Autor Wątek: Grudziądz i okolice  (Przeczytany 56558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Linka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: Grudziądz i okolice
« Odpowiedź #30 dnia: 9 Lipca 2008, 22:34 »
dziekuje Madziu, na pewno skorzystam.  Jeśli będą się pojawiały kolejne pytania i rozterki, a na pewno będą, na bank zwróce się do was. 
buzia

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Lipca 2008, 20:14 »
Witaj Linka:) miło widzieć tu kolejną Grudziądzankę;) jeśli chodzi o zajęte terminy na sale i zespół - to faktycznie masakra, kto by pomyślał ze w takim mieście z tak dużym wyprzedzeniem trzeba będzie wszystko zaklepać...Życzę bezstresowych i przyjemnych przygotowań i poszukiwań:)
Ja już za 16 dni będę miała swój wielki dzień i przyznam szczerze..stresik mi się udziela. Na dodatek wróciłam dziś z próbnego czesania i makijażu - fryzura beznadziejna, jestem zła jak cholera i już zapisałam sie na kolejną do innego, co do makijażu to jestem zadowolona - nadal mam go na sobie i jest w świetnym stanie a wyszłam o 12 od kosmetyczki.
A najlepsze jest to,że Pan Młody nie ma jeszcze gajerka... ::) :-\

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Lipca 2008, 21:56 »
Dokładnie zuza- w Grudziądzu nie ma fajnych gajerków, wszystkie na jedno kopyto i takie nijakie. W Fokusie bylismy jakies dwa miesiace temu, ale wtedy mój G. stwierdził, ze ma jeszcze mnóstwo czasu na zakup...;) a teraz zostały dwa tygodnie, wiec poraz kolejny czeka nas wyjazd do Bydgoszczy, bo juz mu sie ogon pali;)

Offline Linka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Lipca 2008, 23:06 »
czesc dziewczynki
rodzice zarezerwowali zespol z bydgoszczy - 4 chlopakow  "dejavu", niewiele o nich slyszalam, gdzies na forum pojawilo sie kilka pozytywnych komentarzy.  mielismy do wyboru jeszcze meteor z koronowa, o którym nic nie wiem.  mam nadzieje ze bedzie ok. 
oczywiscie pan Mirek też już zajęty :( to masakra jakaś jest :) na szczęście dal namiary do kolegi i zapewniał mamie. . . Będzie dobrze Pani Aniu :)
Wiecie dziewczyny strasznie dużo planowania przed tą imprezą.  na razie mam salę, zespół i pana kamerzystę, a reszta??? nawet nie wiem co następne.  skoro wszyscy mają takie napięte terminy, może już powinnam zamawiać kwiaty :)
Jak myślicie kupię sukienkę w G-dzu, czy odrazu ruszać do Poznania?

Pozdr

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Lipca 2008, 12:02 »
Ja kupiłam swoja suknie w Grudziądzu w salonie Elizabeth konin. Jestem bardzo zadowolona. Wcześniej oglądałam suknie w kilku innych sklepach Grudziądzkich, ale masakra, nic mi sie nie podobało. Jedynie vivien vigo na Wybickiego jeszcze jakiś wybór miał, no i elizabeth i salon pani Ani na Konarskiego.Ja podobnie jak zuza miałam kilka kiecek upatrzonych, ale podczas przymierzania okazało sie ze to nie jest to. Warto przymierzyć kilka fasonów, nawet takie o których myślimy, ze są nie dla nas.
Myślę Linka, ze w Poznaniu na pewno będzie większy wybór, ale te kilka miejsc w Grudziądzu tez warto odwiedzić, masz jeszcze sporo czasu :)

Offline 85kasia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.08
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Lipca 2008, 10:35 »
ja załatwiam wszystko a tarpnie a ślub mamy w krzyżu.  to taka tradycja rodzinna.  wogóle sporo mamy tych tradycji rodzinnych.  zostało mi juz 6tyg. mam juz stresa ???widzie ze 2 z was są juz mężatkami :Dgratulacje

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Stycznia 2009, 23:34 »
Witajcie dziewczyny! jestem z Grudziądza i planuję ślub. Cieszę się,że znalazłam to forum,chociaż ostatnio nasz region się niestety nie udziela a szkoda bo chętnie poradzę się Was w wielu kwestach więc liczę na odzew. Nie wiem jakiego fotografa no i orkiestra bo chyba jedna z ważniejszych spraw, piszcie proszę.
pozdrawiam Was wszystkie!

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Stycznia 2009, 22:32 »
podzielam zdanie Zuzy i dołączam się do jej wypowiedzi - warto przejrzeć całe forum...poczytać , jak by co to pytaj;)ja również służę wsparciem:)

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Stycznia 2009, 19:30 »
Dzięki dziewczynki za ciepłe powitanie :-) i cieszę się,że służycie chętnie radą.  Oczywiście zajrzę na inne tematy na forum jednak chcę poradzić się już mężatek z mojego regionu co, jak, kto itd.  ;-)Mam jeszcze wiele niejasnośći w zasadzie jesteśmy jeszcze na samym starcie co do przygotowań ślubnych także każda podpowiedź jest bardzo cenna. . . fotograf,kamerzysta,zespoł. . . pomóżcie proszę!
Monka mam do Ciebie pytanie odnośnie pana fotografa, którego miałaś jak Twoje fotki ślubne,zapewne śliczne(masz może jakieś dostępne na forum),gdzie mieliście plener?pewnie jesteś bardzo zadowolona.  Oglądałam jego galerię jest suuuper. 
Nie wiem też jaki zespół poradźcie proszę,czytałam,że chwalicie vacat ale nigdzie nie znalazłam strony,chciałam poczytać, może jakieś kawałki posłuchać a kto wchodzi w skład? dobre opinie też słyszałam na temat zespołu awans.

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Stycznia 2009, 23:55 »
Zuza dzięki wielkie za namiary na fotografa co do zespołu to proszę poszukaj numeru lub przypomnij sobie ich nową nazwę, będę bardzo wdzięczna  :) aha a jakiego miałaś kamerzystę?
Obejrzałam Twoja relację z zapartym tchem. . . . jest po prostu. . . brak słów. . . . opisany dokładnie każdy etap po kolei tak szczegółowo, taką atmosferkę stworzyłaś, no i fotki, na których wyglądacie tacy szczęśliwi,radośni, pięknie. . . naprawdę wspaniale!

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Stycznia 2009, 14:35 »
Zuza dziękuje za fatygę w zdobyciu informacji o zespole.  Ciągle się zastanawiam czy może lepiej jakby była jakaś pani w zespole, bo są pioseneczki typowe, które lepiej jakby śpiewała kobieta. Co wy na to?
Moje przygotowania są w bardzo podstawowej fazie czyli na razie same plany bez realizacji, w przyszły tyg. b będziemu chyba rezerwować termin w domu weselnym Karolina na maja 15 albo 8 2010r.
Mam takie wątpliwości i niejasności, kurcze. . . chciałabym żeby było wszystko tak jak sobie wymyśliłam.

dzięki za rady i wskazówki dziewczynki i proszę o jeszcze. . . 

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Stycznia 2009, 10:41 »
Ojonka - wysłałam Ci info na priv:)

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Stycznia 2009, 19:48 »
Dziewczynki dziękuje Wam wszystkim baaaardzo za wszelkie rady, informacje i wslazówki. . . jesteście super!

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Stycznia 2009, 02:17 »
Słyszałyście coś o zespole Efekt, dostałam od koleżanki numer ale chciałam podpytac czy ktoś coś wie, podobno często grają w Radzie.  Mowiła tez o kamerzyście p. Laskowskim i pani fotograf Szpręglewskiej, ja nie kojarze po nazwiskach, może Wy coś wiecie dziewczynki?

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Stycznia 2009, 20:16 »
dla mnie też:)

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Lutego 2009, 15:45 »
witajcie forumeczki!
 jakoś temacik się nie kręci to ja napisze moje nowości co do przygotwań.  Termin mamy na 22. 05. 2010(wiosna wiosna ach to Ty. . . he he)  , wesele w domu weselnym Karolina w Świerkocinie (po remonciku sala taneczna bardzo sympatyczna) zespół muzyczny to Idol - dwóch panów, wokalista po wokalistyce na AM w bydzi, bardzo fajny głos.  Co do fotografa i kamerzysty wciąż szukamy.

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Lutego 2009, 23:17 »
Miło,że się odezwałaś i ,że przygotowania już idą pełną parą...:) co do domu weselnego to właśnie sala taneczna mi nie odpowiadała jak brałam pod uwagę różne miejsca na przyjęcie weselne...ciekawa jestem jak się tam zmieniło..? czy na stronie www są fotki?

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2 Marca 2009, 19:56 »
Na stronce domu weselnego Karolina są fotki ale narazie ich strona www jest w budowie.  Zmieniona jest kolorystyka na beżowo-mleczną na taką uniwersalna bardziej.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Marca 2009, 13:48 »
Ja miałam wesele w Świerkocinie na 110 osób, klimatyzacja byla, mają 2 nawiewy, pomimo skwaru na zewnątrz, w srodku było chłodno. Sala taneczna nie była zbyt piekna , ale zależało mi, zeby byla osobno, w tej chili sala po remoncie prezentuje sie nieźle. Z współpracy z włascicielką i obsługa byłam bardzo zadowolona.

Offline Agape007
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2009
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Marca 2009, 12:21 »
Witam,

ja jestem z Bydgoszczy, ale orkiestrę mamy z Grudziądza - Awans band? Co możecie powiedziec o Nich?

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Marca 2009, 18:25 »
Nasze wesele będzie na max 90 osób może nawet mniej, też myślę, że sala taneczna osobno to super rozwiązanie a poza tym wiele pozytywnych opinii o domu weselnym Karolina no i faktycznie po remonciku myślę, że jest przyjemnie, braciszek będzie tam miał wesele w tym roku w październiku także zobaczę jak to wszystko wyjdzie w praniu ;)
 Własnie brat będzie miał zespół Awans,i pomimo tego, że nie byłam na weselu gdzie grali oglądając ich demo, naprawdę godni polecenia,świetny wokal i prowadzenie imprezki a na żywo zobaczę  jak grają w październiku, heh

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Marca 2009, 12:43 »
hej :) Nie jestem z Grudziądza, ale 2 lata temu bawiłam się tam na weselu u koleżanki w Karczmie Czarci Młyn. Bardzo mi się podobało. Jedzenie było pyszne, sporo miejsca do tańczenia. No i placyk przed knajpką ze stolikami był super. Wiem, że jest tam tez mozliwośc noclegu, bo para młoda i ich rodziny nocowały tam.
Musiałam się wygadać :)

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Marca 2009, 15:32 »
Miałam w Czarcim Młynie własne wesele i było świetnie:) ale faktycznie mieliśmy wynajęty cały lokal plus hotel, tylko do naszej i gości dyspozycji. Była możliwość wynajęcia tylko dużej sali, ale na mniejszej w soboty odbywają się imprezy, więc nie za bardzo wyobrażaliśmy sobie jakby to miało funkcjonować... ::)
Moja siostra w tym roku wychodzi za mąż i będzie miała przyjęcie weselne w ośrodku w Radodzieży...jestem ciekawa jak tam wygląda organizacja tego typu przedsięwizięć...może wiecie? Myślę, tylko,że klimat lasów i jeziora będzie przyjemnym otoczeniem, ale jak wiadomo to nie wystarczy...

Offline Ojonka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Marca 2009, 12:40 »
Witajcie dziewczynki!
Chcę znowu podpytać i poradzić się Was, już weteranek (jeśli można tak powiedzieć )w przygotowaniach ślubnych.  Mianowicie chodzi mi o fotografa, sprawa jest taka, że pan Krzysztof Bilicki- kamerzysta, którego będziemy mieli(wiem, że niektóre z Was też miały pana Krzysia) zaproponował nam fotografa- jego żona robi fotki ale zobaczę je dopiero za kilka dni i wtedy podejmiemy decyzję.  Może któraś z Was słyszała o niej jakieś opinie, coś wie na ten temat, a może nawet widziała efekty pracy pani Bilickiej?

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Marca 2009, 16:12 »
Ja niestety też nie wiem nic na temat fotografii pani Bilickiej....

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #55 dnia: 8 Maja 2009, 22:24 »
Witam Grudziądzanki :)
ale się ucieszyłam jak was znalazłam  ;D
Ja rownież jestem w trakcie organizacji tego wspaniałego dnia.  W sumie to większość spraw mamy załatwione. 
Sala- dom weselny Karolina, i tu moje pytanie kieruje do osób co byli na tej sali, czy schody bardzo przeszkadzaja w zabawie?
Orkiestra - Fenix, foto= pan Dobracki z rządza, kamera- pan Roman z Bydzi hehe
Mam nadazieję, że grono Grudziądzanek się powiększy.  Mam dość udzielania się na forum, gdzie wszyscy pochodzą z Wawy itd.
Pozdrawiam serdecznie

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Maja 2009, 23:12 »
falbanka moje wesele było w świerkocinie, ja z kolei chciałam sale osobno. Wg mnie super sprawa, kto chciała siedział przy stole i swobodnie rozamawiał , a kto chciał sie bawił, a jak chcieli popatrzeć mieli taras - rewelacja.

Nam schody nie przeszkadzały , nawet mając suknie nia było większego problemu, bałam się ze goscie wypija to sie poprzewracają, ale nic bardziej błędnego. Nikt sie nie przewrócił a nawet pociąg na salę robiliśmy  ;) :D

Zjedzenia i obsługi tez byliśmy bardzo zadowoleni.

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Maja 2009, 12:47 »
dzieki za odpowiedz
mi opcja z 2 salami ogolnie odpowiada, dlatego tez zdecydowalismy sie na nia :)
a macie jakieś info odnośnie mojej kapeli Fenix- widziałam jak grali na weselu u koleżanki.  Im więcej opinii tym lepiej hehe

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Maja 2009, 14:41 »
I ja witam Cię falbanko:) co prawda mało udzielam się na forum ale jestem wierną "podczytywaczką" i cieszę się, że przybywa osób z Grudziądza jego okolic.
Niestety nic nie słyszałam nt. zespołu Fenix...

Offline AnkaM!
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #59 dnia: 1 Czerwca 2009, 20:47 »
czesc dziewczyny!
szukałam forum na którym znalazlabym opinie na temat organizacji wesel w naszym miescie i w koncu znalazlam:D tylko mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze zaglada.  mam pytanko, do was dziewczyny, ktore juz sa po lub dopiero sie przygotowuja do tego najpiekniejszego dnia, a mianowicie: jaki zespol byscie polecily na wesele w Grudziadzu? chcialabym cos sprawdzonego.  z gory dziekuje za wasze opinie i pozdrawiam serdecznie