Autor Wątek: Polonus nad Miedwiem  (Przeczytany 11415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Polonus nad Miedwiem
« dnia: 30 Października 2007, 20:28 »
Czy ktos organizowal tam wesele? Sala moim zdaniem nie jest zla, lokalizacja idealna, jest hotel, tylko pani wlascicielka  :-\ Nie mozna sie z nia dogadac. . .  wszelkie uwagi traktuje dosc osobiscie!! Czy mial ktos tam wesele? Jakie jedzonko? i czy rzeczywiscie ta pani jest tak konfliktowa na jaka sie zapowiada? Moze ktos ma na nia metode   :P ???

♡ Szymon & Leon ♡

Offline cassey
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009
Odp: Polonus nad Miedwiem
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Września 2008, 22:08 »
ja wiem tylko, ze nie za bardzo maja pojecie o obsludze kllienta, jak poszlismy pytac o pokoje to wlasciwie srednio elegancki Pan nie kwapil sie do rozmowy a juz do pokazania pokoi tym bardziej, twierdzil ze nie ma co ogladac, cos w stylu chcecie to bierzcie a jak nie to wynocha.  No i rzeczywiscie nie bylo co ogladac.  Nie zafundowal bym gosciom takich pokoi, bo jak goscie wszystko oceniaja to nie trzeba mowic :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Września 2008, 20:56 »
A więc jestem po weselu i podzielę się swoimi uwagami ku przestrodze innych. Wybór tej sali to był najgorszy wybór jakiego mogłam dokonać :-\!! Kobieta która zwie sie właścicielka to jedno wielkie nieporozumienie :ckm: :ckm: :ckm:. Gdybym rok temu w październiku wiedziała to co przynajmniej na tydzień przed weselem, bralibyśmy ślub rok później, byle tylko nie tam!!

Problemy pojawiły się tylko po zapłaceniu zaliczki. Później było tylko gorzej. Przeogromnym problemem było dla niej otworzenie sali dzień przed weselem, żebym mogła rozstawić winietki (według niej ona pracuje do 15:00 więc w tych godzinach pojawiłam się na sali), problemem było przywiezienie ciast na salę dzień przed weselem o godz 18:00, bo jak ona twierdzi " już jest po pracy" ( a dodam że mieszka w hotelu przy sali). Ogromny problem sprawiło jej wpuszczenie mnie na salę w dniu wesela rano, żebym mogła zostawić kwiaty. Pani była bardzo zdziwiona że takie fanaberie wymyślam. Oczywiście nikt nie mógł mi nalać wody do wazonów ( na sali nie było bieżącej wody). :Kill:
Takich drobnych spraw mogłabym wymieniac. Jej opryskliwe zachowanie, prychanie na każde moje zdanie.... I jedno które mega mnie wkurzyło, ale tuż przed weselem straciło to znaczenie na tle całej reszty :glowa_w_mur: Pani wynajęła teren przed hotelem ekipie budującej brige stona. Przy wjeździe na salę goscie mogli podziwiac piękne maszyny i jedno wielkie złomowisko. :ban:

Rodzice chcieli nam zrobic niespodziankę ( przy suficie zawieszony balon i podczas pierwszego tańca miał pęknąc). Nie dośc że nie chciała się zgodzic to wyzwała mojego ojca od prostaków :szczeka: Rodzice w końcu i tak postawili na swoim, a ona stwierdziła że tylko problemy z nami są.

Byłam w stosunku do niej bardzo cierpliwa, mój ojciec anielsko cierpliwy ale z nią się NIE DA! Dodam że nie wymyślaliśmy niestworzonych rzeczy- winietki, prezenty dla gości przy talerzykach, kwiaty, no i ten balon. Czy to tak dużo jak się zostawia u niej 20 tys? Mało tego ona zachowuje się jakby łaskę nam robiła że możemy tam wesele robic.
 Ona powinna zając sie czymś innym a nie prowadzic salę weselna i psuc Młodym ten jeden dzień.

Ale trzeba jej przyznac że kucharki ma pierwsza klasa ( pomijając ich zachowanie- widac kto ich szkolił w obsłudze klienta  :P ) Jedzenie było przepyszne ( a jestem wybredna bestia  ;D ) Wszystko było ciepłe i przepyszne

Mam nadzieje że przeczyta ten post jak najwięcej osób zamierzających się na tą salę, i po przeczytaniu go zrezygnują. Bo powiem szczerze, że nie chce żeby ktoś przeżywał przed weselem to co my.
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2010, 14:28 wysłana przez zibi »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2008, 15:48 »
czyli Polonus ma taką markę jak wygląda z zewnatrz...
obskurne miejsce...
a mentalność właścicielki iście z czasów PRL...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Października 2008, 23:18 »
Klientów ma nie za wiele jak na branże weselną, bo tam np po naszym weselu było tylko jedno jeszcze w tym roku. Ale ja chcę tak zrobic żeby już nawet w szczycie sezonu miała bardzo mało klientów.   :)
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2010, 14:29 wysłana przez zibi »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Października 2008, 07:58 »
kjp83 ja Ci sie osobiście dziwię, że wybrałaś to miejsce.
ja obok niego czesto przejeżdżam i o prostu patrzeć nie moge....
obskur dokumentny....
Moja mama jak wspomniała o nim na wesele, to się w głowę popukałam...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Października 2008, 08:48 »
ja też bym nie wybrała tego lokalu
a powiedz co ciebie skłoniło, zeby tam robić wesele?

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Października 2008, 10:23 »
Obskurnie strasznie jest to fakt... ale sale ma nową po remoncie i jest ona osobnym budynkiem. Dobra opinię co do żarcia. Zależało mi żeby wesele było na Miedwiu, nad jeziorem, z dala od miasta. Nie wyobrażałam sobie że goście wychodzą na fajkę a tam ludzie czekają na autobus...
Wiec mieliśmy do wyboru werandę która z góry odpadła bo nie ma miejsc noclegowych ( w początkowej opcji Szymon miał byc "pod ręką" czyli hotel to był nasz warunek), Feniks- średnio mi się podobał bo jest podzielony na dwie sale, Koszewko- to poza możliwościami finansowymi i ten nieszczęsny Polonus. Ostatecznie skusiła nas cena- 165 z noclegiem i poprawinami.
Teraz już bym się nie upierała nad tym Miedwiem ( głupi sentyment) tylko zorientowała się w Maszewie ( wtedy nie miałam pojęcia że tam jest sala) albo nad morzem.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Października 2008, 10:41 »
no tak..
argumenty przemawiały....

mi np w Stargardzie nic sie nie podobało, o Koszewku wówczas nie wiedziałam...
Maszewo spadło mi po prostu z nieba....
— Richard M. Devos

Offline Kinga_2008
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2009, 22:43 »
Kasia,
moich Rodziców też pani wlascicielka zwyzywała!!  >:(

A co do jadłospisu to jest NIEREFORMOWALNA !!! Jakakolwiek zmiana w menu to był dla niej niewyobrażalny problem!

Ja może też powiem czemu podpisaliśmy tam umowę - zależało nam na noclegu dla gości, ale tuż przed ślubem okazało się, że to "schronisko" jest PEŁNE! Właścicielka zaproponowała nam przenocowanie po 5 gości w pokojach 3-osobowych i po 3-4 w pokojach 2-osobowych - wtedy wywiąże się z ilości "miejsc noclegowych" zapisanych w umowie!!!

Jej, tyle czasu po ślubie, a jeszcze teraz jestem wkurzona!  

Ludzie, nigdy w życiu to miejsce, choćby trzeba było jechać na drugi koniec Polski !!!  
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2010, 14:31 wysłana przez zibi »

Offline kjp468
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
Polonus nad Miedwiem
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lipca 2009, 13:39 »
Nigdy nie marzyłam o hucznym weselu, wszystko wskazywało na to, że to będzie katastrofa.  Dałam suknie do krawcowej, do poprawki a ta odcięła mi krzywo cały dół (strasznie sie popłakałam , miała ją lekko pofałdować a nic nie obcinac ponoć jej uczennica to zrobiła) :'( Na domiar tego przyszyła mi na to miejsce tak jak chciałam ale koloru ekri a suknie miałam czysto białą.  
Już wtedy odechciało mi się żyć gdybym wiedziała co mnie jeszcze czeka czułabym się wtedy dużo lepiej.  

Na samo wspomnienie o tym wszystkim robi mi się słabo wiec opisze tak w skrócie.  Już w dniu ślubu zamówiona limuzyna miała po drodze wypadek,  oczywiście przysłali jakąś w zastępstwie, która nie omieszkała się spóźnić.  Mój ojciec odmówił przyjścia na wesele, wogóle duża część rodziny i to głównie z mojej strony pomimo iz się zapowiedziała nie dotarła na miejsce.

Nie chciałam myśleć o tym wszystkim i tak byłam wyczerpana stresem związanym z tym co ma nadejść.  Powtarzałam sobie nie przejmuj się dziś jestes ważna ty i Grzesiek, skup się i ciesz się najpiękniejszym dniem w swoim życiu.  Jeszcze nic się nie zaczęło a ja bałam się myśleć co będzię dalej.  Na ślubie na szczęście mogłam myślec tylko o nim, byłam tak szczęśliwa ze za niego wychodze, podczas przysięgi oboje sie popłakaliśmy.

Gdy przyjechaliśmy do polonusa pomyślałam żeby chociaz tutaj nic się nie wydarzyło.  Wchodząc z gośćmi na sale czekała na nas uśmiechnięta obsługa z szampanem dwóch kelnerów i jedna kelnerka.  Bardzo mi się podobało gdy szybciutko rozdali wszystkim po lampce a po toaście wszystko znikło tak szybko, że nie zauważyłam kiedy.  Stoły były pięknie, bogato zastawione (chciałam wczesniej wynajac firme do dekoracji stółów ale mój obecny mąż mnie od tego odwiódł) zrozumiałam to widząc te stoły obrusy do samej ziemi, podobało mi sie, że nóg stołów nie widać.  Były tak zastawione jedzeniem, że nie byłoby mmiejsca na zbedne dekoracje.  Uważam, że szkło owoce i jedzenie i tak juz pięknie wygladały.  

Obiad podano dość sprawnie (cieplutki i pyszny).  Pierwszy taniec był cudowny, rodzice powiesili kule z konfetii, która nad nami pękła.  Na napoje i alkohol mieliśmy osobne pomieszczenie na klucz, bardzo fajny dostęp z sali.  Stoły i sala były wciąż utrzymywane w czystości.  Podziwiam tego kelnera, który miał cierpliwość do mojego wójka, który wciąż się przesiadał, a co zabrudził talerzyk prosił o nowy.  Byłam nieraz kelnerka na weselach i wiem jakie to jest uciążliwe :-\.  Uważam, że obsługa była super dbanie o gości i toalety na najwyższym poziomie.

Z panią właścicielką nie miałam żadnych problemów sale oglądałam dwa razy przed wynajęciem i tydzień przed ślubem.  Bo po co więcej nie rozumiem tych co biegaja tam co chwile, przeciez to uciążliwe a wesela sa co tydzień i tak kazdy chce oglądać sale.  Właściciele mają inne zajęcia.  Ciasta przywieźliśmy dzień wcześniej w czasie pracy kuchnii, a kwiaty na następny dzień z rana.

Wynajmowaliśmy również pokoje dla gości, fakt nie są najlepsze ale stosunkowo tanie.  Natomiast sala jest piękna, gdy ją tylko zobaczyłam wiedziałam, ze musi właśnie tam się odbyć moje wesele.  Naprawdę polecam, fantastyczna sala do zabawy, niedawno wyremontowana, nowiusieńkie okna.  Tak nam się tam spodobało, ze na sylwestra też tam poszliśmy ::)

Tak więc jak dla mnie polonus się spisał na piątkę     :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Lipca 2009, 13:54 »
śmierdzi krypciochą na kilometr...
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lipca 2009, 13:55 »
dlatego scaliłam  ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lipca 2009, 13:58 »
ooo widzę, że nie tylko mi  ;)

Offline kjp468
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Lipca 2009, 14:01 »
Wasz problem jeśli tak uważacie.  Zapowiadały mie się same wpadki, a organizatorzy się spisali i zabawa była przednia.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Lipca 2009, 14:06 »
moja kolezanka miala tam wesele i tez wspomina wlascicielke wrrrrrr
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline kjp468
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lipca 2009, 14:50 »
Pewnie chciała jej wejść na głowe.  Jak ktoś ma zbyt wybujałą fantazje to kazdemu nerwy puszczają

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lipca 2009, 15:02 »
Wiele słyszałam o Polonusie brdzo wiele , ale nic dobrego.....

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lipca 2009, 15:05 »
kjp468 nie dziw się, że dziewczyny podejrzewają Cię o reklamę. Zarejestrowałaś się dzisiaj i w obu watkach w jakich wzięłaś udział piszesz o Polonusie  :???:

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Lipca 2009, 18:10 »
Wchodząc z gośćmi na sale czekała na nas uśmiechnięta obsługa z szampanem

Stoły były pięknie, bogato zastawione (chciałam wczesniej wynajac firme do dekoracji stółów ale mój obecny mąż mnie od tego odwiódł) zrozumiałam to widząc te stoły obrusy do samej ziemi, podobało mi sie, że nóg stołów nie widać.

Z panią właścicielką nie miałam żadnych problemów sale oglądałam dwa razy przed wynajęciem i tydzień przed ślubem.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: dobry żart, słaba krypciocha
obsługa- wiecznie naburmuszona- w szczególności siostra pani B. , obrusy żółte postrzępione, jakby co najmniej 10 la co tydzień na weselu były.... no a panią właścicielkę pozostawię bez komentarza

Czyżby pani B. miała słabe wzięcie w sezonie ??? Widziałam ostatnio przez parę sobót brak wesela, więc może sytuacja zmusiła ja do tego typu reklamy...
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2010, 14:33 wysłana przez zibi »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Lipca 2009, 18:32 »

Czyżby pani B. miała słabe wzięcie w sezonie ??? Widziałam ostatnio przez parę sobót brak wesela, więc może sytuacja zmusiła ja do tego typu reklamy...
Pani "właścicielka" powinna zmienic podeście do ludzi to byłby reklama-ewentualnie branże jeśli nie umie się znaleźc w obecnej........ ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lipca 2009, 19:00 »
kjp468   miałaś wesele 11 pazdziernika w Polonusie ? ...To chyba Cie znam  :-*
Zdradz imię to bede pewna :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lipca 2009, 12:00 »
Widzę, że ktoś tutaj jest zwolennikiem teorii spiskowych. Chciałabym zauważyć, że lokalu, w którym ja będę mieć wesele również nie ma w bazie danych.Wiele osób wypowiada się o nim w superlatywach i jeszcze nikt nie zarzucił im kryptoreklamy.
Ale niektórzy wolą pilnie doszukiwać się niesprawiedliwości systemu zamiast zadbać o swoich klientów.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lipca 2009, 12:01 »
achhh brak slow

całkiem nowa JA

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lipca 2009, 12:11 »
ja jeszcze nigdy nie spotkalam sie z taka sytuacja jaka opisujesz. wyrazam opinie i nie wazne czy dana firma jest w bazie czy nie.

całkiem nowa JA

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lipca 2009, 12:17 »
cha cha cha smiech na sali.
po ilosci Twoich wpisów widac z jaka firma Ty jestes zwiazany/a. polonus sie pograza...

całkiem nowa JA

Offline Google [Bot]
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Lipca 2009, 12:29 »
Smieszna to jestes ty i twoje zdolnosci dedukcyjne.  Mylisz sie nawet nie wiesz jak.  Jestem zwiazany z branza slubna nie bede zaprzeczal, ale zupelnie z innej strony.  A Ty odwracasz kota ogonem próbując powiązać mnie z polonusem.  
Oswiadczam.  
NIE MAM NIC WSPOLNEGO Z POLONUSEM.   moge zainteresowanym wyslac numer telefonu na prv.   Rownoczesnie moglem rozpoczac swa bytnosc na forum od innego watku, ale ten byl jako jeden z topowych i dlatego akurat tu zabralem glos.  Zreszta juz szukam innych watkow aby dalej bronic niewinnych i ucisnionych.  Bede takim forumowym Janosikiem  ;D-przeciwienstwem forumowych błaznów i sługusów admina-imperatora i DJ'a w jednej osobie.  
Niech moc bedzie ze mna
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2009, 12:32 wysłana przez Google [Bot] »

Offline zabawex
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lipca 2009, 12:32 »
Proszę bardzo, piszę o Hotelu Wenus w Kobylance.

Offline Google [Bot]
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lipca 2009, 12:39 »
tak
hm.  jakbym napisal o czym  w tej chwili mysle zostalbym zjechany za szowinizm ;D
wiec delikatnie
niektore kobiety maja problemy z dedukcja :fakt 1

zabawex ciesze sie z Twojego szczęścia ale to nie do Ciebie piję. 

Offline Google [Bot]
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Lipca 2009, 12:53 »
Niestety nie mogę dłużej z wami polemizowac gdyz moja pani kazała mi przestać zajmować się głupotami i wysyła mnie do ogrodu zrywać wiśnie  :(
Ide wiec odrabiac panszczyzne ale jeszcze tu wroce i znow bede walczyl na forum :ckm:

Swoja droga dziwie sie ze jeszcze mnie nie zbanowali - jestem przeciez  niewygodny