Autor Wątek: Rafael - sala weselna  (Przeczytany 18294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Odp: Rafael - sala weselna
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Września 2007, 22:41 »
anirolak ale to jest chyba za 2 dni -wesele i poprawiny?
Bo z tego co ja wiem to każde z oferowanych meni podrożało o 10 zł a poprawiny my płacimy normalnie 40zł.Ciast ma tam już w ogóle nie być a tort był tylko oferowany przy największej cenie men.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Września 2007, 10:39 »
też zastanawialiśmy się nad tą salą, ale teraz widzę, że dobrze zrobiliśmy nie wybierając jej. Co to za właściciele, że od razu nie informują klientów o takich podstawowych rzeczach, że menu będzie droższe i że już ciasta nie będą uwzględnione w menu. Tam gdzie my mamy wesele właścicielka od razu poinformowała nas, że menu będzie droższe i że w tańszym menu nie będzie już ciast z tego względu wzięliśmy droższe - płacimy 170zł. za os, w tym mamy full jedzenia i soki i napoje bez ograniczeń
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Września 2007, 11:19 »
Aguś-sc my przy podpisywaniu meni pytaliśmy sie czy może sie zdążyć że meni zdrożeje i babka nam powiedziała że może sie tak zdarzyć.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Września 2007, 14:01 »
acha chyba że tak to wcześniejszej mojej wypowiedzi nie było  ;)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Września 2007, 14:12 »
po przeczytaniu wcześniejszych wypowiedzi myślałam, że właściciele nie poinformowali klientów że menu może zdrożeć takie odniosłam wrażenie i dlatego umieściłam powyższy tekst  ::) no to tyle jeszcze chciałam dopisać  ;)   

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Września 2007, 22:59 »
My odwiedziliśmy sale w poniedziałek i Pani niestety (właścicielka ) Nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia.
Weszliśmy spytaliśmy czy mają wolne terminy na 2009 rok (bo wczesniej byliśmy na sali gdzie zostały tylko 2 wolne terminy w maju i 2 w lipcu a reszta letnich miesięcy zajęta  :o) i oczywiście w zasadzie wszystko bylo wolne.  Spytaliśmy o menu i Pani dała nam kartkę z propozycjami jednak nie kwapiła się by powiedzieć coś od siebie na temat oferty więc zaczęłam przeglądać menu.  Pani spytała na ile osób wesele? Gdy powiedzieliśmy źe na ok 50-60 to stwierdziła źe ona robi wesela od 85 osób wzwyż (już teraz sie nie dziwię dlaczego ma tyle wolnych terminów) i źe moglaby ewentualnie zrobić wesele na mniej osób ale w innym terminie (czyli nie w miesiacach letnich).  Wkurzyła mnie bo chwile wcześniej byliśmy na sali podobnej wielkości a z wystroju nawet ładniejszej (w Rafaelu jest dość ciemno)i tam nie bylo ograniczenie ilości osob więc nie polecam bo kobiecie widać nie zależy na kliencie i opinii tylko leci na kase

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Września 2007, 09:37 »
aga8207 no ta babka jest taka ponurawa i w ogóle obojętna na wszystko-my tez sami musieliśmy sie o wszystko pytać ale jej mąż jest inny bardzo chętnie nam wszystko pokazywał,dawał nam różne wizytówki do różnych zespołów-pokazywał nam nawet te świnki dziko podobne co mieli które można kupić.
Powiem wam dziewczyny że mam trochę wątpliwości co do tej sali-chociaż wszyscy co byli tam na weselu i robili tam wesela chwalili jedzenie i obsługę a to chyba jest najważniejsze a właściciele jacy są tacy są-nie ma się co nimi przejmować chociaż mogą swoim zachowaniem odstraszać klientów.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Września 2007, 21:11 »
Witam ponownie:)  ja nie wiem jak to dokladnie jest ale przynajmniej powinny być takie zasady iż przy podpisywaniu umowy  gdy dostajemy do reki   okreslone menu   decydujemy sie na  jakis  konkretny wybor, przy podpisywaniu umowy ustalamy cene za osobe menu nie moze ulec zmianie  poniewaz umowa do czegos zobowiazuje.  byc moze  nowe osoby beda miec zupelnie inny wybor  niz my weterani  rezerwujacy sale na 1,5 roku wczesniej .   ja  przy wyborze sali mialam zagwarantowane ciasto i nie odpuszcze a musze je miec!!  tak samo z cala reszta! obawiam sie ze dodatkowy wystroj stolow ulegnie pewnej podwyzce z 800 zl pewnie do 1000 ale z reszty nie zrezygnuje.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2007, 22:54 »
katcze a ty masz wesele też w Rafaelu?
My też będziemy walczyć o to żeby mieć ciasto-zdecydowaliśmy sie na takie menie to takie powinno być!!!
A co do wystroju sali to skąd wiesz ze zdrożeje?
Zresztą oni chyba powariowali-jak ja sie rozglądałam na necie za firmami dekoracyjnymi to one za kościół,samochód i sale biorą 1000 zł.

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Września 2007, 10:21 »
Co do osobnego płacenia za dekoracje w restauracji (co innego dom działkowca albo remiza strażacka) to dla mnie jakieś nieporozumienia.  Po to biorą pieniądze ( W Rafaelu wczale nie małe) żeby wszystko było już w cenie a nie tu dopłata za ciasto tam za dekoracje i nie wiadomo co jeszcze tam dopłata i suma w przeliczeniu na osobę ze 140 czy 150 wzrasta do 200.
Z dekoracją sali wyskoczyli też w Restauracji Balaton w Sosnowcu, do tego pani nie była nawet podać konkretnej kwoty tylko coś kręciła więc jej podziekowaliśmy

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Września 2007, 10:53 »
zgadzam się z Tobą aga8207 po to się płaci za os moim zdaniem bo masz w tym wszystko włącznie z dekoracją, a w rafaelu nie ma możliwości zrobienia sobie samemu dekoracji?? Tam gdzie my mamy wesele to  przy podpisywaniu umowy właścicielka od razu powiedziała, że za rok w tańszym menu nie będzie ciast i już wiedzieliśmy na czym stoimy i dlatego wybraliśmy droższe a co do dekoracji to jaką sobie zrobimy taką będziemy mieć.

A co do balatonu to słyszałam opinie, że jedzenie tam nie za bardzo, zamiast ciepłych posiłków to są chłodne i obsługa taka sobie, także aga8207 dobrze zrobiliście nie wybierając tej sali   

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Września 2007, 20:37 »
Witam:) odp.  do dorka:) tak ja tez tam w przyszlym roku mam wesele, także licze się z tym ze bedzie trzeba negocjowac, bo mnie nie interesuje jakie menu ustalili na rok 2008 ja bazowalam na 2007 i decydujac sie na ta sale dzdecydowalam sie na takie a nie inne menu.  Zamierzam tam podskoczyc z cala ekipa bab takze bedziemy walczyc o swoje.  A z ta podwyżka wystroju sali to ja nie wiem tylko moge przypuszczac ze skoro wszystko podrozalo to dlaczego wystroju sali maja nie podwyzszyc:/.  Dorka dowiadywalas sie juz o opinie na temat tej sali od tych osob ktore we wrzesniu byly tam na weselu ??? i co???? czekam zatem na jakies info od ciebie. . . :)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Września 2007, 23:21 »
katcze wszyscy sobie chwalili jedzonko, obsługę.Jedzonka było bardzo dużo więc goście nie narzekali na nic.
My też powiemy babce że decydowaliśmy sie na meni z ciastem i takie chcemy-tylko że ja się trochę martwię żeby jak my zrobimy małą rewolucję to żeby to sie później nie odbiło na naszym weselu. A wy macie 2 dniowe wesele?

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Września 2007, 23:23 »
A jeszcze jedno ja jak spotkam sie z tym kolegom na studiach to wszystko od niego wyciągnę bo on mi to napisał smsem.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Września 2007, 21:30 »
Nie,  robimy tylko jeden dzien.  Ja mam zamiar negocjowac ceny poniewaz wesele bedzie dosc duze (ok 160) wiec bedziemy mieli o co walczyc.  Czekam zatem na info i powiem ci ze najbardziej interesuje mnie co sie nie podobalo bo tylko wtedy mozemy sie przed tym ustrzec.  Pozdrawiam

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Października 2007, 20:13 »
Dorka_9 masz juz jakies wiesci o Rafaelu???? Daj znac jak bedziesz miec jakies info:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 2 Października 2007, 22:44 »
katcze jutro jadę na uczelnie to będę się widziała z tym kolegom-więc jak tylko wrócę do domku to zdam cała relacje oczywiście pozytywnych rzeczy jak i nie  :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 3 Października 2007, 14:05 »
katcze rozmawiałam dziś z tym kolegą który był na weselu w Rafaelu.Powiedziałam mu żeby mówił wszystko szczerze dobre i złe rzeczy.Na temat obsługi to powiedział że super sprawna,szybka i sprawna i miła.Co do jedzenia to powiedział również same pozytywy,było go dużo i dobre jedzenie.Chociaż miła jedno zastrzeżenie że ta potrawa podawana w chlebkach była mało słona  ;) no i że w kuchni wydawało mu sie że babka cyganka tam była-ale to przecież nie złego.Mówiła także o ciastach że próbował wszystkie i mu smakowały a w szczególności jedno ale nie pamiętam jakie to było ???.Jeszcze mówił że stoły bardzo ładnie przystrojone.
Gnębiłam go żeby jak coś było nie tak to żeby powiedział ale powiedział że naprawdę wszystko było w porządku i nic złego nie może powiedzieć.Więc chyba to dobrze - jeszcze moja koleżanka ma tam wesele w grudniu to zobaczymy jej opinie czy będzie taka sama :D

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #48 dnia: 3 Października 2007, 15:21 »
Witam.  .  . 
Z przerażeniem zaczynam sie zastanawiać gdzie ładniej, gdzie lepiej.  .  .  krótko mówiąc gdzie przyjęcie zrobić żebyśmy z moim Bohdanem byli zadowoleni.   Potrzebujemy oprócz sali na około 80 osób hotel na około 45 do 50 max osób.  .  .   Pomóżcie może Wy wiecie gdzie można szukać restauracji bądź sali.   Zastanawiam sie między Laguną w Dąbrowie a Rafaelem w Sławkowie. 
Pozdrawiam Monika

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 3 Października 2007, 19:28 »
Dzięki Dorka_9:) troche mi ulzylo:) bo juz zaczynalam sie martwic ze z ta sala to bedzie duzy niewypal:/ jeszcze bede czekac na relacje od tej twojej kolezanki ktora robi tam wesele w grudniu:) Zawsze to zupelnie inaczej wyglada od strony organizatora niz ze strony goscia:) ale wszystkie opinie sa na wage zlota:)Z tego co widze to ja i tak bede wczesniej brac slub niz ty takze mozesz liczyc na moja pomoc:) zdam ci dokładna relacje co bylo moim zdaniem ok a czego trzeba sie wystrzegac:) takze badz w kontakcie:) i  kazda  info o rafaelu podziel sie na forum:) pozdrawiam

mk. mika w rafaelu mialy byc pokoje do wynajecia ale obawiam sie ze wiecej niz 30 nie zdolaja zmiescic w tym budynku.  Takze polecam najpierw sonde telefoniczna a dopiero pozniej podjecie decyzji.  zdjecia umieszczone na stronie rafaela w 100% odpowiadaja prawdzie.  Tylko tyle moge zagwarantowac:) reszta pozostaje do uzgodnienia.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 3 Października 2007, 19:53 »
katcze na pewno zdam ci relacje grudniowa  ;D zresztą jak tylko będę wiedziała coś nowego to od razu dam ci znać.No myślę że zdasz relację po swoim weselu będę czekać na nią z niecierpliwością  :skacza: Zresztą tydzień po tobie albo tydzień przed (nie pamiętam teraz) idę tam na wesele do mojej przyjaciółki więć będe mieć sama rozeznanie jakie jedzenie jaka obsługa ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Października 2007, 09:03 »
Witam.
Dziewczyny Pani w Rafaelu jest strasznie nieprzyjemna.  Zapytała sie ile osób bedzie na weselu i jak powiedziałam że około 80 to od razu stwierdziła że takich małych slubów nie organizują, a jak bym chciała to musze 1500zł dopłacic za sale.  Menu wygladało ok ale naprawde nastawieni są tylko na zysk.  Zdziwiłam się że za podstawowy wystrój sali trzeba zapłacic 600zł a za to żeby były kwiaty 800.  Byłam wręcz zniesmaczona ich podejściem do potencjalnych klientów.  Zupełnie inaczej potraktowała nas właścicielka sali, którą wybraliśmy na nasze wesele.  Jest ładna sama w sobie za żaden wystrój nic sie nie płaci menu w tych samych cenach co wszędzie.  Mam nadzieję że opinie które słyszałam o tej sali od innych są prawdziwe. . . ja jestem niestety na nie.
Pozdrawiam

RELACJA

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Października 2007, 17:18 »
mk.mika przykro mi że właścicielka was tak potraktowała. Może miała zły humor albo kobiece dni  :skacza:
Jak my byliśmy u niej to była tez taka obojętna ale chętnie odpowiadała na nasze pytania chociaż lepiej rozmawiało nam sie z jej mężem.Ona nam mówiła że mniejszych wesel niż 60 osób nie robią to widzę że sie tam pozmieniało wszystko
A gdzie znaleźliście salę?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Października 2007, 18:00 »
Dorka 9 znaleźliśmy piękną salę w Katowicach-Giszowcu...dawniej Karczma Śląska a obecnie nazywa się to Dworek pod lipami. Jest piękna z klimatem niesamowitym i naprawdę ceny nie są wygórowane, raczej byłam mile zaskoczona ponieważ Pani powiedziała nam 150 zł od osoby i 50 zł poprawiny, w cenę wliczone napoje łącznie z sokami i wodami. My jedynie ciasta, tort i alkohol musimy mieć. Miło usłyszeć było że współpracują z cukiernią z Kostuhny gdzie są pyszne ciasta i torty, akurat pan z cukierni przyjechał jak byliśmy tort był śliczny. Stół z alkoholami przygotują nam... tymi które my sobie kupimy gdzie chcemy, jak chcemy piwo będzie roler bar. Wystrój w cenie, kurcze zaraz pomyślicie że ja jakąś reklamę tu skrobie...w każdym razie los chciał tak że wracam do miejsc gdzie bawiłam się jako dziecko i spędzałam tam mnóstwo czasu. :)

RELACJA

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #54 dnia: 8 Października 2007, 21:57 »
mk.mika no to super-bardzo się cieszę że znalazłaś salę  :przytul: a maja swoją stronkę internetową? widze że nie mają wygórowanych cen. :D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Października 2007, 08:47 »
dorka_9 nie mają niestety stronki...można zobaczyć jak to wygląda z zewnątrz i jak wygląda duża sala na stronie Giszowca i tam w fotoreportarzach  widać gdzie sie znajduje budynkek, w jakim otoczeniu i w sumie jak sala wyglada też widać, choć zdjęcia nie oddaja tego całego klimatu. Ostatnio a właścwie wczoraj natrafiłam na artykuł odnośnie jedzenia obsługi itd itp... jest taki człowieczek na śląsku który jeździ po knjpkach i je sprawdza...powiem krótko smakowało mu, podobało się, obsługa też ok...wystrój też...nie miał sie do czego przyczepić ;)
A jeżeli chodzi o cennik to prawde mówiąc nie ma wygórowanych cen - menu które oglądałam za 200 zł było bardzo obfite w różne udziwnione potrawy, z pewnościa wiele z nich pysznych jest ale my ze względu że raczej rarytasem dla przyjezdnych będzie kuchnia tradycyjna zdecydowaliśmy sie na dużo prostsze menu...i tak tradycja wzięła górę :) boje się że aż za łatwo wszystko poszło.
Pozdrawiam

RELACJA

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Października 2007, 18:32 »
dorka_9 zadnych nowych wieści o Rafaelu???? szybciutko daj znać jak bedziesz miec info od tej osoby co robi w grudniu.  Mam nadzieję ze sie nie zawiode na tej sali poniewaz nie przewiduje sytuacji zebym mogla powiedziec ze "drugim razem bedzie lepiej. . . ;)"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Października 2007, 14:31 »
katcze maja mama gadała z mamą przyszłej grudniowej panny młodej  i na razie nie ma żadnych zastrzeżeń wszystko jest w porządku i da sie dogadać w właścicielami bez problemu.Ale po weselu ma powiedzieć czy były jakieś problemy i co jej sie nie podobało od strony zaplecza itp.wiec od razy dam znać jak będę wiedzieć coś nowego.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Listopada 2007, 21:30 »
katcze wiesz coś może o podniesieniu kosztów za dekoracje?

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Grudnia 2007, 22:10 »
Dobrze  katcze   ;D.My postanowiliśmy z moim P że pojedziemy w styczniu tam i zorientujemy się co jest grane w tym rafaelu.