Autor Wątek: Komis Szczecin  (Przeczytany 9755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline g@ta
  • nowicjusz
  • *
Komis Szczecin
« dnia: 18 Kwietnia 2005, 12:07 »
Chcę kupić sukienke uzywaną, szukam trochę na allegro ale wiadomo - jak sukienka będzie z Warszawy to jej nie kupię :-) Pyatnie mam takie - gdzie w Szczecinie są tego rodzaju komisy, gdzie mozna kupić używaną sukienkę? Z góry dziękuję za pomoc :-)

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2005, 12:27 »
Na pewno w Szczecinie są komisy:
- w Nikol na Piłsudskiego,
- Janette na Lutnianej
z tego co wiem to Demetrios na Pocztowej tez oferuje komis internetowy

Jednak z doświadczenia (moja siora tak zrobiła) wiem ze lepiej kupowac suknie prywatnie od pierwszej właścicielki bo ceny sa o wiele niższe niz w komisach (doliczaja sobie niemałe pieniądze :shock: ) i do tego masz pewność że w między czasie nie była wypozyczana :roll:  poza tym dostaniesz wszytkie dodatki a  suknia prawie zawsze  w stanie idelanym :P
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2005, 13:22 »
na Piastow, kolo Plusa GSM jest salon z uzywanymi sukniami, i tez  na Piastow ,  nad herbaciarnia. To jest wszytko kolo siebie

A babki z demetriosa nie powiedzilay mi nic o komisie internetowym....a u nich zamoawialm suknie... powiedzialy tylko, ze chca wprowadzic komis w swoim sklepie za jakis czas.

Tez jestem za kupowianiem od kogos nie w salonach, bedzie taniej, ale ryzyko bedzie wieksze, bo w salonie musza do ciebie dopasowac na wlasna odpowiedzialnosc, a jak kupisz od kogos to ryzyko przerobek przechodzi na Ciebie.
02.07.2005

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2005, 13:53 »
Aniac w piątek byłam w salonie w moja koleżanką i przymierzała suknię i Pani w salonie powiedziała ze jak zdecydujemy sie na kupno nowej sukni to oni zamieszcza nasze ogłoszenie w komisie internetowym i jak jakaś klientka bedzie zainteresowana to oni odkupia od nas tą suknię :!:
A co do dopasowania przez salon to po doświadczonku mojej siory z dopasowanie które skończyło sie kupowaniem suknio d innej dziewczyny dzien przed  slubem to też bym zachowała rezerwę :wink: w większości jednak dziewczyny sprzedaja standardowe rozmiary a jak jeszcze sa regulowane wiązaniem to nie ma problemu z dopasowanie. Z długością też przeważnie nie bywa problemu bo suknie przeważnie maja podłozony zakład. Więc jak sie jest "średniakiem" :lol:  to nie ma specjalnych problemów.

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2005, 13:56 »
Na Piastów koło Plusa jesli chodzi o salon Bianco to jest chyba zamnknięty bo na oknach widziałam papiery i wygląda że albo maja remont albo się zlikwidowali :?:

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:14 »
Cytat: "didi"
Aniac w piątek byłam w salonie w moja koleżanką i przymierzała suknię i Pani w salonie powiedziała ze jak zdecydujemy sie na kupno nowej sukni to oni zamieszcza nasze ogłoszenie w komisie internetowym i jak jakaś klientka bedzie zainteresowana to oni odkupia od nas tą suknię :!:

to super!!!
dobrze wiedziec, ja odbieram suknie w polowie czerwca.
Ale i tak chce ta sukienke sprzedac zagranica, suknie demetriosa sa tam conajmniej 2razy drozesz (ja za moja place 2800zl a w niemczech ta sama kosztuje 2000euro!!!)
na ktora zdecydowala sie kolezanka, jesli moge zapytac??

co do Piastow kolo plusa to mozliwe, bo tam mieli "bide", rozmiarowka do 38 na 170cm. Wiec jak weszlam ja z moja 40 i 180cm to pani nie mogla mi pomoc :(
02.07.2005

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2005, 14:32 »
Zdecydowała się na demetrios 2703 w kolorze gold w przyszłym tygodniu będzie zamawiać a chyba to o twoim o przypadku to mówiła Pani w salonie żeby moja kolez anka się nie martwiła ze nosi 42/44 bo szyją dla klienki która ma 180 i  będzie pieknie wyglądac, bo niwazny wzrost ani waga tylko krój sukni i jej dopracowanie :P

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Komis Szczecin
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:33 »
Zdecydowała się na demetrios 2703 w kolorze gold w przyszłym tygodniu będzie zamawiać a chyba to o twoim o przypadku to mówiła Pani w salonie żeby moja kolez anka się nie martwiła ze nosi 42/44 bo szyją dla klienki która ma 180 i  będzie pieknie wyglądac, bo niwazny wzrost ani waga tylko krój sukni i jej dopracowanie :P

to jest to troche dziwne. Bo jak Ja byłam w Demetriosie na Pocztowej (jako pierwszy salon odwiedziłam) to pani mi powiedziała,że maja suknie do rozmiaru 40. A ich 40 to nie moglam zapiac od połowy plecow.Jakies takie małe. I powiedziała, ze 42 byłoby robione i sprowadzane na specjalne zamówienie dla mnie i nie mogłabym jej wypożyczyć tylko musiałabym kupić. Poza tym powiedziała mi, że w szczecinie nigdzie nie dostanę sukni w rozm.42.
A juz w kolejnym salonie (Anagra)dowiedziałam sie ze maja suknie do rozm.50.
i w kazdym kolejnym salonie mierzyłam suknie o rozm. 38. I taka mam zamówiona
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2005, 15:47 »
No zgadzaloby sie, to co piszesz, moj rozmiar uwazam, ze jest o 2 numery zawyzony.

oni w salonie maja male rozmiary tych sukni (tzn ja jestem duza wiec dla mnie sa male) i tylko te ze sklepu mozna wypozyczac, jak nie pasuje to trzeba zamowic, co oczywiscie wiarze sie z kupnem sukni.
02.07.2005

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2005, 16:05 »
bo to jest firma jak się nie mylę hiszpańska i taka mają rozmiarówkę.Rozmiary są grubo zaniżone. Skoro ich 40 wogóle nie mogłam zapiąc na plecach. A w większości te suknie miały zamek na plecach(przynajmniej te kóre ja mierzyłam).Bo z gorsetem byłoby łatwiej
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Kwietnia 2005, 16:14 »
suknie sa amerykanskie, a przeciez amerykanki to nie sa takie drobinki ;)
02.07.2005

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Kwietnia 2005, 08:09 »
Rozwieje watpliwości :!:
Po pierwsze Demetrios to firma grecka która faktycznie bardziej znana jest w Stanach i u nas dopiero wchodzi i to bardzo dobrze bo maja piekne suknie za jak na zagraniczne przystepniejsze ceny. Po drugie suknia dla mojej koleżanki będzie szyta na zamówienie na jej rozmiar, w salonie faktycznie sa rozmiary od 8 do max 12 (40) dlatego ze w salony sprowadzaja modele do przymiarki w standardowych uśrednionych rozmiarach.
Co do Anagry właścicielka ustawiła się na duże rozmiary bo w większkości jej klientaki są Niemki a one to "najcieńczych" nie należą.
Co zaś tyczy się rozmiarów to faktycznie rozmiarówka frakcuska , która nie wiem dlaczego stosuje większośc firm szyjacych suknie slubne (np Cymbeline, Sincerity, Prono...  i polskie też) a to oznacza że sukni w porównianiu do naszej numeracki to prawie 2 numery mniej tak więc nosząc polskie 38 trzeba zamawiać prawie 42 :idea:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Komis Szczecin
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Kwietnia 2005, 08:24 »
odnośnie komisów...

uważałabym na nie :!:  :!:  :!: ....

kiedy szukałam sukni ślubnej w pierwszej kolejności chodziłam między komisowymi... za każdym razem kiedy tam wchodziłam słyszałam "a tam sa stare suknie..." po godzinie siedzenia i przymierzania panie zmieniały zdanie... jak pani kupi u nas nową suknię to potem może ją pani oddac do komisu... rozumiem... musza sprzedawać głównie nowe ale  bardzo zniechęcają do wchodzenia do tych komisowych...

zdarza się także, że po oddaniu sukni do komisu obceci ona kilka slubów po czym powiedzą tobie,ze na suknię nie byłm zapotrzebowania i nikt o nią się nie pytał...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:18 »
Rozwieje watpliwości :!:
Po pierwsze Demetrios to firma grecka która faktycznie bardziej znana jest w Stanach.....

Firma wywodzi sie z Grecji, a najwieksza siedzibe ma w Stanach.

Co do szycia w demetriosie na zamowienie (do rozmiaru) to bym sie tak bardzo nie cieszyla....
oni podpasowuja wymiary klientki pod rozmiarowke i taka suknie zamawiaja....i pozniej musza ja dopasowac sami.
Ja kupowalam tam suknie i na umowie jest podany tylko rozmiar sukni (bez moich wymiarow!!) to akurat jest jak dla mnei sporym minusem, bo boje sie , ze przy ich przerobce suknia straci troche na wygladzie, w sumie to tez troche sie zawiodlam, ze wlasnie taka jest forma zamowienia sukni....ale coz, bylam taka na nia "napalona" i w sumie dowiedzilam sie o tym dzien po zamowieniu, jak przyszlam wplacic zaliczke, ale ze suknia juz zamowiona to musze myslec pozytywnie.

tak w ogole to troszke nam z tematu sie zeszlo....
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:26 »
A to dziwne, bo ja też byłam w demetriosie i przymierzałam kieckę, która była dla mnie za duża o jakieś 2 numery i za długa o co najmniej 30 cm. Babka powiedziała,że przy zamówieniu poda moje dokładne wymiary w tym wzrost i suknia będzie szyta na te właśnie wymiary. Spódnica miała być tylko odrobinę dłuższa, żeby można ją było dostosować do wysokości butów. Ciekawe jak to w końcu jest?

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:29 »
ale tylko troszeczke :oops:  a co wracając do tematu to o innych komisach w Szczecinie nie słyszałam  na pewno na przeciwko CH Turzyn jest drugi salon Janette (2 tygodnie temu się likwidowali tak przynajmniej informowały naklejki na szybkach ale póki co naklejki znikneły a salon ma sie całkiem nieżle :roll: ) i wiem ze tam tez jest komis ale tylko Cymb..  :P

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:34 »
na przeciwko CH turzyn, po zakupie, podobno, za 50% wartosci sukni (bez czyszczenia)mozna oddac ja w komis. TAk poinformowali mnie tam Panie.

Julio, co do demetriosa, mi tez tak Panie mowily, mysle, ze oni ich na wymiar nie szyja, tylko w Polsce w salonie beda ja do mnie dopasowywac. Zamowilam tam suknie i takie odnosze wrazenie....
02.07.2005

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:51 »
Co do tej informacji ze za 50% wezma to bym była sceptyczna moja koleżanka w zeszłym roku kupiła u nich suknia i jak zaczeły Panie liczyc ile bedzie kosztowac czyszczenie i to. .. i tamto to za suknię wartą 3000 zł wyszło im ok 1000 zł (chyba że coś się zmieniło w tym roku to zawracam honor ) a to nie jest napewno 50%, nie zdecydowała sie jej tam zostawic i sprzedał ana wolnym rynku za faktyczna połowe ceny. W kazdym przypadku polecam bardzo wnikliwe czytanie zapisów w umowie (nawet tych malutkich drukiem) :lol:

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:00 »
Tak muśl mi się nasunęła po wypowiedzi Juli jak oni dopasuja rekaw za długi o jakieś 35 cm cały w aplikację (będa go ciąc od góry czy od dołu a jak będzie za waski w standarcie to co wszyją "lampas" :?: , bo co do spódnicy w modelu koleżanki to da sie zrobic na miejscu ale gorset. dobrze ze ja swoja ostatecznie  szyłamw Agnes oszczędziłam sobie nerwów :wink:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:01 »
a Ja mam bardzo niemiłe wspomnienia z tym salonem.A konkretniej z jego obsługą. Jak poszłam tam pierwszy raz, to Panie były w miarę miłe dopóki się nie zapytałam czy można wypożyczyć( takie zreszta były informacje w witrynie sklepu), to Panie odesłaly mnie do drugiego salonu( chyba na Lutnianej maja), bo tutaj to one mają bardzo drogie suknie i wypożyczenie kosztuje od 1000 zł w zwyż. Trochę mnie to obraziło, bo ja liczyłam minimum 1000 zł za wypożyczenie sukni(wcześniej chciałam wypożyczyć w Anagrze z kolekcji sincerity i z czyszczeniem kosztowałoby mnie to ok. 1500 zł). ża darmo przecież tej sukni nie chciałam. Przecież na wypożyczaniu też zarabiają kasę. więc skąd takie traktowanie klientów? :klnie:

mówie o salonie na przeciw C.H. Turzyn(chyba Jeanette)

Offline didi

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:08 »
Mariolka ja się niebęde już odzywac na temat obsługi z tego salonu bo mnie po prostu ciśnienie skacze :twisted:  ale uwazam ze wypozycznie sukni za 1000 zł to wcale nie "impreza dla biednych" :cry:  jak suknie od I właścielki mozesz kupic z dodatkami za mniej niż tysiak :roll:

Offline Julia
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:15 »
Co do Demetriosa to w takim razie kiszka, bo ja akurat przymierzałam tam suknię w ich najmniejszym rozmiarze. I jeśli z tego miałyby dopasować do mnie to raczej cienko to widzę. Muszę się jeszcze raz dikładnie wypytać. A co do Jeanette-to na Lutnianej nie byłam , ale naprzeciwko Turzynu obsługa jest ok, babka fajna i miła.

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:41 »
co do salonu kolo turzynu, wszytko bylo OK, jak spodobala mi sie suknia, jak wrocilam 2gi raz Pani i pow. ze chce tylko sie kolezance pokazac bo zdecydowac sie nie moge (pow. ze mam na uwadze suknie w innym salonie tez) to Pani juz nie byla taka mila....wic juz tam nie wrocilam....
co do wypozyczenia to oni maja swoje chwyty...mowia cos innego a pozniej wychodza jakies "brudy"

Julia w demetriosie, jesli chcialabys wypozyczyc, mozesz tylko suknie z salony jesli jest na ciebie dobra
jak zamawiasz biora twoje wymiary, dopasowuja do rozmiarowki i taka tobie zamawiaja (chyba od 6 sa rozmiary czyli od 34, wejdz na ich strone tam to jest) i pozniej jesli w ktoryms miejscu jest za duzo to to zmniejszaja
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:48 »
No to już zdecydowanie lepiej zabrzmiało :!:

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:50 »
Z lekkim niepokojem czytam Wasze posty odnośnie wypożyczania sukien... szczerze mówiąc nastawiałam się właśnie na wypożyczenie jakiejś sukni w Demetriosie za połowę wartości, a tutaj widzę że nie jest to takie proste.Ja myślę że zmieszczę się w rozmiar 40 bez problemu, tylko czy jeszcze wogóle mają jakieś wolne modele? Do szczecińskich salonów wybieram się w najbliższą sobotę i już zaczynam się lekko stresować z tego powodu  :roll:

A czy wiecie jak wygląda sytuacja w salonie Pretty Women jesli chodzi o wypozyczenie? Maja tam bardzo ladne modele...

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:52 »
Cytat: "Julia"
A co do Jeanette-to na Lutnianej nie byłam , ale naprzeciwko Turzynu obsługa jest ok, babka fajna i miła.

A chciałaś kupić czy wypożyczyć? Bo to mogło być sednem sprawy. Bo ja zapytałam o wypożyczenie.Przy zakupie może obsługa jest inna.
ale jak było wg Ciebie miło to przecież bardzo dobrze

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:55 »
Cytat: "aniac"
co do salonu kolo turzynu, wszytko bylo OK, jak spodobala mi sie suknia, jak wrocilam 2gi raz Pani i pow. ze chce tylko sie kolezance pokazac bo zdecydowac sie nie moge (pow. ze mam na uwadze suknie w innym salonie tez) to Pani juz nie byla taka mila....wic juz tam nie wrocilam....
co do wypozyczenia to oni maja swoje chwyty...mowia cos innego a pozniej wychodza jakies "brudy"

dokładnie tak. Mili sa do czasu jak myslą ze u nich kupisz. w innych salonach sa mili cały czas, bo wiedza ze musisz zmierzyc jeszcze gdzie indziej i chca zebys wróciła :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:58 »
No fakt, od początku mówiłam o zakupie, może w tym leży sedno sprawy? Ale i tak najgorzej z obsługą jak dla mnie jest w Anagrze.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
Komis Szczecin
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:59 »
Cytat: "obri"

A czy wiecie jak wygląda sytuacja w salonie Pretty Women jesli chodzi o wypozyczenie? Maja tam bardzo ladne modele...

Idziesz w sobotę? to albo zacznij z samego rana albo sie tam umów telefonicznie. Tam w sobote jest ogromny ruch i wiele Niemek mierzy suknie. Ja jak tam byłam w jakąs sobote to nawet nie miałam szansy nic zmierzyc, bo tyle było ludzi i jescze ktos czekała w kolejce. Mówie  tak,żebyś nie szła na darmo

Offline aniac

• entuzjasta
Komis Szczecin
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:00 »
Cytat: "obri"
Z lekkim niepokojem czytam Wasze posty odnośnie wypożyczania sukien... szczerze mówiąc nastawiałam się właśnie na wypożyczenie jakiejś sukni w Demetriosie za połowę wartości, a tutaj widzę że nie jest to takie proste.......

w demetriosie jesli suknia bedzie dobra to nei bedzie problemu!
ale ja nosze roz 40, a zamowili mi 44 (taka cudna rozmiarowka, ze jak uslyszlam numer od razu przeszlam na diete!!!)
w Pretty Woman wypozyczaja, ale nie wiem jakie sa zasady, bo jak bylam tam to osobiscie interesowalam sie tylko kupnem.

Ja w ogole chodzac po salonach zawyzalam cene sukni,jesli Panie pytaly mnie czy mam jakies limity, co prawda kupuje suknie za 3tys wiec uwazam, ze i tak dosc droga.
Ale jesli ktos od wejscia mowi, ze chcialby tansza suknie to inaczej go obsluguja.
Trezba przegladac suknie i mierzyc ile wlezie nie dac sobie wciskac najdrozszych!! i udawac wielka dame, wtedy tez inaczej traktuja, bo niestety nie wszedzie obsluga jest dobra....
02.07.2005