Autor Wątek: Zespół "KAPELA- AKCJA", czy ktoś miał okazję usłyszeć?  (Przeczytany 29548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
Odp: Zespół "KAPELA- AKCJA", czy ktoś miał okazję usłyszeć?
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Września 2010, 14:47 »
No cóż zauroczyli mnie  :D
Poprostu podpisanie umowy, bez wstępnej  ::)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Września 2010, 18:03 »
Zaklepalismy ich , a teraz mysle, czy dobrze zrobilismy...  :boje_sie: Jak ktos sie bawil przy nich ostatnio to napiszcie poscika  :blagam:

Offline seba27
  • nowicjusz
  • *
Odp: Zespół "KAPELA- AKCJA", zespół mi wesele !!!!
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Września 2010, 23:09 »
Cytat: avanti link=topic=8522. msg1339902#msg1339902 date=1282162987
Uwaga !!! Zespół był dobry jeszcze kilka lat temu, teraz zaczeli niestety gwiazdorzyć ! Zepsuli mi wesele, całe zycie będe miała tę świadomość :(( Wyobraźcie sobie,że o godzinie 1 w nocy zebrali manatki i poszli do domu !!!!!!!!!!!! Kiedy wszyscy bylio na parkiecie, powiedzieli,ze minał ich czas i nie moga zostac dłużej bo maja w niedzielę koncert w częstochowie.  .  .  .  a mnie to kur.  .  .  .  .  .  .  .  .  obchodzi ? W umowie było napisane,że jeśli chcemy przełuzyć czas grania to za dodatkowa opłata, ustalilismy to przez telefon.  .  .  .  .  .  a oni nawet nie dali znac,że nie zostaną tak to jakieś radio moglibyśmy zorganizowac, dj a lub cokolwiek.  .  .  .  .  .  .  .  moi goście zostali na parkiecie w centrum rozkręcania się impreazy kiedy oni przestlai grać.   najgorsze,że wszyscy składlali mi wyrazy współczucia, abysmy się nie przejmowlaize tak nam orkiestra zepsuła wsele.  .  .  .  .  .  .  .  .  Grali bardzo dobrze, lubie ich bo u znajomych też grali 5 lat temu (wtedy jeszcz enie robili takich numerów) ale tak postawic młodcyh, w takich sytuacji, przeciez wesele jest raz w zyciu !!!
Dodatkowo nie wiem dlaczego grali kiedy wszyscy jedli, a jak tańczyli goście n aparkiecie to oni przerywali grę,że niby robia pauzę.  .  .  .  .  .  .  a goście jak słupy na środku" to co mamy teraz robić"

Niestety z bólem serca muszę potwierdzić , że jest to możliwe.

Na naszym weselu może nie było , aż tak jak tutaj ktoś opisał , ale niestety kiedy poprosiliśmy o godz.  2 w nocy o przedłużenie  usłyszałem , że następnego dnia mają jakiś bardzo ważny występ i nie chętnie zagrali godzine dłużej , ale musiałem ich przekonać płacąc dość sporo , a oni z łaską zagrali.
Powiecmy , że jestem zadowolony , ale szczerze , na demo prezentują się o wiele lepiej.
Jak podpisywałem z nimi umowę skakałem z radości , że Akcja zagra na moim weselu.
Moja rodzinka jest dość zabawowa , wiec nie było problemu z rozkręceniem gości.  Mulatka troche przereklamowana (już nie będę pisał co robiła w przerwach).
Zespół ogólnie ok , ale coś mi się zdaje , że chyba już się wypalili.  Zastanówcie się dobrze przed podpisaniem umowy.
Mój znajomy, który miał wesele , 1. 5 roku temu wynają kapelę AKCJE z perkusją  , a przyjechali tylko w czwórkę i skasowali tyle samo.  Nie wiem jak Wy , ale ja bym im do końca nie ufał.
Nie wiem czy woda sodowa uderzyła do głów czy kasa ? Oceńcie sami.
Opinie na stronie są znacznie przesadzone , owszem mają talent , ale tym przechwalaniem się z kim nie grali i że posiadają wykształcenie muzyczne , to tylko bajer.  Mulatka nie ma żadnej szkoły . . . Nie chce żeby to było odbierane jako antyreklama , bardziej jako przestroga.  Zastanówcie się dwa razy zanim podpiszecie umowę.  Moje wesele było udane , ale bez rewelacji.

Graja super ale zachowanie masakra.  .  .  .  .  .  .  Na sam koniec, kiedy gości enie chcieli ich wypuścić ( o 1 wnocy podkreślam!) zaczeli krzyczeć, mulatka z zespołu trzaskała drzwiami jak księzniczka.  .  .  .  .  boże jak ja załuje,że zapłaciłam o pólnocy !!!! Nigdy tego nie róbcie.  .  .  .  płacimy PO ZABAWIE !!!!!

Kochani uważajcie, to koniec kariery tego zespołu, jest totatnie zepsuty. 

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Września 2010, 01:36 »

No to pięknie :( Teraz nie usnę  :'(

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Września 2010, 07:50 »
... ale masz jeszcze czas na zastanowienie się i podjęcie ostatecznej decyzji. :drapanie:

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Września 2010, 08:24 »
No właśnie chyba nie bo umowa podpisana, ale depozyt nie zapłacony jeszcze.
Hm...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Września 2010, 09:00 »
Wszystko można załatwić, ale decyzję nie podejmuj pochopnie bo opinie, które przeczytaliśmy wcale nie muszą być prawdziwe. Najlepiej pogadać z nimi na ten temat, przedstawić im sprawę i niech się wytłumaczą. Zasadą jest, że powinno się wysłuchać obu stron. Krytyka była, niech teraz będzie obrona.

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Września 2010, 11:02 »
Dokładnie. Trzeba wysłuchać dwóch stron a nie tylko jednej.

Ja powiem szczerze że też sie nad nimi zastanawialismy ale cene jaka podali nas troszke zniechęciła.
Fakt faktem że zamowilismy inny zespol- niewiele zreszta tańszy ale jakos padł wybór na nich bo pojechalismy
na wesele na którym grali i to zadecydowało:)

Nie wierze żeby zespół który ma w składzie takie osoby i dobra opinie nagle zrobił jakieś jaja.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Września 2010, 12:03 »
Trszoke mnie podobudowaliscie :*

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Września 2010, 16:27 »
Spokojnie , ja myślę że nie ma co panikować dyskretnie wypytajcie gdzie grają w najbliższym czasie.
Najlepiej podjechać posłuchać na żywo.
Ja będzie możliwość zabrać nr tel od Młodego czy kogos z gosci zadzwonić po weselu i zapytać czy do końca wszystko było OK.

Hmm , może to były odosobnione przypadki , 1 na 10:)

Kto wie , trzymam kciuki , żeby wszelkie wątpliwości się rozwiały.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Września 2010, 17:27 »
Ja jednak sie rozmyslilam, nie bylo problemow zadnych. Pan z kapeli bardzo mily, kontakt sympatyczny.
Obejrzalabym ich na zywo, ale mieszkam jak narazie daleko od Dabrowy, wiec przede wszystkim sugeruje sie tym co slysze i opiniami ludzi...

Offline katjes1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Września 2010, 17:30 »
to teraz szukanie od nowa?:)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 22 Września 2010, 17:34 »
Niestety   :-[

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Września 2010, 00:37 »
A wesele masz za dwa lata ? Czy już w przyszłym roku ?
Z dobrymi zespołami ciężko . . . albo nie ma terminów albo są dużo życzą. . . ahhh trzymam kciuki , żeby udało się znaleść coś fajnego.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Września 2010, 00:52 »
No właśnie wstępnie zaplanowane na Październik 2011, mam nadzieję, że damy radę  ::)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Września 2010, 08:15 »
Ja jednak sie rozmyslilam, nie bylo problemow zadnych. Pan z kapeli bardzo mily, kontakt sympatyczny.
Obejrzalabym ich na zywo, ale mieszkam jak narazie daleko od Dabrowy, wiec przede wszystkim sugeruje sie tym co slysze i opiniami ludzi...

Czy nie nazbyt pochopnie podjęłaś taką decyzję? Opinie pisane na forum niekoniecznie muszą być prawdziwe. Czasami pisze konkurencja (bardzo często :)), a czasami ludzie, którzy lubią komuś przyłożyć, tak dla sportu. Może się zdarzyć, że na każdy zespół, który będzie Cię interesował przeczytasz niepokojące informację. Nie ma kapeli, która zaspokoi wszystkich gości w 100%. Zawsze znajdzie się jakiś malkontent, który będzie grymasił. Uważam, że powinnaś się kierować przede wszystkim swoimi odczuciami i wrażeniami. Informacje uzyskane na Forum mogą być pomocne jedynie z znikomej części. Twoja wrażliwość na odbiór zespołu jest najważniejsza.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Września 2010, 08:52 »
Obserwator - moze przesadzilam, ale juz za pozno. Problem w tym, ze musze sie czyms kierowac bo na zywo zespolu narazie nie mam szans zobaczyc. W koncu chyba postawie na zespol przy ktorym sie bawilam na weselu rok temu.
Kapela Akcja ma wysoki poziom co widac na ich stronce, napewno nikomu jej nie odradzam...

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Września 2010, 10:12 »
Obserwator - moze przesadzilam, ale juz za pozno. Problem w tym, ze musze sie czyms kierowac bo na zywo zespolu narazie nie mam szans zobaczyc. W koncu chyba postawie na zespol przy ktorym sie bawilam na weselu rok temu.
Kapela Akcja ma wysoki poziom co widac na ich stronce, napewno nikomu jej nie odradzam...

Jaki to zespół?.

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Września 2010, 13:07 »
Sporo jest Zespołów na naszym rynku , ale niestety najlepsi mają już zajęte terminy co najmniej 2 lata do przodu , myślę , że nie ma co wybredzać.  Jeśli naprawdę ktoś się spodobał , to nie ma powód do stresów.
Czasami zdarzają się nieporozumienia na weselu , ale myślę , że ważne jest to co wcześniej sobie ustalisz i czy masz zaufanie do Zespołu który Wybrałaś, bo jeśli są jakieś obawy , to zawsze będziesz w stresie , a zmieniając co chwilę kapelę trafisz na pierwszych lepszych.
Dobrze się zastanów. . .

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Września 2010, 14:52 »
Sporo jest Zespołów na naszym rynku , ale niestety najlepsi mają już zajęte terminy co najmniej 2 lata do przodu , myślę , że nie ma co wybredzać.  Jeśli naprawdę ktoś się spodobał , to nie ma powód do stresów.
Czasami zdarzają się nieporozumienia na weselu , ale myślę , że ważne jest to co wcześniej sobie ustalisz i czy masz zaufanie do Zespołu który Wybrałaś, bo jeśli są jakieś obawy , to zawsze będziesz w stresie , a zmieniając co chwilę kapelę trafisz na pierwszych lepszych.
Dobrze się zastanów. . .

Co znaczy najlepsi?. To słowo w tym kontekście jest bardzo płynne. Dla jednych najlepszym zespołem jest , nazwijmy ją kapela "A", a dla innych kapela"B". Jednym podoba się jak zespół gra disco polo a drugim np.pop.  Jedni i drudzy nie zgodzą się ze sobą i nie dojdą do porozumienia. Ze stwierdzeniem, że najlepsi mają terminy zajęte  do przodu aż 2 lata też się nie zgadzam. Są bardzo dobre kapele i mają terminy wolne. Nie okłamujmy się, kryzys dosięgnął także zespoły weselne. Na brak klientów narzekają zespoły jak również właściciele sal weselnych. Owszem są kapele, które nie odczuły kryzysu, ale jest ich bardzo, ale to bardzo mało. Na pewno odezwią się zaraz kapele czy też ich przedstawiciele z krzykiem, że to nie prawda, że oni mają obłożenie na 2 lata do przodu, nie mają żadnego wolnego terminu, itd. itd. Moi drodzy,  jeżeli ktoś tak powie to odpowiem, że jest to kompletna bzdura.

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Września 2010, 16:29 »
Chyba sie zgodze z obserwatorem, oczywiscie duzo tych co mi akurat wpadlo w ucho jest pozajmowanych, ale zdarza sie tez, ze wolne terminy maja. Z salami tez nie jest tak zle. Najwieksze bum weselne chyba za nami :)

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 23 Września 2010, 22:09 »
Nie znam osobiście kapeli Akcja , ale słyszałam o nich , że są dobrzy , wiec pewnie mają już sporo terminów na 2012.
Ja w tym roku byłam na kilku weselach w mojej rodzinie , 2 zespoły wpadły mi w ucho i jak zapytałam o termin 4 sierpnia 2012 to tylko jeden miał wolne. W moim pojęciu "najlepsi" znaczy dobrzy prezentujący poziom , a takich Zespołów nie jest zbyt wiele...
Nie znam się na branży weselnej , ale zauważyłam , że jeśli ktoś ma już renomę to ciężko ich dorwać.
Dlatego na październik 2011 będzie ciężko....Nie ma co wybredzać, jeśli ktoś jest dobry i trzyma poziom to nie odczuje , że dopadł go kryzys.
Czy ktoś wie kiedy jakiś koncercik plenerowy ma AKCJA ? Chętnie bym podjechała z moim Ukochanym , bo widzę na stronce, że muszą być fajni.
Ja do końca nie podjęłam decyzji , bo jak piszecie mam jeszcze troche czasu , skoro bum już minęło ? haha

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 23 Września 2010, 22:20 »
Anita, na stronce masz maila do nich, napisz do nich a napewno odpiszą :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Września 2010, 10:02 »
Anita_ 20 może czepiam się słówek, ale wytłumacz mi co rozumiesz przez "dobrze prezentujący poziom" - czytaj, zespołu weselnego ?

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Września 2010, 14:59 »
Coś mi się zdaje , że OBSERWATOR to Szef jakiegoś Zespołu , może zdradzisz wszystkim w jakiej kapeli grasz ?
Wtedy Ci powiem czy moim zdanie Twój Zespół się dobrze prezentuje :)

Offline Anita_20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 24 Września 2010, 15:28 »
Mała wskazówka dla OBSERWATOR-a , który chce podnieść poziom swojego zespołu :)

ZESPÓŁ PREZENTUJĄCY POZIOM , wyróżnia się następującymi cechami :

- słuch muzyczny , nie mylić z słuchem absolutnym :) Ludzie którym słoń nienadępnał na ucho.

- odpowiedni dobór repertuaru ( grając disco polowe czy popowe kawałki nie ważne , liczy się umiejętność poskładania tego do przepraszam za określenie kupy)

- nienaganna prezencja , to też jest istotne - wizerunek - "Jak Cię widzą tak Cię piszą"

- ciekawa barwa głosu , mowa o wokaliście , tzn ciepły głos wpadający w ucho z dobrą dykcją. Nie nawidzę jak ktoś śpiewa , a ja go nierozumiem

-  instrumenty solowe , sax , gitara , skrzypce , trąbka , podnoszą poziom

-  pomysł na imprezę

Taka jest moja wizja osoby , która kiedyś chodzila do szkoły muzycznej i żałuje , że nic z tym niezrobiła :(

Jestem ciekawa jaka jest wizja OBSERWATORA ?  

Uważasz że wszystkich możemy wrzucić do jednego worka ?  wpuszczając na salę jednego gościa grającego i śpiewającego wszystko co mu każą ? Byłam na takich weselach , wieś tańczy , wieś śpiewa. Majteczki w kropeczki o ho ho  i już masz przykład , ludzi którzy powinni grać w barze do piwa a nie dla ludzi którzy mają  najwaźniejszą imprezę swojego życia.

Może przygarniesz mnie jako wokalistkę ? hi hi

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Września 2010, 16:03 »
Ejjjjj cisza tam bo mi watek zamkna  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Września 2010, 09:56 »
Dziewczyny naprawdę  pochlebiacie mi sugerują , że jestem szefem zespołu. Moim marzeniem było grać w kapeli, ale jakoś nie wyszło. Widać, że nie dorównuję Waszym umiejętnościom. Anita_20 wybacz, ale nie będziesz u mnie wokalistką z wiadomych powodów. Chyba, że założę zespół ale boje się , że przegoniliby mnie na cztery strony świata. Jednak wezmę  Twoje wskazówki pod uwagę, być może kiedyś mi się przydadzą.  Przecież człowiek uczy się całe życie. A tak na koniec, może ty się pochwalisz w jakim zespole grasz/śpiewasz? Może się znamy? :D

Offline darryll5
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 16 Lutego 2011, 01:08 »
Słowo od szefa kapeli AKCJA
Pozdrawiam wszystkich foremków i foremki na początek :)

Ponieważ jestem jakby głównym zainteresowanym, czyli szefem kapeli AKCJA i ponieważ przeczytałem tu, że co niektórzy (zresztą słusznie) domagają się wysłuchania obu stron, chcę opowiedzieć o owym niefortunnym weselu o którym opowiada "avanti". 
Przede wszystkim chcę powiedzieć, że jest mi koszmarnie przykro, że moje usiłowania, starania uratowania tego wesela spełzły na niczym i zostały tak skwitowane przez "avanti" - krótko - to niesprawiedliwe. . .
Kilka faktów :
1) para młoda pojechała na pół godziny na sesję zdjęciową i życzyła sobie żeby z pierwszym tańcem i tańcami poczekać do ich przyjazdu, przyjechali po 2 godzinach, już wtedy goście byli zdegustowani, że nie gramy, a my mieliśmy taki rozkaz od młodych. 
2) W ciągu całego wesela naszym największym problemem i zmartwieniem było : jak tu się wstrzelić i zagrać cokolwiek, bo non stop jakieś atrakcje, a to gołąbki, a to strzały z armaty, a to walki rycerzy, a to pokaz slajdów, zdjęcia, przmówienia, catering - nie dało się. . .  naprawdę chcieliśmy, nie było szansy
3) Kilkakrotnie chodziłem do Pani młodej pytać kto to wszystko koordynuje, bo nie wiemy co i kiedy mamy robić, planu imprezy (zresztą bardzo ogólnego) nikt się nie trzymał.  Pani młoda wtedy przepraszała mnie za bałagan i wskazała mi jako dowodzącą swoją 17 letnią siostrę, która totalnie nie panowała nad sytuacją (zresztą nic dziwnego - sympatyczna, ale młodziutka). 
4) Planowy koniec wg Umowy mieliśmy o 1. 00 (bardzo wczesne wesele) i OCZYWIŚCIE nigdy nie robimy tak, że zbieramy manatki nie zwracając uwagę na gości - na tym forum jest mnóstwo par, dla których graliśmy - można popytać czy robimy tego typu manewry (nie jest prawdą, że nasz koncert w Częstochowie miał jakikolwiek wpływ na nasz odjazd z imprezy - często zdarza nam się grac 2, 3 wesela pod rząd i wszystko gra, a tutaj następnego dnia mieliśmy tylko 1,5 h koncert wieczorem w Częstochowie),
5) zawsze godzinę wczesniej pytamy młodych jaka jest decyzja,czy przedłużamy czy nie - tym razem godzinę przed końcem decyzji nie było, ponoć miała być podjęta później, 
6) chyba ok.  23. 00 zapytałem młodej czy po następnej przerwie możemy zrobić taki nasz specjalny przebierany show, żeby trochę udobruchać gości, zmęczonych już wiecznymi "atrakcjami" i żądnych tańców, Pani młoda powiedziała, że taaak, teraz już możemy grać i jeszcze raz przeprasza, przebraliśmy się wyszliśmy na scenę, ale Pani młodej się przypomniało, że jeszcze mama Pana młodego ma przemówienie, więc staliśmy jak przebrani idioci kolejne 45 minut na scenie w oczekiwaniu, aż ktoś wreszcie da nam szansę,
7) w międzyczasie mieliśmy klimaty typu, że jacyś pijani goście wrzeszczeli do naszych mikrofonów, czy próbowali uzywać naszych instrumenów, staraliśmy się grzecznie zwracać uwagę, ale historia sie powtarzała co sprawiało kilku gościom niezwykłą radość. . .
8) nie jest prawdą, że nasza wokalistka Jessica trzasnęła drzwiami, nie prezentujemy i NIGDY nie prezentowalismy takich wzorów zachowania !!,  ktoś z obsługi po prostu otworzył drzwi na zewnątrz i przeciąg spowodował trzaśnięcie drzwiami między salą taneczną a jadalną, niestety pewna Pani, która była już bardzo mocno "zmęczona" i zdecydowanie zdegustowana, tym, że na Jessicę zwróciło uwagę kilku jej niedoszłych adoratorów w przypływie fantazji wymyśliła, że Jessica trzasnęła drzwiami i owa Pani zaczęła szarpać naszą wokalistkę - tego było już naprawde za wiele. . .  - prosze zwrócić uwagę, że ja jako szef kapeli musze nie tylko dbać o - do granic możliwości posuniete - zadowolenie klienta, ale odpowiadam też przed kolegami za sprzęt, odpowiadam za bezpieczeństwo ludzi w kapeli, musze też robić wszystko, żeby moi ludzie czuli się dobrze w pracy, zwłaszcza tak cenni ludzie jak Jessica, właśnie po to, żeby inne pary młode mogły na swoim weselu też zobaczyć dobrą wokalistkę, a nie żeby wokalistka po takich doświadczeniach powiedziała mi "dziękuję za takie imprezy i taką pracę" - ludzie szanujmy się po prostu,
9) prawdą jest że w tej sytuacji nie mieliśmy już absolutnie ochoty kontynuować naszej pracy, zwłaszcza, że czas wg Umowy był zachowany (gdyby nie był - przysięgam, że z wyrytymi uśmiechami na twarzach - dobrnęlibyśmy choćby nie wiem co - do końca i przysięgam, że gdyby nas po prostu szanowano na tej imprezie, przedłużylibyśmy i to nawet nie jedną godzinę !!),
10) Pani młoda ma pretensje, że nie posłuchaliśmy gości, którzy chcieli nam płacić za przedłużenie, wydaje mi się, że tego typu spraw nie załatwia się z gośćmi, ale z parą młodą i nie wyglądało to najlepiej, że goście proponowali nam pieniądze za przedłużenie, a para młoda w tym czasie naradzała się co dalej robić, a gdyby para nie chciała przedłużać (np ze względu na to że trzeba dopłacać za salę, lub ze względu na zwykłe zmęczenie, a my "ugadalibyśmy" się z gośćmi ?? - fatalna zagrywka)
11)  nie mieliśmy najmniejszego pojęcia przed imprezą że będzie tyle atrakcji i w jakich godzinach one nastąpią - i jak tu mieć jakikolwiek wpływ na cokolwiek, jak tu koordynować, poprowadzić, skoro nikt nas nie informuje co ma nastąpić za kilka minut, za godzinę. . .  ?? Mówiłem Pani młodej na weselu jeszcze, że "Boże czemu Pani mi nie przysłała jakiegoś maila, jakiejś informacji co tu się będzie działo, podpowiedziałbym, pomógłbym poustawiać sensownie w godzinach. . . , a tak. . ??
12) dziwne jest to, że Pani młoda niemal do końca tamtej imprezy przepraszała nas za totalny bałagan organizacyjny, a teraz nagle są oskarżenia i pretensje do nas i oczywiście cała wina po naszej stronie, gościom się trochę nie dziwię, bo na kogo mają rzucać psy jesli nie na kapelę ?? mają parze młodej mówić, że źle zorganizowali wesele ? poza tym skąd goście mają wiedzieć kto tu zawinił, a na pewno wszystkim - i gościom i parze młodej jest wygodniej obwinić kapelę, bo to obcy ludzie a z rodziną trzeba jakoś żyć - zrozumiałe, tylko niesprawiedliwe jak cholera :/
Taka refleksja na koniec - my muzycy jesteśmy także ludźmi i też odczuwamy - jesli czujemy że ktoś nas szanuje - wyskakujemy ze skóry i stajemy na rzęsach, żeby wesele było naj. . . , ale jeśli ktoś nas traktuje jak piąte koło, a potem jak koło ratunkowe i na koniec jak michę do której można wrzucac wszystkie żale, to trudno się dziwić, że kapela traci serce do pracy - nie jesteśmy maszynami do grania za pieniądze - atmosfera w naszej pracy jest b. ważna, bo wesele można zagrać i można zagrać tak, że ooohhh - a ta subtelna różnica bierze się właśnie z atmosfery i sposobu traktowania człowieka - także muzyka

Na koniec jeszcze raz chcę powiedzieć, że jest mi bardzo przykro z powodu takiego przebiegu zdarzeń, ale niestety na pewne rzeczy nie jestem w stanie mieć wpływu.  Mimo wszystko życzę avanti, żeby miała przepiękne małżeństwo i proszę o minimum zrozumienia dla "mojej strony medalu" :) i dziękuję wszystkim, którzy nas lubią, szanują, doceniają naszą pracę za zaufanie, chyba dzięki Wam jeszcze kochamy grać i śpiewać :)

Pozdrówki dla wszystkich :)
darek
kapela AKCJA

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #89 dnia: 16 Lutego 2011, 07:51 »
No i wszystko się wyjaśniło. Jestem skłonny uwierzyć w tłumaczenia Darka, bo widziałem podobne sytuacje na weselach, których byłem uczestnikiem. Całej Kapeli życzę udanych koncertów i lepiej zorganizowanych wesel. :)