Autor Wątek: Jeszcze tylko 92 dni i... call me Mrs.:) mizia odlicza do 8 września 2007  (Przeczytany 37753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Śliczna jest ta sukienka!! Jesteś zgrabniutka i sukienka ślicznie na Tobie leży :)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Śliczna jest ta sukienka!! Jesteś zgrabniutka i sukienka ślicznie na Tobie leży :)
Ricardo dobrze pisze!!! Wyglądasz w niej pięknie, nawet w za dużej :taktak: Jak pierwszy raz zobaczyłam "Galaxy" u Gosiaczkka, to po prostu  :szczeka: :szczeka: :szczeka: a potem  :mdleje: :mdleje: :mdleje: Kiecka jest przecudna!!! Jak chodziłam i szukałam dla siebie sukienki to widziałam kilka kiecek szytych na jej podobieństwo  :grin:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Świetny wybór. Ja miałam taką samą tylko właśnie ecru, więc nie powiedziano Ci prawdy ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ricardo dobrze pisze!!!

Taaaa, oczywiście że tak :)

Offline mizia
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2007
dzięki dziewuszki za opinie,

gosiaczkku prawda jest taka, ze to na Twoim teledysku  ślubnym pierwszy raz dostrzegłam piękno tej sukni:)

zamówiliśmy już zaproszenia!!
w końcu!!
na szczęście będą spersonalizowane, tak więc o nic się juz nie muszę martwić,  a napewno nie o to, że się pomylę przy wypisywaniu ich.

wg mnie sa naprawdę urocze

i tutaj pojawia się pytanie...
sam tekst nie zajmie wiele miejsca na zaproszeniu, dlatego zaproponowano nam umieszczenie wierszyka o "bileciku wodnym" wlasnie na zaproszeniu zamiast dołączania do niego tzw. bilecika...
tylko zastanawiamy się czy to nie bedzie czasem "nieeleganckie"... ?

Offline kitki82

• uzależniony
mizia suknia cudna i Ty w niej super wyglądasz  :ok:

A jeśli chodzi o bilecik z wierszykiem o kasie to my tez wsadzaliśmy i wydaje mi sie że nie jest to nieeleganckie a dla gości jest wskazówką bo po co mają się głowić na prezentami, a kaska najbardziej się przyda ;)

Offline inesk

• zapaleniec
 :hello:
melduje sie na twoim odliczanku
Sliczne zaproszenia

Offline Barbart
  • uzależniony
Bardzo ładne zaproszenia :)

My mamy zwykłe :( kupione gotowe. Kurde teraz żałuję. A są takię piekne choćby na allegro.

No cóż.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Wg mnie umieszczenie tekstu o kasie na zaproszeniu nie jest nieeleganckie.Przynajmniej ja mam w domu takie zaproszenie, które dostałam od koleżanki i nie czuje sie urażona :). A jesli ma być "łyso" w zaproszeniu to warto te przestrzeń wykorzystać zamiast dodatkowo robic bileciki ;).

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Ja myślę ze taki tekst wcale nie jest nieelegancki. przypuszczam zeiwelu gosciom będzie to na rękę bo nie będa się musieli zastanawiać co Wam kupić.

Offline mizia
  • zapaleniec
w piątek byliśmy w USC  :)

podjęłam już decyzję, że po ślubie będę nosiła nazwisko mego męża!! nie mogę się doczekać!!!  :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
Oooo.Fajniusio :)!!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
mizia, tez będę mieć nazwisko męzusia :D super, że już załatwiliście USC :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline kitki82

• uzależniony
Ja też będę nosiała nazwisko męża zastanawiałam się nad dwu członowym ale nie za długie będzie wtedy

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
moja i Marcina są krótkie (moja ma 4 literki, a Jego 3 :D ) ale połączenie było dosyć wybuchowe i śmieszne :D :skacza:
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline aeniołek

• Chuck Norris
A mi sie moje podoba i jestem do niego bardzo przywiązana, ale jest dlugie tak jak mojego PM. I w sumie z pauzą pomiedzy imieniem i nazwiskami oraz z kreską pomiedzy nazwiskami byłoby.... 29 znaków!!  :mdleje: :mdleje: :mdleje: Wiec nie mam wyjścia..bede mieć tylko nazwisko męża.

Offline Barbart
  • uzależniony
Ja bym chciała podwójne.
Gdybym sie tak zdecydowała to moje podwójne miałoby 15 znaków.

To chyba nie tak dużo :)

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
Przepraszam ze tu nie zajrzałam wczesniej ale jakoś umknął mi twój temacik muszę ci powiedzieć ze slicznie wyglądasz w sukni ślubnej idealnie do ciebie pasuje masz bardzo ładną figurę i naprawdę wyglądasz przecudnie. Co do nazwiska ja tez biorę Daniela bo moje ma 3 literki więc przyda sie jakaś odmiana ;D a niech sie męzus cieszy ze jago zonka bedzie nosiła jego nazwisko. My jeszcze sie nie wybralismy do USC ::) a czas ucieka :P
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline mizia
  • zapaleniec
w USC zalatwia sie sprawę szybciutko i przyjemnie. nie ma pośpiechu!

my dziś śmigamy na ostatnie nauki przedmałżeńskie...
i byc moze takze dzs spiszemy protokol... kurcze musze przyznac ze sie stresuje... wszyscy mnie tym straszą, a pewnie okaże się, że będzie jak najbardziej ok...
faktem jest, że wiele zalezy od księdza, a nie od nas samych...

my ślubujemy kościele pw. Matki Boskiej Ostrobramskiej  (Żelechowo) i wydaje mi się, że "tamtejsi" księża są naprawdę w porządku.
Będzie cacy!!

Offline aeniołek

• Chuck Norris
No to powodzenia, będzie dobrze!! :)  :ok:

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
Piękną masz sukienkę, bomba!
Zaproszenia też są bardzo ładne, a tekst na zaproszeniach o pieniądzach nie wydaje mi się mało elegancki. Zresztą pewnie za ten sosbny bilecik trzeba osobno płacić?

Offline kitki82

• uzależniony
i byc moze takze dzs spiszemy protokol... kurcze musze przyznac ze sie stresuje... wszyscy mnie tym straszą, a pewnie okaże się, że będzie jak najbardziej ok...

Protokuł to nic strasznego my nawet nie wiedzieliśmy o co w tym chodzi więc poszliśmy na luzaku a tu stos pytań ale było ok.
Mizia Ty juz na pewno po więc zdaj relacje jak było???

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Mizia Ty juz na pewno po więc zdaj relacje jak było???
No wlaśnie, bo ja się jakoś boję.

Offline mizia
  • zapaleniec
Jak było?
Hm... nie ma się czego bać... pytania wg schematu... zdaje sie, ze na forum mozna znalezc najczesciej stosowany wzor protokolu.
Ja znalazłam coś takiego:

http://www.informator-weselny.pl/poradnik/protokolprzedmalzenski.htm#_ftn1

Jeszcze nie spisaliśmy go do końca, ale większość chyba już mamy za sobą. Musimy dostarczyć jeszcze jedynie świadectwo chrztu R. i kartke z zapowiedzi z mojej parafii.

To naprawde nic strasznego!! Nie wiem skad sie wziela ta opinia, ale sama jej uleglam...
Jeszcze raz podkreślam, że nie ma czego się bać :)

Dodam jeszcze, że zakończyliśmy już nauki przedmałżeńskie. Jakoś tak wyjątkowo szybko nam z tym poszło... I fajnie!

Offline aeniołek

• Chuck Norris
No t GRATULUJE zaliczenia nauk i spisania protokołu!!! Dzieki za linka do niego, zawsze to jakas wiedza na ten temat zanim odwiedzi się księdza!! No i ciesze się,ze to nie est takie straszne jak sie o tym mowi...:).

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
zamówiliśmy już zaproszenia!!
w końcu!!
wg mnie sa naprawdę urocze
i tutaj pojawia się pytanie...
sam tekst nie zajmie wiele miejsca na zaproszeniu, dlatego zaproponowano nam umieszczenie wierszyka o "bileciku wodnym" wlasnie na zaproszeniu zamiast dołączania do niego tzw. bilecika...
tylko zastanawiamy się czy to nie bedzie czasem "nieeleganckie"... ?
Zaproszenia rzeczywiście urocze  :brawo_2: Moim zdaniem umieszczanie informacji o tym, że chcecie dostać kaskę jest trochę niesmaczne (podkreślam, że to tylko moje zdanie, ponieważ prosiłaś o opinie). Ja odebrałabym to tak, że ktoś wymusza na mnie, żeby mu dać prezent. A co w takim razie z zapewnieniem, że zapraszam kogoś, bo mi zależy, żeby się cieszył razem ze mną, a nie po to, żeby mi coś dał? Wiadomo, że na ślub nie idzie się z pustymi rękami, ale nie uważam za stosowne wymuszać coś na gościach. A jak goście będą chcieli wiedzieć co sobie życzymy to zapytają chociażby rodziców albo kogoś z rodziny. U nas wszyscy wiedzą, że mieszkamy razem od 3 lat, a pół roku we własnym mieszkaniu, więc takie podstawowe rzeczy do domu już dawno mamy. A 5 żelazek nie bedzie tragedią i zawsze można je wystawić na Allegro ;)

w piątek byliśmy w USC  :)
podjęłam już decyzję, że po ślubie będę nosiła nazwisko mego męża!! nie mogę się doczekać!!!  :)
Fajnie, że macie USC załatwiony  :ok: Nas to jeszcze czeka, ale wpłaciliśmy już kaskę za akt małżeństwa, więc jest szansa, że wszystko pójdzie gładko. My z nazwiskiem mieliśmy umowę, że ten kto się oświadczy tego nazwisko bierzemy oboje  ;D Tak więc zmieniam na nazwisko Grzesia :D

my dziś śmigamy na ostatnie nauki przedmałżeńskie...
A nauki robiliście u siebie w kościele czy gdzieś w poradni? My właśnie poszukujemy miejsca, żeby je zrobic.

Jak było?
Hm... nie ma się czego bać... pytania wg schematu... zdaje sie, ze na forum mozna znalezc najczesciej stosowany wzor protokolu.
To naprawde nic strasznego!! Nie wiem skad sie wziela ta opinia, ale sama jej uleglam...
Jeszcze raz podkreślam, że nie ma czego się bać :)
Ja też się stresowałam, a było całkiem sympatycznie. Najlepiej przeczytać sobie wcześniej pytania (na naszym Forum też są), żeby nie było zaskoczenia i nie stresować się za mocno, bo przecież księża nie gryzą (z reguły ;) )

:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Prześliczna suknia ahhh ohhhh :)

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
W sukni wyglądasz pięknie :ok:
Zaproszenia macie bardzo oryginalne. Jeszcze takich nie widziałam.
Gratuluję zaliczenia nauk przedmałżeńskich i spisania protokołu :wink:

w sumie z pauzą pomiedzy imieniem i nazwiskami oraz z kreską pomiedzy nazwiskami byłoby.... 29 znaków!!  :mdleje: :mdleje: :mdleje:
U mnie też byłoby 29 znaków. Na początku chciałam zostawić swoje nazwisko i dopisać Ł. ale jak byliśmy w USC i jak pani (matka mojego kolegi z podstawówki) zapytała o to jakie nazwisko będę nosić to jakoś tak niewiele mówiąc podałam nazwisko Ł. A potem sama się sobie dziwiłam, nie mówiąc już o Ł. Był w takim szoku, że cały dzień mi się dziwił :skacza:

Offline mizia
  • zapaleniec
gagatko, Elcik, Niki dziekuję za opinie... każda jest dla mnie ważna.
zdecydowaliśmy się zamówić dodatkowe bileciki, ale jeszcze się zastanawiamy czy będziemy je dołączać... (napewno nie do wszstkich!!)

jeśli chodzi o nauki to 1 godzinę (a właściwie tylko 40 minut) odrobiliśmy na os. Słonecznym. Pozostałe dwa spotkania w kościele na Żelechowie, bo właśnie tam będziemy ślubować.
z tego co wiem to ilość spotkań zależy od parafii. Na Słonecznym obowiązkwych jest 5 spotkań, ale są one stosunkowo krótkie. Na Żelechowie natomiast tylko 3 spotkania, lecz trwaja one zdecydowanie dłużej.

Poniżej wklejam zdjęcia naszego kościółka

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Jaki ładny kościołek, za drzewkami, prawie w lesie chyba co??

A na drugiej fotce to Mizia :drapanie:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"