Autor Wątek: Rafael - sala weselna  (Przeczytany 18295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
Rafael - sala weselna
« dnia: 20 Maja 2007, 15:42 »
Prosze o wasze opinie lub informacje na temat Rafaela w Slawkowie. Prezentuje sie fajnie, tylko ciekawe jak jest z obsluga i organizacją?? Macie jakies info??  

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Odp: Rafael - sala weselna
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2007, 12:24 »
Prosze o wasze opinie lub informacje na temat Rafaela w Slawkowie. Prezentuje sie fajnie, tylko ciekawe jak jest z obsluga i organizacją?? Macie jakies info?? 

Ja mam tez tam wesele.I od jednej koleżanki mojej teściowej która wyprawiała tam wesele 2 swoim synom wiem że jest tam jedzenie bardzo dobre i obsługa też.mój kolega idzie tam na wesele teraz we wrześniu to tez ma mi zdać relacje i 3 znajomych moich rodziców mają  w tym roku  tam wesela.Ja osobiście rozmawiałam z babka która robiła tam komunie i tez sobie bardzo wszystko chwaliła.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2007, 14:31 »
Dzieki za info.

Offline ewelka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Czerwca 2007, 08:47 »
Rafael- ladna salka, tylko niestety dla nas za duza i malo konkretni wlascicele ktorzy nie zrobili na nas dobrego wrazenia. Zdecydowalismy sie na restauracje "BEA". To byl bardzo dobry wybor i jestesmy strasznie zadowoleni. Umowa podpisana!!!

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Czerwca 2007, 10:32 »
Rafael- ladna salka, tylko niestety dla nas za duza i malo konkretni wlascicele ktorzy nie zrobili na nas dobrego wrazenia. Zdecydowalismy sie na restauracje "BEA". To byl bardzo dobry wybor i jestesmy strasznie zadowoleni. Umowa podpisana!!!
Nas właściciele przyjęli bardzo miło a rozmawialiśmy z nimi aż 2 razy.

Offline antec
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2008
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Czerwca 2007, 15:01 »
możecie coś wiecej napisac o tym domu weselnym ? jak się prezentuje menu sala i czy ktos juz tam się bawił. .

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Czerwca 2007, 19:27 »
Sala prezentuje sie ładnie wpisz sobie w gogle "Sala weselna Rafael"i sobie zobaczysz bo tam są zdjęcia.Meni mogę ci napisać ale to dopiero za 2 dni bo cały zestaw meni ma mój P-tam masz do wyboru 3 albo 4 meni teraz już nie pamiętam.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Czerwca 2007, 15:14 »
a czy możecie podać, ile się płaci za osobę?? bo rzeczywiście widziałam zdjęcia na stronce i prezentuje się bardzo ładnie, tylko właśnie nie ma cennika więc z góry dziękuję
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Czerwca 2007, 21:24 »
No to tak są tam 3 meni do wyboru za 110 za 130 i chyba za 150.My mamy za 130 plus poprawiny 40 zł.Meni naprawdę bogate-my tylko musimy dokupić alkohol i napoje.Ciasta na stół są to już jest w cenie ale my będziemy jeszcze zamawiać dla gości żeby im dać po weselu razem z flaszeczką.herbatę i kawę goście mogą pić tyle ile chcą (bo w niektórych miejscach jest tak że młodzi muszą płacić za wszystkie kawy i herbaty jakie goście wypiją) i dają oni wodę cytrynową na stoły.Możesz sobie u nich zamówić pieczona świnkę albo zrobić sobie wiejski stół,czy stół z alkoholem.Aha tort jest tylko przy najwyższym meni.Szampan i chlebek na powitanie oni dają.Mój kolega ma tam we wrześniu wesele wiec ma mi zdać relację czy wszystko było oki,znajomi moich rodziców też tam robią córce wesele no i moja przyjaciółka miesiąc przede mną tam ma wiec sama zobaczę jak jest :D Jeżeli byś chciała znać meni to mogę ci je napisać ale dopiero w środę bo muszę wziąć je od mojego P.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Czerwca 2007, 22:16 »
acha dzięki a co do tego tortu, jak mam to rozumieć, czy jakbym wzieła menu np. za 130zl., to że, wtedy wogóle tortu nie ma czy sama mam zamówić tak jak z alkoholem...  i pewnie, że chcę poznać wogóle to menu jakie mają  :smile:
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Czerwca 2007, 21:10 »
Tort sama musisz sobie zamówić w cukierni ale słyszałam ze w Sławkowie jest bardzo dobra cukiernia i że oni sami doworzą na salę.Jutro napisze ci meni jakie jest :D

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:48 »
Aguś-sc meni poszło na priv

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Sierpnia 2007, 10:35 »
ojej to mój pierwszy post ;D czy możecie przesłać mi menu na priva?? Bo byliśmy wczoraj oglądać tą salę i szef oraz wystrój zrobił na nas wieeelkie wrażenie,chciałabym tylko na spokojnie przejrzeć menu.  Z góry dzięki  :D

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2007, 12:39 »
WITAM!!
To mój pierwszy post i bardzo sie siesze że trafiłam na to forum, bo znalazłam tu wiele cennych informacji.  Mam zalepany termin w Rafaelu no i chciałabym sie czegoś więcej dowiedziec o tej sali, tzn.  jakie mają jedzonko, obsluge no i ogólnie czy nie bede załowala wyboru.  Bylam tam ostatnio w sobote przed weselem- przygotowywali sale na 70 osob i w sumie to troche te stoliki "zginely" na tej wielkiej sali, no i pani młoda wybrala sobie nieciekawa dekoracje (pomarańczowa).  ogólnie sala nam sie bardzo podobala, tylko wlascicelka troche niekonkretna.  Acha czy wiecie ze za wystroj tam sie placi?? około 1000 zlotych. 
Bede wdzieczna za wszelkie informacje. 

Pozdrawiam!!!!

Offline gumis0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Sierpnia 2007, 22:35 »
Witam serdecznie!! Poszukujemy wraz z moja narzeczona sali na przyszły rok. . .  Jestesmy wstepnie zainteresowani sala Rafael prosimy o jakies opinie osob ktore wiedz jak wyglada tam wesele, jedzenie itd.   Prosze o mozliwi szybka odpowiedz  :)

ps.  jesli ktos zna inna sale godna uwagi z mozliwymi wolnymi terminami w przyszly roku to proszeo informacje

POZDRAWIAMY !!

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Sierpnia 2007, 05:10 »
anirolak meni wyśle ci popołudniu na priv.
_Karola_ o dekoracji też ci napisze jak to wszystko wygląda.

Offline gumis0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Sierpnia 2007, 13:10 »
Moze ktos wie cos wiecej oprocz menu i dekoracji. . .  bo tego mozna sie dowiedziec od wlascicielki.   Ma ktos moze juz jakies doswiadczenia z ta sala. . . .   :) bo na papierze moze wygladac ladniej niz w rzeczywistosci.  Pozdrawiam  :)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Sierpnia 2007, 15:24 »
JA będę wszystko dokładnie wiedziała we wrześniu bo mój kolego idzie tam na wesele a znowu w październiku znajomi moich rodziców będą tam sie bawić a w grudniu moja znajoma znowu wiec troche opini poznam :-)

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Sierpnia 2007, 09:15 »
Dorka, to czekam z niecierpliwością na jakieś wieści od Ciebie.  Póki co, nie mozemy sie doprosić menu od właścicielki już dwa razy tam byliśmy, ostatnio narzeczony tam podjechal a menu jak nie bylo tak nie ma :(  mam nadzieje ze nie bedzie więcej niemiłych akcentów, bo sala bardzo mi sie podoba, no i termin wstępnie zarezerwowany. . . .  :))

Czekam w daszym ciągu na opinie i komentarze!!
Pozdrowienia dla wszystkich :))) buziaki! :*

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:52 »
_Karola_ meni poszło na priv.jak cos to pytaj ;D

Offline _Karola_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Września 2007, 11:23 »
Dorka_9 wielkie dzięki za menu.  Zostawilam Ci tez wiadomosc na privie:))
Jak bedziesz wiedziala cos nowego o sali to czekam na wieści :)) ja teraz wyjezdzam na 2 tygodnie, ale po przyjeździe jeszcze tam podjade to moze rowniez czegos nowego sie dowiem:))

Pozdrawiam!! buziaki :*:*

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Września 2007, 20:31 »
Cytat: dorka_9 link=topic=7076. msg364165#msg364165 date=1188357056
anirolak meni wyśle ci popołudniu na priv.
_Karola_ o dekoracji też ci napisze jak to wszystko wygląda.

wróciłam z wakacji a tu wiadomości jak nie było tak nie ma  :-[ a ja tak czekam i czekam  ;)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Września 2007, 22:58 »
anirolak meni poszło na priv

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 7 Września 2007, 11:06 »
Cytat: dorka_9 link=topic=7076. msg371751#msg371751 date=1189112281
anirolak meni poszło na priv

jak dziękować brak mi słów  :-* mniamniuśne to menu  :)

Offline katcze
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Września 2007, 21:13 »
Witam serdecznie:) bardzo mnie zainteresował wasz temat:) 14. 06. 2008 sama doświadczę uroków tego miejsca:) Bede systematycznie sledzic ten watek i licze na to ze jak tylko Dorka_9 dowie sie wszystkich szczegolow o Rafaelu  podzieli sie z nami ta wiedza:) bylabym wdzieczna za wszystkie informacje co bylo ok a co sie nie podobalo.  Majac juz jakas wiedze na temat tego miejsca mozna zapobiec ewentualnym wpadkom i niedociagnieciom.  Także dorka_9 zrob szczegółowy wywiad i podziel sie wiedzą :) wszystko w twoich rekach:)

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Września 2007, 18:04 »
katcze na pewno jak już coś będę wiedzieć od znajomych to dam znać ;D
Moja przyszłą teściowa rozmawia la z koleżanką która tam by la na weselu jako gość i mówiła że jedzenia było bardzo dużo i nic nie brakowało na stołach, kelnerki dbały o to żeby był porządek i gościom nic nie brakowało.Ale podobno w maja już nie dawać ciasta na stół ale jeszcze sie zapytam swojego znajomego jak będzie po weselu już dokładniej.

Offline arietka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2007, 21:33 »
witam!
ja niestety po tym co usłyszałam od dwóch znajomych o tej sali to zraziłam się ( 1 opinia od tamtejszej kelnerki, a druga od znajomej mojej sąsiadki).  Widziałam salę wizualnie i pod tym względem jest ona bez zarzutów, jednak jak wygląda reszta już na weselu nie mam pojęcia, bo osobiście tam w takim czasie nie była .  myślę że sama nie wybrałabym jej na własne wesele, zbyt duże ryzyko, że opinie są prawdziwe. 

Offline PESTKA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Września 2007, 22:20 »
dorka_9  czy moge prosic o przesłanie menu? z góry dziękuje

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Września 2007, 22:48 »
Dziewczyny słuchajcie.Moja przyjaciółka była dziś w Rafaelu i meni sie zmieniło i chyba podnieśli o 10 zł je.Również będą pokoje do wynajęcia dla 35 osób podobno za 25 zł.Jak przejmę nowe meni to odrazu wam prześle na priv.

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Września 2007, 12:52 »
A propos cen, na samym początku byliśmy już prawie zdecydowani na rafael, ale po rozmowie z kierowniczką jakoś nam przeszło.  Ograniczyła menu o torty i ciasta a cena zamiast zmaleć się podniosła i menu na kwotę
180 zł co wg mnie jedt dużą kwotą nie jest wcale juz takie atrakcyjne.  Trzeba poszukać czegoś innego, porównała ceny i maenu np ze starą strzechą i ta wypada o wiele lepiej  :)