witam i ja: kolejna alergiczka.. juz od jakis 15 lat

jestem uczulona na:
- pyłki traw, krzewow , drzew (nie bede wymieniac rodzajow bo nie pamietam

)
- kwasne rzeczy (kapusta kiszona , cytryna.. tego do reki nie wezme )
- siersc zwierzat
- kurze pierze
- czekolada

i inne rzeczy ale w mniejszym stopniu
kasiu! jesli chodzi o ceny lekow, to niestety jak kupujesz je bez recepty to tak jest. musisz udac sie do lekarza po recepte (ja juz teraz chodze do lekarza rodzinnego, zeby nie stac w kolejkach do specjalisty)
u mnie sprawa jest troszke inna bo ja choruje na atopowe zapalenie skory. w szczegolnoosci lipiec/sierpienwychodza mi przewaznie na zgieciach rak i nog place swedzace a potem bolace "place"
w tym roku tez mnie dopadlo przed samym wyjazdem nad morzem.. jednak udalo mi sie uratowac wlasnie Zyrtec-iem i masci masci masci
dla mnie najlepszy jest Elocom, jest to bardzo silna masc, wiec nie powinno sie jej naduzywac

jesli chodzi o odczulanie, to bylam odczulana 6 lat. na poczatku meczylam sie z katarem siennym, teraz te objawy zminimalizowane sa prawie do zera, wiec uwazam ze jednak to moze pomoc

w moim przypadku objawy uczulenia maja byc coraz mniejsze z wiekiem, i faktycznie co roku sa coraz mniejsze.
najwaznjejsze to wizyta u alergologa.. testy, zeby wiedziec czego unikac, dobrac sobie odpowiednie leki i nauczyc sie z tym zyc