Autor Wątek: Najkrótsze odliczanie... czyli już tylko 36 dni rozłąki Myszki i Nidźwiedzia  (Przeczytany 11854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
 goście nie potwierdzają swojego przybycia, ponieważ niektórzy po prostu myślą, że to jest tak jak za dawnych lat -  rezerwowało się sale w domu działkowca i płaciło się kucharkom i przez to uważają, że nie trzeba dawać potwierdzenia. Ostatnio sąsiadowi właśnie tłumaczyłam, że my płacimy za osobę, a nie za całość to dopiero po którymś razie zrozumiał (sąsiad już dziadzio).
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
Dzieki Barbatku i Gabis za pocieszenie...  :przytul:

Tak sobie myślę o swojej rodzinie... ze nie trzymamy się razem, ze nawet na taką okazję, co się nie zdarza często, nie chce im sie ruszyć tyłka i przyjechać... ale nie ma tego złego! zaprosimy wiecej znajomych na to miejsce.

Przez to choróbsko będę musiała odwolac dzisiaj solarium... eeech i chyba nie dam rady pojsc do spowiedzi...
Dziewczyny czy oni zwracają uwagę na daty??? pierwsza spowiedz ma byc zaraz po daniu na zapowiedzi, a u mnie to juz ponad 2 tyg. minęło... ale jakos nie mogłam się wybrac...

Offline bubulina
  • maniak
a dlaczego macie tak dziwnie ustalone ze pierwsza spowiedz ma byc zaraz po daniu na zapowiedzi??
przeciez to jest indywidualna sprawa kazdego kied ma isc do spowiedzi--przynajmniej tak jest u nas w kosciele.

Offline Magda_lenka

• forumowicz
własciwie to nie wiem dlaczego... taką karteczkę dał nam ksiądz i jest tam pierwsza spowiedź po daniu na zapowiedzi, a druga w przeddzień lub w dzień ślubu. Jakoś nie mogę się zebrać do tej spowiedzi...

Offline Barbart
  • uzależniony
Myślę, że nie będą patrzyć na datę... tylko żeby było...

Choć dużo zależy od księdza... :) czy się czepi czy nie...

My też za rodzinkę, która nie chciała dupy ruszyć pozapraszaliśmy znajomych i w sumie to się cieszę... oni się bardzo ucieszyli z zaproszenia i idą :D

Offline Magda_lenka

• forumowicz
alez mam paskudny katar! nic mi się nie chce robic, a jeszcze tyle jest do zrobienia!  :-[

znalazlam gdzies w necie zdjecie wybranej sukni slubnej... nie jest najlepsze,a ze strony producenta nie mozna niestety skopiowac. Suknia jest zdobiona, raczej bogata, choc zupełnie nie o takiej myslałam... ale coz przymiarki zweryfikowały moje marzenia... w prostych sukienkach wygladałam jakbym szła do komunii świetej, poza tym wszędzie mówili, ze jak jest b. duze wesele, to suknia powinna byc ,,większa" , zeby nie zginąć w tłumie...
na I przymiarce nie lezała za dobrze, bo była za duza... no i przestała mi się juz w ogole podobac... moze powinnam była wybrac inną... no a teraz to juz niestety za późno :( :'(

Offline bubulina
  • maniak
suknia jest przepiekna, poprostu jak dla krolowej sliczniutka - bedziesz w niej pieknie wygladac!!! jest sliczna.

Offline Magda_lenka

• forumowicz
dzieki bubulina...
może to wszystko to juz nerwy w związku ze zblizajacym się w szybkim tempie weselem...  Mam nadzieję, ze po poprawkach będę się lepiej czuła. Sukienka rzeczywiscie jest królewska... nie wiem czy będę ja w stanie dobrze zaprezentowac, bo czuję się jak taka szara myszka, czasami się garbię, kulę, jakbym chciała zmiescic się do jakiejs dziury ( jak ta mysz )

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Magda_lenka nie martw się suknią
jestem przekonana, że jak ubierzesz tą twoją i  w odpowiednik rozmiarze to zmienisz zdanie
ja z kolei jak mierzyłam kiecki, to wszytskie były na mnie za małe - i też do końca nie byłam przekonana do swojej ale jak ubrałam w odpowiednim rozmiarze to wiedziałam, że to dobry wybrór
poza tym ta twoja suknia jest piękna!!
pamiętaj, ze na ślubie to będziesz miała odpowiedni makijaż i fryzurkę i bukiet i bizuterię - to wszystko sprawi, ze nie bedziesz szara myszką tylko piekną panną młoda!!!

Gabiś
  • Gość
Suknia przepiękna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Barbart
  • uzależniony
Sukienka bardzo ladna :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Na krótko przed ale dołączam się :)

Bardzo ładna sukienka!!!! Bogata i ma swój urok!! Najważniejsze żebyś Ty się w niej dobrze czuła :)

Wypożyczasz może sukienkę z vivien vigo?? Bo moja koleżanka chyba podobną miała :)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
 tak, wypożyczam w vivien vigo sukienkę, z nowego salonu.

Dużo jest do wyboru sukien, różne kroje, kolory, zdobienia, a ta wydala mi sie choć trochę inna i niepowtarzalna... Dla mnie, bo każdy ma inne odczucia i widział inne suknie. Za to wiele moich koleżanek miało suknie proste, jednoczęściowe, o podobnym kroju, wiec postanowiłam się jakoś wyróżnić.

a oto biżuteria, którą mam do wyboru:
1. pożyczona od córki mojej kierowniczki
2. dostałam od cioci M. z USA

Offline bubulina
  • maniak
mi sie zdecydownie ten drugi zestaw birzuteri podoba.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Ja też jestem za zestawem nr 2

Offline Magda_lenka

• forumowicz
coraz bardziej się pogubiłam... plan każdego dnia będzie nieodzowny!
jeszcze tyle rzeczy do zrobienia!
dzisiaj chyba zacznę pakować w tiul aniołki - podziękowanie dla gości...
coraz bardziej zaczyna klarować się lista gości, takze w sobotę będziemy mogli z Mackiem przygotować winietki i karteczki z podziękowaniem  do aniołków.
nie mam jeszcze bialych pończoch lub rajstop...
muszę iść na solarium - w to lato opalilam się tyko troszkę
muszę umówić sie na próbny makijaż i próbną fryzurę
muszę iść do spowiedzi
nie mamy busów na powrót z Morzyczyna -------> czy któraś ze szczecińskich forumowiczek zna firmę  tanio wynajmującą  busy??? Proszę o namiary
odebrać obrączki od jubilera ( już czekają! ), zanieść do grawera

a oto eustoma, którą dostałam od narzeczonego ( teraz to już chyba dostanę kwiaty od męża ). Byc może z takiej będzie zrobiony mój bukiet ślubny. Idę jutro do kwiaciarni umówić się co do bukietu, znalazłam inna florystkę, która zrobi mi bukiet i butonierkę za jakies 150 zl

Offline Magda_lenka

• forumowicz
no i zwlokłam się dziś z łóżka i pomaszerowałam do pracy... rozsiewam zarazki, ale w sumie u mnie połowa osób chodzi zakatarzonych

eeech, jestem w rozsypce, nie wiem za co się złapac, co zrobic najpierw, gdzie pójść
tyle rzeczy jeszcze do zrobienia  :-\   ???  :(

Offline malgosiaz

• nowicjusz
  • *
Witam, chyba jeszce nie byłam na Twoim odliczanku :)
Podziwiam tempo  :brawo:

Suknia którą wybrałas faktycznie jest bardzo strojna ale to przecież Twoj dzień, śliczna!
Bukiet z eustomy to też dobry wybór, myslałam nad tym kwiatem ale w końcu wybrałam róże.
no a komplet biżuterii zdecydowanie drugi, subtelniejszy i bardziiej elegancki :)
Powodzenia w dalszych prtzygotowaniach

Gabiś
  • Gość
Piękna biżuteria!!!! I każd ami się podoba - może druga troszke bardziej:)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
my mieliśmy Emilbusa
nie wiem czy drogo czy tanio - jednyni wolni byli  ::)
a wiesz co do opalania - ja byłam na airbrushu - przez fasolkę nie mogłam iśc na solarium - i efekt był super.
dużo zdówka życzę!!
a i komplet bizuterii nr 2

Offline Magda_lenka

• forumowicz
Witam Cię malgosiaz :)

a wiesz co do opalania - ja byłam na airbrushu - przez fasolkę nie mogłam iśc na solarium - i efekt był super.
dużo zdówka życzę!!

dziekuję, juz troszkę lepiej ze zdrowiem

co do airbrusha, to nie mam pojęcia co to...  gdzie się na to chodzi???

jesli chodzi o bizuterię to moja mama i panie w salonie tez wybraly ten 2 zestaw, takze bedzie ten.

nadal nie wiem komu powierzyc moje wlosy... to taka trudna decyzja...
a chcialabym miec fryzjera i kosmetyczkę w jednym salonie, bo to chyba za duzo biegania w jednym dniu, nie mam ulubionego sprawdzonego fryzjera  :-[, a w niektorych salonach to slyszalam nieobotyczne ceny

Offline kitki82

• uzależniony
Suknia jest rzeczywiście strojna ale piękna jesli dobrze się w nij czujesz to najważniejsze  ;D
ten airbrush to chyba cie czyms tam pryskają opalającym i jesteś brązowa tak mi się wydaje  :P
a biżuteria zdecydowanie nr 2

• Global Moderator
  • Chuck Norris
tak airbrush to opalanie natryskowe
ja byłam w RKF na jagielońskiej - efekt super
ale trzeba wcześniej wypróbowac, zeby wtopy nie było
co do  fryzjera to ja czesałam sie na langiewicza a makijaż miałam w filozofi piękna na strówce

Offline Magda_lenka

• forumowicz
stało się... po pracy zapisałam się do Imperium Wizażu na Jagiellońskiej na fryzurkę i makijaż próbny... mam nadzieję, ze nie będę żałować... parę osób pisało o tym salonie na forum, były zdjęcia... najważniejsze, ze nie jest bardzo drogo, a jakąś tam renomę już ma, no i do tego makijaż i fryzura w jednym miejscu.

@Anusia-szczecin
słyszałam o filozofii piękna na starówce, ktoś mi polecał, może umaluję się tam do sesji zdjęciowej... :)
a czy trzeba dużo razy pójść na to opalanie natryskowe, żeby był jakiś efekt? nie chcę być mocno spieczona, tylko lekko brązowa... i czy nie pójdę z torbami?  ;)

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
Witaj  :hello:
A ja z Twoich zdjęć doszłam do wniosku, że widziałam Cię na przymiarce w nowym salonie Vivien Vigo jak go otwierali :) Byłam ze swoją świadkową

Offline Magda_lenka

• forumowicz
Witaj Agnieszka_J  :)

tak, to musiałaś mnie widzieć, tez byłam na otwarciu :) . Pewnie tez Cię widziałam, ale byłam tak zaaferowana, że niewiele pamiętam.
a Ty wybrałaś coś sobie?
Ten salon to był już chyba mój 11 salon, a miałam coraz mniej czasu, chyba 1,5 miesiąca wtedy. Nie byłam wtedy jeszcze zdecydowana, mierzyłam inna suknię, Monique, ale ona była w kolorze ecru, a ja myślałam tylko o białej. Saranny nie było wtedy wystawionej, wiec nawet jej nie przymierzyłam.  Dopiero podczas mojej drugiej wizyty w salonie dokonałam wyboru ( choć do konca nie wiem czy to dobry wybór ). Zobaczymy po 2 przymiarce... Powiem Ci tylko tyle, ze z racji tego, że byłam na otwarciu, dostałam buty lub welon gratis ( wybrałam buty ) no i kilkadziesiąt złotych mniej za wypozyczenie...

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
Pamiętam jakie suknie mierzyłaś i o wiele ładniej było Ci w białej niż w tej ecru, ona wygladała jak zakurzona  :P Widziałam też jak mierzyłaś te jednoczęściowe i zdecydowanie to nie było to. Jak dobrze pamietam byłaś ze świadkową i chyba mamą  :) Sukni, którą wybrałaś nie widziałam wtedy w tym salonie, ale byłam tam tylko ten jeden raz. Może mnie skojarzysz, bo ja byłam ze swoją świadkową, ale z tego względu, że ona bierze ślub w styczniu to ona mierzyła, a ja oglądałam przy okazji, łatwo mnie skojarzyć, bo mam bardzo krótkie rudoczerwone włosy. Moja świadkowa też mierzyła tą Monique, ale jej też było w niej niebardzo  ::) A co do 'gratisów' od salonu to miłe, miłe. Moja świadkowa nie zdecydowała się na żadna z kiecek, które tam mierzyła.
A co do sukni, którą wkleiłaś mnie się ona podoba najbardziej ze wszystkich, które widziałam jak mierzyłaś w tym salonie  :)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
Agnieszka_J, masz jeszcze sproro czasu...  moze teraz nie  warto chodzic po salonach, bo duzo sukni jest porezerwowanych jeszcze na miesiące letnie i do października... jak się udasz w sezonie zimowym, będzie więcej  do przymierzenia, do wyboru... a  i juz zaczynają się wyprzedaże tegorocznych kolekcji! widziałam np. w Nikol na Pilsudskiego, codziennie przejezdzam tamtedy do pracy :)

a co do sukienek ecru... one mi się bardzo podobają, bo wszelkie zdobienia i koronki są na nich bardziej widoczne, no ale moja twarz się zlewa wtedy z sukienką i staje się zołta...

to fajnie,ze ktos jeszcze mowi, ze jednak w sukienkach z gorsetem mi lepiej... bo ja w 10 salonach mierzylam tylko jednoczesciowe, bo się uparłam... i generalnie berdziej mi się podobają... do tej pory myslę, czy nie powinnam wziąć takiej jednoczesciowej z salonu Scarlett

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
Widzialam Cie w jednoczęściowych mierzonych w Vivien Vigo i mnie się w nich nie podobałaś  ::)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
uuuffff, pierwsza spowiedź  za mną... już dwa tygodnie czaiłam się, żeby pójść...

no, a teraz to najważniejsze, żeby nie zgrzeszyć   :brewki:

dzisiaj pierwszy raz od dawien dawna był piękny dzień, słonecznie i nawet ciepło, także miałam tez w drodze powrotnej miły spacerek z koleżanką.

w drodze powrotnej zaszłam tez do kwiaciarni, ale nie było florystki, z którą się wcześniej umawiałam. Nic, zajrzę tam jutro.

a to zdjęcie z mojej przymiarki, nie wiem czy powinnam wklejać, bo niezbyt dobrze leży, gorset mi odstaje, chyba powinnam go była troszkę niżej założyć, a no i jest troszkę przydługa i ten przypinany kwiat, powinien być bardziej z przodu... no mam nadzieję, ze w następny czwartek będzie lepiej!