Autor Wątek: Jak Wam się podoba ta sukienka?  (Przeczytany 12674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
Jak Wam się podoba ta sukienka?
« dnia: 12 Kwietnia 2005, 19:56 »
Na plus dla niej to,że jest leciutka i prawie nie czuje się jej na sobie.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Kwietnia 2005, 20:06 »
Mi się bardzo podoba, szczególnie góra w moim stylu a i dodatki całkiem fajne :D
Też zastanawiam się nad kolorowymi dodatkami, tylko że w bardziej blady róż.
Jak w niej wystąpisz na swoim ślubie to napewno ładnie będziesz wyglądać, powodzenai :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Kwietnia 2005, 20:49 »
Zgadzam sie z Tajusia. Naprawde sliczna sukieneczka  :!:  :!: Mnie osobiscie w ogole podobaja sie sukieneczki z akcentem w innym kolorze (sama mam taka z tym, ze u mnie sa to hafty)

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2005, 20:54 »
To jest jeden z moich typów, na razie trudno mi się zdecydować. W czwartek wybieram się na powtórkę z przymiarki. Może coś mi się wyjaśni. Ale miło, że Wam się podoba ta sukieneczka :D

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Kwietnia 2005, 20:58 »
bardzo ladna suknia, mierzylam podobna...........na piastow, sklep nad herbaciarnia. bardzo nie pozorny nawet tam wejsc nie chcialam....ale mja maly wybor, ale pardzo podobny model do tego mi sie podobal (tylko dodatki byly w innym kolorze) cena to chyba 1500zl tam. w ogole bardzo tanie byly tam suknie. radze komus kto chce tanio kupic suknie zajrzec tam, moze cos sie spodoba (wybor skromny)
02.07.2005

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwietnia 2005, 22:25 »
Mnie się podoba! :ok:  Ale pamiętaj, że to ma być Twój wybór i to Ty musisz zdecydować czy będziesz się czuć w niej dobrze! :wink:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwietnia 2005, 07:35 »
Fajna widziałm ją na zywo w Prettywoman i w realu tez wygląda ciekawie :P
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Kwietnia 2005, 08:34 »
nieco podobna, też jakby z fartuszkiem była moją faworytką...

tyleże ja nie lubię dopinanych róż  i tylko TO dla mnie w niej na nie....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Kwietnia 2005, 11:20 »
ja mam podobne odczucia jak monia. Nie podobają mi się te róże.Ale sam fason jest ok.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Kwietnia 2005, 17:00 »
Z róż można zrezygnować, producent przysyła jej oddzielnie, można przyszyć lub nie. Ale wtedy ten pasek na gorsecie nie ma sensu. Mnie się akurat kwiatki podobają. A suknia faktycznie z salonu Pretty Woman. Nie jestem jednak do niej tak do końca przekonana.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Kwietnia 2005, 21:27 »
julio.. masz jeszcze troszke czasu.. spokojnie cos znajdziesz...

prosiłas nas o nasze opinie... nasze odczucia... mnie akurat ne podobają się róże dopinane do sukni... jesli TY czujesz się w niej dobrze to bier ją...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Kwietnia 2005, 08:08 »
Moniu, jeszcze pewnie sporo wody upłynie zanim się zdecyduję na konkretny model. Ten tylko brałam pod uwagę, ale nawet nie jako pierwszy w kolejce. A za opinie serdecznie dziękuję. Może wkrótce podeślę jeszcze inną suknię do oceny :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwietnia 2005, 14:33 »
Cytat: "Julia"
Moniu, jeszcze pewnie sporo wody upłynie zanim się zdecyduję na konkretny model. Ten tylko brałam pod uwagę, ale nawet nie jako pierwszy w kolejce. A za opinie serdecznie dziękuję. Może wkrótce podeślę jeszcze inną suknię do oceny :)

No to czekamy ;-)

PS. ta mi się w sumie niespecjalnie podoba :-(

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:19 »
Merkunku, może następna spodoba Ci się bardziej :) . W trakcie przymiarki wyszło mi, że niestety najlepiej wyglądam w drapowanych spódnicach, podobnych do tej , ale na szerszej halce na 3 kołach.
W zasadzie model dołu bardzo podobny do tej sukienki z innym gorsetem.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:33 »
No, te sukieneczki są milsze dla oka, tzn. tamta nie była zła, tylko jak dla mnie trochę za smutaśna ;-)

Ta ostatnia, to Isabel, tak? Zamierzasz kupować w salonie, czy szyć wg. tych sukni? Ja byłam z sukni Isabel zadowolona :-)

Piszesz "niestety", dlaczego? Nie podobają Ci się te modele? Qrcze, ważne jest żebyś dobrze się czuła w sukience, trzeba znaleźć taką, w której się i dobrze wygląda i dobrze czuje!!!!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:37 »
Julio ta drapowana jeszcze bardziej mi się podoba! :)
Pewnie dlatego, że ja mam "sentyment" do drapowanych, choć nie wszystkie drapowania  mi się podobają! :wink:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:38 »
Piszę niestety nie dlatego, że takie suknie mi się nie podobają. Ale oglądając najpierw suknie w necie wymyśliłam sobie, że będzie ona prosta albo w kształcie litery A. Jestem jednak szczuplutka ( rozmiar 34 ) i niewysoka i w takich skromnych wyglądałam naprawdę nieciekawie, tak mało ''ślubnie''. Ta pierwsza suknia na zdjęciu to madame zaręba, drugą isabel przymierzałam nawet, ale gorset nieciekawie na mnie leżał. Ale w sukienkach tego typu czuję się nawet nieźle. Może uda mi się wstawić zdjęcie z przymiarki.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Kwietnia 2005, 16:59 »
To w takim razie czekamy na zdjęcia z przymiarki :)

A może taka sukienka Ci się podoba, bo ja tak szczerze to zachorowałam na jej punkcie! :wink:

Sukienka z Madame Zaręba!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Kwietnia 2005, 17:00 »
mnie ta sukienka podoba się okrutnie!!!!
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Kwietnia 2005, 17:25 »
Piszę niestety nie dlatego, że takie suknie mi się nie podobają. Ale oglądając najpierw suknie w necie wymyśliłam sobie, że będzie ona prosta albo w kształcie litery A. Jestem jednak szczuplutka ( rozmiar 34 ) i niewysoka i w takich skromnych wyglądałam naprawdę nieciekawie, tak mało ''ślubnie''.  

A mi się wydaje, że skoro Ci się nie podobają takie suknie, to trochę dziwne, że się nad nimi zastanawiasz...

Jeżeli przez "mało ślubnie" rozumiesz skromnie, subtelnie i delikatnie, no to faktycznie pozostaje Ci jedynie drapowana spódnica... Jest dużo ślicznych sukienek, niekoniecznie takich, które wkleiłaś, w których dziewczyna o Twoich wymiarach mogłaby dobrze wyglądać... Zawsze można pod spód ubrać obszerniejszą halkę i już będzie jej ciut więcej...

Tą suknię widziałam na b. niskiej osóbce i wyglądała rewelacyjnie

albo coś takiego (b. subtelna):

Może te co wkleiłam też Ci się nie podobają, ale chodzi mi tylko o to, żebyś pomierzyła różne fasony i nie wybierała sukni, która Ci się (jak sama piszesz) nie podoba...

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Kwietnia 2005, 17:26 »
Sukienka śliczna! Ciekawe czy w Szczecinie można ją gdzieś przymierzyć? Na stronie tej firmy jej nie widziałam. Z jakiej to kolekcji?

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Kwietnia 2005, 19:07 »
Merkunku ja napisałam tak ''NIE dlatego, że mi się nie podobają....", a to oznacza, że podobają mi się teraz, kiedy już przymierzyłam taki fason. Wcześniej oglądając tylko nie brałam rozłożystych sukienek pod uwagę. Ot i wyjaśnienie. Przymierzyłam już naprawdę sporo fasonów i właśnie w takim wyglądałam najkorzystniej, czego bym wcześniej nie pomyślała. A sukienkę muszę mieć taką która mnie poszerzy bo pan młody jest budowy zgoła odmiennej od mojej :)  i nie chc e wyglądać przy nim jak kurczaczek :wink: . I bynajmniej określenie ślubna suknie nie oznacza dla mnie sukni strojnej i bogatej, ale taką w której wygląda się niecodziennie i uroczyście.

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Kwietnia 2005, 19:09 »
A co do tej sukni to znalazłam ją na stronce madame zaręba , ale tu na tej modelce nie wygląda ona tak ładnie.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Kwietnia 2005, 19:21 »
A co do tej sukni to znalazłam ją na stronce madame zaręba, ale tu na tej modelce nie wygląda ona tak ładnie.

No tak masz rację! Ta biała, która wkleiłam moim zdaniem jest ładniejsza! :wink:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Kwietnia 2005, 19:23 »
Faktycznie u góry ta sukieneczka wygląda lepiej, ciekawe dlaczego... chyba kolor gra dużą rolę!!! W rzeczywistości jest pewnie jeszcze inna...

Co do "nie podobania się" chyba nie zrozumiałyśmy się do końca  :wink:

A przy okazji, ja miałam sukienkę prostą i do tego bez halki, a wydaje mi się, że wyglądałam niecodziennie i uroczyście... no, ale mi się właśnie takie proste kiecuszki podobają ;-) a i małż mój jest raczej b. szczupły, więc gdybym miała kiecę szeroką, to by zginął  :lol:  :lol:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Kwietnia 2005, 19:53 »
Ale już sobie wszystko wyjaśniłyśmy :wink: Mój nie zginie nawet przy najszerszej kiecce, to ja raczej mogłabym utonąć w warstwach materii :D
Mnie też podobają się proste sukienki, ale wyglądam w nich jak dziewczynka mająca przyjć zgoła inny sakrament :(

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Kwietnia 2005, 20:39 »
Merunku! :zdziwko:Co to za przesliczna suknia, ktora wkleilas jako ostatnią?  
Jest po prostu cudowna! Ja tez jestem niziutka(choc nie tak szczupla, ale i nie gruba;)) i bardzo mi sie podobaja proste sukienki.
Ta mnie po prostu oczarowala!
Powiedz, skąd to cudo?
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Kwietnia 2005, 21:04 »
mnie ta suknia również się bardzo podoba. to chyba Madame zaremba

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Kwietnia 2005, 21:18 »
Hm, ja jednak obstawiam na sukienczki bardziej rozlozyste, z kolem lub na halce (lub halkach :-) ). Oczywiscie musimy brac pod uwage wlasna budowe ciala i naszego wybranka, ale jesli to nie stanowi problemu, to ja jak najbardziej jestem za sukniami szerszymi, mniej lub bardziej rozkloszowanymi i absolutnie nie bialymi. Jest to oczywiscie kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje ;) Wydaje mi sie jednak, ze slub to jedyna taka okazja aby zalozyc cos supelnie wyjatkowego, moze nawet troche ekstrawaganckiego i takiego, czego nie zalozymy prawdopodobnie nigdy w zyciu, dlatego uwazam, ze ta suknie od madame zaręba, ktora wkleila Julia jest piekna  :!:  :!:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Kwietnia 2005, 21:36 »
ja też jestem za sukniami niebiałymi. Sama będe miał ecru. I rozłożystą. Taka nawet podobną do tej