Autor Wątek: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D  (Przeczytany 138207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Vall'owy wątek ciężarówkowy ;D
« Odpowiedź #1860 dnia: 8 Października 2007, 10:14 »
Hello :D

Ja też wierzę, żę wytrwasz ;)

No i czekam na relację ze szkoły rodzenia :tupot:

Ogólnie widzę, że czujecie się dobrze, a to najważniejsze :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1861 dnia: 8 Października 2007, 10:19 »
tak Oluś :-*  - czujemy sie w miare ok  :) jak na nasz stan - zdarzają sie gorsze i lepsze dni, mniejsze lub większe dolegliwosci  ::) ale jest ok.. ale zmartwiło mnie to co przeczytałam u Ciebie  :przytul: :przytul: :przytul:

a na poprawe humoru coś dla Was:)

:D Mężczyzna około 40-tki pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstecznym lusterku  zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka.

Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w ten sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pobocze.

Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział:
- To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty, więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechać bez mandatu.

Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta. Bałem się, że chciał mi ją pan oddać.
- Życzę miłego weekendu - powiedział policjant
  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1862 dnia: 8 Października 2007, 10:23 »
Dobre dobre  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Marta a powiedz, ty też czujesz czasem te skurcze... jak długo one u ciebie trwają teraz- może dłużej niż na początku... Książkowo powinny teraz trwać około 30 sekund. Czy tak jest u ciebie, że są to takie "sekundowe" dosłownie czy jednak dłuższe?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1863 dnia: 8 Października 2007, 10:29 »
Dobre dobre  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Marta a powiedz, ty też czujesz czasem te skurcze... jak długo one u ciebie trwają teraz- może dłużej niż na początku... Książkowo powinny teraz trwać około 30 sekund. Czy tak jest u ciebie, że są to takie "sekundowe" dosłownie czy jednak dłuższe?

Oluś szczerze Ci powiem ::) ...że od ostatniej awaryjnej wizyty to te skurcze zdarzaja mi sie bardzo rzadko... i z reguły trwaja bardzo króciutko....  boli mnie czasem brzuch jak na @..ale to tez sa sporadyczne wypadki... tylko wiesz ja jem 6 magnezów, 2 asparginy +no-spe... wiec to moze miec wpływ ::) 
Ty jesz jakies leki, poza witaminami??
« Ostatnia zmiana: 8 Października 2007, 10:30 wysłana przez Vall »

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1864 dnia: 8 Października 2007, 10:35 »

:nie: :nie: :nie:

jak mnie mocno brzuch boli to biorę nospę, ale szczerze mówiąc nie miałam jakichś specjalnie silnych bóli, więc leki są zbędne

No to u mnie jest inaczej, bo wczoraj na spacerku (mniej więcej przez godzinę) miałam 3 skurcze takie podchodzące pod minutę nawet!!! Wróciliśmy do domu, Irek biedny przerażony zrobił mi herbatkę, ja się położyłam i było ok. Potem jeszcze wieczorem miałam dwa kolejne już słabsze.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1865 dnia: 8 Października 2007, 10:37 »
:) ja tlyko na moment, bo dzis jakis dzien  pod tytułem leń :) poza wizyta w Ikei, OBI! ;)

a i jeszcze jedno  :D - dziś równe 3 miesiące od naszego ślubu ;D

Marciu, jak to mozklliwe, ze się nie spotkałyśmy????????????????
My też byliśmy  tam z Meżusiem wczoraj ;)
A w jakim celu Wy odwiedziliście te przybytki :)?
buziaczunie i miłego  dzionka

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1866 dnia: 8 Października 2007, 10:47 »

:nie: :nie: :nie:

jak mnie mocno brzuch boli to biorę nospę, ale szczerze mówiąc nie miałam jakichś specjalnie silnych bóli, więc leki są zbędne

No to u mnie jest inaczej, bo wczoraj na spacerku (mniej więcej przez godzinę) miałam 3 skurcze takie podchodzące pod minutę nawet!!! Wróciliśmy do domu, Irek biedny przerażony zrobił mi herbatkę, ja się położyłam i było ok. Potem jeszcze wieczorem miałam dwa kolejne już słabsze.

Oluś nie takie zbędne - bo ja niemal od początku, chyba od 20tc jestem nimi szprycowana - w duzej mierze zeby zapobiec a nie "leczyć"  ::) ja wiem, ze w Uk jest inny system i ...  i w sumie juz zblizamy sie do końca...  ::) Kochana mysle, ze to moga byc skurcze przepowiadające ktore juz teraz mogą nas trapić... poki nie sa regularne i czeste..to jest chyba dobrze...
U nas, tzn moja pani doktor ma system ze daje te leki antyskurczowe (z czasem czuje sie skurcze, ale pewnie nei tka bardzo jak bez nich) i po 36 tc kaze je odstawic - bo wtedy nalezy zaczac juz odbierac normalne bodźce z organizmu... ::)

:) ja tlyko na moment, bo dzis jakis dzien  pod tytułem leń :) poza wizyta w Ikei, OBI! ;)

a i jeszcze jedno  :D - dziś równe 3 miesiące od naszego ślubu ;D

Marciu, jak to mozklliwe, ze się nie spotkałyśmy????????????????
My też byliśmy  tam z Meżusiem wczoraj ;)
A w jakim celu Wy odwiedziliście te przybytki :)?
buziaczunie i miłego  dzionka

Gosiu :)  my nic powaznego w tych m-schac nie kombinowalismy..szukalismy w Obi póleczek do łazienki - bo męzus zrobił szafe - a w OBi przycinaja na miare :) i roletke i takie tam bajery :)
a w Ikei mielismy zlecenie od teściowej na jakies szklanice, sobei kupialm gruba, twarda poduchę :) i jakies poerdołki  - jak zawsze w Ikei  ;) ;) ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1867 dnia: 8 Października 2007, 10:52 »
Marta nawet nie wiesz jakie te informacje są dla mnie cenne  :przytul: Narazie staram się zbytnio nie panikować, zobaczymy. Może poprostu miałam taki dzień...  :-\

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1868 dnia: 8 Października 2007, 10:54 »
Marta nawet nie wiesz jakie te informacje są dla mnie cenne  :przytul:
:przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1869 dnia: 8 Października 2007, 10:59 »
marciu kochana, alez Ty masz zdolnego Mężusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też kombinuję włąsnie ze zrobienie szafki do łazienki we własnym zakresie ;) Kupić fronty i częsci na korpus w markecie , zabecjowac i będzie cud szafeczka :) Tylko jak to zrobić o to jets pytanie ;)
A ile biorą w Obi za przycięcie?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1870 dnia: 8 Października 2007, 11:04 »
Gosiu jesli kupujes zu nich pólki... i chcesz tlyko oprzyciąc na wymiar to cięcie jest juz za free :)
a my tam tlyko pólki kupowlaismy, natomiast cała 'rame" szafy - cieliśmy z płyty w Liroy Merlin - tam kupujesz płyte jaka Ci pasuje - podajesz wymairy na jakie maja ja pociąc (kazda częśc) , mówisz jaka okleine i z ktorej strony i po kilku dniach odbierasz :) tam za cięcie cos sie płaci..ale to gorszowe sprawy :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #1871 dnia: 8 Października 2007, 11:15 »
Marciu wielkie dzieki za podpowiedź :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1872 dnia: 8 Października 2007, 11:46 »
Marciu nawet nie wiesz z jaka niecirpliwoscia bedę tu jutro biec coby posłuchać o szkole rodzenia :)

I spóźnione ale szczere Gratki z okazji 3 miesiączka i zdolnego małżusia ;)

O szpital sie nie martw, bede trzymac kciuki za wolną salę rodzinną :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1873 dnia: 8 Października 2007, 13:13 »
mamy pytanie: dziewczyny jezdzicie autkami, tzn jako kierowcy?? Bo ja tak i sie tak zastanawiam do kiedy jest to bezpieczne??

??? Czy są  jakies zakazym, nakazy, rady, zalecenia w tej kwestii??  ::)
na moj babski rozum ( o ile nci sie nie dzieje) chyba do 36-37 tc to chyba mozna, co???  ::) ale z drugiej storny nagły skurcz  ::)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1874 dnia: 8 Października 2007, 13:33 »
ja nie jeżdżę, ale moja koleżanka prowadziła auto prawie do samego końca, a na pewno do terminu. Jednak nie wydaje mi się to do końca mądre  :-\ Nagły skurcz, czy cokolwiek innego i już tracisz koncentrację. I ponoć potem już brzuszek w manewrach może troszkę utrudniać...
Ale jak piszę, opinie przeze mnie nie sprawdzone ;)

Co do leków zapobiegawczo... Ja też od ostatniej wizyty do 36 tygodnia mam brać no-spę raz dziennie. Ale i tak skurcze czuję. Dziewczyny, czy one Was bolą? Bo ja je odczuwam jak wypinania się Kropka, tylko, że wtedy cały brzuch mi się taki napięty robi. Ale nic nie boli  :-\ W sumie dobrze, ale nie jestem pewna czy to jest to o czym myślę...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1875 dnia: 8 Października 2007, 13:35 »
Bo ja je odczuwam jak wypinania się Kropka, tylko, że wtedy cały brzuch mi się taki napięty robi. Ale nic nie boli   W sumie dobrze, ale nie jestem pewna czy to jest to o czym myślę...

PumoRi :)  to teraz ty mi dałas do myslenia  ::) bo takie napeicie brzucha to ja miewam dosc często... ale byłam swięcie przkonana ze to moj Maksio sie tak wypycha, obraca, napina  ::) ::)

Zapytam w środe na wizycie co to  :D

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
« Odpowiedź #1876 dnia: 8 Października 2007, 14:04 »
Witaj Martuś wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesiecznej rocznicy ;D :-* przepraszam że życzenia spóźnione ale wczoraj nie miałam dostepu do neta  ::) widzę że czujecie sie razem z maleństwem dobrze i to najważniejsze pamietam jak jeszcze niedawno gratulowałam ci maleństwa i sśedziłam przygotowania do ślubu a tu juz niedługą będe ci gratulowała maleństwa, strasznie szybko czas leci ;) pozdrawiam
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1877 dnia: 8 Października 2007, 14:05 »
No bo to pewnie jest Maksio :) Tylko, że jak ja czuję cały taki napięty brzuch?... Nie wiem jakby to Kropek miał fizycznie zrobić... Jak się wypina, to czasem nawet wydaje mi się, że wiem czym (np. czasem stópka, kolanko,...). Ale to jest tak miejscowo. A jak napina się cały brzuchol?  :-\...
A Ty też czujesz takie napięcie w całym brzuchu? Kurcze, może podpytam dziś babeczkę w szkole rodzenia, to dam Ci znać.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1878 dnia: 8 Października 2007, 14:16 »
Asiu  :) witam  :D

PumoRI - no taki mega twardy jak kamień..tlyko ja sobie ubzdurałm ze to np Maksia  głowa (spora  ;) ) tak sie układa..albo np pupa.... tlye ze teraz np te ztak mam i to ejst tak góre brzucha mam mega twarda boki..ale dołem..jest miękki.. chyba z edolem wisi mi moj tłuszczyk przedciązowy  ::) powiem tak od poeka w dól jest miękki od pepka w góre jest jak kamień  ::)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1879 dnia: 8 Października 2007, 14:26 »
hmmm.... babeczka ze szkoły rodzenia nam mówiła, że właśnie po tym można rozróżnić wypinanki bejbisia od skurczy, że jak bejbiś to na gorze jest miękko, a jak skurcz, to właśnie góra twardnieje :/...
Tylko, że to się tak łatwo mówi, a jak się przeżywa to pierwszy raz to w zasadzie nie wie się do końca jak to ma być :/...
I co to znaczy twardo, miękko... Dla mnie jest twardo, a mężuś mówi, że wg niego miękko  :-\ I bądź tu mądry...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1880 dnia: 8 Października 2007, 14:30 »
 ::) no to ja góre mam badzo często jak kamien twardą :( hmmm ale tak megaśnie..ale bylam pewna ze to pupka, albo łepetynka...

czyli to nie cały brzucho jest jak kamień....  ::)

dopytam na wizycie :) ..bo jesli tak..to skurczy u mnie pod dostatkiem - ale na szczęscie nie bolesne :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1881 dnia: 8 Października 2007, 14:33 »
ja jeszcze jeżdzę autem
ale ja mam teraz słuzbowe a jak pójdę na L4 to mi zabiorą a naszym prywtanym to jeździ maciek i ja będę miała coraz mniej okazji do prowadzenia auta

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1882 dnia: 8 Października 2007, 14:34 »
popytaj, bo też nie jest powiedziane, że ta reguła o której napisałam zawsze się sprawdza :) Lepiej mieć pewność.
Moja doktorka na twardy brzuch każe mi leżeć, ale ja średnio się stosuję, bo jakoś nudzi mi się w pozycji leżącej w dzień ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1883 dnia: 8 Października 2007, 14:41 »
Moja doktorka na twardy brzuch każe mi leżeć, ale ja średnio się stosuję, bo jakoś nudzi mi się w pozycji leżącej w dzień   

moja to samo ::) ...a ja wiecje siedze..  ::) a wtedy jeszcze twradszy...  ale czy to jest niebezpieczne dla dziecka,czy tlyko dla nas nie wygodne??

Bo wiecie ja niemal cały dzien z wami przy klompie :) mam laptopa, ale pozycja lezaca jest dla mnie mniej wygodna do stukania z wami  ;) hehe....

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1884 dnia: 8 Października 2007, 14:47 »
mam nadzieję, że dzidziulkom to nie robi  :( Ja też pół dnia przy kompie, a że mam stacjonarny, to jeszcze niewygodne krzesło wchodzi w grę... :(

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #1885 dnia: 8 Października 2007, 14:56 »
Dziewczynki oszczędzajcie się!!!
Jak Gin mówi leżeć to więcej leżeć  :diabel_3: a  nie siedzieć!!! :protestuje:
To dla dobra waszych dzidziulków!!!...wiem że łatwo się mówi trudniej zrobić, ale zostało Wam naprawde niewiele czasu ...
Szanujcie swoje pociechy w brzusiu i kręgosłupki! :tak_2: :wink: :wink: :wink:  ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1886 dnia: 8 Października 2007, 16:58 »
AGULA zrobiłam sobie godzinkę leżenia, a potem wstać nie mogłam  :-\ Jak próbuję wstać po leżeniu, to wszystko mnie boli, mimo, że leży mi się wygodnie i nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu...
Czuję się przywołana do porządku i opuszczam na resztę dzionka komputer :)
Pozdrówka!

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1887 dnia: 8 Października 2007, 18:52 »
Witaj Marto:)

Mam pytanie odnośnie tych leków, jakie bierzesz?? Ja od 14 tyg z przerwami biorę no-spe forte + magnez 3x dziennie i szczerze to niewiele pomaga. Zwłaszcza teraz. Nie wiem dokładnie, czy to są takie niebezpieczne skurcze, ale brzuch twardnieje, ale nie boli. Być może przez to skróciła mi się szyjka albo przez bakterie. Ty chyba kiedys tez cos pisalas o problemach z  szyjka? Dobrze pamietam?

Pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1888 dnia: 8 Października 2007, 20:01 »
No to ja się teraz poobserwuję i postaram się odróżnić skurcze od wypinania się, myślę, że to nie będzie trudne  ::)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1889 dnia: 8 Października 2007, 20:38 »
Jak siedzisz i sie obi twardy to raczej nic strasznego . Jednak musisz sama stwierdzic czy to sie napina bo jest skurcz czy bo ...poprostu sie napina :)
A moze jakis fociak ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -