Autor Wątek: 100 Dni Odliczania minęło... nastał ten jednen dzień Kasiq i Grzesia 29.09.2007  (Przeczytany 8639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Dzięki dzięki Kasiu
Lemmy no to prawidłowo, ale wszystko w swoim czasie się będzie pojawiać- pewnie cd w środę

Dzięki że zaglądacie- tak ciepło na sercu się robi.

No to buźka. Do poczytania
z Tobą odeszły anioły...

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
świetna relacja Kasia!
:)

Offline madziulek

• Chuck Norris
kasiu wygladaliscie poprostu pieknie :) swietna relacja
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Kasiq

• uzależniony
Dobrze, w takim razie kontynuujmy...

Wyjeżdżając spod kościoła natknęliśmy się na naszych znajomych ze ślubu, którzy zgubili się w drodze z krk do BB i pojechali prawie do Zakopca. Ale to tak. Kasia- początkujący kierowca kompeltnie nie znający się na mapie, do tego Tomek, który nie lubił jeździć i zawsze wyręczał się siostrą- zrobił prawko pro forma, no i Aga która nie ma prawa jazdy. No i tak sobie jechali. Myśleli, że zakopianka doprowadzi ich do wadowic, a tu dojechali do nowego targu i dopiero tam się skapnęli, że jakby góry za wysokie. Kasia już była zestresowana, że nie zdążą a wyjechali 4godz wcześniej specjalnie żeby zdążyć, kazała Tomkowi prowadzić no i wkońcu jakoś dojechali. To był fuks, że nas pod tym kościołem znaleźli przed przypadek. Tak, więc mój tata prowadził korowód,

potem my

poźniej spóźnialscy no i cała reszta. A że do sali było niedaleko, to długo nie jechaliśmy. Jak zajechaliśmy pod sale, to mój tata zaczął wszystkich kierować na parking a my zrobiliśmy sobie jeszcze rundkę po mieście.
I po krótkim czasie tak aby wszyscy dotarli i zajęli swoje miejsca i my przybyliśmy.

A sala wyglądała tak.

W tym czasie rodzice dostali chlebek. Mój tata zastanawia się co z nim zrobić.Hm... komu by go dać?

już wiem dam go potem Basi.:D

Jak już wszystko było gotowe Grześ wziął mnie na ręce i wniósł do sali.

Tam przywitały nas oklaski i rodzice z chlebkiem. Ani oni ani my nie wiedzieliśmy co mamy mówić i robić... to powiedzili że witają nas chlebem i solą aby ich w domu nie zabrakło a my na to że dziękujemy...

Oj chlebek był mocno przesolony co widać po naszych minach. Później przez tydzień go jeszcze jedliśmy.

No i rozdano kieliszki z szampanem. I pierwszy raz zaśpiewano sto lat- oczywiście wszystko nadzorował Józek wodzirej(pomiędzy nami).

Ja musiałam wziąć kieliszek na 3 razy, wcześniej byłam bardzo głodna i te bąbelki mogły mi zaszkodzić, a że mam przełyk wąski to i dużo nie umiem połykać na raz.

I kieliszki za siebie. A nas spłynął deszcz baniek mydlanych...

Wszystcy sprawdzają jak się rozbiły.- chyba tylko jeden spód został a tak to w proch poszły

I sprzątamy. Ja chwyciłam za miotłe, bo nie chciało mi się schylać w tej sukience, a wszystcy się smiali że to grześ ma zamiatać. Uprzątnęliśmy prawie wszystko.

z Tobą odeszły anioły...

Gabiś
  • Gość
Kasiu śłicznie!! A samochód jest rewelacyjny:)

Offline Kasiq

• uzależniony
Po toaście usiedliśmy do stołów, każdy zajął swoje miejsce, a zapomnieliśmy jak umawialiśmy się z Józkeim co do przedstawiania gości- miało być po obiedzie, zaczęliśmy przed. I przedstawiliśmy cały nasz stolik. Że jakby były jakieś do nas sprawy to żeby mówić emu a temu i td.

Na to mój Tata wstał,

przygrał mu wtedy sygnał kroniki filmowej, jeszcze raz się przedstawił, przywitał wszystkich gości, wyołał moją Mamę, podziękował jej za moje wychowanie, popłakał się, podziękował rodzicom Grzesia

i znowu się popłakał, wyszli wszyscy(rodzice) na środek

nam podziękował za całą organizację- że on tylko wspierał nam finansowo, opowiedział o sali że to kiedyś było kino- i stąd ta kronika filmowa. Zresztą tak mówił że ludzie mówili nam że wodzirej nam nie potrzebny bo mamy mojego Tatę. A no i żeby moeje babci tej super zrobić na złość to jej też podziękował no i drugiej też. Też były dla nich oklaski. Obie mają po 74lata. Na to Tata Grzesia wstał i podziękował swojej Mamie- Babcia ma 87lat.

Pożyczyliśmy wszystkim smacznego i zabraliśmy się za pałaszowanie obiadku. Mniama było.
z Tobą odeszły anioły...

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
samochodzik i sala śliczne :)

Offline Kasiq

• uzależniony
Basiu, Gabrysiu DZIĘKI

lecim dalej

Po obiadku zrobiliśmy sobie wszyscy pamiątkowe zdjęcie- na którym okazało się że nia ma moich kuzynów bo pojechali odwieźć samochody ;(

i tradyzyjnie rozpoczęliśmy nasz ten jeden BAL w Życiu POLONEZEM z Pana Tadeusza.

moja mama tanecznym krokiem

i brama- ta pierwsza była super dla nas- brat z siostrą malutką szli w parze a my pod nimi

i trzy najważniejsze pary na przedzie.

i mijanka- goście się zapoznają

a po wszyskim z czwórek łączymy się w osemnki, potem w 16 i tak aż do jednego dużego koła. My do środka i rozpoczyna się NASZ PIERWSZY TANIEC.- nawet nie wiem co to był za wykonawca, to nam Józek podpowiedział, bo stwierdził że ten nasz trochę za wolny i zgniemy w tym walcu.
Panie do środka panowie na zewnątzr.

troszkę zrobiłam falstart bo nie wiedziałm kiedy grześ będzie chciał zacząć a bałam się że sukienkę przydepnie i będzie katastrofa. Ale potem chwilką bujania i już poszło superowo.
Nic prócz nim nie widziałm. Byliśmy tylko ON i JA. Nawet tremy nie miałam. Jakbyśmy sami byli. A przecież to ja miałam delikatnie prowadzić. I udało się. Zakończone gromkimi brawami.

A potem już odbijany z tatą

moi Chrzestni

z Tobą odeszły anioły...

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
az sie chce czytac dalej i dalej ta relacje,wszystko pieknie wygladalo i sala cudna  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Piekna relacja, piękne zdjęcia, w ogóle pięknie;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Kasia CUDNIE!!!! Powiem Ci, że mieliście po prostu ŚWIETNY pomysl z tym, żeby zacząć polonezem i jak w końcu wylądowaliście w środku to sie zaczyna pierwszy taniec!!!!!! PIĘKNIE!!!!!! :D :D Sala bardzo gustowna!!!!!!! :) I dużo miejsca do tanca....Ale najbardziej mi sie podoba zdjęcie z goścmi weselnymi!!!!!! Fajnie,że bylo skąd je zrobić...U nas nawet pod kościołem sie nie dało bo tam schodow brak, a wszyscy na jednym poziomie nie są widoczni...
Czekamy na dalszy ciąg :D

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Popieram, fajny pomysł z polonezem  :D

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
Polonez rewelka !!!!!!! Nigdy bym na to nie wpadła. Świetna sala , bardzo ładnie urządzona , a zarazem praktyczna , ze scena dla zespołu i mnóstwem miejcsa do zabawy.....no i to oświetlenie:) super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Masz ( a właściwie macie ) cudownego tatę , bardzo się wzruszyłam. Czekam na więcej :)

Offline Kasiq

• uzależniony
hejka,

no widzę że się niektóre pomysły podobały, ale wierzcie mi... wszystko to za sprwą naszego wodzireja, który tak ma wszystko obcykane że wie co i kiedy robić. Mi też polonez się bardzo podobał- wkońcu to był Bal no nie.
A co do sali... tam kiedyś było kino- czego mój tata nie może odżałować- że tak zbeszcześcili to miejsce i wpierw zrobili tam dyskotekę a potem dom weselny. On ma taki plan aby to wszystko odzyskać jakoś, a powiedział że temu co dał na to zgodę w urzędzie miasta powinni powiesić za ja.....ja!
Sala do zabawy jest naprawdę ekstra. Jest oświetlenie dyskkotekowe plus lampy o regulowanym natężeniu po bokach, kula i uv.

No mi też się zdjęcie grupowe bardzo podoba- wkońcu prawei wszyscy tam są.

Dzisiaj cd. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
A tych co ich nie bylo wklei się w photoshopie :D.

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
Kasiu pięknym autem jechaliście ja też zawsze chciałam takim jechać do ślubu niestety nie wyszło:)
A sala poprostu bajeczna!!!!!

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Śliczne fotki  :brawo_2:

Kasiu, ty miałaś welon odpinany, czy podpięty? Fajnie to wyglądało  :)

Gabiś
  • Gość
Jak zawsze śłicznie!!!! Ale ciągle malo:) Czekam na więcej!!!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Pomysł z polonezem bardzo ciekawy i nie moge wyjśc z podziwu jak wszyscy umieli sie zgrac... jak sobie przypomne moje próby przed studniówką  :mdleje:

Moja sala weselna też jest w starym kinie! ! !

Offline Kasiq

• uzależniony
hej dziewuszki,

witaj Madziu Mamusiu :) no tak jakoś wyszło z tym samochodem, ja nico tym nie wiedziałam
Adusiu ja miałam długi welon na 2,5m choć miał być tylko do ziemii i podpięłam go agrafkami, a jeszcze przed wesleem stwierdziłam że sobie sama zrobie welon ten do rzucania, no i dokładnie z tego samego materiału, tego samego grzebyka sobie zrobiłam taki na 1m i w sumie dobrze, bo tamten tak mi ciążył że sobie ten swój założyłam i było o niebo lepiej. A kosztowało mnie to jakieś 10z,ł a nie 250 jak w Madonnie. Ja to wiedziałam że można u nich zrobić tak jak Asia aeniołek miała- że odpinany, ale jak im powiedziałm że chce taki to powiedziały że się nie da i że sobie podepne... no ale nie miałam już siły i ochoty się z nimi kłócić po tych wszystkich sprawach.
Gabi dzięki ;)
ika3w nikt nie wiedział o polonezie, a to jak powtórzę wszystko dzięki wodzirejowi tak sprawnie poszło- on miał pomocnika i razem nas wszystkich pokierowali ciekawa jestem jak to na filmie wyjdzie pewnie nie tak równo ;D A z Twoją salą to też bardzo fajnie, kino ma swój klimat.

Dzisiaj postram się coś jeszcze napisać...

Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
Oki to lecimy dalej...

Ponieważ ja się widziałam z naszym fotografem dopiero w dzień ślubu, nie wiedziałam co mamy ustalone. A że chcieliśmy zdjęcia plenerowe zostawić na po ślubie to było dla nas kompletnym zaskoczeniem jak nagle pan powiedział no to idziemy robić zdjęcia. Może i bym się nie zgodziła, ale ze względu na tą ładną i suchą pogodę pojechaliśmy pstryknąć foty. A że było już ciemno ok. godz.20 to było no to są po ciemku.
A tu już są zdjęcia w moim krótkim welonie. Ci co się troszkę znają na fotografii pewnie wiedzą że ciężko jest robić zdjęcia po ciemku. Wszystko było na długim czasie naświetlania. Także musiliśmy nawet 2s ustać w jednej pozycji bez mrugnięcia okiem, a wszystko miało być taki naturalne.. ;D

Tu na placu ZWM na mostku

i z drugiej strony... w tle naszego kościoła- góruje w nocy nad dachami

i na ulicy schodowej- urocze są te zakątki..

wszystko to mialo miejsce pod murami zamku sułkowskich w Bielsku

wyczyściłam chyba wszystkie zakamarki Bielska moją sukienką

na murach... znowu wiało

przyparta do muru...

i zaczepnie przy „siusiaku”

hej jo jestem góralsko krakowianka...

już nie ma odwrotu- cóżem Ci ja uczynił...?

przy fontannie przy teatrze

z Tobą odeszły anioły...

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
Super , ja też czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :)
Oj , widzę dziewczyny , że macie przeboje z tym salonem w Krakowie ( Madonna , tak? ). Ja mieszkam w Szczecinie  i tu  też zdarzają się niemiłe sytuacje z salonami.
ooooooooooooch...........nie rozumiem ich podejscia , w końcu klient powinien byc na pierwszym miejscu , a oni mimo swoich "wpadek" mają jeszcze branie......pozazdrościć przebiegłości :diabel_3:
oooo... :) i wyrwałam sie przed szereg :) ciąg dalszy sie pojawił :)  super te nocne fotki!!!!!!:):):)

Offline akayu
  • maniak
haha ja do Madonny pojde chyba tylko po to aby powybrzydzac i utrzec nosa tym "milym"panią ;D

Offline Kasiq

• uzależniony
cieszę się że się podoba

tak śmierć Madonnie!!!

No każda  z nas chce mieć tą sukienkę wyjątkową i oni takie mają- z super hiszpańskich koronek, kryształkami swarovskiego..., a w niektórych salonach to normalnie "wieś tańczy i śpiewa". No to człowiek woli się pomęczyć i kupić coś naprawdę ekstra.
Ale wszystko jest do przeżycia.
z Tobą odeszły anioły...

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Mają swój urok te nocne zdjęcia!!

Offline Kasiq

• uzależniony
Potem to już zabawa na całego Pani Młodej z Panem Młodym i gośćmi wymiennie...

narada...

zwróćcie uwagę na moją sukienkę jak się układała pięknie

przyjaciele z Alertu

a teraz seriia BUZIAKÓW NA GORZKO GORZKO...

Grześ jakby zadowolony

później wyszliśmy już na środek bo wszyscy zaczęli śpiewać

wszystko pod kontrolą

nas uczyli w szkole...

tu już się śmiałam

potem kilka zdjęć pod apollem

bez świadków...

rybcia daj dziuba...

z Tobą odeszły anioły...

Offline akayu
  • maniak
super fotki :)ale z ta Madonna to tez prawda maja ladne suknie wiec dlatego ludzie tam ida bo chca je miec a obsluge jakos znosza

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
Ale śliczne zdjęcia, poprostu cudne te robione w nocy  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
śliczne zdjęcia :) a szczególnie te na których śmiejecie sie po pocałunku :)