Jesteśmy, jesteśmy.....
Mamy kolejne dwa ząbki!!! Wyszły naraz dwie dolne 3.....trochę było nerwów..bo dziasła swędziały, ale w sumie nie było aż tak źle.....
Poza tym moje dziecko jest najzdolniejsze na świecie!!! hihii..każdy rodzic tak mówi o swojej pocieszce!!!

Nelusia:
- daje buziaki,
-robi ,,papa",
-sporo już mówi,
-przy robieniu kupki kuca (coraz częściej w ruch idzie nocnik-jak tylko kuca...hihihii),
-przesyła tak śmiesznie buziaki,
-sama wchodzi i wychodzi z łóżeczka (bo od kilku dni ma wyjęte szczebelki

)
-powoli chowa swoje skarby (ostatnio...śliwki były pod odkurzaczem, a jej portfelik pod prześcieradłem na łózku w pokoju babci

)
-zaczyna się dzielić.. (np. dzisiaj...Jadła ciasteczko, ja mówię: ,,Daj mamusi ciasteczko" Nela dała mi paluszek do polizania-bo ostatni kawałek właśnie wsadziła do buzi- oczywiście paluszek polizałam, ale mówię do niej: ,,Mamusia chciała ciasteczko..Dasz??" No i Nelcia wyjęła z buzi ten ostatni kawałek ciastka i mi dała!!! Jejka jakie ja mam szczere dziecko!!! Coraz częściej zaczyna się dzielić...a paluszek do polizania to raczej za każdym razem komuś daje.....hihihiii
Już niedługo roczek naszej córeczki...a wraz z nim koniec tego wątku...Trochę będzie mi smutno, ale taką podjęłam już kilka miesięcy temu decyzję i będę się tego trzymać...
A co ze sprawą roczku??
Dziś właśnie rozdaliśmy prawie wszystkie zaproszenia
o takie:

- jeszcze tylko 2 rodzinom, konfetti, balony, czapeczki, trąbki kupione...
I wiecie co??? Byłam w 5 sklepach i nie było swieczki ,,1"!!! Serio!!! Aż w kolejnym sklepie zaczęłam się śmiać....jakieś popularne te 1-sze urodziny...hihiiii

Odnośnie menu to już mam wszystko zaplanowane...ROczek robimy 4 wrzesnia- czyli w czwartek na 17.....
Będą:
-sałatki,
-tort chlebowy,
-małe kanapeczki,
-skrzydełka w glazurze,
-kotleciki mielone,
-koreczki
-zastanawiam się nad rybą po grecku

,
-wedlinka,
-owoce, warzywa
-ciasto,
-tort,
-napoje............
Myslę,że wystarczy...

A !!!!!!!!!! Miałam się pochwalić!!
Mamy nowy aparat fotograficzny!!!Kupiliśmy Olympusa SP-560!!!!!Oto on:

-Obiektyw z 18-krotnym zoomem optycznym (odpowiednik ogniskowych 27-486mm*) - począwszy od ekstremalnych zbliżeń aż po imponujące, rozległe sceny
-Eliminowanie poruszonych zdjęć dzięki podwójnej stabilizacji obrazu
-Tryb szybkich zdjęć seryjnych (15 kadrów na sekundę**) by nie przeoczyć najciekawszego i najważniejszego momentu
-Technologia detekcji twarzy dla doskonale ostrych i optymalnie naświetlonych twarzy na zdjęciach oraz prawidłowej ekspozycji innych partii obrazu
-Kreatywna swoboda fotografowania w trybach P/A/S/M
-24 programy tematyczne (zapewniające właściwe ustawienia) dla doskonałych rezultatów w różnorodnych sytuacjach
-8.0 megapikseli pozwalających na drukowanie powiększeń o formacie plakatu
-Kadrowanie ujęć i przeglądanie zdjęć na 6.4cm/2.5” ekranie LCD
-Lepsze fotografowanie w słabych warunkach oświetleniowych dzięki technologii BrightCapture
-Procesor obrazu TruePic III zapewniający szybszą obsługę zdjęć oraz wyższą jakość obrazu
-Podwodne fotografowanie do głębokości 40m możliwe dzięki zastosowaniu opcjonalnej obudowy do fotografii podwodnej PT-037
Aparat Olympus SP-560 UZ z matrycą 8.0 megapiksela daje nieograniczone możliwości zbliżenia w kadrze wybranej sceny. Fotografowanie trudnych do uwiecznienia motywów, takich jak ptaki na drzewie lub dzieci grające w piłkę na boisku, jest łatwe dzięki 18x optycznemu zoomowi, a szerokokątny obiektyw oferuje szersze pole widzenia - dzięki czemu na zdjęciu grupowym możesz objąć w kadrze całą rodzinę. Zapomnij również o troskach związanych z poruszonym zdjęciem: zaawansowany system stabilizacji obrazu zapewnia dobrą ostrość nawet przy dużych powiększeniach.
Nio!!!!