Autor Wątek: Klub Wyrodnej Matki-dyskusja (wydzielony)  (Przeczytany 9553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Klub Wyrodnej Matki-dyskusja
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Października 2007, 09:09 »
Nie mam Ci za złe Mariolka tego co napisałaś - ja potrafię przyjąć krytykę, zdanie innych... nikt nie jest przez wszystkich lubiany, nikt nie jest idealny... ja mam dystans do siebie...
Asiu!Ja wogóle nie pisałam o Tobie. Pisałam do megi i Asi-merkunka.Ciebie wogóle nie brałam pod uwagę.
koniec tej słownej przepychanki.W skrócie chodziło o to,że miał to być wątek "wYRODNYCH"MATEK. I miały być tu opisywane frustracje, złości, problem z dzieckiem.A wszystko na pół serio...
i tyle...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Odp: Odp: Klub Wyrodnej Matki-dyskusja
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Października 2007, 09:29 »
Może przyjmijmy pewne zasady co do watku "wyrodnych"- nie oceniami- kazdy może wypisac swoje frustracje i co mu sie podoba nie będąc narazonym na ocenę ze strony innych-w każdym innym wątku możemy sie spotkać z innymi ocenami, ale nie tutaj...Myśolę, że uchroni nas to przed dziwnymi sytuacjami i sporami...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Października 2007, 09:40 »
Zobaczcie co się dzieje. Wystarczyło że byłam szczerza że dzieckiem rzuciłam, że jej nie lubię itd. Byłam szczerze bo powiedziałam Megi co myślę o jej radości, i do czego to doprowadziło.

Rajdówko ja akurat zgadzam się z Beth, jak mężatka (albo i matka) nie mają nic do powiedzenia to DO WIDZENIA. Po co czytają co nie do nich?

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Października 2007, 10:41 »
Rajdówko ja akurat zgadzam się z Beth, jak mężatka (albo i matka) nie mają nic do powiedzenia to DO WIDZENIA. Po co czytają co nie do nich?

Rybko okej widac moj blad, ze lubilam zagladac do pewnych watkow do bebikowa. Chociaz mimo, ze nie mialam nic ciekawego do powiedzenia w watkach Marty czy Asi - nie zaluje.

Ale mysle ze Beth chodzilo raczej o cos innego.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Października 2007, 11:03 »
E przecież to nie chodzi o to aby niedzieciate nie zagladały do nas :(
niech patrzą co je bedzie cczekac  ;D  ;D  ;D
niech uczą sie na naszych błedach  ;D

Mysle ze jak ja sie nie znam na mechanice samochodowej to  nie dyskutuję ZE JA TO czyTAM TO...
tylko słucham i notuję ewentalnie aby samau sprawdzić jak będę miała okazje....;)

To chyba o to chodzi ze jak która "niedzieciata" skrytkuje - tzn wypowie swoje zdanie to u osoby, która ma dziecko nie wzbudza
"powaznego" kontrkandydata do dyskusji. Jakos tak politycznie to zabrzmiało  ;D
Bo moim zdaniem co ja mogę wypowiadac sie o ból zeba jak mnie nie bolał nigdy ? :)

Rozumiecie co mam na mysli ? :)

Powiedzcie ze tak :) :) :)

"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Października 2007, 11:08 »
Rajdówka - chodziło mi dokładnie o to co napisała Rybka. W klubie wyrodnych matek wypowiadaj się "przyszłe wyrodne matki", które z macierzyństwem niewiele mają wspólnego. Ja pozwoliłam sobie zabrać głos, bo dyskusja zeszła w ogóle na atmosferę panującą na forum i fakt, że najlepiej wszystko byłoby zablokować, chronić i zrobić kółko wzajemnej adoracji.
Ostatecznie tak naprawdę to jest forum ślubne - nie ważne, że wspominam o tym w TYM konkretnym wątku. Bebikowo miało być dodatkiem, a nie częścią, która coraz bardziej zdominowała forum. Chyba Zibi pisał, że pracują nad uruchomieniem osobnego bebikowego forum. Także myślę, że akurat dajcie sobie teraz z bebikowem siana, poczekajcie i się tam przenoście.
A jeśli chodzi o to, że meżatki nie mają nic do powiedzenia i zakładają wątki... no cóż... prawda w oczy kole. Często po prostu tak jest...

Aha - i chyba warto by było wydzielić osobną dyskusję na temat przyszłości forum w ogóle..

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Października 2007, 11:36 »
Ok Mariolka, myślałam, że mówisz do mnie. Nie zrozumiałam, przepraszam - mój błąd.
A co do tej Twojej wypowiedzi Beth :"W klubie wyrodnych matek wypowiadaj się "przyszłe wyrodne matki", które z macierzyństwem niewiele mają wspólnego" to jesteś w błędzie - bo mi faktycznie możesz zarzucić, że nie mam dziecka i nie mam wiele z macierzyństwem wspólnego ale np. Megi ma już dziecko i jest w temacie...
Ale ok - ja i tak ostatnio coraz mniej udzielam się na forum... myślę, że po urodzeniu dziecka zniknę z niego zupełnie - więc osoby, które drażnię - odetchną...

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Października 2007, 11:42 »
...  ;D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Października 2007, 11:51 »
No coz Beth.

1. Kolko wzajemnej adoracji i blokowanie forum -> ostatnio slyszalam cos innego?

2. Watki mezatek -> patrz wyzej wobec tego - nie podoba sie? NIE CZYTAJ

3. Kto ma cos ciekawego do powiedzenia a kto nie..... aha czyli jest to forum ale np. jedna osoba tylko wie, ze tak naprawde wiekszosc nie ma nic ciekawego do powiedzenia i nie powinna nic pisac. No i zna prawde.

......

eot.
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2007, 12:00 wysłana przez rajdowka »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Października 2007, 12:04 »
asia...przecież chyba nikogo nie drażnisz...?
przecież ok.megi moze sie udzielać, ale ona zaatakowała "wyrodne mamuśki" pisząc,że jej sie niedobrze robi jak nas czyta...
Owszem Ty kiedyś zabrałas głoś, ale nie wypowiedziałaś tego w takiej formie. owszem napisałaś,ze coś ci sie nie podoba, ale jednak nie najeżdżałas tak mamuśki.
Poza tym nikt tutaj sie nie chwali swoimi nerwami, tylko po prostu chce to komuś powiedzieć, wyżalić sie.... Jako jedyna szczerze Rybka napisała co czuje i co?Zaraz atak itp. I jka ktokolwiek inny ma napisac coś prawdziwego, skoro narażony jest na umoralnianie.To jak to ma być szczere?jaki sens ma ten wątek, skoro nie można w nim nic prawdziwego napisać.Dlatego zaproponowałam, w sumie chyba po raz pierwszy, zamknięcie wątku.Skoro Ma on służyć tylko i wyłacznie kłótniom?Za co zostałam niestety objechana...Za samą propozycję...

Ostatecznie tak naprawdę to jest forum ślubne - nie ważne, że wspominam o tym w TYM konkretnym wątku. Bebikowo miało być dodatkiem, a nie częścią, która coraz bardziej zdominowała forum. Chyba Zibi pisał, że pracują nad uruchomieniem osobnego bebikowego forum. Także myślę, że akurat dajcie sobie teraz z bebikowem siana, poczekajcie i się tam przenoście.
to akurat jest pzrykre,że bezdzietnym tak bardzo bebikowo przeszkadza...Że za bardzo sie rozrosło i najlepeij,żebyśmy sie stąd wyniosły...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Października 2007, 12:23 »
Mariolka ja bardzo lubie bebikowo. I chyba to wynocha bylo do mezatek, ktore ogolnie nie wiadomo co tu robia.

No i powinny zastanowic sie zanim cokolwiek napisza, bo ogolnie albo nie pisza nic ciekawego albo pisza tam, gdzie nie powinny w ogole zabierac glosu.

Chyba szkoda nerwow.

Nie rozumiem jak mozna napisac cos takiego. Nie ma u kogos nic ciekawego albo nie podoba mi sie jego gust, podejscie itp. - nie zagladam do jego watku i tyle.
W jakim celu i jakim prawem napisze, ze nie ma nic ciekawego do powiedzenia, ma brzydkie dziecko itp i taka jest prawda?!
Owszem, moge napisac ze cos mi sie nie podoba - ale to jest moje zdanie a nie prawda absolutna. Komus moze sie to podobac i dla niego byc interesujace.

Tyle.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Października 2007, 12:44 »
rajdówka ja tam lubię jak zaglądasz do mojego wątku. Tak samo np. Maja.Lubię jej uwagi itp. czy jakakolwiek inna mężatka, bezdzietna itp. Przeciez tu nie chodzi,żebyś mi dawała jakiekolwiek rady odnośnie karmienia czy przewijania, bo ja sobie świetnie radzę i wiem co mam robić.A poza tym często piszemy tam o wszystkim innym.
I poza tym własnie moze  w moim wątku jakaś bezdzietna poczuje potrzebe macierzyństwa i zdecyduje sie na dzidziusia?Moze czegoś się dowie o karmieniu, o zabawach z dzieckiem, o pielęgnacji?A moze lubi dzieci i interesują ją takie tematy?Także rajdówka ja Ciebie nie wyganiam...Ani nikogo innego... ;D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Października 2007, 13:05 »
Wiecie co coraz mniej mi się podoba atmosfera na forum. Ostatnio wszystko wszystkim przeszkadza. Jeszcze trochę to nic nie będzie można pisać.
Ja uważam, że każda ma prawo mieć swój wątek i przed ślubem (w odliczaniu) i po ślubie (w Młodych żonkach czy w Bebikowie) i pisać w nim co jej się podoba. Jeżeli komuś się nie podoba to co piszemy to niech nie czyta, a nie nas przegania.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Odp: Klub Wyrodnej Matki-dyskusja (wydzielony)
« Odpowiedź #73 dnia: 13 Października 2007, 15:10 »
Wiecie co? Dyskutujcie sobie do woli, obrażajcie sie jesli taka macie potrzebę czemu nie?! Mi się już po prostu nie chce tego ani czytać, ani pilnować, ani tym bardziej tłumaczyć z polskiego na nasze, nie mam juz do tego siły...

Sprostuję tylko jedną kwestię, Mariolka nie objechałam Cię, zapewniam Cię, że gdybym to zrobiła, to wyglądałoby to zupełnie inaczej, ale jeżeli już, to nie robiłabym tego na ogólnym.

Nie wiem skąd w Was tyle jadu, złości, chęci do kłótni i demonstrowania, że ktoś jest lepszy, czy gorszy...czytam ostatnimi czasy to nasze forum i oczom nie wierzę, co sie tu wyrabia...gdzie nie zaglądnąć to kłótnie, pretensje i ogólne niesnaski...

przykre to wszystko.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Października 2007, 17:54 »
~"Dobrze/niedobrze sie robi"_i tym podobne przepychanki słowne..
rozumiem i szanuje kazdy punkt widzenia..przeciez kazda z nas jest inna i nie mozna wymgac aby wszystkie sie lubiły i cieszyły sie z obecnosci drugiej...
ale jest takie słowo jak TOLERNACJAmoze to słowo NAM umknęło..
Przychylam sie do postu Rybki-ale mam nieco odmienno 'strategie bycia tu,na forum":otóż ja sama jesli mnie cos nie interesuje,mało tego cos mi sie nie podoba-poprostu omijam to szerokim łukiem-nie siląc sie po drodze na serdecznosci-staram sie byc obiektywna i zawsze podkreslam ze to jest tylko mój punkt widzenia-nikt nie musi go podzielac..
Przyznam ze sama zagladam do bebikowa-kieruje mną zwykła ludzka ciekawosc ale i ZYCZLIWOSC(dla niektórych trudne słowo tutaj..)ale czy robie komus krzywde?Czy ktos przezemnie czuje sie źle,kogos męcze?-jesli tak jest wystarczy mi o tym powiedziec wprost.
Rzeczywiscie brzydko tu zaczyna pachniec-ale trzeba sie zastanowic gdzie lezy przyczyna i jak to zmienic...jesli komus zalezy oczywiscie!
I jeszcze jedno specjalnie do Beth:
Wybacz,ale wg mnie nie jestes władna aby komukolwiek mówic ze np jego watek nic wnosi niczemu nie służy itp..
Ale pierniczenie się z pisaniem postów w których jedyne co jest to kilka serduszek albo jakieś takie brednie o tym, że ktoś jest najlepszy to totalna bzdura.
Pamiętam forum sprzed półtora roku. Szczerość, czasami pewne burze i niepewność co się usłyszy o danym wyborze. A teraz? Milion wątków mężatek, które tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia

tak to świadczy o twoim absolutnie dojrzałym nie zasadniczym podejsciu do tematu,o twoim progu zrozumienia..Wytłumacz mi tylko co ty tu jeszcze robisz skoro nie pozsotaje nam nic innego jak 'pierniczyc sie z pisaniem postów które nic nie wnosza do forum"Chyba troche generalizujesz ...ale sorki to nie na temat.
Obiema łapami podpisuje sie pod Merkunkiem-ta dyskusja do niczego dobrego nie doprowadzi..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Października 2007, 18:14 »
Ja jako nie mężatak, nie dziciata napisze swoje krótkie podsumowanie tego sporu.

Pisze sie tu - i ja sie z tym zgadzam- że momentami forum jest przesłodzone ( ale wydaje mi sie że to też w duzym stopniu jest za sprawą nowych forumek- które słodzą na lewo i prawo aby zaistnieć w danym wątku- takie jest moje zdanie).
Mi jak cos się nie podoba to wogóle nie piszę , no chyba że jest prośba aby wyrazić swoje zdanie.

Ale zaufażcie jedną rzecz: tu w tej dyskusji (i nie tylko w tej , bo w wątku na temat jawności bebikowa) kilka osób było poprostu szczeryh i wyraziło swoje zdanie. I co ? od razu lawina postów i kontrataków na dana osobę.
Ok megi wyraziła swoej zdanie, które nie zostało przyjęte dobrze no bo to klub wyrodnej matki. Elisabeth wyraziła swoje zdanie i tez atak na nią że nie ma dziecka, swojego wątku ; Beth napisała że dla niej wątki mężatek są bez sensu (no i że do nich nie zagląda) i też atak.

Potwierdzam też że forum w ciągu tych trzech lat się zmieniło, rozbudowalo się nie tylko jesli chodzi o liczbę uzytkowników ale i działów i wątków. Ale to jest forum i wolność słowa dla wszytskich powinna się liczyc i każdy kto ma ochotę powinien mieć prawo wyrazić swoje zdanie nie bojąc się że wyniknie z tego taka wojna.

p. s juz nie długo 3 Urodziny forum, mam nadzieję że do tego czasu znowu będzie miło na e-wesele ;).
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Października 2007, 20:28 »
Chciałam coś napisać ale wole przemilczeć.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Października 2007, 21:08 »
jezu laski czy naprawde warto jest sie klocic o takie pierdoły?
czy wolno pisac czy nie?
czy mezatki czy matki?
ale swoja drogą to mam to gdzies że to forum slubne
skoro został założony watek bebikowa to widocznie była taka potrzeba (patrz liczba wątkow)
i ja sie tak latwo nie dam wywalic bo  nie rozumiem w czy niby to bebikowo mialoby przeszkadzac
kazdej z nas zmieniaja sie potrzeby
najpierw interesuja nas welony kwiaty i garnitury
potem przerzucacie sie na urządzanie mieszkania i zakupy mebli np
a potem (naturalnym torem życia) ladujecie w bebikowie
i nikt nikomu na sile nie ciagnie zeby zakladał watek w bebikowie
ja mam duzo watkow ktore odwiedzam ale jesli cos mi sie  nie podoba to albo pisze o tym delikatnie (czyt. nie uzywam brzydkich i obrazliwych slow) albo  nie pisze
w swoim watku ostatnio  prawie nie pisze bo nikt mnie nie czyta :( a ja lubie jak dziewczyny wypowiedza sie na jakis temat ktory akurat porusze
i odwiedzaja mnie równiez niedzieciate np Maja czasem wpadnie i jest mi bardzo milo bo przyzwyczaiłam sie do was

kazdy ma prawo zalozyc swoj watek i pisac i o dupie marynie a ja wcale nie musze tam wchodzic i pisac

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Października 2007, 21:11 »
Agata JAK TO NIKT CIE NIE CZYTA???????????????????????? W du/pe chcesz?

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Października 2007, 21:15 »
Agata JAK TO NIKT CIE NIE CZYTA???????????????????????? W du/pe chcesz?
No właśnie  :biczowanie:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Października 2007, 21:17 »
Martulko dziękuję :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Października 2007, 21:27 »
jagodka24 ja ciebie też czytam.Zcasem jak nic madrego do głowy mi nie przychodzi, to nie piszę...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Października 2007, 22:05 »
no tak teraz juz wiem czemu nagle taki ruch u nas w watku wy siły nieczyste  :P
no co ja zrobie ze sie uzalezniłam od was wstreciuchy???????

wiecie ze jak ja mysle nad czyms, próbuje podjac jakas decyzje (czasem błachą) to małż mnie pyta "a co dziewczyny (wymiennie "laski") o tym myśla? albo " a dzieczyny co mówiły"

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 13 Października 2007, 22:08 »
Nooooo i od razu jakoś milej ;D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 13 Października 2007, 22:09 »
 :hahaha: :hahaha: :hahaha: siły nieczyste! :) :) :)

moj twierdzi ze jak czegos nie pamietam to zawszemoge sprawdzic na forum  :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Października 2007, 22:15 »
wiecie ze jak ja mysle nad czyms, próbuje podjac jakas decyzje (czasem błachą) to małż mnie pyta "a co dziewczyny (wymiennie "laski") o tym myśla? albo " a dzieczyny co mówiły"
jakie to słodkie... cieszę sie,że ktoś czasem nas posłucha...

Marta ty skończ z tym bzykaniem...albo zmień pozycję, bo się partner zamęczy... ;D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 13 Października 2007, 22:16 »
e no sam chciał  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 13 Października 2007, 22:23 »
Robi się ROMANTYCZNIE>................................................wygrywamy!!!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Października 2007, 22:25 »
A mi sie tu podoba   ;D zostaje do srody !  ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 13 Października 2007, 22:26 »
ta Marta to nimfomanka.
Ty!...a kolana cię nie bolą...?
ty na tych klęczkach do środy wytrzymasz?