowaniem robię podobnie tyle, że bez ziemniaków, bo Amelka zaraz by chciała skosztowac :P

Czekamy jeszcze na zabawki, po weekendzie już powinny przyjśc i będziemy zmieniac kazcik zabaw ;)  a może i jakieś fotki się znajdą  ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1147 dnia: 2 Listopada 2008, 18:21 »
Może  ??? Ja mam nadzieje, że uraczysz Nas jakąś porządną porcją świżych fotencji, zarówno zabawek jak i Amelci z mamą ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1148 dnia: 2 Listopada 2008, 21:29 »
U nas na topie jest odkurzanie;) tzn. pomaganie mamie w trzymaniu rury od odkurzacza (co spowalnia pracę ale daje wielką frajdę Fifiemu). Ja ścieram kurze to młody dostaje chusteczkę nawilżaną i zasuwa nią po podłodze aż miło;)

Ostatnio też w końcu zainteresował się czytanymi przeze mnie bajkami.
znalazłam na niego sposób taki, ze kłądę na dywanie wszystkie poduchy jakie mam w zasięgu, kładę się na nich i czytam głośno bajkę. Fifi po kilku zachętach przychodzi, kłądzie się obok, bawi się tym co akurat trzyma w rączce i słucha;), co jakiś czas wstając, robiąc rundkę dookoła pokoju ale w końcu wraca i kładzie się znów i słucha dalej;)

Jak gotuję w kuchni to sadzam go rpzed szafką z garnkami i łyżkami itp. i mam go z głowy Huk robi niemiłosierny waląc łyżkami w garnki ale ile ma przy tym radochy;)

Aha, no i gonienie się na czworaka po całym domu też jest super:)

To takie moje pomysły, może coś wykorzystasz Olu:)

Całuski dla Amelki od Fifiego!!!!

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1149 dnia: 2 Listopada 2008, 22:18 »
Ola człowiek uczy się całę życie ;) my na początku również nie mogliśmy zainteresować Mieszka zabawą..... teraz jest o wiele lepiej.....
Mam nadzieję że zabawki spodobają się Amelce  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1150 dnia: 3 Listopada 2008, 10:16 »
Dzien dobry w poniedzialek z rana  ::)

Spoznilam sie dzis i do niani i  do pracy  ::) ::) :-\ No coz bywa, moj budzik w telefonie-nawet go nie wlaczylam, moj budzik Amela- zaspal dzis razem z mama  :P

Może  ??? Ja mam nadzieje, że uraczysz Nas jakąś porządną porcją świżych fotencji, zarówno zabawek jak i Amelci z mamą ;D

Postaram sie - obiecuje  ;)

~monika~ klopot u nas jest jeden- Amelka panicznie boi sie odkurzacza. Kiedy tata w domku odkurza, ja z Amelka zawsze jestesmy poza nim. Probowalam juz ja oswoic, ale nie da rady. Jak jest odkurzacz, to jest placz. Ale inne pomysly fajne- to z czytaniem super, musze sprobowac, ale najpierw kupic jakies ksiazki z polskimi bajkami.

Ogolnie powiem wam, ze weekend byl ok. Nic specjalnego sie nie wydarzylo, ale ok. Ciagle czekamy na zabawki- moze dzis cos przyjdzie  :czeka:
A teraz...do roboty  :(

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1151 dnia: 3 Listopada 2008, 10:26 »
Ola witaj poniedziałkowo

a z tym odkurzaczem to zawsze tak było, czy od jakiegoś czasu Amelka się boi

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 3 Listopada 2008, 10:29 »
Ola, u nas Gabi też się boi odkurzacza. Ostatnio wystarczyło, że wyciagnęłam go ze schowka i już był płacz. Dziwne, wcześniej się nie bała.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1153 dnia: 3 Listopada 2008, 10:37 »
Ola witaj poniedziałkowo

a z tym odkurzaczem to zawsze tak było, czy od jakiegoś czasu Amelka się boi

u nas od zawsze wlasciwie. No jak byla malutka, to jak odkurzane bylo na dole, to  Amelka byla u gory i na odwrot, zeby pylkow nie wdychala. Ale od kiedy byla taka wieksza, to zawsze sie bala.

Ola, u nas Gabi też się boi odkurzacza. Ostatnio wystarczyło, że wyciagnęłam go ze schowka i już był płacz. Dziwne, wcześniej się nie bała.

Martyna mnie to w zasadzie nie dziwi, bo czytalam gdzies, ze dzieci czesto boja sie odkurzacza, czy nawet wody wypuszczanej z wanny, bo "jak odkurzacz wciaga wszystko ine to wciagnie i mnie"- tak wyczytalam, ze dzieci rozumuja, podobnie z ta woda. Wyczytalam, ze wlasnie niektore dzieci boja sie od zawsze, a inne od pewnego momentu, wiec mnie to nie martwi.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1154 dnia: 3 Listopada 2008, 11:19 »
Myślę, że one są za malutkie, zeby tak rozumieć odkurzanie. myślę, że boją się samego dźwięku,

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1155 dnia: 3 Listopada 2008, 12:01 »
Myślę, że one są za malutkie, zeby tak rozumieć odkurzanie. myślę, że boją się samego dźwięku,

byc moze, mam jednak nadzieje, ze to minie  ;)

Czy wy widzicie nasz suwaczek??? 14 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1156 dnia: 3 Listopada 2008, 12:32 »
O dzieci ciągle coś chcą...Wanessa całe pranie przesiadywała w łazience patrząc sie na pralke potem podawała :) teraz to też tylko cokolwiek sie robi pomaga...dobrze jest angażować dzieci w takie pomaganie...moja już niby odkurza..poprawiam wiadomo ale uczy się przez to pomocy w domu...wiesza sama pranie nie ważne że wsio wiwi jak chce :D śniadanie tylko pokroić wszystko ona układa sama na kanapki...i tak jest z wieloma innymi czynnościami...mamy pracowite dzieci wazne jest żeby tylko im dać pole do popisu :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1157 dnia: 3 Listopada 2008, 13:24 »
Ola, zdradź jaką masz wizję imprezki urodzinowej? Ja ciągle się zastanawiam...jedno wiem, nie chcę hucznej imprezy, tylko skromne przyjęcie.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 3 Listopada 2008, 22:13 »
sandrunia Tobie Wanesski to można tylko zazdrościc, piękna i wyglada jak prawdziwy aniołek.

Ola, zdradź jaką masz wizję imprezki urodzinowej? Ja ciągle się zastanawiam...jedno wiem, nie chcę hucznej imprezy, tylko skromne przyjęcie.

Martyna kochana powiedz co masz konkretnie na mysli??? U nas będą najbliźsi przyjaciele, moja siostra i Irka brat, bo nikogo więcej z rodziny tu nie mamy. Ogolnie kupilam kilka dekoracji- baloniki, zawieszke na sciane, swieczke na tort i...niespodzianke (tego nie napisze, zobaczysz na zdjeciach z urodzinek) Dzieci bedzie trojka (Amela i dwoch kumpli, z ktorymi chodzi do niani), 12tyg Gabrysia i nastoletnia kolezanka Nikola. Wiek dzieci bedzie zroznicowany, wiec organizowanie specjalnych zabaw nie ma sensu raczej. Mysle, ze dzieci nie beda mialy problemu ze znalezieniem sobie zajecia ;) Napewno bedzie kamera, chcemy uwiecznic te urodzinki. Bedzie tez stoliczek z pieniazkiem, dlugpisem, rozancem i kieliszkiem do wyboru dla Amelii. Jesli chodzi o menu, to tort chce zrobic sama, napewno duuzo przysmakow dla dzieci. Chce zrobic cos i dla dzieci i dla doroslych. No a potem skromna kolacyjka i winko. Tak to poki co widze.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1159 dnia: 4 Listopada 2008, 10:03 »
Widziałam świetny odkurzacz dla dzieciaczków na allegro... może to jest jakiś sposób?

Taka kameralna imprezka 1-rwszo urodzinkowa też mi sie marzy, na pewno będzie super :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1160 dnia: 4 Listopada 2008, 10:27 »
Dzien dobry!!!

Dzis jest dobry dzien  ;D Jedziemy na swieta do Polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :skacza:  :skacza:
Cale 2 tygodnie spedzimy w Polsce :D:D:D
Ja w sumie nie chcialam jechac, to byl pomysl I. ale teraz jak juz wiadomo, ze jedziemy to sie ciesze.

Widziałam świetny odkurzacz dla dzieciaczków na allegro... może to jest jakiś sposób?

Taka kameralna imprezka 1-rwszo urodzinkowa też mi sie marzy, na pewno będzie super :)

U nas w sprawie odkurzacza poki co nic nie pomoze, moze jak Amelka troche podrosnie.  ::)

Milego dzionka  :-*

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1161 dnia: 4 Listopada 2008, 13:04 »
imprezka urodzinkowa napewno będzie suuuper!
super że jedziecie na święta do Polski ja niestety bede tutaj  :-\
buziaczki dla Was  :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 4 Listopada 2008, 13:21 »
No właśnie o to mi chodziło co napisałaś :) Ja myślę o podobnej skromnej imprezce. Planuję kupić takie zawieszki, bo Mała ma urodziny w Boże Narodzenia, a chcę ,żeby kojarzyły jej się nie tylko z choinką, ale i tym, że tego dnia obchodzi swoje własne święto. Do dziś nie zebraliśmy się, żeby ją kamerować, ale chcę właśnie caly ten dzień jakoś zgrać na kamerkę, zaczynając od jej porannej pobudki.
Już sie nie mogę doczekać zdjęć niespodzianki.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1163 dnia: 4 Listopada 2008, 14:40 »
O święta w Polsce miłe...my drugie z kolei w UK...ale ważne że nasza 4 będzie razem :)...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1164 dnia: 4 Listopada 2008, 16:21 »
Ola, super, że na święta będziecie w domku, z rodzinką....w końcu nie ma jak u mamy na wigilii ;D

A urodzinki zapowiadają się super, już nie mogę się doczekać twojej relacji :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1165 dnia: 4 Listopada 2008, 20:28 »
Nasza "imprezka" będzie podobna, z tym, że dzieci będą w podobnym do Tymusia wieku (15 miesięcy i dwa lata). Będą czapeczki na gumkach, balony, tort, koniecznie kamera i mnóstwo zdjęć :)

Bardzo fajnie, że przylecicie do Polski na Święta! Amelka pozna "zapach" najpiękniejszych świąt w większym rodzinnym gronie. Super!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: AMELKA - cÃłrcia naszej Myszki i Irka juz na Å›wiecie!!!!
« Odpowiedź #1166 dnia: 5 Listopada 2008, 08:21 »
Olcia a widzialas ten odkurzacz "pylek" z Playskool? Moze pokazcie Malej w sklepie i zobaczcie jak zareaguje. Choc ja tez mysle ze potrzeba troche czasu i sie oswoi :-D

Nie wiem kiedy to zlecialo... Juz roczek :-D

Fajnie ze na Swieta bedziecie w PL. A czemu nie chcialas?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1167 dnia: 5 Listopada 2008, 20:31 »
No to ciesze, że pomysł imprezki wam sie podoba :D Wzięłam sobie wolne żeby sie dobrze przygotowac ;)

Z tym odkurzaczem, to póki co chyba nic nie będę na siłę zmieniała. Do takiego zabawkowego, to Amela musi zacząc chodzic, poźniej zobaczymy.

PumoRi u nas beda dzieci i starsze i młodsze :D 3mce, 1,5roczku, 4 latka i 12 lat - no tak ostatania to jako dorosla liczona juz :D:D:D Ale myślę, że i tak będzie fajnie, bo Amelka tych średnich zna- chodzą do tej samej niani.

Fajnie ze na Swieta bedziecie w PL. A czemu nie chcialas?

Czemu nie chcialam...dla mnie to niby powinno sie kojarzyc z odpoczynkiem, bo moja mama zajmie sie Amelka itd. Ale taki urlop, gdzie wiesz, ze kazdy bedzie chcial cie miec dla siebie, nie zapowiada sie dobrze. Oczywiscie postaramy sie zalatwic "obowiazki" rodzinne (kawki u cioc i wojkow) i spedzic czas milo. Poza tym kazdy taki wyjazd to sa duze koszty dla nas. A w planach byla przeprowadzka do wiekszego domu...no ale sa swieta w Polsce i tez dobrze.
Teraz jak juz wiem, ze jade, to sie ciesze i planuje. Cieszy mnie np to, ze sywlestra spedzimy na imprezce ze znajomymi :D Ale jak sie wyjazd uda to zobaczymy...

Ogolnie powiem wam, ze
po 1 Amela znowu ma katar i kaszel...
po 2 teraz dolne zeby Ameli ida
po 3 z dwoch powyzszych powodow strasznie marudzi  :(

Zal mi jej ogromnie, bo tak ciezko oddycha...

Jutro napisze wiecej  :-*

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: AMELKA - cÃłrcia naszej Myszki i Irka juz na Å›wiecie!!!!
« Odpowiedź #1168 dnia: 5 Listopada 2008, 20:40 »
Czesto chyba Amelcia jest przeziebiona co? U nas Szymek jak mial katar to zawsze taki gesty i brzydki, lekarka zlecila zeby zrobic wymaz z nosa. Bylismy 1,5tyg temu na zapalenie krtani,Maly nie mial kataru, ale powiedzialam lekarce o tym wymazie i go zrobili. Wyszlo ze bakteria jest. Niegrozna. Ale nastepnym razem jak bedzie mial ten katar to wiemy co leczyc. Moze zrob Malej badania?

Co do Swiat w PL to rozumiem. Ale jak zwykle wszystko ma swoje plusy i minusy. Dobrze ze juz sie cieszysz :-D

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #1169 dnia: 5 Listopada 2008, 20:42 »
oj przykro mi że Amelka znów chora no i przez to marudzi szybkiego powrotu do zdrówka życze   :-*