Autor Wątek: Najpiękniejsze wspomnienia zbiera się we dwoje...18.08.07 ślub Iwony i Marcina  (Przeczytany 19535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
kurde ale jaja z tymi obrączkami, normalnie szok, wciągłam się jak niewiem co, proszę o c.d.
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline ivonca

• forumowicz
  • data ślubu: 18.08.2007
Milo mi, ze mnie odwiedzacie  :D

W miedzyczasie (dlugiego oczekiwania) odebralismy portrety od fotografa, bardzo nam sie podobaly, zrobilismy jeszcze male zakupy i do kwiaciarni.
Pani pokazala mi kwiaty, tych rozowych bylo naprawde malo, a bialych niewiele wiecej. Na szczescie te biale byly lekko kremowe, wiec ustalilismy, ze bukiet bedzie zrobiony z tych dwoch kolorow, tylko prosilam zeby ten rozowy byl na wierzchu. Pani zapomniala, ze z tych kwiatkow musi jeszcze wyjsc butonierka i dla mnie kwiatek we wlosy......poprosilam zeby butonierka byla z rozowych, a kwiat we wlosy niech juz bedzie z bialych. Miala to jeszcze przyozdobic zlotym drucikiem i rozowymi perelkami tak jak bukiet.

Wrocilismy wreszcie do domku...

Czekalismy godzine, w tym czasie spakowalismy wszystkie rzeczy, bo wieczorem jechalismy do DH.

O godz. 16:40 przyjechaly :Najlepszy:, dostarczyl je bardzo mily pan, zlozyl zyczenia i wreczyl nam je wreszcie.
Moglismy narszcie zobaczyc, przymierzyc nasze tak dlugo oczekiwane obraczki, wszystko bylo w porzadku oprocz jednej rzeczy........nie bylo graweru, mina mi troche zrzedla, no ale machnelam juz na to reka, najwazniejsze ze sa!!! :cancan:

Po tych wszystkich perypetiach moglismy spokojnie pojechac do kosciola na spowiedz (pozniej sie okazalo spowiedz od 18, wiec troszke poczekalismy przed kosciolem)

Pozniej zebralismy wszystkie rzeczy, i pojechalismy razem z rodzicami do DH, byla godz 20:00

A oto one
My zamowilismy je bez brylancikow, wstawilismy je podczas podrozy w Turcji

« Ostatnia zmiana: 4 Września 2007, 17:30 wysłana przez ivonca »

Gabiś
  • Gość
Piękne obrączki!! Naprawdę śliczne!!

Offline Barbart
  • uzależniony
Ale mieliście przejścia z obrączkami.... chyba bym się zapłakała...

Ale najważniejsze, że dotarły i są piękne !!!!!

Offline grubcio

• zapaleniec
no piękne obrączki!! a dalczego tam wstawialiście brylanciki? i nie było z tym problemów?

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
piękne obrączki, no cudne - szkoda że miałaś tyle problemów z nimi

czytałam Twoją relację i zastanawiałam się dlaczego zawsze coś wypadnie nie tak

najważniejsze że inne sprawy poszły ok

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
dołączam się do tego co dziewczyny już pisały obrączki przepiękne, śliczne
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline malgos27

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20.10.2007
pracowalalm w sklepie jubilerskim wiec wiem co to znaczy jak klienci sie denerwuja i wcale im sie nie dziwie
piekne macie obraczki bylo warto czekac na nie tyle czasu:)
nie ma takich jak my dwoje

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
dobrze, ze z obraczkami wszystko dobrze sie skonczylo :D wyszly piekne.......

ja juz nie moge sie doczekac fotek tego slynnego tortu ... koniecznie musisz wkleic , ale pewnie  wszystko po kolei  :D
czekam na dalsza czesc  :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Śliczne obrączki :brawo_2:

Czytam Twoją relację z zapartym tchem jak jakąś powieśc sensacyjną :lol:

Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy :tupot: :tupot: :tupot:

Offline ivonca

• forumowicz
Dziekuje Wam kochane, nam tez sie bardzo podobaja

no piękne obrączki!! a dalczego tam wstawialiście brylanciki? i nie było z tym problemów?

Orginalnie moja obraczka miala te brylanciki, ale byla bardzo droga, wiec zdecydowalismy, ze narazie kupimy bez, a pozniej sie je wstawimy.
Bedac w Turcji mielismy jenodniowa wycieczke do Antalii, zawiezli na sm.in do fabryki zlota. Piekna rzeczy i dokupienia glownie przez turystow. Chodzil tam za nami ciagle jeden turek i caly czas pokazywal rozne cudenka, az zeszlismy na temat obraczek. Pochodzil, popytal i powiedzial nam, ze wstawia te brylanciki bez problemu, a cena byla o polowe nizsza niz w Polsce.
Ja mialam troche obawy, zeby ja tam zostawic, troche musieli mnie przekonywac  :P
Po trzech dniach przywiezli ja nam do hotelu z wszystkimi dokumentami i certyfiatem  ;D Ja bylam zachwycon, zreszta Marcin tez  :D

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
Po trzech dniach przywiezli ja nam do hotelu z wszystkimi dokumentami i certyfiatem   Ja bylam zachwycon, zreszta Marcin tez 

to świetnie że sie udało, mam nadzieję że dostałaś obrączkę całą i zdrową po tym zabiegu,
choć ze zdjeć widać że prezentuje się na medal ;)

jeszcze raz napiszę - przepiękne obrączki

Offline grubcio

• zapaleniec
odważna dziewczyna z ciebie. ale teraz prosimy o zdjęcia!!!!!!!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
odważna dziewczyna z ciebie. ale teraz prosimy o zdjęcia!!!!!!!

No własnie zdjęcia  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline kitki82

• uzależniony
Ale przygody was czekały przed tym najważniejszym dniem chyba bym zeszła na zawał. Ale najważniejsze że macie w serduszkach piękne wspomnienia i o tym pamiętajcie :)
A obrączki rewelacja  ;D

Offline ivonca

• forumowicz
Witam wszystkie niecierpliwe :P

Wieczorkiem przyjechalsmy do DH, razem z rodzicami, siostra M, jednym wujkiem i znajoma, bylo wesolo....

Zanieslismy nasze rzeczy na gore, wszyscy zwiedzili pokoj dla nowozencow i oczywiscie lazienke :brewki:

sukienka..

Widok z tarasu..

Obejzelismy stoly, juz staly pieknie zastawione, wprowadzilam tylko malenkie poprawki i moglismy rozstawiac winietki.

Ok. 21 rodzice pojechali, a my zostalismy sami (no prawie  :D )

Szczerze mowiac do DH moglismy pojechac sami, ale po tym wszystkim, troche sie obawialam......dlatego poprosilam zeby wszyscy z nami pojechali, bo mamy duzo rzecz, pomoga nam rozlozyc winietki itp.
Teraz ciesze sie, ze tak zrobilismy, bylo naprawde wesolo, a ja od tego momentu robilam sie spokojniejsza....

Poszlismy na gore troche sie rozpakowac, zrobic pare zdjec i po chwili zeszlismy na kolacje. Jedzonko bylo pyszne.

Przy kolacji poznalismy kierownika sali, Emila, ktory byl odpowiedzialna za cale wesele. Mlody, bardzo sympatyczny czlowiek,
z ktorym rozmowa calkowicie nas uspokoila. Na calym weselu spisal sie wzorowo.

Po kolacji wrocilismy na gore zabierajac ze soba butelke wina i zobilismy goraca kapiel........
Staralam sie juz o niczym nie myslec, jeszcze przed snem postawilam buty na parapet ( ostatni tydzien pogoda byla w kratke a na sobote zapowiadali deszcz   :-\ )
ok godz. 23:30 poszlismy spac......

Offline kitki82

• uzależniony
I co dalej co dalej czekamy  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Barbart
  • uzależniony
I co dalej co dalej czekamy  :tupot: :tupot: :tupot:

czekamy........

Offline grubcio

• zapaleniec
wiecie co wszystko wszystkim ale mimo niedociągnięć - to w tym Dworku jest pieknie. stoły super przystrojone, okolica piekna a i w środku bardzo ładnie.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Ale obiecujące początki! Czekamy na więcej!  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline ivonca

• forumowicz
Tak jak pisalam, ok 23:30poszlismy spac, ale oboje nie moglisy zasnac, i tak do polnocy...wtedy moje kochanie zlaozylo mi zyczenia, bo w dzien slubu obchodzilam urodziny, nie wiem o ktorej zasnelam.....

Sobota  ;D

Przebudzilam sie nad ranem, spojrzalam na niebo pelne chmur i pomyslalam tylko "zeby nie padalo jak bedziemy wychodzic z kosciola" i znowu zasnelam....

O 7:00  pobudka, wstalam pierwsza, szybko pod prysznic i nie spojrzalam nawet jaka pogoda.....a za oknem piekne slonce :D

A to, ze my zawsze mamy jakies przeboje to juz dla nas normalne.....
W piatek wieczorem juz po kapieli zapalilam swiatlo w lazience przy otwartym oknie (juz bylo otwarte, nawet nie zauwazylam, a nikt nas wczesniej nie uprzedzil, ze wieczorem powinnismy je zamknac) efekt byl taki, ze nalecialo nam stado much, byly poprostu wszedzie....a M to nawet udokumantowal  :tak_2:

Wczesny ranek, muchy z parapetu....... :Co_jest:

O 7:45 zeszlismy na sniadanie, nawet udalo mi sie cos zjesc  :P a o 8:30 wyjechalismy z DH.
Marcin zawiozl mnie do fryzjera, a sam pojechal odebrac kwiaty, wracaja mial przywiezc dla mnie kwiatka we wlosy..

U fryzjera bylo wesolo, bylam pierwsza wiec wszystkie trzy kobietki na raz sie mna zajely, z pania fryzjerka troche roznilysmy sie koncepcja, ale po dlugich naradach doszlysmy do porozumienia  ;)

Szoku doznalam jak Marcin przyiozl kwiaty  :o , od razu zapytalam jak moja wiazanka, bo po tym co zobaczylam wszystkiego moznabylo sie spodziewac...powiedzial, ze ladna...juz o niej nie myslalam.

Jak pokazalam te kwiaty fryzjerce to sie za glowe zlapala, wiec uwierzcie mi, ze nie przesadzam
Mialam dostac przygotowan juz kwiat, bialy storczyk ze zlotym rducikiem i rozowymi perelkami.......a dostalam jedna galazke bialego i z 15 pojedynczych kwiatkow...wszystkie byly poniszczeone  :mdleje:
Wybralysmy trzy pojedyncze kwiatki, z czego z dwoch musialam oderwac po jednym platku...

Od fryzjera wyszlam zadowolona i punktualnie, na 11 do makijazystki.
Jak nigdy nie mam cieni pod oczami to w ten dzien jak na zlosc, p. Ala powiedziala, ze to zaden problem, poradzimy sobie, pol godziny relaksu.....spojrzalam w lustro i bylam zachwycona.

Wszystko wyszlo punktualnie jak w zegarku...wszyscy sie dziwili bo ja bylam najbardziej punktualna, chwile poczekalam na rodzicow, zeby mnie odebrali i jechalismy juz do DH.

O 12 bylam w dworku, przyjechal tez pan kamerzysta i sie zaczelo.....

Ja z mama :)

Chwile po nas przybyli rodzice Marcina i swiadkowie, wiec  moglismy zaczac ubieranie....

teraz bizu...

i jestem prawie gotowa

tu proba podgladania   :bicz:

jeszcze tylko welon...

...i podwiazka

mini sesja

ostatnie poprawki

i jestem gotowa do wyjscia   :hopsa:

c.d.n.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
oj ivonca
tyle trzeba czekać na ciąg dalszy relacji
no ale nic
siedzę cicho i podczytuję, bo fotek nie widzę ale obejzrę za godz w domu  ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Jejku, ale super relacja.... czekam na ciąg dalszy...

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
super, że wyszło wam wszystko jak w zegarku :D my byliśmy nawet o prawie godzinę za wcześnie ze wszystkim :hahahaha:
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
Śliczne zdjęcia, miałaś super makijaz i świetna suknię.
perypetie też mieliście nie do pozazdroszczenia :)

Offline Barbart
  • uzależniony
Wciągająca ta relacja... czekam na rozwoj sytuacji... :D

Slicznie wyglądałaś.... makijaż bardzo ladny, ale najbardziej urzekla mnie Twoja fryzurka :hopsa:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Wyglądałaś jak prawdziwa księżniczka :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

A Twoja relacja jest tak wciągająca, ze co chwilę tu zaglądam czy napisałaś coś nowego :mrgreen:

Offline ivonca

• forumowicz

Dziekuje Wam kochane, ze tu zagladacie i za tyle cieplych slow  :przytul:.
Ja dzisiaj wyezdzam, ale wracam w poniedzialek  ;) , zycze milego weekendu, buziaki

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
No to czekamy do ponniedziałku i cichutko sobie tuptamy  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
Czekamy  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: