Autor Wątek: Czy ktoś zna zespół grający 100% na żywo???  (Przeczytany 15625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
Czy ktoś zna zespół grający 100% na żywo???
« dnia: 2 Lipca 2007, 15:40 »
Hej .  Rozpoczynam nowy temat , bo nie znalazłam takowego :) Czy ktoś orientuje się , czy w Szczecinie lub okolicy jest zespół grający na żywo? Co się z tym wiąże , pewnie musi to też być jakiś większy skład , bo na pewno nie 2 osoby. Nie chcę żadnych " dyskietkowców"  , bo takiej muzyki to mogę posłuchać na karaoke w jakims szczecińskim pubie :) Może ktoś miał taką kapelę?Słyszałam , że zespół DROPSY (czy coś koło tego) jest dobry , ale oni bodajże są z gorzowa. Zastanawiałam się też nad Andy scamps. . . .  , ale po opiniach przeczytanych na forum wolę nie ryzykować :)Wkońcu ma być pięknie!!!!!!:)Salę prawdopodobnie będziemy mieć w goleniowie w duecie. Jesteśmy już umówieni na spotkanie. Bardzo proszę , niech się ktoś odezwie , bo odnoszę wrażenie , że nikogo nie obchodząś moje problemy :( Może trochę przesadzam , ale pewnie każda/każdy z was miał podobne dylematy. . .

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: Czy ktoś zna zespół grający 100% na żywo???
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Lipca 2007, 16:19 »
zajrzyj do bazy danych - zespół WARTO

Offline bredzelek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Lipca 2007, 16:25 »
Zespół Muzykanci ze Szczecina - skład 5 osobowy, mają swoją stronkę

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Lipca 2007, 17:13 »
bredzelek , brzmi to trochę ludowo , ale dzięki.  Zaraz poszukam w necie.
zibi , zespół Warto już znalazłam i raczej to nie w moim guście. poza tym mam wątpliwości co do tego grania na żywo. . . :) a przynajmniej nagrania na stronie na to nie wskazują ;) ale dzięki za głos :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Lipca 2007, 17:24 »
veronka17  a czego konkretnie oczekujesz??
dla czego na zywo ma być w 100 %??
chłopaki z Warto grają tylko tak.
zalezy Ci na brzeminiu muzyki live? czy jednak na orginalych brzmieniach utworów? no i jaki repertuar? to tez ma znaczenie...

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Lipca 2007, 17:40 »
zibi , utwory nie muszą brzmieć oryginalnie , ale fajnie  , żeby to były wogóle prawdziwe instrumenty.  Chodzi mi o brzmienie gitary i mocnego uderzenia perkusji przede wszystkim , chyba wiesz o co mi chodzi?:)
Warto nie gra źle , ale tak jak napisałam , to chyba nie to. . . Zdaję sobie sprawę , że nagrania ze strony mogą nie odzwierciedlać prawdziwych umiejętności zespołu , ale na pewno nie jest to granie na żywo ( no chyba że masz na myśli śpiew).  Poprostu tego nie słychać , a powiem więcej - słychać podkład muzyczny tego typu , jakie wykorzystuje się w pubach na karaoke( a czasami bywam).
Co do repertuaru , to najlepiej , żeby był w miarę przekrojowy , tzn. " dla każdego coś miłego" , chociaż może za wyjatkiem disco polo ;) Wśród gości będzie dużo młodzieży , ale też starsi oraz obcokrajowcy ( dwie pary ). Chciałabym znaleźć taką kapelę , która trafiłaby do wszystkich.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Lipca 2007, 17:50 »
uuu no na pewno  nie grają z niczym co by przypominało karaoke,
nie słuchałem co prawda nic z ich srony, ale skład to ludzie grający w kapelach, rockowych, bluesowych itp
więc po prostu zadzoń i pogadaj, jeżli cię nie przekoają  trudno,
przy okazji możesz powiedzieć żeby zmienili sobie te kawałi na stronie skoro sa takie słabe...
prawdziwe instrumenty u nich znajdziesz...
nie chciałbym żeby to brzmiało jak namawianie Ciebie, ale po prostu zadzwoń i najlepiej się z nimi spotkaj, :)

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Lipca 2007, 18:59 »
a może są dwa zespoły o tej samej nazwie?. . . :) pewnie , nic nie zaszkodzi , żeby zadzwonić i umówić się na posłuchanie. . . a nóż mnie zaskoczą :)  Widzę , że jestes on-line zibi i w związku z tym mam pytanko odnośnie PRESTO , bo maja mnóstwo pozytywnych opinii , w ile osób grają?
Napisane: Lipiec 02, 2007, 17:16:34
szukam i szukam i buszuję w necie. . . .  i faktycznie zibi , przyznaje ci rację , co to zespołu warto .  Pomyliłam pliki z jakims innym zespołem  , bo troche tego juz dzisiaj naściągałam . Nagrania na stronie prezentuja się całkiem całkiem i miło się słucha.  Podtrzymam jednak zdanie na temat grania na żywo , nie twierdze , że wogóle nie zdarza im się czegoś zagrać totalnie na żywca , ale sądzę , że raczej nie możliwe jest , żeby dwa zespoły brzmiały tak samo.  Już tłumaczę o co chodzi. . .
zespół ma na stonie kawałek pod tytułem Yes , sir i can boogie , ten sam kawałek wykonuje tez zespół    A-TRE ( tez mają to na stronie) , różnica tkwi jedynie w wokalu , bo inne panie to śpiewają , a cała reszta jest identyczna. Mało tego , pisałam wcześniej że bywam na karaoke i pamiętam dokładnie , że kiedyś jedna ze znajomych śpiewała ta piosenkę i miała identyczny podkład.  Podobne uwagi mam też na temat innych utworów z demo. . . . . ale to właściwie nieważne.   Zespół brzmi świetnie , przede wszystkim podobaja mi się głosy i może faktycznie warto ;)
A co do grania na żywo , to coś czuję , że mam chyba za wysokie wymagania i może faktycznie bezpieczniej jest wziąć kogoś kto wspiera się elektroniką i nie będę narażona na niestrojące instrumenty :)a "niestety" Bozia nie pożałowała mi słuchu , więc po co miałabym się denerwować :)
W kazdym razie dziękuję za rady i czekam na dalsze propozycje , a w międzyczasie spróbuję się skontaktować  z Warto :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Lipca 2007, 23:12 »
:)a "niestety" Bozia nie pożałowała mi słuchu , więc po co miałabym się denerwować :)

no to weź Dj'a 100 % oryginałów  ;)
zero niestrojenia i zero walki wokalisty (-listki) z partiami których nie potrafi wyciągnąć....
 ::)

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Lipca 2007, 13:17 »
Wyczuwam małą złośliwość ;) Nie mam nic do DJ'ów , ale chyba jestem tradycjonalistką (zresztą mój przyszły mąż również) i wolelibyśmy zespół.Jakoś trudno mi sobie wyobrazić wesele z Dj.Może dlatego , że nigdy na takim nie byłam....:) Czy wogóle DJ jest w stanie stworzyć typową atmosferę weselną?tzn. w razie czego pospiewać z gośćmi przyśpiewki(jeśli zaszłaby taka konieczność)?Masz rację , jeśli chodzi o stronę muzyczną. To właściwie 100% bezpieczeństwa dla ucha ;)ale wątpliwości mam nadal.....:)
Napisane: Lipiec 03, 2007, 11:51:52
A czy ktoś słyszał o zespole SILVER NOW MUSIC? Znalazłam ich w necie , ale w bazie i na forum nic nie ma o nich(użyłam funkcji szukaj , żeby nie było ) Odsłuchałam co prawda tylko dwa kawałki , ale bardzo mi się spodobało. Błagam dajcie jakiegoś cynka , ktoś przecież musiał o nich słyszeć :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Lipca 2007, 13:38 »
Wyczuwam małą złośliwość
Nie to nie złośliwość, żart raczej,
absolutnie nie bierz tego do siebie, jezeli zalezy Ci na przyspiewkach to raczej DJ się nie sprawdzi, jedak co do atmosfery na weselu wierz mi że dobry prezenter moze ją uzyskać z równie dobrym skutkiem jak kapela,
tak czy owak życze owocnych poszukiwań...

Offline jo-all
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Lipca 2007, 13:42 »
Witaj!!!!!
U mnie na weselu grał zespół SILVER NOW MUSIC I Z CZYSTYM SUMIENIEM GORĄCO POLECAM!!!!!!!!GRAJĄ SUPER!!!!Ich skład liczy 6 osób,ale na weselach grają zazwyczaj w 4.Dziewczyna śpiewa przepięknie,zresztą reszta również:))Grają wszystko,dosłownie.Na pierwszy taniec zagrali Brayana Adamsa-Everything I do, I do it for you.I wyszło tak,że aż łezka się zakręcia tak cudownie.Goście bawili się wszyscy i młodzi i starsi.Naprawde jeśli zależy Ci na super zabawie to dzwoń a nie pożałujesz.
A oczepiny prowadza bombowo!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Lipca 2007, 14:45 »
jo-all , wielkie dzieki.Spróbuję się z nimi skontaktować jak tylko będe wiedziała co z salą (czwartek) :)

zibi , zadałam sobie troche trudu i wyszukałam , że ty-jak to mówią tutaj-z branży jesteś. Nie chciałam cię w żaden sposób urazić , a z tymi przyśpiewkami to był tylko przykład , bo nigdy nie wiadomo co gościom do głowy wpadnie zwłaszcza , że kilka ciotek starszej daty ma być ;) Tak czy inaczej chyba teraz rozumiem na czym polegał twój żart. Jeśli jakoś uraziłam - przepraszam , ale pewnie nie tylko ja jestem niedowiarkiem i spotykasz się z tym często w swojej pracy.Życzę dużo pracy i zadowolonych klientów. :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Lipca 2007, 18:13 »
veronka17 daj spokój w żaden sposób mnie nie uraziłaś, zawsze szanuję fakt, że ktoś może mieć iinny gust i tyle...
nie przejmuj się wcale a wcale, ja też zwyczajnie starma się pomóc, akurat WARTO znam z pierwszej ręki innych nie, dlatego sie nie wypowiadam.
Swoją drogą jesli znajdziesz coś ciekawego czego nie znamy to daj znać...
 :)

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 3 Lipca 2007, 19:41 »
pewnie!!!!!!!!:)jak znajdę , to na pewno sie o tym dowiecie;)na razie najważniejsza jest dla mnie sala , bo trochę pod nia też będzie ustalona dokładna data ślubu i wesela:)niestety jeśli chodzi o sale to wydaje mi się , że jest trochę mniejszy wybór niż zespołów.Szczególnie , gdy jest duże wesele i trzeba gdzieś gości położyć spać:)w czwartek sie okaże czy wypali goleniów , w więc trzymajcie kciuki:) chciałabym już mieć wszystko z głowy , a to dopiero początek....:)

Offline romka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23-08-08
« Odpowiedź #15 dnia: 4 Lipca 2007, 23:06 »
Witam.  My właśnie podpisujemy umowę z zespołem "Warto".  Grają w składzie od trzech do 6 osób, jeżeli chcesz 100% na żywo to musisz zainwestować wziąć pełny skład, skład okrojony musi się ratować elektroniką (niestety perkusja sama się nie zagra) to są profesjonalni muzycy, a wokaliści najlepsi w branży weselnej.   Wczoraj byliśmy w Starej Cynkowni na koncercie wokalistki zespołu Warto, koncertowała tam z inną kapelą i szczęki nam opadły z wrażenia, śpiewała utworki Sade, Stinga, Jamiroquai i innych tuzów, dziewczyna śpiewa niesamowicie.

Czyli "Warto" to profesjonalni muzycy grający wesela z konieczności.  To nie są jak większość kapeli weselnych średniacy z syntezatorem (bez urazy dla nikogo). 

Pozdrawiamy i powodzonka w poszukiwaniu kapeli.

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Lipca 2007, 10:22 »
romka , dziękuję bardzo za opinię.Czytałam twoje wcześniejsze posty na forum i myślę , że mogę się sugerować twoim wyborem :) mam do nich namiary i będę dzwonić , ale dopiero jak będę miała termin , czyli może już dzisiaj(bo mam spotkanie w sprawie sali).Jeśli mogłabyś mi tylko powiedzieć jaki skład ty wzięłaś i ile cię to kosztuje to byłabym wdzięczna.Ja jeszcze zastanawiam się nad SILVER MUSIC NOW , a w ostateczności ;) VOICES , SAN SEBASTIAN.Rozeznałam się mniej więcej w cenach i za duży zespół trzeba dać min.+/- 2500.Co o tym myślisz ?

Offline romka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23-08-08
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Lipca 2007, 23:49 »
Zostawiłam Ci wiadomość na priv. . .
Pozdrowionka ;)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lipca 2007, 14:41 »
Ja ci mogę polecić zespół "Szczecińska Dwunastka". To są faceci (3 osoby) którzy są muzykami, graja w zespole razem 15 lat, kiedyś grali w wojskowej orkiestrze. Ogólnie graja wszystko co na czasie (polskie i zagraniczne) a także to co stare i lubiane (Abba, Boney M), poza tym jak na weselu zagrali Eye of the Tiger to jeden z nich tak się wczuł że po prostu zaśpiewał jak w oryginale. Chłopaki graja z jajem, żadnych tam Białych Misiów, Niech żyje wolność i innych tandetnych wycieruchów. Wszystko co żywe, wesołe , lubiane i dobre. Graja na klawiszach, gitarze, trąbce, akordeonie, skrzypcach. W trakcie wesela robią przegląd piosenek z różnych zakątków świata, graja "sokoły" i inne ludowe (przygrywając sobie na skrzypcach i akordeonie). Posługują się kilkoma językami (prowadzą całe wesela obcojęzyczne). I w ogóle widać że kochają to co robią i że nie wpadli rok temu na pomysł: "Eee Stachu, dawaj no kiborda i Ziute namów, to se zespół założymy". Jak widzę w tych gazetach ślubnych pana z wyskubanym wąsem i jego divę po 60-tce  - jako wokal - to aż mnie odrzuca. Zespół o którym piszę bierze nie więcej jak 2500. Kasę płacisz dopiero po weselu. Już na pierwszym spotkaniu widziałam jak profesjonalnie podchodzą do sprawy i jak sie znają na rzeczy. Sama tez byłam na weselu na którym grali i powiem ci, że jak zwykle na takich imprezach nie tańczę, bo nie cierpie muzyki w stylu Disco polo (itp: Pszczółka Maja w koło lata łoł łoł łoł..., Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina, Niech żyje wolność...), to przy ich muzyce szalałam do rana i nie mogłam przestać. Gorąco polecam.

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Lipca 2007, 15:10 »
Co do Szczecinskiej Dwunastki to doszly mnie sluchy, ze potrafia dobrze wypic, ale to tylko sluchy nie sprawdzone na 100%. Ja zdecydowalam sie na zespol WARTO i uwazam, ze warto :) i teraz sie ciesze, ze mnie inny zespol przerobil (przepraszam za brak polskich znakow, ale w pracy mamy tylko niemieckiego laptopa)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Sierpnia 2007, 15:22 »
No wiesz ...ile dasz tyle wypiją

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Kwietnia 2008, 02:15 »
Witam.

Moge polecic Muzykantow.  Oni naprawde graja na zywo.  Moj narzeczony jest po szkole muzycznej , mnie tez slon na ucho nie nadepnal ;) takze szukalismy czegos innego od ogolnie dostepnych zespolow.  Muzykanci graja w GrandCru chyba na srody na imrezach dla trzydziestolatkow wiec mozna wpas i ich posluchac, W 100% live ale wszystko zalezy od upodoban Pary Mlodej, czego oczekuja.  My mamy slub w grudniu ale mam nadzieje ze wlasnie dzieki Muzykantom bedziemy sie swietnie bawic.  Trzymam kciuki za poszukiwania .

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Kwietnia 2008, 08:31 »
Ja też słyszałam Muzykantów i wiem że grają bosko. I nie nalezy sugerowac się nazwą (jak niektórzy to robią) bo oni nie mają nic wspólnego z zespołem ludowym.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Kwietnia 2008, 11:45 »
Co do Szczecinskiej Dwunastki to doszly mnie sluchy, ze potrafia dobrze wypic, ale to tylko sluchy nie sprawdzone na 100%. Ja zdecydowalam sie na zespol WARTO i uwazam, ze warto :) i teraz sie ciesze, ze mnie inny zespol przerobil (przepraszam za brak polskich znakow, ale w pracy mamy tylko niemieckiego laptopa)

A no widzisz, ja same negatywy słyszałam o WARTO. Ile jest wesel, tyle opinii, ile młodych, tyle wymagań.

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Kwietnia 2008, 15:44 »
my znamy 2 zespoly polecane,
jeden jest z okolic drawska-inska
mielismy go na 2 weselach (brata i siostry-rewelka) w dodatku biora nie duzo a daja bardzo wiele :)
2 lata temu na weselu siostry brali 1200zl za 4albo 5 osob nie pamietam, ale graja na zywo, jest swietny prowadzacy z swietnym glosem.. no i przede wszystkim rozkladaja perkusje, klawisze, jest gitarka w tle takze dla mnie rewelka.
graja typowo weselne kawalki malo nowosci w stylu z pierszych miejsc listy przebojow ale przynajmniej pewne kawalki przy ktorych ludzie sie bawia..
tylko jeden problem nie wiem czy chetnie graja w szczecinie i ile biora bo napewno cene podwyzszaja...my sie weselilismy z nimi w insku wiec ceny nizsze.

drugi zespol nowy jeszcze nie sprawdzony ale polecany bedzie gral na weselu brata 14 czerwcu, wiec relacje w razie zainteresowania zdam i tel. na pw podam :) w insku biora 1000zl w szczecinie ze wzgledu na dojazd nie wiem :)
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline lala_1980

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Kwietnia 2008, 08:23 »
1200 zł za 5 a nawet 4 osoby? Zastanów się. Grałabyś za 300 zł przez 10 godzin? ( albo i  jeszcze mniej przy 5 osobach )? Coś mi się wierzyć nie chce
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2008, 08:26 wysłana przez lala_1980 »

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Kwietnia 2008, 10:06 »
specjalnie dla ciebie dokladnie sie dowiedzialam na weselu u brata 3 lata temu brali 1200 na weselu u siostry 2 lata temu brali nie 1200a 1400, moj blad ...osob jest 4 perkusja, gitara, klawisze,prowadzacy z klawiszami.
biora malo bo grali w insku cena w szczecinie napewno by skoczyla. ale na pewno nie do 2500 czy 3000 tak jak w szczecinie...
jak cos nie pasuje to po co sie odzywac ? pisze to co jest faktem, mielismy ich na 2 weselach i sa swietni..
nie rozumiem takiego podejscia..
teraz mamy na czerwiec inna orkiestre 2 facetow i babka i biora 1000zl...widac jak sie poszuka to mozna zespol znalesc a nie dj za 1500zl..
 ::)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Kwietnia 2008, 10:16 »
Właśnie po to sie odzywamy, jeżeli coś nam nie pasuje - ażeby to wyjaśnić. Przyznaję, że Twoje ceny były niskie, więc stąd zapewne

niedowierzania koleżanki. To fakt, zawsze można znaleźć zespół, trzeba tylko szukać, ale czy zawsze będzie to dobry wybór? Tego

nigdy nie wiemy - stąd nasze pytania o opinie na tym forum.

Pozdrawiam.

Offline axela2008

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Kwietnia 2008, 11:40 »
nie no ok.
ceny poszly w gore to fakt ale faktem tez jest ze 3 lata temu wzieli 1200zl za 4 osoby wiec jakby nie patrzec grali za 300zl przez 12godzin.
2 lata temu wzieli 1400zl wiiec grali 350zl przez 12 godzin.
nie rozumiem nie dowierzania... teraz moga brac 1500-1600zl wiec 400zl od osoby czy to duzo za zespol grajacy 100% na zywo ??? odpowiedz sobie sama..
ja tylko polecam to co mamy sprawdzone...
i wzielibysmy ich jeszcze raz ale 3 raz na weselu te sam zespol troche byloby oklepane...
ps. nawet jakby w szczecinie wzieliby 2200-2500zl to mysle ze na tle szczecinskich zespolow to jest extra cena i extra profesjonalizm.
i jeszcze jedno placac 3500zl za zespol mysle ze sami napedzacie takie ceny...a za 2 lata ile bede brac 5000zl ???
jest wiele zespolow ktore sie nie oglaszaja w internecie wystarczy popytac sie w salach, restauracjach organizujacych wesela oni zawsze maja tel do sprawdzonych zespolow...
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2008, 11:44 wysłana przez axela2008 »

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Kwietnia 2008, 22:12 »
 :) :) :)
axela2008   , jeśli zespół liczy 4 osoby i ma instrumenty , o których pisałaś , to raczej nie ma takiej mozliwości , żeby grali 100 % na żywo :) , no chyba , że jeden z panów sekcję gitary basowej gra na klawiszu , ale szczerze?..................nie wierzę w to............i jeszcze za taką cenę :)................ tymbardziej nie wierzę :)
Niestety niewiele , w całej Polsce naszej , takich zespołów , które grają" live" od początku do końca i co za tym idzie trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem , bo muzycy , którzy faktycznie grają ( a nie ściemniają ) , cenią się po prostu. :) i to mnie akurat nie dziwi , bo różnicę słychać ( a przynajmniej ja to słyszę ). Wiem , o czym mówię , bo od 2 miesięcy szperam w necie i szukam właśnie takiej kapeli.