Autor Wątek: Grudziądz i okolice  (Przeczytany 56442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Odp: Grudziądz i okolice
« Odpowiedź #120 dnia: 22 Lutego 2010, 22:50 »
Ojonka ja byłam w Perfect look, ale u kosmetyczki i nie wiem jak jest z fryzjerami, ale  moja kuzynka strzygła się tam i była  zadowolona. Co do fryzur ślubnych to nie wiem.

margaretka_ Ja widziałam filmy pana Bilickiego z Czarciego i z Energetyka i muszę powiedzieć, że bardziej mi się podobał film z Energetyka, ale to chyba wina sali. Czarci jest dość ciemny i długi, przez co trudno tam filmować, a zwłaszcza dobrze nagrać głos. Ale kiedy obejrzałam ten drugi film-z energetyka- to zdecydowałam się na Bilickiego. Nie wiem o co Ci chodzi z tą "starą metodą"... Mi się wydał nowoczesny i elegancki ::)

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010 r.
« Odpowiedź #121 dnia: 26 Lutego 2010, 11:54 »
Witam wszystkie koleżanki! Cieszę się, że znalazłam to forum.  W końcu grudziądzanki też nurtuje temat ślubny.  Do ślubu zostało troszkę ponad pół roku.  Salę, zespół i fotografa mamy.  Gorzej z kamerzystą  :-[ Może któraś z Was poleci mi kogoś? Powiedzcie proszę czym dojazd - macie już jakieś propozycje?  :kierowca:

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #122 dnia: 27 Lutego 2010, 17:58 »
Witamy na forum Gosiu.  Gdzie masz wesele i jakiego wybralas  fotografa.  ja mam mojego kamerzyste z Bydgoszczy.  Slyszalam ze w Fotostyl jest dobry kamerzysta znajomi byli zadowoleni z filmu.  Najlepsza metoda to poszukac na forum i sugierowac sie opinimi innych.  Przynajmniej ja tak zrobilam poniewaz nie mialam mozliwosci spotkania sie z nimi.

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.05.2011
« Odpowiedź #123 dnia: 28 Lutego 2010, 00:26 »
już wyjaśniam "starą metodę" :) widziałam film zrobiony przez kamerzystę z Poznania, który ogląda się jak wspaniały film z Waszego wesela.  Wesele to wydaje się jedynym w swoim rodzaju, pięknym i strasznie romantycznym wydarzenem.  Jest kręcony nowoczesnymi metodami, czyli: zamiast oryginalnego dxwięku, dxwięk podstawiony, aby wyeliminowac dodatkowe hałasy (chodzi tu juz o samą muzykę na weselu), poza tm cały film trwa ok.  45 min i wyjęte są z niego tylko najlepsze ujęcia, bo czym filmu 3-godzinnego i tak nikt nie ogląda.  Jest zrobiona czołówka, wstęp, rozwinięcie, punkt kulminacyjny i zakończenie.  Film ogląda się jak wspaniały film romantyczny z wami w roli głównej.  Coś wspaniałego.  Chciałabym znaleźc kamerzystę, który zrobiłby mi cos takiego, bo na tego z Poznania niestety szkoda nam, aż tylu pieniędzy, chociaż wiem, że czasami warto. . .  mi bardzo zleży zeby miec krótki wspaniały film z niepowtarzalnymi momentami, zamiast 3,4-godzinny spektakl pt.  cała msza, a cioca Zosia to tak tańczy, a wujek Zbyszek to inaczej, a w ogóle tu już jest jakiś zgon i po godzinie wszyscy i tak oglądają na przyspieszeniu :/

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #124 dnia: 28 Lutego 2010, 15:03 »
margaretka_ Aha, rozumiem o co chodzi. Widziałam coś takiego. Taki niby teledysk, gdzie przeplatają się romantyczne momenty. Ładne to i na pewno by się wszystkim podobało. Ale ja w każdym bądź razie ja jednak bym się na to nie zdecydowała. Chcę mieć wszystko po kolei, po staremu:) Myślę, że kiedy goście oglądają film z wesela, to chcą głównie siebie zobaczyć. Przynajmniej ja tak mam ;D No i fajnie będzie mieć utrwalonych na filmie wszystkich gości  :disco:

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 1 Marca 2010, 15:21 »
Witam oliwka.  My mamy wesele w Energetyku, ale tam na Curie Skłodowskiej.  Kawiarnia nazywa się Tropical i prowadzi ją babeczka co miała bar w starym szpitalu.  Byliśmy tam na Sylwka żeby przetestować i jesteśmy zadowoleni (jedzonko pychotka ;-)) A fotografa mamy z foto Arkadia- super gostek, bardzo elastyczny! Poczytałam trochę na forum o kamerzystach i będziemy dzisiaj dzwonić - zobaczymy co się wykluje ;-) Trzymajcie kciuki!

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 2 Marca 2010, 21:18 »
to podzwońcie i zdaj relację jak możesz, bo ja też szukam i nie mogę się jakoś do tego zabrac :P przedślubne lenistwo mnie ogranęło heh :P

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 16 Marca 2010, 14:33 »
Cześć dziewczyny! W końcu kamerzysta załatwiony :-) Polecam pana Tomasza - firma KAM-TOM, bardzo profesjonalnie podchodzi do sprawy.  Byliśmy też u innych, ale porażka.  Pozostało mi niespełna pół roku do ślubu i zaczyna się powoli gorący okres :-( A co tam u Was??

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #128 dnia: 17 Marca 2010, 13:46 »
Cześć dziewczyny! W końcu kamerzysta załatwiony :-) Polecam pana Tomasza - firma KAM-TOM, bardzo profesjonalnie podchodzi do sprawy.  Byliśmy też u innych, ale porażka.  Pozostało mi niespełna pół roku do ślubu i zaczyna się powoli gorący okres :-( A co tam u Was??

My również korzystaliśmy z usług tego kamerzysty i byliśmy zadowoleni:) pozdrawiam:)

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 18 Marca 2010, 13:52 »
To się cieszę MonkaG1, że byliście zadowoleni.  Kamień z serca, bo wiesz jak to jest z filmem po ślubie - każdy chce zobaczyć i ma jakieś swoje ale. . .   :-[ A powiedz mi czym jechaliście do ślubu?? Wypożyczaliście autko czy jednak swoim?

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Marca 2010, 16:12 »
To się cieszę MonkaG1, że byliście zadowoleni.  Kamień z serca, bo wiesz jak to jest z filmem po ślubie - każdy chce zobaczyć i ma jakieś swoje ale. . .   :-[ A powiedz mi czym jechaliście do ślubu?? Wypożyczaliście autko czy jednak swoim?

Co do autka...prawie mieliśmy załatwioną limuzynę, ale nie wyszło...i w sumie chyba dobrze - 600 zł do przodu, a nawet nie pamiętam trasy, ot...ułamek sekundy w całym tym dniu, który trwał dosłownie małą, aczkolwiek piękną chwilę;))) wiózł nas nasz znajomy swoim autem, dekorację robiłam sama i też wyszło super:)

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 22 Marca 2010, 14:03 »
*Magda* nie wiesz może gdzie Twój brat zamawiał autko?? Jakbyś mogła, to prześlij mi namiary co?

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Marca 2010, 14:40 »
Z góry bardzo dziękuję :-)

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 30 Marca 2010, 16:41 »
*Magda* bardzo dziękuję za namiary - napewno skorzystamy.  Pozdrawiam

Offline margaretka_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 30 Marca 2010, 18:57 »
Dziewczyny, a oprawa muzyczna w kościele? Chciałabym skrzypce, ale może by, też coś innego, byle nie trąbka  :P miała któraś kogoś, kogo może polecic? a co do fotografa, to mamy czterech faworytów: Kabanski, Bociek, foto-arkadia i Dobracki.  Co myślicie?  ;D

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #135 dnia: 30 Marca 2010, 19:44 »
A nie myślałaś o FotoFabryce33? Mi się bardzo podobają ich zdjęcia. Ale niestety mamy małe fundusze na to i chyba pozostanie opcja zdjęć robionych przez "żonę kamerzysty". Z pracami Kabańskiego się nie spotkałam, reszta, z tego co widziałam w internecie, całkiem przyzwoicie fotografują.
A u moich znajomych kolega zagra w kościele Ave Maria na saksofonie. Już się nie mogę doczekać, żeby posłuchać jak to wyjdzie ;D

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #136 dnia: 30 Marca 2010, 23:08 »
Dziewczyny, a Wy zatrudniacie ekipę do dekorowania kościoła? Nie wiem jak z tym u nas jest. Może ksiądz zapewnia jakąś dekorację? Ja będę miała ślub w kościele pw. Krzyża Świętego i trochę się martwię, że nawet jakbym wydała pieniądze na dekorację to w tak dużym kościele będzie ona mało widoczna :-\

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 1 Kwietnia 2010, 08:45 »
Fakt - w "Krzyżu" dekoracji musiałoby być b.dużo by była ona widoczna - podobnie jak Magda sugeruję zakup na allegro organzy, wstążek itp. Sama robiłam dekorację w kościele właśnie na podstawie tych materiałów + świeże kwiaty - wyszło delikatnie, ale kościół wyglądał zupełnie inaczej niż w zwykłą niedzielę. Moja siostra natomiast wspólnie z parami które tego samego dnia brały ślub zrzuciła się na dekoratorkę, która zajęła się wystrojem. Sprawdź, ile tego dnia osób bierze ślub i skontaktuj się z nimi. Powodzenia!

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Kwietnia 2010, 15:22 »
cześć kobietki! Pomocy!!!!! Niespełna pięć miesięcy przed ślubem babeczka u której zarezerwowaliśmy salę poinformowała nas, że chce zamknąć działalność  i prawdopodobnie zostajemy bez sali - uzależnione jest to jeszcze od decyzji osoby, od której wynajmuje salę czy zgodzi się na wcześniejsze rozwiązanie umowy najmu  :'( Szczerze przyznam, że nie chce czekać na jakieś tam decyzje i poszukuje sali! Dajcie znać jeżeli macie namiary na jakąś fajną salę, która mogłaby nie mieć rezerwacji na termin 11. 09. 2010 r.

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 18 Kwietnia 2010, 13:35 »
Czesc, mozesz powiedziec gdzie mialas sale zarezerwowana.  Bardzi Ci wspolczuje, daj znac jak Ci idzie szukanie.  My mamy sale w kwidzynie, moze sprobuj tam poszukac.
Pozdrawiam

Offline marzena1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #140 dnia: 14 Maja 2010, 16:19 »
Witam wszystkich bardzo się cieszę ze znalazłam to forum bo ja rowniez przygotowuje sie do ślubu i wesela na ok 100osób. . . . daty jeszcze nie ma!jak na razie rok 2011 i zaczynamy od sali. . . . przeglądając internet zainteresowały mnie 2 miejsca dom weselny Biały Bór i dom weselny Karolina w świerkocinie. . . ze względu na to ze mieszkamy za granica i zalezy nam zeby niczym sie nie zajmowac. . . . i tak poza salą jest duzo do załatwiania!do tego mamy dwójke malych dzieci. . .
chciałabym Was prosić forumowiczki czy znacie jeszcze jakies miejsce w okolicach Grudziadza. . . . ktore jest ciekawe i godne polecenia z  dobrym  Jedzonkiem. . . . . mamy w rodzinie samych smakoszy;)
 ;)no i marudy! :(oczywiscie wiem że wszystkich nie da się zadowolic ale chociaz połowę to bedzie pół sukcesu:)
Chciałabym poznac opinie osob ktore były lub mialy wesele w tych lokalach ktore wymienilam u góry. . . . to bardzo ważne dla mnie bo mysle o nich poważnie a czytałam rozne opinie. z góry dziekuje za pomoc i rady.

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #141 dnia: 14 Maja 2010, 21:47 »
Dziewczynki - potrzebuje pomocy co do fyzjera w G-dzu.  Byłam w Kemon na Hallera na uczesaniu próbnym - i powiem wam wyszło "fatalnie".  Poprosiłam o uczesanie fryzury (pokazanej na zdjęciu), a uczesano mnie całkowicie inaczej, nie mówiąc już o tym, że fryzura ropadła się po 3 godz. . .  szkoda słów. 
Poszukuje fryzjera, który dobrze czesze koki - będe bardzo wdzięczna za pomoc :)

Offline marzena1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #142 dnia: 15 Maja 2010, 10:54 »
Cytat: kasia+michał link=topic=7264. msg1261550#msg1261550 date=1273866423
Dziewczynki - potrzebuje pomocy co do fyzjera w G-dzu.   Byłam w Kemon na Hallera na uczesaniu próbnym - i powiem wam wyszło "fatalnie".   Poprosiłam o uczesanie fryzury (pokazanej na zdjęciu), a uczesano mnie całkowicie inaczej, nie mówiąc już o tym, że fryzura ropadła się po 3 godz.  .  .   szkoda słów.  
Poszukuje fryzjera, który dobrze czesze koki - będe bardzo wdzięczna za pomoc :)

hej bylam na weselu w zeszlym roku i czesalam sie w salonie na przeciwko zusu. dziewczyna czesala mnie w koka z wplaytanymi warkoczykami. . . . a trzymala mi sie do nastepnego dnia. tylko nie pamietam jak miala na imie dziewczyna ktora mnie czesala. . . wiem tylko ze wtedy byla w ciazy z drugim dzieckiem. . . byla blondynka o niskim wzroscie i drobnej budowie ciała. . . no i wiem ze szefowa dobrze czesze. . . . mam nadzieje ze troche pomoglam. . . . zycze powodzenia :)
a przy okazji gdzie masz wesele ??i czy slyszalas cos o Bialym borze lub karolinie. . . . z gory dziekuje za odpowiedz

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #143 dnia: 15 Maja 2010, 12:55 »
Ja w zeszłym roku jak jechałam na wesele to czesałam się na Bydgoskiej. Koka zrobiła mi pani Estera. Strasznie mi się nie podobało :'( Moja głowa wyglądała jak ananas... ;D
A co do Kemon na Hallera to zawsze miałam miłe wrażenia, ale tam tylko na strzyżenie chodziłam, więc o kokach nic nie mogę powiedzieć.
Na własny ślub zastanawiam się nad salonem Dama, ale znam go tylko z grudziądzkiej tv, więc byłabym wdzięczna za opinie.

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #144 dnia: 15 Maja 2010, 13:46 »

hej bylam na weselu w zeszlym roku i czesalam sie w salonie na przeciwko zusu.  dziewczyna czesala mnie w koka z wplaytanymi warkoczykami.  .  .  .  a trzymala mi sie do nastepnego dnia.  tylko nie pamietam jak miala na imie dziewczyna ktora mnie czesala.  .  .  wiem tylko ze wtedy byla w ciazy z drugim dzieckiem.  .  .  byla blondynka o niskim wzroscie i drobnej budowie ciała.  .  .  no i wiem ze szefowa dobrze czesze.  .  .  .  mam nadzieje ze troche pomoglam.  .  .  .  zycze powodzenia :)
a przy okazji gdzie masz wesele ??i czy slyszalas cos o Bialym borze lub karolinie.  .  .  .  z gory dziekuje za odpowiedz
[/quote]

Ja mam wesele w Karolinie - zalezało mi na oddzielnych salach (tak aby goście mogli spokojnie porozmawiać), plusem jest klimatyzacja na obu salach oraz drewniany parkiet.  Dodatkowym plusem jest Pani Karolina, otwarta na wszystkie nowe pomysły jakie sobie wymyślam i służąca dobrą radą.  Jak bedzie po weselu moge Ci dać znać 5 lipca. . .  Co do Białego Boru to nie jestem w stanie nic napisać, ponieważ nawet tam nie byłam - ale na stronie www prezentuje się bardzo fajnie :)

Dzięki dziewczynki za pomoc co do fryzjera. . .  najgorsze jest to, że Pani co mnie czesała obciela mi grzywkę i troche za bardzo jej nozyczki zeszły - wiec nawet z cięcia nie jestem zadowolona (wyszło tak jakby mnie w ogóle nie słuchała) - a do wesela włosy nie odrosną   :(

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #145 dnia: 18 Maja 2010, 11:52 »
Hej, orientujecie się może gdzie jest najbliższa hurtownia kwiatów w naszych okolicach? :bukiet:

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #146 dnia: 18 Maja 2010, 11:57 »
Chciałabym sobie sama zrobić bukiet z frezji lub róż. Wolałabym frezje.
Tzn. że zamawiałaś prosto od producenta? Bo giełda najbliższa jest chyba w Toruniu.

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 9 Czerwca 2010, 19:06 »
Cześć dziewczyny.  Proszę poradźcie - gdzie w grudziądzu jest fajna kosmetyczka??? Na co dzień maluję się sama, ale w ten wyjątkowy dzień chciałabym żeby makijaż wytrzymał przez te naście godzin :-( Czy macie może jakieś sprawdzone kosmetyczki, które z twarzy nie robią maski i przede wszystkim słuchają o co Wam chodzi w makijażu??

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 9 Czerwca 2010, 22:07 »
gosiu mam ten sam problem. Na probny makijaz ide za 2 tygodnie do Akademii Urody na Placu Stycznia napisze pozniej jak bylo.

Offline gosia967
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 10 Czerwca 2010, 21:46 »
Dzięki dziewczyny za odzew.  Oliwka333 proszę daj znać jak tam po próbnym makijażu wrażenia.  Magda a ten Twój makjaż długo się trzymał?? Trochę się obawiam, że taka kosmetyczka co przychodzi do domu to może używać tanich kosmetyków i po paru godzinkach makijaż będzie pływał?!