Autor Wątek: Grudziądz i okolice  (Przeczytany 56531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
Odp: Grudziądz i okolice
« Odpowiedź #60 dnia: 1 Czerwca 2009, 22:33 »
witaj,
ja i moje kolezanki jestesmy juz po przejsciach zwizanych z szukaniem orkiestry.  Jak wczesniej wspomniałam mamy zespol Fenix z Jabłonowa Pom widziałam ich jak grali u kolezanki na weselu.  spodobali sie wiec ich wybralismy :D Bardzo dobry zespol jest Anima- niestety drodzy.  Wsrod moich znajomych wziecie ma standard i flesz.  Jak bedziesz miała jakieś pytania to pisz, na pewno ktos pomoże ;)

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #61 dnia: 2 Czerwca 2009, 00:33 »
Polecam wspomniany Flesz...mieliśmy u siebie i wszyscy byli bardzo zadowoleni:)

Offline AnkaM!
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #62 dnia: 8 Czerwca 2009, 20:13 »
Dziękuję wam bardzo dziewczyny za odpowiedzi ale nadal mam metlik w głowie.  Zespoły które nas interesowały maja juz zarezerwowane terminy i nie mozemy nadal nic znaleźć:( Przeraza mnie to szukanie.  Jeszcze 1,5 roku do naszego wesela a juz nie mozemy znaleźć wolnego wymarzonego zespołu.  Nie mówiąc nic już o fotografie.  Chcialam aby to był Pan Mirek K.  ale niestety ten termin ma juz zajety:( a co śadzicie o Panu Dziedzicu? Moze ktoraś o nim słyszała jakieś opinie? Nie myślalam, że u nas w mieście trzeba załatwiać wszystko z takim wyprzedzeniem.  O i jeszcze jedno pytanko: słyszałyście jakies opinie o weselach w Millenium na wybickiego? bede wdzoeczna za kazda pomoc Pozdrawiam

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 8 Czerwca 2009, 23:43 »
Przykro mi, ale ja niestety o p. Dziedzicu nic nie słyszałam...o weselach w Millenium też nie...Trochę zaskoczona jestem, że już z takim wyprzedzeniem trzeba u nas załatwiać zespół i fotografa...z drugiej strony na palcach jednej ręki można policzyć wartych uwagi wykonawców z naszych okolic... ::)

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 9 Czerwca 2009, 21:53 »
witam.  
moja opinia na temat Pana Dziedzica  jest yyy  :(, filmował ślub mojej siostry i niestety mi sie nie podobalo;/ robi standard jak w latach 90' ale to tylko moje zdanie
poszukaj moze w Bydzi lub Toruniu, wiele fotografow dojezdza i nie bierze o wiele wiecej kasy niz z grudz. Moj fotograf z Bydzi bierze 50 zl za dojazd.  Jezeli jestes zainteresowana moge przesłać namiary na priv.  
A orkiestry jakie sprawdzilas, widziałas te zespoly co pisalysmy z dziewczynami?
Sama tez szukalam sali orkiestry itd 1. 5 r przed slubem, wiec na pewno Tobie tez sie uda trzeba tylko szukac i jeszcze raz szukac
pozdrawiam

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Lipca 2009, 00:02 »
Cześć dziewczynki
Ja biore ślub w lipcu 2010. . .  Dom weselny Karolina, zespół Flesh - nie mam pojecia czy dobry wybór co do kapeli. . . .
Dziewczynki - szukam pomocy, ponieważ jestem z Poznania - i nie mam pojęcia gdzie mam się uczesać i zrobić makijaż.  I za wszelką pomoc będe ogromnie wdzięczna ;)

Offline kasia+michał

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03/07/2010
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Lipca 2009, 21:38 »
Dzieki serdeczne za podpowiedz :)
A w moim przypadku wesele bedzie w mieście pana młodego :) - chyba ze względu na ekonomiczność.  Moja rodzina jest rozsypana po całej Polsce (rodzice mieszkają 120km od Grudziądza), a rodzina mojego partnera z okolic Grudziądza.  Niestety nie wiem za dużo co i jak w Grudziądzu - ale mam nadzieje, że z czasem się to zmieni.

Offline MonkaG1

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Lipca 2009, 23:29 »
Ja miałam zespół Flesh i byliśmy bardzo zadowolenie w wyboru. Zgadzam się z Magdą - na przeciwko McDonalda fajnie czeszą:)

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Sierpnia 2009, 11:28 »
witam ponownie
za dwa tygodnie będę na weselu gdzie zagra Flesz- wtedy przekaże moje swieże opinie o tym zespole.
kasia+michał- ciezko pomoc tobie w wyborze fryzjera, gdyz kazdy ma inne wymagania.
Ja na pewno idę do fryzjera co znam go kilka lat i nigdy mnie nie zawiodl- wiec poco zmieniać hehe
a fotro i kamerę macie?
pozdrawiam

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4/09/2010
« Odpowiedź #69 dnia: 20 Sierpnia 2009, 23:24 »
Czesc, moglibyscie polecic nam dobrego kamerzyste i fotografa z okolic Grudziadza.  Gdzie robilyscie zdjecia plenerowe w Grudziadzu??

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Sierpnia 2009, 14:49 »
Cytat: Ojonka link=topic=7264. msg870910#msg870910 date=1238409621
Witajcie dziewczynki!
Chcę znowu podpytać i poradzić się Was, już weteranek (jeśli można tak powiedzieć )w przygotowaniach ślubnych.   Mianowicie chodzi mi o fotografa, sprawa jest taka, że pan Krzysztof Bilicki- kamerzysta, którego będziemy mieli(wiem, że niektóre z Was też miały pana Krzysia) zaproponował nam fotografa- jego żona robi fotki ale zobaczę je dopiero za kilka dni i wtedy podejmiemy decyzję.   Może któraś z Was słyszała o niej jakieś opinie, coś wie na ten temat, a może nawet widziała efekty pracy pani Bilickiej?

Widzialam film z wesela pana Bilickiego, bardzo mi sie podobal.  Kolezanka miala pania Bilicka za fotografa i bardzo zadowoleni.  Moze ktos mi polecic dobrego fotografa i kamerzyste z grudziadza.   Slyszal ktos cos o panu Krzysztofie Gras??

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Sierpnia 2009, 14:55 »
Cytat: AnkaM! link=topic=7264. msg930056#msg930056 date=1243882074
czesc dziewczyny!
szukałam forum na którym znalazlabym opinie na temat organizacji wesel w naszym miescie i w koncu znalazlam:D tylko mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze zaglada.   mam pytanko, do was dziewczyny, ktore juz sa po lub dopiero sie przygotowuja do tego najpiekniejszego dnia, a mianowicie: jaki zespol byscie polecily na wesele w Grudziadzu? chcialabym cos sprawdzonego.   z gory dziekuje za wasze opinie i pozdrawiam serdecznie
Polecam Smakosza, Dom weselny Karolina w swierkocinie, Hotwl rad.  My mamy wesele w Hoteelu Holland w Zdrojewie. Byl moze ktos tam na weselu??

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Sierpnia 2009, 09:54 »

Widzialam film z wesela pana Bilickiego, bardzo mi sie podobal.   Kolezanka miala pania Bilicka za fotografa i bardzo zadowoleni.   Moze ktos mi polecic dobrego fotografa i kamerzyste z grudziadza.    Slyszal ktos cos o panu Krzysztofie Gras??
[/quote]
Ja mogę polecić p.  Tomasza Dobrackiego- fotograf z Grudziądza
Ma swoją stronkę z portfolio w necie.

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Sierpnia 2009, 20:29 »
dziewczyny czy ktoras miala wesele w Grudziadzu w Muza Cafe???? Poprosze o opinie

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Sierpnia 2009, 11:30 »
Muza cafe jest tam gdize byl kiedys Akcent na Wybickiego.  prosze o opinie

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 28 Sierpnia 2009, 09:49 »
witajcie,
w Akcencie byłam na weselu kilka lat temu kiedy był jeszcze inny właściciel.
Sama się nad ta salą zastanawiałam.  Nie zdecydowałam się gdyż jest w centrum miasta, gdzie niestety kręci się pełno typów.  Byłam na weselu w Ratuszowej (też centrum) i mamie panny młodej ktoś zwinął torebkę- z pewną zasobnością portfela.  Dlatego przestrzegam przed otwieraniem okien na salach w centrum miasta!!

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Sierpnia 2009, 14:57 »
Hej dziewczyny dziekuje za wszelki odpowiedzi.  mamy dylemat bo zastanawiamy sie nad Muza cafe (dawny akcent0 albo Hotel Holland w zdrojewie.  Moze wiecie cos wiecej o Hotelu.  Musimy sie szybko decydpwac bo czas goni .

Offline falbanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:56 »
a na ile osób będzie wesele? bo akcent to optymalnie 60 os

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Sierpnia 2009, 11:09 »
My planujemy wesele na maksymalnie 50 wiec bedzie ok chyba.  A ktos slyszal cos o Hotelu Holland w Zdrojewie??

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Września 2009, 15:03 »
Słyszeliście coś o zespole Ramzes z Grudziądza? (zespół jest 5osobowy i podobno gra w 100% na żywo, bez podkładów)

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #80 dnia: 4 Listopada 2009, 01:06 »
Witam wszystkie Grudziadzanki i nie tylko  :) Ciesze sie,ze trafilam na to forum, moje wesele bedzie 4 wrzesnia 2010 w Energetyku .  Nie mialam pojecia,ze tak ciezko znalesc w Grudziadzu fajna sale ,wszystko pozajmowane , a poza tym mam dosc duze wesele bo na ok. 150 osob wiec wybor niewielki, ale ciesze sie z Energetyka mam nadzieje,ze wszystko bedzie wporzadku,bo sale widzialam tylko na necie  ;) Niestety pracuje na razie w Anglii ,wiec nie latwo zalatwiac sprawy telefonicznie.   Mam pytanko , jakie macie opinie o Energetyku??? czekam na odpowiedzi  ;)

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 5 Listopada 2009, 00:51 »
Dzieki Madziu za informacje, mam nadzieje,ze u mnie tez bedzie wszystko wporzadku ,ogladalam wlasnie Twoje zdjatka z wesela, naprawde super, wygladalas slicznie no i samochod niepowtarzalny , ja myslalam o limuzynie,ale moj Michal nie chce, wiec chyba dam sobie spokoj .  Wdzialam,ze nie mialas przystrojonych krzesel, a ja bym bardzo chciala,ale jeszcze nie wiem gdzie o to pytac, ani jaki to koszt.  Pozdrawiam  ;)

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 5 Listopada 2009, 00:59 »
Kochani mam pytanko, czy ktos moglby mi polecic jaks fajny zespol? Nie mam pojecia od czego zaczac ??? najlepiej bym chciala zeby byla wokalistka i wokalista, mysle o czteroosobowym zespole, tak zeby dali troche czadu  ;D Czekam na jakie podpowiedzi .  Z gory dziekuje  ;)

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #83 dnia: 5 Listopada 2009, 21:52 »
My będziemy mieli zaspół Ramzes ( o który wcześniej pytałam). Nie znalazłam w necie żadnych opinii na ich temat, ale pojechaliśmy podpatrzeć ich przy pracy (tj. na wesele) i nam się spodobali. Skład zespołu to 4m + 1k. Cena jak za taki skład też ok. Mam nadzieję, że nas nie zawiodą.

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 7 Listopada 2009, 17:56 »
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi :), musze posiedziec troche na necie i popatrzec za zespolami, jeszcze nie mialam czasu,ale nareszcie toche wolnego to poszperam.  Pozdrawiam Buziaki :-*

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 7 Listopada 2009, 21:47 »
czesc ola10 mamy slub tego samego dnia. Macie wybrana juz sale, fotografa i kamerzyste????

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 7 Listopada 2009, 23:56 »
Czesc Asiu  ;) Ja mam zarezerwowana sale w hotelu Energetyk  :) i nic wiecej,   mielismy szczescie,ze byl wolny termin,  bo zaczelismy szukac sali jakies 3tyg.  temu , a teraz zabieram sie za szukanie orkiestry i kamerzysty, ale szczerze mowiac nie wiem gdzie uderzac  ??? A ty masz juz sale itd. . .   ??? pozdrawiam

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 8 Listopada 2009, 01:09 »
Tak mamy sale w kwidzynie, wiem troche daleko ale nie moglismy znalezc nic co by nam pasowalo. Myslelismy tez o sali w bylym Akcencie ale zdecydowalismy sie na sale z pieknym ogrodem. Z kamerzystow i fotografow nie moge Ci nic polecic bo tych o ktorych slyszalam dobre opinie sa juz zarezerwowani na Nasz termin.  W jakim kosciele bedziesz brala slub???

Offline ola10

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Listopada 2009, 02:23 »
Hej jeszcze nie bylam u ksiedza, bo jestem jeszcze w Anglii ale bede za miesiac , no i chce miec slub  w moim rodzinnym kosciele im.  NMP w Mokrym , kurcze troche daleko masz sale ,chociaz ja tez zastanawialam sie nad Kwidzynem jesli bym nie znalazla nic wolnego,ale mialam fuksa, bo tak naprawde to nie mialam duzego wyboru,bo mam miec wesele na ok. 150 osob,jesli wszyscy dojada,bo polowa musi dojechac z Lublina, a w Grudziadzu przewazaja sale do 100 osob max, jeszcze byly miejsca w Krasnalu w Fletnowie,taniej, ale nie podobalo mi sie tam ,wole zaoszczedzic na innych rzeczach. . . . o ile sie da  ;) A Ty w jakim kosciele bierzesz slub ?

Offline asia-kicek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Listopada 2009, 11:32 »
Wiem ze kwidzyn troche daleko, ale nie mialam wyboru, zreszta tez mieszkm w Anglii i nie moglismy byc w Polsce w tym czasie w Polsce. My tez myslelismy o Energetyku ale nasze wesele  jest za duze na mala sale i za male na duza sale. ironia losu..Moi rodzice byli tam z siostra i oni decydowali. oczywiscie wczesneij wiedzieli co chcemy i co nam sie podoba a co nie. Wszystko bylo zalatwiane przez telefon. slub bedzie w kosciele Mlodziezowym w Grudziadzu.Z ksiedzem tez byla rozmowa przez telefon, wkurza mnie to troche bo wolalabym wszystko zalatwiac osobiscie, ale co poradzic.