Autor Wątek: Zespoly muzyczne z kuj-pom  (Przeczytany 254795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Zespoly muzyczne z kuj-pom
« Odpowiedź #360 dnia: 16 Marca 2013, 16:28 »
Znawco, 7 lutego pytasz o zespół, a już 19 lutego piszesz, że są  "znakomici grają bombową a co do oczepin to są profesjonalistami bardzo fajnie prowadzą i mają ciekawe konkursy". Te oczepiny to na 50 rocznicy ślubu były czy na imieninach, skoro nie na weselu?

dogma23, szkoda z nim dyskutować....

Offline GeriavitDrinker
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #361 dnia: 16 Marca 2013, 17:08 »
Tak agresywny marketing znawcy raczej nie przysporzy zespołowi klientów. Nie uważacie?

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #362 dnia: 16 Marca 2013, 17:16 »
no bardzo przykre są znawy wypowiedzi ale świadczą tylko o nim...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 16 Marca 2013, 19:10 »
polecaj zespół ale nie podawaj namiarów

Offline Monika Margo

• Monika Margo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Marca 2013, 01:15 »
Na Targach Ślubnych miałam okazję słuchać The Singers, mi się podobało, ale to chyba kwestia gustu. W każdym razie warto sprawdzić.
Monika Margo

Offline Marysia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #365 dnia: 19 Czerwca 2013, 09:30 »
Czy zna ktoś może zespół konkret band z bydgoszczy? Jak śpiewają i prowadzą wesele?

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #366 dnia: 20 Czerwca 2013, 10:43 »
Czy ktoś może się wypowiedzieć o oprawie i prowadzeniu wesela Hey City Band?

Offline Iza i Marcin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #367 dnia: 3 Lipca 2013, 14:07 »
a może ktoś coś wie o "socho band" z Inowrocławia ??

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 4 Lipca 2013, 20:08 »
Dziewczyny - na serio żadna z Was nie ma zespołu do polecenia??
Nie znam w ogóle tych rejonów a ślub będzie pod Inowrocławiem...
Znalazłam jakiś zespół przez neta, ale czy to nie ściema??

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 4 Lipca 2013, 20:16 »
Piłeczko, już kiedyś polecałam ci nasz - Figaro - są z Janikowa. Łatwo na nich trafić w guglach.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 4 Lipca 2013, 20:21 »
Dzięki Japcio- dodałam ich do ulubionych. Muszę wysłać maila z pytaniem :)

Ktoś ma jeszcze sprawdzony zespół??

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #371 dnia: 4 Lipca 2013, 21:35 »
moze sprobuj skonkretyzowac co Wam odpowiada, jakie macie wymagania? zespolow jest baaardzo duzo;p...
no i jaki przedzial cenowy mniej wiecej przewidujecie...

Offline mambo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #372 dnia: 4 Lipca 2013, 21:46 »
Jestem kelnerem.  Pracuję od lat w kilku Bydgoskich lokalach i pobliżu.  Z przykrością stwierdzamy, że coraz gorsze pojawiają się zespoły :( 2-3 osobowe składy z podkładami, czasami coś dogrywają i dośpiewują.  Najgorsze jest to , ze prawie wszyscy używają tych samych podkładów z internetu.  Taka usługa muzyczna to nie granie , tylko Dj-je śpiewający.  Tak to się powinno nazywać a nie zespół muzyczny.  Fakt, ze często dobrze . . . fajnie prowadzą, ale ile można słuchać wstawek saksofonowych na zwrotkach. . .  albo nakładanych klawiszy, gitar na podkład.  Zagra nie zagra nikt nie zauważy. . .  podkład poleci. . . . ! :(   Jak się pytam młodych, dlaczego taki zespół a nie inny, to głównym czynnikiem jest cena, lub rekomendacja szefa lokalu :(Ale na układy nie ma rady. . .  :(  Nas nikt nie pyta o polecenie.  Bo to nie kierownik jest na imprezie, ale obsługa i wiemy jak się zachowują i jak prowadzą wesela.  Jednak jak pojawiają sie i grają takie zespoły jak Blue Bird, Nazywca, De-tonacja. . .  , wiadomo, że czeka nas udane wesele.   Tego typu zespoły grające na żywo zupełnie inaczej wypadają.   Te wesela sa zawsze inne niepowtarzalne i nawet kuchnia wychodzi popatrzeć posłuchać.  Ja sam miałem Blue Bird na moim ślubie, zresztą ostatnio tez obsługiwałem ich.  Co prawda skład sie trochę zmienił, ale to na wielki plus.  Miałem na ślubie małe spięcie rodzinne, to zespół tak wymęczył częstym graniem ludzi, że wszystko się super zakończyło :)  Wiem też, że niedługo dla znajomego kucharza będzie grał Blue Bird :)
Przy dobrej muzyce nam sie też lepiej pracuje :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 4 Lipca 2013, 21:57 »
Żabcia ja to bym chciała właśnie zespół, który gra na żywo a nie z podkładów - tak jak pisze mambo - to bardzo ważne. Szczególnie, że ja mam dość dobry słuch i nie potrafię się bawić, jak ktoś mi leci z podkładu i fałszuje :D
No chyba, że po kilku głębszych, ale na weselu raczej planuję być trzeźwa :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #374 dnia: 4 Lipca 2013, 22:34 »
pileczka to ja moge polecic zwierzband, de-tonacja, na zywca i jeszcze jeden, ktorego obecnie nazwy nie pamietam - jak sobie przypomne to dam znac ;)...
a o blue bird rozne rzeczy slyszalam, opinie sa calkiem rozbiezne - jedni zachwyceni, inny wrecz przeciwnie...
a co do wszechobecnych zwacych sie zespolami starszych panow z syntezatorem to w 100% zgadzam sie z mambo...
a najlepiej zrobisz jak na priv zpytasz GeriavitDrinker - zna sie na rzeczy ;D...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 4 Lipca 2013, 22:41 »
Nie mogę znaleźć żadnej stronki "na żywca", a de-tonacja przegrała w przedbiegach swoim pięknym wpisem na stronie, że oni grają a nie prowadzą oczepiny czy zabawy weselne. To po co się reklamują jako zespół na wesela??
Tzn. dokładnie napisali tak:
Stronimy od "zabaw" i "konkursów" oczepinowych, przede wszystkim bawimy dobrą muzyką.
Nie zagramy  tzw. muzyki biesiadnej i gatunku Disco Polo. Mamy nadzieję, że nie jest to zaskoczeniem.

No a ja chcę typowe wiejskie wesele - z resztą nie wyobrażam sobie polskiego wesela bez "Jesteś szalona" ;D

Lecę szukać Zwierzband - chociaż coś mi się kojarzy, że kiedyś już patrzyłam, ale nie pamiętam :D

Offline Iza i Marcin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #376 dnia: 5 Lipca 2013, 08:16 »
Zwierzband nie zagra ani disco polo ani biesiadnych . . . .  i MI to odpowiada . . .  niestety nie stać nas na nich. . . . 

jak znajdę zespół który mi odpowiada to terminy zajęte . . .  ale się nie poddaję i szukam dalej

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #377 dnia: 5 Lipca 2013, 12:01 »
to prawda, ze zwierzak nie zagra jestes szalona...
wydaje mi sie, ze bedziesz miala problem jesli chce znalezc zespol grajacy disco polo i muzyke biesiadna na zywo (ten typ muzyki poprostu opiera sie na podkladach z syntezatora)...
zycze powodznia w poszukiwaniach i jak juz cos upolujesz to daj znac, bo sama jestem ciekawa ;)...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 5 Lipca 2013, 13:05 »
Ej ale ja nie chcę samego disco polo - chodzi mi o taki zespół, który gra na żywo, ale też zagra jedną czy dwie piosenki biesiadne.

Wiecie mi się wydaje, że jednak specyfika wesel  w naszym kraju wymaga grania takiej muzy, bo ludzie po prostu świetnie się przy tym bawią.
I teks pt. chyba logiczne, że nie zagramy disco polo jak na zespół, który chce grać na weselach, jest po prostu słaby.
Skoro są tacy dobrzy, to niech występują w Opolu albo Sopocie, a nie chałturzą na weselach.

A tak w ramach ciekawości ostatnio widziałam program telewizyjny i koleś chciał Boysów na 45 min na swoim weselu - wiecie, że oni biorą za taki występ 12-15tys zł :D Niezła kaska :D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #379 dnia: 5 Lipca 2013, 14:16 »
to jaka bedzie muzyka na weselu to kwestia gustu mlodych ;)...
a to czy goscie sie bawic beda to od nich zalezy, jesli beda chcieli sie bawic to nic im w tym nie przeszkodzi, a jesli nie to nawet najbardziej przyjazna zabawie muzyka nie pomoze :P...
rodzina z mojego meza strony bawi sie przy kazdej muzyce, zawsze mnie to zadziwialo, ze przy pierwszej piosence stoly sie puste robia i wszyscy na parkiet wychodza,a z mojej to niezaleznie co leci to sie baaardzi powoli rozkrecaja :-\...
tak czy owak nigdy sie wszystkim nie dogodzi i moim zdaniem sie powinno organizowac wesele tak jak sie mlodym podoba i nie patrzec na reszte ;D...
hehe to Boysi daja czadu, slyszalam, ze duzo biora ale, ze az tyyyle :P...
jedna dziewczyna z forum pytala o braci cugowskich i o ile pamietam to chcieli 60tys za wystep na weselu ok 1,5h (choc moge sie mylic, bo pamiec dobra ale krotka - pamietam, ze strrrraaasznie duuuzo mi sie to wtedy wydawalo :P)...

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 5 Lipca 2013, 16:10 »
O wow  :o

Ale ja właśnie szukam zespołu trochę pod siebie - żeby nie fałszowali i żeby zagrali chociaż kilka kawałków disco polo - dla gości :D

Trzeba szukać dalej :D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 5 Lipca 2013, 16:21 »
Piłeczko, "moi" Figaro zagrali i Jesteś szalona i piosenki Lady Pank :)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 5 Lipca 2013, 17:00 »
Tak mi właśnie wyglądało, że oni tacy "normalni" są :D

Offline mambo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #383 dnia: 6 Lipca 2013, 00:57 »
Ja nie jestem rzecznikiem żadnego zespołu, ale Blue Bird cenię za klasę, styl, elegancję, a zarazem za żywiołowość i bezsprzecznie jakość grania na żywo.  A jeżeli ktoś jest nie zadowolony, to już jego problem.  Ale jak ktos chce opinie wyrazić ze słyszenia, to niech po prostu sprawdzi u źródeł.  Bo latwo cos napisać, ale odwołać trudniej.   Obsługując, słuchając zespoły to ręce opadają .  Jest taki zespół. . .  dużo powiedziane zespół . . .  dwóch panów plus wokalistka, który powinien być napiętnowany za pomówienia.  Malo sie sprawa o sąd nie oparała.  A dotknęła inny zespół tutaj niedawno opisywany.  Dużo się dowiadujemy podsłuchując. . .  :( Dlatego  jeżeli ktoś rozsiewa pogłoski, aby zwalczać konkurencję to chyba coś nie tak.  A ludzie słuchają, potem powtarzają . . .  :( Internet przyjmie wszystko :( Ja Blue Bird znam od dawna i będe go promował, bo takich zespołów już nie ma.  Wyparły ich właśnie takie składy 2-3 osobowe z podkładami.  Bez podkładów nie potrafią nic zagrać.  . .  żenada:( Tego się ne da słuchać.  Łupanie od początku do końca . . .  :( :( :(  Blue Bird gra i biesiadę i Jesteś szalona.  Fakt, że malo grają w okolicach.  Głównie W-wa.  A szkoda.  Bo na prawde miło było pracować z ich udziałem.  A goście z mojego ślubu bardzo ładnie pamiętają wesele.  A to zasługa dobrego zespołu.
Nie raz słyszymy pretensje gości, młodych do zespołów, ale nigdy nie do Blue Bird
Moim celem głownie było zwrócenie uwagi na inne zespoły, zapewne droższe, ale grające  :) Pozdrawiam wszystkich

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #384 dnia: 8 Lipca 2013, 14:20 »
Podpisuję się pod poniższym postem, zespół ten grał u nas na weselu i są naprawdę profesjonalistami!!Jedna podstawowa i najważniejsza sprawa  grają na żywo !!!!!!!!!!!

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 8 Lipca 2013, 22:17 »
Dziękuję Wam bardzo za opinie :D

Offline Sajmon
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #386 dnia: 15 Lipca 2013, 22:02 »
Polecamy zespół Vega z Bydgoszczy.  Grali u nas w sobotę na weselu- pełen profesjonalizm! Świetny przedślubny kontakt z Panem Damianem, szczegóły omówione wcześniej zostały zrealizowane.  Piękne głosy dziewczyn, super dobrany repertuar, dla każdej grupy wiekowej, bawiliśmy się z gośćmi do samego rana :D

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Lipca 2013, 23:32 »
Zgadzam się, byłam kiedyś na weselu na którym grali i dawali radę :)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #388 dnia: 19 Lipca 2013, 11:27 »
dziewczyny tak z ciekawości - jakie są ceny ZESPOŁÓW?? np. 2-3 osobowych:)

My zdecydowaliśmy się na Krzysztofa Filasińskiego!:) będę myślę zadowolona bardzo sądząc po jego... stronie!:))

Offline Aska134
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28 grudnia 2012
« Odpowiedź #389 dnia: 30 Lipca 2013, 15:56 »
Godny uwagi jest też T&M p.  Tomasza Motylewskiego.  To jednoosobowa kapela, ale na fajnym poziomie.  Grał u mnie i wszyscy sobie chwalili, a tańce były do sameg rana ;)) Ma stronę, więc można sobie posłuchać i się zorientować.  Ja osobiście polecam, ma fajną energię i to czuć podczas imprezy, a to najważniejsze. 
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2013, 14:27 wysłana przez Maja »