Autor Wątek: Jak Wam się podoba ta sukienka?  (Przeczytany 12681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malena
  • nowicjusz
  • *
Jak Wam się podoba ta sukienka?
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Kwietnia 2005, 10:24 »
Mnie chyba najbardziej podoba się pierwsza wklejona suknia, śliczna jest :)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Kwietnia 2005, 10:45 »
Przymierzyłam taką

i chyba się na nią zdecyduję. Na zdjęciu za duża o 2 numery, więc trzymam z tyłu gorset, coby nie zleciał. Co sądzicie?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Kwietnia 2005, 10:55 »
Szczerze?? gorset super spódnica niestety mnie nie zachwyciła jakas tak oklepana (sorry ale tak czuję) :oops:  :roll:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Kwietnia 2005, 10:58 »
a ja jestem raczej "inna", stawiam na suknie nie az takie tradycyjne. Sama chcialam krem a wybralam w koncu biel. I jak dla mnie bez kola, od wejscia do salonu mowilam, zeby mi nawet nie dawali halek bo nic u nich nie kupie, czulam sie w tych halkach okropnie. Jeszcze na malutka dalabym sie namowic....ale na szczescie nie musilam bo wybralam suknie bez halek.
I jak dla mnie precz z rekawiczkami, tez ich nei lubie.
Ale tak jak Magda Sz. napisala o gustach sie nie dyskutuje.....

Julio, suknia jest bardzo ladna, fakt, za duza na Ciebie, ale jak bedzie dopasowana to bedzie super!!
To jest bardzo tradycyjna suknia, jak takie sie Tobie podobaja to bierz, bedziesz slicznie wygladac!!
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:02 »
Wiem, że fason spódnicy oklepany, ale sęk w tym, że ja chcę się optycznie poszerzyć. Z szerokich sukien to jedna z niewielu, jakie jako tako na mnie leżą.

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:05 »
bardzo podobna suknia, tzn gorset, wisi w salonie na Piastow nad herbaciarnia (maja tam ze 4 suknie na krzyz, ale wlasnie jedna jest z taki gorsetem!!) kosztuje chyba 1600zl, nie jestem pewna.
Zobacz tam, moze bedzie tansza od tej co zamiescilam (o ile sugerujesz sie cena)
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:11 »
Cena akurat to najmniejszy problem. Zastanawiam się jeszcze nad takim falbankowym fasonem, coś jak to

bo jak już pisałam proste kiecki dobrze na mnie nie leżą.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:36 »
Oooo musze przyznac że ta pozytywnie mnie nastawiła :lol:  bez zbędnych ozdób, poszerzana tak jak lubisz i w dodatku z falbankami :!:  a co do koloru to jestem zwolenniczka kolorowcych suknien ale kolor to juz indywidulana sprawa bo nie każdemu dobrze w białym ale i w ecru tez róznie się wypada ale ta sukni bardzo mi sie podoba :D

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:43 »
A taką falbankową można przymierzyć w CMŚ, tylko z innym gorsetem. Co do koloru to ja raczej stawiam na ecru lub szampański,  - tak jak ta suknia

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:51 »
fajna suknia, ale ja obstawiam ta wyzej.
ta modelka na zdjeciu ma dosc duzy biust, a z twojego zdjecia wynika, ze jestes drobniutka kobitka i mozesz byc za mala do tego typu gorsetu.

Ale suknia jest ciekawa.

mierzylas??
mierzylas te gorsety w ogole w lodeczke?? jak w nich wygladasz??
02.07.2005

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Kwietnia 2005, 11:55 »
W tej sukni powyżej chodziło mi tylko o kolor. Ale faktycznie miałam taką na sobie i ten dekolt jest niewygodny.

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:03 »
Ja stawiam na kolor szampana sama miałam jedwabna w kolorze złoty-beż i wiem ze "blade" osoby prezentują się w tym kolorze bardzo ładnie

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:17 »
Didi, a Ty miałaś rozłożystą czy prostą kieckę? Bo z tego co pamiętam jesteś niewysoka, a mężulo dryblas i zbudowany? Podobnie jak u mnie :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:39 »
Ja.. no "kurdupel" ze mnie 160 cm przy moim 2 metrowym chłopie ale spódnica miałam rozłozystą co prawda nie na kole ale tiulowych halkach i zakładanym materiałem na bokach co by zatuszowac co nieco. Nie umiem tu wkleić zdjecia :oops:  ale chętnie wysle ci na maila to moze zrobisz to za  :?: mnie

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:36 »
Ta ostatnia sukieneczka mi się bardzo podoba! Ale tylko spódnica gorset coś nie bardzo! A jeżeli chodzi o kolor to jednak jestem tradycyjna i najbardziej podobają mi się sukienki białe! Ale jak już pisałyście wcześniej o gustach się nie dyskutuje! :)  :)  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Kwietnia 2005, 16:20 »
Też spódnica mi się podoba, gorset w niej odpada w przedbiegach. Ale to jest model z CMŚ, więc można wszystko pozmieniać i ewentualnie dopasować. Didi, podeślij fotki, to zamieszczę i sama chętnie obejrzę  :)

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Kwietnia 2005, 00:48 »
ja też mam rozmiar 34, a mój facet jest ogromny. dlatego zastanawiam się czy przypadkiem nie ulegasz Julio złudzeniu. Powinnaś wybrać taką sukienkę, która podoba Ci sie najbardziej i zapewniam Cie ze nawet w przypadku duzego mężczyzny u boku optyczne powiększanie nie jest konieczne.
Ja wybrałam sukienkę wąską (model Dolores Cymbeline) jest trochę inna ale ja takie lubię. Przymierzałam jednak wiele wąskich sukienek takich bardziej "normalnych" i wygladających bardzo "ślubnie". Był ze mną mój wielki facet (własnie dla sprawdzenia czy nie będzie kontrastu). Zapewniam Cię, ze wąska suknia wcale źle nie wygląda.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Kwietnia 2005, 08:51 »
Może i masz rację Sophia....  W sumie to nie przymierzałam nawet wąskich sukienek. Twoja sukienka jest śliczna, ale ja chyba nie jestem na tyle odważna, żeby wystąpić w podobnej kreacji.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Kwietnia 2005, 13:13 »
Cytat: "Sophia"
ja też mam rozmiar 34, a mój facet jest ogromny. dlatego zastanawiam się czy przypadkiem nie ulegasz Julio złudzeniu. Powinnaś wybrać taką sukienkę, która podoba Ci sie najbardziej i zapewniam Cie ze nawet w przypadku duzego mężczyzny u boku optyczne powiększanie nie jest konieczne.
Ja wybrałam sukienkę wąską (model Dolores Cymbeline) jest trochę inna ale ja takie lubię. Przymierzałam jednak wiele wąskich sukienek takich bardziej "normalnych" i wygladających bardzo "ślubnie". Był ze mną mój wielki facet (własnie dla sprawdzenia czy nie będzie kontrastu). Zapewniam Cię, ze wąska suknia wcale źle nie wygląda.

Zgadzam się z tym w 100%, może spróbuj choć poprzymierzać takie suknie, a dopiero potem zdecyduj, które Ci bardziej odpowiadają: proste, czy "rozłożyste" :-)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Kwietnia 2005, 20:22 »
No dobra, a dziś wpadła mi jeszcze w oko taka oto kiecka

ale bez tego szala na ramionach, a ten pasek biegnący od gorsetu jest osobno, więc można założyć toto jak modelka lub zrobić ramiączka lub założyć na szyję albo wyrzucić :lol:  W rzeczywistości wygląda ciekawiej niż na tym zdjęciu.

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Kwietnia 2005, 22:49 »
bardzo ładna, tylko że wygląda jak tysiące innych. jesteś pewna że chcesz taką? Może warto poszukać czegoś odrobinkę chociaż rożniącego się od innych. Skoro nie masz jeszcze swojego typu to myślę, ze możesz jeszcze trochę poszperać :gazeta:  :ekxpert:
Najlepiej żebyś po prostu poczuła że to ta i żadna inna. trzymam kciuki

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Kwietnia 2005, 23:20 »
Wiesz Sophia, tu się akurat nie zgodzę, że wygląda jak tysiące innych. A co do szperania-to oglądam i oglądam, a im więcej to tym większy mętlik w głowie!

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Kwietnia 2005, 23:53 »
Julia, ja tez zupelnie nie uwazam, ze wyglada jak tysiac innych. Mnie sie bardzo podoba  :!: Jest sliczna  :!: , ale ja w ogole uwielbiam tego typu suknie.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Kwietnia 2005, 08:17 »
Magda, a jaką Ty masz sukienkę? Jest gdzieś na forum?

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Kwietnia 2005, 08:42 »
No at z jedwabnej tafty to jest to co .tygrysy lubia najbardziej" i nwet z tym szelem tylko zrezygnowałanym z tego paska a kolorek boski :lol:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Kwietnia 2005, 08:50 »
ja tez bym zrobiła paseczkowi won.... to coś na ramionachmoże ci przeszkadzac w tańcu przy podnoszeniu łapki do góry...

generalnie - suknia nie jest brzydka ale jakoś .. niebardzo mi się podoba...

poszperaj jeszcze troszkę... napewno znajdziesz coś co będzie ci bardziej pasowało...

julka..masz jeszcze duzo czasu do ślubu.. nie idź na zywioł tylko przemysl dobrze żeby potem nie mysleć, ze jednak mogła byc inna...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Kwietnia 2005, 09:09 »
Oj Monia, ja już za dużo myślę :hmmm:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Kwietnia 2005, 09:14 »
spokojnie...

na poczatku chorowałam na model herve (ale bez kwiatków)

potem krążyłam wokół demetriosa

a ostatecznie wybrałam la sposę...

na wizus kazda z sukni cos ma w sobie.. wyglądają pieknie.. jedna bardziej druga mniej ale jednak pieknie

najwazniejsze jest przymierzyc.. nie w każdej sukni na która chorujesz w danym momencie bedziesz wyglądac dobrze....

miaruj, miaruj, miaruj i jeszcze raz miaruj.... nawet po kilka razy...

zobacz jak bedzie się sprawować kiedy bedziesz siedziec... czy nie będzie przeszkadzac w tańcu... jak bedziesz się w niej czuła jak się najjesz na weselu...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 21 Kwietnia 2005, 09:49 »
Problem w tym,że moje miarowanie jest takie połowiczne, bo
1. wszystkie mierzone kiecki na mnie wiszą
2. wszystkie są za długie
a co za tym idzie, nie bardzo mogę posprawdzać niektóre rzeczy. I pewnie dlatego też ciężko jest mi się zdecydować. A co do napchania się na weselu to o to jestem raczej spokojna. Pewno niewiele będę w stanie przełknąć.  :)

Offline Sophia
  • zapaleniec
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Kwietnia 2005, 00:51 »
ja też mam rozmiar 34 i jestem mówiąc wprost chuda, ale panie w sklepach tak dopasowywały suknie, że leżały doskonale. Nawet te o dwa numery za duże. Ale własciwie nie o tym chciałam napisac :lol:
Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja mierzyłam suknie dotąd, dopóki nie znalazłam sukienki o której od pierwszej chwili po założeniu wiedziałam "Ta i żadna inna". Wcześniej byłam w trzech salonach i zmierzyłam chyba ze trzydzieści kiecek w każdym możliwym fasonie.
Głowa do góry, Twoja wymarzona sukienka na pewno gdzieś jest, musisz ją tylko znaleźć :ok: a kiedy ślub?