Autor Wątek: Rafael - sala weselna  (Przeczytany 18293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
Rafael - sala weselna
« dnia: 20 Maja 2007, 15:42 »
Prosze o wasze opinie lub informacje na temat Rafaela w Slawkowie. Prezentuje sie fajnie, tylko ciekawe jak jest z obsluga i organizacją?? Macie jakies info??  

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Odp: Rafael - sala weselna
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2007, 12:24 »
Prosze o wasze opinie lub informacje na temat Rafaela w Slawkowie. Prezentuje sie fajnie, tylko ciekawe jak jest z obsluga i organizacją?? Macie jakies info?? 

Ja mam tez tam wesele.I od jednej koleżanki mojej teściowej która wyprawiała tam wesele 2 swoim synom wiem że jest tam jedzenie bardzo dobre i obsługa też.mój kolega idzie tam na wesele teraz we wrześniu to tez ma mi zdać relacje i 3 znajomych moich rodziców mają  w tym roku  tam wesela.Ja osobiście rozmawiałam z babka która robiła tam komunie i tez sobie bardzo wszystko chwaliła.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2007, 14:31 »
Dzieki za info.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Czerwca 2007, 08:47 »
Rafael- ladna salka, tylko niestety dla nas za duza i malo konkretni wlascicele ktorzy nie zrobili na nas dobrego wrazenia. Zdecydowalismy sie na restauracje "BEA". To byl bardzo dobry wybor i jestesmy strasznie zadowoleni. Umowa podpisana!!!

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Czerwca 2007, 10:32 »
Rafael- ladna salka, tylko niestety dla nas za duza i malo konkretni wlascicele ktorzy nie zrobili na nas dobrego wrazenia. Zdecydowalismy sie na restauracje "BEA". To byl bardzo dobry wybor i jestesmy strasznie zadowoleni. Umowa podpisana!!!
Nas właściciele przyjęli bardzo miło a rozmawialiśmy z nimi aż 2 razy.

Offline antec
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2008
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Czerwca 2007, 15:01 »
możecie coś wiecej napisac o tym domu weselnym ? jak się prezentuje menu sala i czy ktos juz tam się bawił. .

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Czerwca 2007, 19:27 »
Sala prezentuje sie ładnie wpisz sobie w gogle "Sala weselna Rafael"i sobie zobaczysz bo tam są zdjęcia.Meni mogę ci napisać ale to dopiero za 2 dni bo cały zestaw meni ma mój P-tam masz do wyboru 3 albo 4 meni teraz już nie pamiętam.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Czerwca 2007, 15:14 »
a czy możecie podać, ile się płaci za osobę?? bo rzeczywiście widziałam zdjęcia na stronce i prezentuje się bardzo ładnie, tylko właśnie nie ma cennika więc z góry dziękuję
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Czerwca 2007, 21:24 »
No to tak są tam 3 meni do wyboru za 110 za 130 i chyba za 150.My mamy za 130 plus poprawiny 40 zł.Meni naprawdę bogate-my tylko musimy dokupić alkohol i napoje.Ciasta na stół są to już jest w cenie ale my będziemy jeszcze zamawiać dla gości żeby im dać po weselu razem z flaszeczką.herbatę i kawę goście mogą pić tyle ile chcą (bo w niektórych miejscach jest tak że młodzi muszą płacić za wszystkie kawy i herbaty jakie goście wypiją) i dają oni wodę cytrynową na stoły.Możesz sobie u nich zamówić pieczona świnkę albo zrobić sobie wiejski stół,czy stół z alkoholem.Aha tort jest tylko przy najwyższym meni.Szampan i chlebek na powitanie oni dają.Mój kolega ma tam we wrześniu wesele wiec ma mi zdać relację czy wszystko było oki,znajomi moich rodziców też tam robią córce wesele no i moja przyjaciółka miesiąc przede mną tam ma wiec sama zobaczę jak jest :D Jeżeli byś chciała znać meni to mogę ci je napisać ale dopiero w środę bo muszę wziąć je od mojego P.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Czerwca 2007, 22:16 »
acha dzięki a co do tego tortu, jak mam to rozumieć, czy jakbym wzieła menu np. za 130zl., to że, wtedy wogóle tortu nie ma czy sama mam zamówić tak jak z alkoholem...  i pewnie, że chcę poznać wogóle to menu jakie mają  :smile:

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Czerwca 2007, 21:10 »
Tort sama musisz sobie zamówić w cukierni ale słyszałam ze w Sławkowie jest bardzo dobra cukiernia i że oni sami doworzą na salę.Jutro napisze ci meni jakie jest :D

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:48 »
Aguś-sc meni poszło na priv

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Sierpnia 2007, 10:35 »
ojej to mój pierwszy post ;D czy możecie przesłać mi menu na priva?? Bo byliśmy wczoraj oglądać tą salę i szef oraz wystrój zrobił na nas wieeelkie wrażenie,chciałabym tylko na spokojnie przejrzeć menu.  Z góry dzięki  :D

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2007, 12:39 »
WITAM!!
To mój pierwszy post i bardzo sie siesze że trafiłam na to forum, bo znalazłam tu wiele cennych informacji.  Mam zalepany termin w Rafaelu no i chciałabym sie czegoś więcej dowiedziec o tej sali, tzn.  jakie mają jedzonko, obsluge no i ogólnie czy nie bede załowala wyboru.  Bylam tam ostatnio w sobote przed weselem- przygotowywali sale na 70 osob i w sumie to troche te stoliki "zginely" na tej wielkiej sali, no i pani młoda wybrala sobie nieciekawa dekoracje (pomarańczowa).  ogólnie sala nam sie bardzo podobala, tylko wlascicelka troche niekonkretna.  Acha czy wiecie ze za wystroj tam sie placi?? około 1000 zlotych. 
Bede wdzieczna za wszelkie informacje. 

Pozdrawiam!!!!

Offline gumis0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Sierpnia 2007, 22:35 »
Witam serdecznie!! Poszukujemy wraz z moja narzeczona sali na przyszły rok. . .  Jestesmy wstepnie zainteresowani sala Rafael prosimy o jakies opinie osob ktore wiedz jak wyglada tam wesele, jedzenie itd.   Prosze o mozliwi szybka odpowiedz  :)

ps.  jesli ktos zna inna sale godna uwagi z mozliwymi wolnymi terminami w przyszly roku to proszeo informacje

POZDRAWIAMY !!

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Sierpnia 2007, 05:10 »
anirolak meni wyśle ci popołudniu na priv.
_Karola_ o dekoracji też ci napisze jak to wszystko wygląda.

Offline gumis0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Sierpnia 2007, 13:10 »
Moze ktos wie cos wiecej oprocz menu i dekoracji. . .  bo tego mozna sie dowiedziec od wlascicielki.   Ma ktos moze juz jakies doswiadczenia z ta sala. . . .   :) bo na papierze moze wygladac ladniej niz w rzeczywistosci.  Pozdrawiam  :)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Sierpnia 2007, 15:24 »
JA będę wszystko dokładnie wiedziała we wrześniu bo mój kolego idzie tam na wesele a znowu w październiku znajomi moich rodziców będą tam sie bawić a w grudniu moja znajoma znowu wiec troche opini poznam :-)

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Sierpnia 2007, 09:15 »
Dorka, to czekam z niecierpliwością na jakieś wieści od Ciebie.  Póki co, nie mozemy sie doprosić menu od właścicielki już dwa razy tam byliśmy, ostatnio narzeczony tam podjechal a menu jak nie bylo tak nie ma :(  mam nadzieje ze nie bedzie więcej niemiłych akcentów, bo sala bardzo mi sie podoba, no i termin wstępnie zarezerwowany. . . .  :))

Czekam w daszym ciągu na opinie i komentarze!!
Pozdrowienia dla wszystkich :))) buziaki! :*

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:52 »
_Karola_ meni poszło na priv.jak cos to pytaj ;D

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Września 2007, 11:23 »
Dorka_9 wielkie dzięki za menu.  Zostawilam Ci tez wiadomosc na privie:))
Jak bedziesz wiedziala cos nowego o sali to czekam na wieści :)) ja teraz wyjezdzam na 2 tygodnie, ale po przyjeździe jeszcze tam podjade to moze rowniez czegos nowego sie dowiem:))

Pozdrawiam!! buziaki :*:*

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Września 2007, 20:31 »
Cytat: dorka_9 link=topic=7076. msg364165#msg364165 date=1188357056
anirolak meni wyśle ci popołudniu na priv.
_Karola_ o dekoracji też ci napisze jak to wszystko wygląda.

wróciłam z wakacji a tu wiadomości jak nie było tak nie ma  :-[ a ja tak czekam i czekam  ;)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Września 2007, 22:58 »
anirolak meni poszło na priv

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Września 2007, 11:06 »
Cytat: dorka_9 link=topic=7076. msg371751#msg371751 date=1189112281
anirolak meni poszło na priv

jak dziękować brak mi słów  :-* mniamniuśne to menu  :)

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Września 2007, 21:13 »
Witam serdecznie:) bardzo mnie zainteresował wasz temat:) 14. 06. 2008 sama doświadczę uroków tego miejsca:) Bede systematycznie sledzic ten watek i licze na to ze jak tylko Dorka_9 dowie sie wszystkich szczegolow o Rafaelu  podzieli sie z nami ta wiedza:) bylabym wdzieczna za wszystkie informacje co bylo ok a co sie nie podobalo.  Majac juz jakas wiedze na temat tego miejsca mozna zapobiec ewentualnym wpadkom i niedociagnieciom.  Także dorka_9 zrob szczegółowy wywiad i podziel sie wiedzą :) wszystko w twoich rekach:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Września 2007, 18:04 »
katcze na pewno jak już coś będę wiedzieć od znajomych to dam znać ;D
Moja przyszłą teściowa rozmawia la z koleżanką która tam by la na weselu jako gość i mówiła że jedzenia było bardzo dużo i nic nie brakowało na stołach, kelnerki dbały o to żeby był porządek i gościom nic nie brakowało.Ale podobno w maja już nie dawać ciasta na stół ale jeszcze sie zapytam swojego znajomego jak będzie po weselu już dokładniej.

Offline arietka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2007, 21:33 »
witam!
ja niestety po tym co usłyszałam od dwóch znajomych o tej sali to zraziłam się ( 1 opinia od tamtejszej kelnerki, a druga od znajomej mojej sąsiadki).  Widziałam salę wizualnie i pod tym względem jest ona bez zarzutów, jednak jak wygląda reszta już na weselu nie mam pojęcia, bo osobiście tam w takim czasie nie była .  myślę że sama nie wybrałabym jej na własne wesele, zbyt duże ryzyko, że opinie są prawdziwe. 

Offline PESTKA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Września 2007, 22:20 »
dorka_9  czy moge prosic o przesłanie menu? z góry dziękuje

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Września 2007, 22:48 »
Dziewczyny słuchajcie.Moja przyjaciółka była dziś w Rafaelu i meni sie zmieniło i chyba podnieśli o 10 zł je.Również będą pokoje do wynajęcia dla 35 osób podobno za 25 zł.Jak przejmę nowe meni to odrazu wam prześle na priv.

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Września 2007, 12:52 »
A propos cen, na samym początku byliśmy już prawie zdecydowani na rafael, ale po rozmowie z kierowniczką jakoś nam przeszło.  Ograniczyła menu o torty i ciasta a cena zamiast zmaleć się podniosła i menu na kwotę
180 zł co wg mnie jedt dużą kwotą nie jest wcale juz takie atrakcyjne.  Trzeba poszukać czegoś innego, porównała ceny i maenu np ze starą strzechą i ta wypada o wiele lepiej  :)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Września 2007, 22:41 »
anirolak ale to jest chyba za 2 dni -wesele i poprawiny?
Bo z tego co ja wiem to każde z oferowanych meni podrożało o 10 zł a poprawiny my płacimy normalnie 40zł.Ciast ma tam już w ogóle nie być a tort był tylko oferowany przy największej cenie men.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Września 2007, 10:39 »
też zastanawialiśmy się nad tą salą, ale teraz widzę, że dobrze zrobiliśmy nie wybierając jej. Co to za właściciele, że od razu nie informują klientów o takich podstawowych rzeczach, że menu będzie droższe i że już ciasta nie będą uwzględnione w menu. Tam gdzie my mamy wesele właścicielka od razu poinformowała nas, że menu będzie droższe i że w tańszym menu nie będzie już ciast z tego względu wzięliśmy droższe - płacimy 170zł. za os, w tym mamy full jedzenia i soki i napoje bez ograniczeń

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Września 2007, 11:19 »
Aguś-sc my przy podpisywaniu meni pytaliśmy sie czy może sie zdążyć że meni zdrożeje i babka nam powiedziała że może sie tak zdarzyć.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Września 2007, 14:01 »
acha chyba że tak to wcześniejszej mojej wypowiedzi nie było  ;)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Września 2007, 14:12 »
po przeczytaniu wcześniejszych wypowiedzi myślałam, że właściciele nie poinformowali klientów że menu może zdrożeć takie odniosłam wrażenie i dlatego umieściłam powyższy tekst  ::) no to tyle jeszcze chciałam dopisać  ;)   

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Września 2007, 22:59 »
My odwiedziliśmy sale w poniedziałek i Pani niestety (właścicielka ) Nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia.
Weszliśmy spytaliśmy czy mają wolne terminy na 2009 rok (bo wczesniej byliśmy na sali gdzie zostały tylko 2 wolne terminy w maju i 2 w lipcu a reszta letnich miesięcy zajęta  :o) i oczywiście w zasadzie wszystko bylo wolne.  Spytaliśmy o menu i Pani dała nam kartkę z propozycjami jednak nie kwapiła się by powiedzieć coś od siebie na temat oferty więc zaczęłam przeglądać menu.  Pani spytała na ile osób wesele? Gdy powiedzieliśmy źe na ok 50-60 to stwierdziła źe ona robi wesela od 85 osób wzwyż (już teraz sie nie dziwię dlaczego ma tyle wolnych terminów) i źe moglaby ewentualnie zrobić wesele na mniej osób ale w innym terminie (czyli nie w miesiacach letnich).  Wkurzyła mnie bo chwile wcześniej byliśmy na sali podobnej wielkości a z wystroju nawet ładniejszej (w Rafaelu jest dość ciemno)i tam nie bylo ograniczenie ilości osob więc nie polecam bo kobiecie widać nie zależy na kliencie i opinii tylko leci na kase

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Września 2007, 09:37 »
aga8207 no ta babka jest taka ponurawa i w ogóle obojętna na wszystko-my tez sami musieliśmy sie o wszystko pytać ale jej mąż jest inny bardzo chętnie nam wszystko pokazywał,dawał nam różne wizytówki do różnych zespołów-pokazywał nam nawet te świnki dziko podobne co mieli które można kupić.
Powiem wam dziewczyny że mam trochę wątpliwości co do tej sali-chociaż wszyscy co byli tam na weselu i robili tam wesela chwalili jedzenie i obsługę a to chyba jest najważniejsze a właściciele jacy są tacy są-nie ma się co nimi przejmować chociaż mogą swoim zachowaniem odstraszać klientów.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Września 2007, 21:11 »
Witam ponownie:)  ja nie wiem jak to dokladnie jest ale przynajmniej powinny być takie zasady iż przy podpisywaniu umowy  gdy dostajemy do reki   okreslone menu   decydujemy sie na  jakis  konkretny wybor, przy podpisywaniu umowy ustalamy cene za osobe menu nie moze ulec zmianie  poniewaz umowa do czegos zobowiazuje.  byc moze  nowe osoby beda miec zupelnie inny wybor  niz my weterani  rezerwujacy sale na 1,5 roku wczesniej .   ja  przy wyborze sali mialam zagwarantowane ciasto i nie odpuszcze a musze je miec!!  tak samo z cala reszta! obawiam sie ze dodatkowy wystroj stolow ulegnie pewnej podwyzce z 800 zl pewnie do 1000 ale z reszty nie zrezygnuje.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2007, 22:54 »
katcze a ty masz wesele też w Rafaelu?
My też będziemy walczyć o to żeby mieć ciasto-zdecydowaliśmy sie na takie menie to takie powinno być!!!
A co do wystroju sali to skąd wiesz ze zdrożeje?
Zresztą oni chyba powariowali-jak ja sie rozglądałam na necie za firmami dekoracyjnymi to one za kościół,samochód i sale biorą 1000 zł.

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Września 2007, 10:21 »
Co do osobnego płacenia za dekoracje w restauracji (co innego dom działkowca albo remiza strażacka) to dla mnie jakieś nieporozumienia.  Po to biorą pieniądze ( W Rafaelu wczale nie małe) żeby wszystko było już w cenie a nie tu dopłata za ciasto tam za dekoracje i nie wiadomo co jeszcze tam dopłata i suma w przeliczeniu na osobę ze 140 czy 150 wzrasta do 200.
Z dekoracją sali wyskoczyli też w Restauracji Balaton w Sosnowcu, do tego pani nie była nawet podać konkretnej kwoty tylko coś kręciła więc jej podziekowaliśmy

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Września 2007, 10:53 »
zgadzam się z Tobą aga8207 po to się płaci za os moim zdaniem bo masz w tym wszystko włącznie z dekoracją, a w rafaelu nie ma możliwości zrobienia sobie samemu dekoracji?? Tam gdzie my mamy wesele to  przy podpisywaniu umowy właścicielka od razu powiedziała, że za rok w tańszym menu nie będzie ciast i już wiedzieliśmy na czym stoimy i dlatego wybraliśmy droższe a co do dekoracji to jaką sobie zrobimy taką będziemy mieć.

A co do balatonu to słyszałam opinie, że jedzenie tam nie za bardzo, zamiast ciepłych posiłków to są chłodne i obsługa taka sobie, także aga8207 dobrze zrobiliście nie wybierając tej sali   

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Września 2007, 20:37 »
Witam:) odp.  do dorka:) tak ja tez tam w przyszlym roku mam wesele, także licze się z tym ze bedzie trzeba negocjowac, bo mnie nie interesuje jakie menu ustalili na rok 2008 ja bazowalam na 2007 i decydujac sie na ta sale dzdecydowalam sie na takie a nie inne menu.  Zamierzam tam podskoczyc z cala ekipa bab takze bedziemy walczyc o swoje.  A z ta podwyżka wystroju sali to ja nie wiem tylko moge przypuszczac ze skoro wszystko podrozalo to dlaczego wystroju sali maja nie podwyzszyc:/.  Dorka dowiadywalas sie juz o opinie na temat tej sali od tych osob ktore we wrzesniu byly tam na weselu ??? i co???? czekam zatem na jakies info od ciebie. . . :)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Września 2007, 23:21 »
katcze wszyscy sobie chwalili jedzonko, obsługę.Jedzonka było bardzo dużo więc goście nie narzekali na nic.
My też powiemy babce że decydowaliśmy sie na meni z ciastem i takie chcemy-tylko że ja się trochę martwię żeby jak my zrobimy małą rewolucję to żeby to sie później nie odbiło na naszym weselu. A wy macie 2 dniowe wesele?

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Września 2007, 23:23 »
A jeszcze jedno ja jak spotkam sie z tym kolegom na studiach to wszystko od niego wyciągnę bo on mi to napisał smsem.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Września 2007, 21:30 »
Nie,  robimy tylko jeden dzien.  Ja mam zamiar negocjowac ceny poniewaz wesele bedzie dosc duze (ok 160) wiec bedziemy mieli o co walczyc.  Czekam zatem na info i powiem ci ze najbardziej interesuje mnie co sie nie podobalo bo tylko wtedy mozemy sie przed tym ustrzec.  Pozdrawiam

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Października 2007, 20:13 »
Dorka_9 masz juz jakies wiesci o Rafaelu???? Daj znac jak bedziesz miec jakies info:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 2 Października 2007, 22:44 »
katcze jutro jadę na uczelnie to będę się widziała z tym kolegom-więc jak tylko wrócę do domku to zdam cała relacje oczywiście pozytywnych rzeczy jak i nie  :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 3 Października 2007, 14:05 »
katcze rozmawiałam dziś z tym kolegą który był na weselu w Rafaelu.Powiedziałam mu żeby mówił wszystko szczerze dobre i złe rzeczy.Na temat obsługi to powiedział że super sprawna,szybka i sprawna i miła.Co do jedzenia to powiedział również same pozytywy,było go dużo i dobre jedzenie.Chociaż miła jedno zastrzeżenie że ta potrawa podawana w chlebkach była mało słona  ;) no i że w kuchni wydawało mu sie że babka cyganka tam była-ale to przecież nie złego.Mówiła także o ciastach że próbował wszystkie i mu smakowały a w szczególności jedno ale nie pamiętam jakie to było ???.Jeszcze mówił że stoły bardzo ładnie przystrojone.
Gnębiłam go żeby jak coś było nie tak to żeby powiedział ale powiedział że naprawdę wszystko było w porządku i nic złego nie może powiedzieć.Więc chyba to dobrze - jeszcze moja koleżanka ma tam wesele w grudniu to zobaczymy jej opinie czy będzie taka sama :D

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #48 dnia: 3 Października 2007, 15:21 »
Witam.  .  . 
Z przerażeniem zaczynam sie zastanawiać gdzie ładniej, gdzie lepiej.  .  .  krótko mówiąc gdzie przyjęcie zrobić żebyśmy z moim Bohdanem byli zadowoleni.   Potrzebujemy oprócz sali na około 80 osób hotel na około 45 do 50 max osób.  .  .   Pomóżcie może Wy wiecie gdzie można szukać restauracji bądź sali.   Zastanawiam sie między Laguną w Dąbrowie a Rafaelem w Sławkowie. 
Pozdrawiam Monika

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 3 Października 2007, 19:28 »
Dzięki Dorka_9:) troche mi ulzylo:) bo juz zaczynalam sie martwic ze z ta sala to bedzie duzy niewypal:/ jeszcze bede czekac na relacje od tej twojej kolezanki ktora robi tam wesele w grudniu:) Zawsze to zupelnie inaczej wyglada od strony organizatora niz ze strony goscia:) ale wszystkie opinie sa na wage zlota:)Z tego co widze to ja i tak bede wczesniej brac slub niz ty takze mozesz liczyc na moja pomoc:) zdam ci dokładna relacje co bylo moim zdaniem ok a czego trzeba sie wystrzegac:) takze badz w kontakcie:) i  kazda  info o rafaelu podziel sie na forum:) pozdrawiam

mk. mika w rafaelu mialy byc pokoje do wynajecia ale obawiam sie ze wiecej niz 30 nie zdolaja zmiescic w tym budynku.  Takze polecam najpierw sonde telefoniczna a dopiero pozniej podjecie decyzji.  zdjecia umieszczone na stronie rafaela w 100% odpowiadaja prawdzie.  Tylko tyle moge zagwarantowac:) reszta pozostaje do uzgodnienia.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 3 Października 2007, 19:53 »
katcze na pewno zdam ci relacje grudniowa  ;D zresztą jak tylko będę wiedziała coś nowego to od razu dam ci znać.No myślę że zdasz relację po swoim weselu będę czekać na nią z niecierpliwością  :skacza: Zresztą tydzień po tobie albo tydzień przed (nie pamiętam teraz) idę tam na wesele do mojej przyjaciółki więć będe mieć sama rozeznanie jakie jedzenie jaka obsługa ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Października 2007, 09:03 »
Witam.
Dziewczyny Pani w Rafaelu jest strasznie nieprzyjemna.  Zapytała sie ile osób bedzie na weselu i jak powiedziałam że około 80 to od razu stwierdziła że takich małych slubów nie organizują, a jak bym chciała to musze 1500zł dopłacic za sale.  Menu wygladało ok ale naprawde nastawieni są tylko na zysk.  Zdziwiłam się że za podstawowy wystrój sali trzeba zapłacic 600zł a za to żeby były kwiaty 800.  Byłam wręcz zniesmaczona ich podejściem do potencjalnych klientów.  Zupełnie inaczej potraktowała nas właścicielka sali, którą wybraliśmy na nasze wesele.  Jest ładna sama w sobie za żaden wystrój nic sie nie płaci menu w tych samych cenach co wszędzie.  Mam nadzieję że opinie które słyszałam o tej sali od innych są prawdziwe. . . ja jestem niestety na nie.
Pozdrawiam

RELACJA

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Października 2007, 17:18 »
mk.mika przykro mi że właścicielka was tak potraktowała. Może miała zły humor albo kobiece dni  :skacza:
Jak my byliśmy u niej to była tez taka obojętna ale chętnie odpowiadała na nasze pytania chociaż lepiej rozmawiało nam sie z jej mężem.Ona nam mówiła że mniejszych wesel niż 60 osób nie robią to widzę że sie tam pozmieniało wszystko
A gdzie znaleźliście salę?

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Października 2007, 18:00 »
Dorka 9 znaleźliśmy piękną salę w Katowicach-Giszowcu...dawniej Karczma Śląska a obecnie nazywa się to Dworek pod lipami. Jest piękna z klimatem niesamowitym i naprawdę ceny nie są wygórowane, raczej byłam mile zaskoczona ponieważ Pani powiedziała nam 150 zł od osoby i 50 zł poprawiny, w cenę wliczone napoje łącznie z sokami i wodami. My jedynie ciasta, tort i alkohol musimy mieć. Miło usłyszeć było że współpracują z cukiernią z Kostuhny gdzie są pyszne ciasta i torty, akurat pan z cukierni przyjechał jak byliśmy tort był śliczny. Stół z alkoholami przygotują nam... tymi które my sobie kupimy gdzie chcemy, jak chcemy piwo będzie roler bar. Wystrój w cenie, kurcze zaraz pomyślicie że ja jakąś reklamę tu skrobie...w każdym razie los chciał tak że wracam do miejsc gdzie bawiłam się jako dziecko i spędzałam tam mnóstwo czasu. :)

RELACJA

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #54 dnia: 8 Października 2007, 21:57 »
mk.mika no to super-bardzo się cieszę że znalazłaś salę  :przytul: a maja swoją stronkę internetową? widze że nie mają wygórowanych cen. :D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Października 2007, 08:47 »
dorka_9 nie mają niestety stronki...można zobaczyć jak to wygląda z zewnątrz i jak wygląda duża sala na stronie Giszowca i tam w fotoreportarzach  widać gdzie sie znajduje budynkek, w jakim otoczeniu i w sumie jak sala wyglada też widać, choć zdjęcia nie oddaja tego całego klimatu. Ostatnio a właścwie wczoraj natrafiłam na artykuł odnośnie jedzenia obsługi itd itp... jest taki człowieczek na śląsku który jeździ po knjpkach i je sprawdza...powiem krótko smakowało mu, podobało się, obsługa też ok...wystrój też...nie miał sie do czego przyczepić ;)
A jeżeli chodzi o cennik to prawde mówiąc nie ma wygórowanych cen - menu które oglądałam za 200 zł było bardzo obfite w różne udziwnione potrawy, z pewnościa wiele z nich pysznych jest ale my ze względu że raczej rarytasem dla przyjezdnych będzie kuchnia tradycyjna zdecydowaliśmy sie na dużo prostsze menu...i tak tradycja wzięła górę :) boje się że aż za łatwo wszystko poszło.
Pozdrawiam

RELACJA

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Października 2007, 18:32 »
dorka_9 zadnych nowych wieści o Rafaelu???? szybciutko daj znać jak bedziesz miec info od tej osoby co robi w grudniu.  Mam nadzieję ze sie nie zawiode na tej sali poniewaz nie przewiduje sytuacji zebym mogla powiedziec ze "drugim razem bedzie lepiej. . . ;)"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Października 2007, 14:31 »
katcze maja mama gadała z mamą przyszłej grudniowej panny młodej  i na razie nie ma żadnych zastrzeżeń wszystko jest w porządku i da sie dogadać w właścicielami bez problemu.Ale po weselu ma powiedzieć czy były jakieś problemy i co jej sie nie podobało od strony zaplecza itp.wiec od razy dam znać jak będę wiedzieć coś nowego.

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Listopada 2007, 21:30 »
katcze wiesz coś może o podniesieniu kosztów za dekoracje?

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Grudnia 2007, 22:10 »
Dobrze  katcze   ;D.My postanowiliśmy z moim P że pojedziemy w styczniu tam i zorientujemy się co jest grane w tym rafaelu.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #60 dnia: 3 Stycznia 2008, 19:56 »
witam :))) no i laskawie mamy styczen- czas powoli zakasac rekawy i zabierac sie konkretnie za organizacje:)) Dorka masz jakies wiesci po weselu grudniowym???? kiedy zamierzasz sie wybrac do rafaela??? daj znac jak bedziesz miec jakies newsy:)) pozdrawiam:)))

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #61 dnia: 3 Stycznia 2008, 22:25 »
Witam.Na razie nie mam kontaktu ani z tą laską co miała wesele ani z jej mamą.My planujemy jechać tam pod koniec stycznia i sie wszystkiego dowiedzieć.Mam nadzieje tylko ze nie podnieśli cen bo nie wiem co już będzie jak to zrobili-chyba wtedy zrezygnujemy z poprawin  >:(.Ale mam nadzieje że będzie dobrze wszystko.
A wy kiedy się wybieracie tam?

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Stycznia 2008, 20:54 »
No witam:))) powiem Ci ze narazie nie bede sie tam wybierac poczekam juz do swiat wielkanocnych, karnawał taki krotki...  mysle zreszta ze i tak jest za wczesnie wlascicielka nie bedzie pamietac co uzgadnialismy.... ale juz w marcu mysle ze bedzie to dobra pora tam podskoczyc:))) powiem ci Dorka ze normalnie az sie boje...:/ daj znac jak bedziesz cos wiedziec:))) zasiegnij jezyka u grudniowej panny młodej:))) i daj znac na forum:)) pozdrawiam i czekam na wieści:))) 

Offline villou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009r.
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Lutego 2008, 17:40 »
czy moglabym prosic menu i jakies informacje co do wrazen z góry dziekuje

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Lutego 2008, 20:30 »
katcze byłaś w Rafaelu.Moja koleżanka była tam i pokoje które miały być podobno ich nie będzie. >:(

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Lutego 2008, 18:07 »
No co ty..... :/ kurcze jak bylam tam rok temu to zapewniali ze  w czerwcu 2008 beda miec pokoje do wynajecia. Wybieram sie tam w okolicach 7-8 marca. Nie wiem tylko czy nie robia jakiejs imprezy z okazji dnia kobiet, jesli tak to pojade tam w nastepny weekend. Jak bede cos wiedziec to napisze na forum. Jesli bedziesz miec jeszcze jakies newsy to nie krepuj sie tylko pisz:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Lutego 2008, 18:22 »
No ta babka powiedziała mojej koleżance że pokoi dla gości nie zdążą wyszykować a we wrześniu gadała ze wyszykują na pewno.Mówiła że mają (teraz nie pamiętam ile)chyba 3 pokoje 6 osobowe dla wynajęcia dla firm i oni się pytali czy będą mogli je wynająć a ona do nich że jak będą jacyś goście z z jakiś firm wynajmować to nie wynajmie-śmieszna jest ta babka ciekawe co nam powie.

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 25 Marca 2008, 20:30 »
No witam ciekawa jestem dorka czy udalo ci sie dotrzec do rafaela???? jakies newsy ???? mi niestety przeszkody losowe nie pozwoliły umowic sie na rozmowe, w terminie jakim planowalam. Teraz to czekam tylko na wolny weekend i tam jade bo wciaz nurtuje mnie co z menu??? daj znac jak cos sie dowiesz:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Marca 2008, 11:14 »
Meni nie podrożało w tym roku tylko wtedy co pisałam ze będziemy płacić 140 zł zamiast 130 i 40 zł za poprawiny.Babka widać że leci tylko na kasę.My chcemy tam wpaść jak będzie jakieś wesele-tylko rano zobaczyć jak sala wygląda i stoły.Pokoi to tam raczej na 100% nie będzie a z tymi 6 to nie wiadomo co bo z baba nie da się dogadać.koło trasy jest hotel Pasja i tam babka bardzo chętnie wynajmie pokoje dla gości a to jest bliziutko więc raczej tam wynajmiemy.

Offline werci

• Zawsze razem...
  • forumowicz
  • data ślubu: 29 sierpień 2009
« Odpowiedź #69 dnia: 8 Maja 2008, 12:03 »

faktycznie ciekawa ta sala.. ale... mam dwa pytanka.... czy nadal maja te metalowe krzesła co są na stronie internetowej na zdjęciu? I jeszcze jedno... czy jest tam jakiś parkiecik czy do tańców wyznaczony jest kawałek między filarami i stołami?
<a href="http://www.swadba.pl" border="0">[img width= height= alt=swadba.pl]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323531343936383030.jpg[/img][/url]

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Maja 2008, 17:58 »
jak byłam we wrześniu oglądać tą salę, to dalej mieli takie stołki, a do tańczenia jest druga sala . Wszystko ma kształt literki L...

Offline kwiatuszek

• użytkownik
  • **
  • <3
  • data ślubu: 28.03.2009 r
« Odpowiedź #71 dnia: 1 Września 2008, 08:58 »
Witam,czy można prosić na maila cennik+menu, a czy wiecie ile zaliczki sie wpłaca i cos o wolnych terminach na przyszly rok?? Pozdrawiam :)

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Października 2008, 13:45 »
Witam
Jestem ciekawa na ile mniej więcej osób jest ta sala? ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
Z góry dziękuję :)

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Października 2008, 14:59 »
Nam wlaścicielka oznajmiła , że latem nie mniej niż 80 osob bo inaczej im się nie opłaca.

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #74 dnia: 7 Października 2008, 21:03 »
A nie więcej niż? Bo nie ukrywam, że będziemy mieli "spore" wesele (tak na ponad 150 osób..)

Offline aga8207

• bywalec
« Odpowiedź #75 dnia: 8 Października 2008, 07:35 »
Sala w Rafaelu nie jest najmniejsza ale jak na moj gust to przy 150 osobach będzie tłok. Poza tym właścicielka niezbyt miła i rozmowna. I jeszcze z wystrojem sali kombinuje, że niby trzeba dopłacać.
My odrazu podziękowaliśmy

Offline ania*
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Października 2008, 12:01 »
Witam wszystkich.
 Mam zarezerwowana sale w Rafaelu na lipiec 2009 :) Fajnie ze taki watek istnieje bo jest mozliwosc uzyskania informacji o sali z drugiej strony-nie od wlascicieli.  Wiadomo ze wlasciciele zawsze beda mowic ze wszystko jest i bedzie wspaniale.  Podziele sie z wami moimi wrazeniami z wizyt w Rafaelu.
Pojawilo sie wiele informacji na temat wlascicielki-ze jest niemila, nastawiona na zysk.  Faktycznie przy pierwszym spotkaniu mowi na czym sie stoi i jakie sa koszty.  I tak: ponizej 85 osob dodatkowo placi sie za wynajem sali-1500zl, za dekoracje sali minimum 600zl-obowiazkowa oplata-za zywe kwiaty 800zl w gore w zaleznosci na ile osob jest wesele (do 100 osob jest 800zl za dekoracje). 
Menu jest w kilku wersjach zaczynajac od 135zl/os-pani od razu uprzedza i jest to zapisane w umowie ze cena moze wzrosnac o max 10zl/os.  W najtanszym menu nie ma oczywiscie ciast, tortu, owocow, bez ograniczen jest woda, kawa i herbata. 
Ja osobiscie podpisujac umowe nie odnioslam wrazenia, ze pani jest niegrzeczna i nastawiona na zysk.  Poprostu szczerze i od razu mowila jakie sa koszty.  Dziewczyny jesli szukalyscie sali to napewno wiecie ze czasem niezaleznie od tego ile macie osob i tak sie placi za sale.  Bywa tak-nie tylko w rafaelu.  Jesli chodzi o menu-nie spotkalam sie zeby w najtanszych menu zawarte bylo ciasto, tort czy napoje.  To przewaznie na wlasna reke sie kupuje. 
W zasadzie jedyne o co sie martwie w Rafaelu to jedzienie i obsluga.  Prosze jesli macie jakies informacje od osob ktore byly tam na weselu podzielcie sie nimi, jesli chodzi o jedzenie czy jest cieple, dobre i jest go wystarczajaco duzo?:) i jak sie sprawowala obsluga?
jak cos wiecie piszcie:)

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Lipca 2009, 21:58 »
No witam
Niestety nie mam dobrych wspomnień zwazanych z Rafaelem..... moje wesele było tam w zeszłym roku - robilismy je na 150 osob. Moze zaczne od tych rzeczy ktore były dobre......tylko wyglad sali - oczywiscie po uregulowaniu wszystkich opłat z nim zwiazanych rzeczywiscie było ładnie. Reszta niestety nie wygladała juz tak rozowo.....najgorsza była obsługa- taki chaos jaki panował przy podawaniiu posiłkow - poprostu było mi wstyd przed moimi goscmi....Na obiad były rzeczywiscie trzy miesa - niestety nikt nie powiedział nam ze beda podawane kazde na osobnym talerzyku {wielkosci talerzyka deserowego) w takich odstepach czasu ze jeden gosc juz zdazył zjesc obiad a drugi obok dopiero dostał rolade. Całkowity chaos- oczywiscie jest w tym ukryty cel.....nigdy sie nie doliczysz ile rzezywiscie było rolad kotletow itp. Prosty sposob na oszczednosci prawda.... Jesli ktos zamawia kasze gryczana to niech sie nie zdziwi jak dostanie zwykła.....przeciez jest duzo tansza. Goscie i tak nie wiedza jaka ma byc a ty nic nie poradzisz jak zobaczysz juz wszystko na talerzu. 
Moim zdaniem calkowicie nie zalezy im na obsłudze. Kucharz moze i gotuje smacznie ale w o gole nie potrafi przygotowanej potrawy smacznie podac. Wszystko na talerzu wyglada byle jak. Kelnerzy fatalni - nie radza sobie z obsluga tak duzej ilosci osob. Nawet my jako para młoda dostwawalismy posilki prawie na koncu- choc zawsze bywa tak ze zaczyna sie od młodych. Niby nie opłaca im sie robic wesela na mniej niz 80 osob - ale z wieksza ilosca gosci poprostu sobie nie radza - włascicielka ma to w nosie bo dla niej liczy sie tylko zysk. Moje odczucia sa takie ze płaci sie za 150 ona kupuje produkty jak na 100 - czysty zysk ma z 50 osob. Prosta kalkulacja.
Prosze pamietac rowniez o tym ze kwiaty za ktore dodatkowo sie płaci naleza do Panstwa. Najlepiej byłoby dla wszystkich jakby sie je ze soba zabrało- dotyczy to zarowno tego bukietu ktory stoi przed młodymi jak i kwiatow na stole. Przewaznie sie tego nie robi - i znow mamy kolejny czysty zarobek dla włascicieli- kazdy płaci za dekoracje ok 1000 zł - wesela sa co tydzien w sezonie letnim - przez tydzien tylko niektore elementy bukietow moga zwiednac wiec co robi włascicielka wymienia kwiaty zwiedniete - i bukiet mamy jak nowy. Koszt odswierzenai bukietu - minimalny a kazdy klient płaci za dekorację jakby była tworzona tylko dla niego. Proste..... wiem to niestety z autopsji.....po weselu postanowilismy wziac bukiet ktory stał przed nami i zawiezc go do koscioła (przeciez nalezał on do nas zapłacilismy za niego 1000 zł) Tego włascicielka sie nie spodziewała - była z tego powodu tak niezadowolona tak strasznie to przezywała bo musiała na nastepne wesele zamowic nowy bukiet . Chce tylko powiedziec ze w kosciele bukiet stał bez odswiezania jeszcze przez 3 tyg to przez ile tyg stoi on w rafaelu???????????
Nie chce juz wspominac o wpadkach zwiazanych z ciastem......ciasto dla gosci na wynos zostało "Omyłkowo" rozkrojone na stół. Nie wnikam juz ile w tym prawdy a ile nie......
Na koniec powiem tak ja rozumiem ze wlasciwie kazdy chce zarobic na weselu ale jedni to robia z taktem a inni sa bezwzgledni.......Ogolnie pozostaje niesmak.....Takze NIE POLECAM - jesli juz ktos musi to radze uwazac, zadac swojego i przy jakiejkolwiek wpadce nie dopłacac reszty pieniedzy.

Offline emka_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Września 2009, 09:56 »
Mam pytanie odnośnie płatności czy płaciliście całą kwotę przed weselem czy połowę po weselu.  Dla mnie to jest ważne, wiadomo jak własciciel nie dostanie całej kasy przed weselem to bardziej się stara żeby wszystko dobrze wypadło :)

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 4 Października 2009, 19:44 »
Nie nie płaciliśmy całości  chociaz w umowie jest inny zapis- szefowa zgodziła sie zeby jej nie dopłacac 1000 zł. Taka kwota niestety jest niczym borac pod uwage reszte ktora  jej zapłacilismy. ten tysiac przy 20000 zapłaconych to prawie jak pryszcz. Tysiac "zaoszczedzony" nie był w stanie zrekompensowac zepsutego humoru i niesmaku jaki pozostał.  Jedynym wyjsciem bezpiecznym dla klienta jest zapłacenie tylko połowy kwoty reszt płatna po weselu- wtedy mozna by miec wieksza pewnosc ze wszystko bedzie zgodnie z ustaleniami. Niestety rozwiazanie nierealne przy pazernosci właścicielki.
Podstawowe pytanie jakie nalezy jej zadac czy juz "dorobiła" sie profesjonalnej obsługi czy nadal beda to ludzie z tzw zbieranki. Jesli tak to nie ma co liczyc na dobra obsluge - tego doswiadczyłam i przed tym przestrzegam.

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #80 dnia: 12 Października 2009, 17:43 »
Kurcze....
zarezerwowałam tą sale na 23.10.2010r, czytając Wasze komentarze, to zaczynam mieć pewne obawy.
Czyli mówicie, że nie da rady, żeby połowę zapłacić przed weselem, a połowę po weselu?
Jeśli możecie to powiedzcie na co zwrócić uwagę, żeby w trakcie wesela sie nie wkurzać.

pozdrawiam Aneta :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Października 2009, 09:16 »
dorka_9 napisz jak u Ciebie było. Jesteś już po weselu, jeśli możesz to podziel się swoimi spostrzeżeniami na temat sali, obsługi i w ogóle organizacją przyjęcia. :)

Offline agape
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 26 Lipca 2010, 12:32 »
a nie mozna samemu podjac sie dekorowania czy zamowic firme i nie doplacac nic na sali? i jak prezentuje sie ten ogrodek wokol sali?

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 26 Lipca 2010, 20:34 »
ogródek jest bardzo fajny, super miejsce na foty. a co do strojenia sali, można nie korzystać z ich usług, ale wtedy nie ma nic, ani serwetek na stole, obrusów itd. Więc chyba bezsensu wszystko kupować ;/

Offline Magicc
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 13 Października 2016, 11:59 »
Witam!   ;)

Widzę ze temat już trochę czasu jest zakurzony, i nic nowego się tutaj nie pojawiło także dodam coś od ciebie, proszę tylko zwrócić uwagę ze piszę to jako gość, a nie organizator wesela ;) Czyli po prostu opinia gościa, który był niedawno na weselu oraz korzystał z noclegu.

Zacznę od początku, obiad został podany zimny, mimo że obsługa miała mnóstwo czasu na przygotowanie jak i podgrzanie rosołu jak i drugiego dania, rosół był ok, tyle ze podany chłodny! I dość chwilę się czekało na jego podanie po przybyciu do sali  ::)

Drugie danie: Masakrycznie podane, i znowu zimne tym bardziej mi się nie podobał sposób podania ziemniaków, wszystko na jedną kupę do szklanej miski, a każdy z gości musiał sobie nakładać sam ziemniaki, 3 rodzaje mięsa były na półmisku wszystko ok, tylko nikt nie wiedział czy to było świeże czy nie, bo na moje oko budziło to podejrzenia.

Reszta wesela: Placki, nie wiem jak smakowały bo ich nie jadłem, co do sałatek i reszta dań, z mojej strony i opinii jako gościa masakra, wędliny które leżały na stole, nie chce nic mówić, ale były fioletowe, po prostu nie nadawały się do spożycia, może i były do spożycia ale ja ich nie próbowałem z własnej woli po prostu się bałem. Sałatki, na weselu to samo może i były świeże ale nie nadawały się do jedzenia.  :) Sala jak i wystrój sali był jak dla mnie OK.

Noclegi: Powiem tam jedno wielkie DNO! Pokoje brudne, zimno, w niektórych pokojach są tylko łazienki (Ładnie to wygląda na ich stronie) podłogi brudne, już nie mówię o syfie w łazience pod prysznicem było pełno włosów!!!  :o Także z łazienki było strach korzystać, no i jak wiadomo w pokojach było zimno (czyżby oszczędzali na ogrzewaniu?), pamiętajcie jeszcze ze niektóre pokoje mają wejścia od pola a niektóre na górze budynku (Wejście z tej sali, co się odbywa wesele) Chciałbym dodać od ciebie ze chyba zwierzęta w chlewni mają lepsze warunki jak ludzie na noclegu u Rafaela...  :-\

No i najważniejsze: WÓDKA! Mimo że wychodziła z zamrażarki to była ciepła i nie bardzo nadawała się do picia, druga sprawa, nie wiem czy to zależy od nowożeńców, ale nie było na weselu piwa a szkoda, bo ja wolę piwo jak wódkę, ale to jest moje zdanie ;)

Co do obsługi (kelnerów) nie mam żadnych zastrzeżeń.

A dla przyszłych nowożeńców, którzy będą chcieli robić wesele w tej sali, to radził bym się dobrze zastanowić, czy na pewno chcą tu robić to wesele, wiem że oferta 50 noclegów gratis kusi, wiem że to są koszta duże jeśli chodzi o wynajem tych pokoi osobno w innym hotelu lub gdzieś indziej. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę pytać w tym temacie lub na PW ;) Chętnie odpowiem co i jak. ;)

« Ostatnia zmiana: 13 Października 2016, 12:01 wysłana przez Magicc »