ponieważ na forum znajduje się cała masa opinii o szkole tańca gryf, ale są mocno porozrzucane, może tych kilka cytatów oszczędzi Wam nieco przeszukiwania wielu wątków

Każda forma nauki tańca jest dobra, tyle tylko, że lekcje indywidualne są większą korzyścią dla pary, bo nauczyciel tylko danej parze poświęca czas. W Szkole Tańca GRYF zawsze rozpoczynamy naukę od wybranego tańca przez parę jako pierwszy, np. któryś z walców, rumba a po nauczeniu się już układu, proponujemy parze naukę prostych figur, tzw "przytupajek" weselnych, tak aby dobrze bawić się wspólnie z gośćmi i dobrze prowadzić w parze. Są to bardzo proste figury, których każdy może się nauczyć, bo przecież warto umieć zatańczyć również z ciocią, babcią, czy kuzynką. Pary Mlode nie bójcie sie korzystać z usług profesjonalistów, którzy zawsze Wam dobrze doradzą i pomogą dobrać odpowiedni taniec. W Szczecinie jest około 15 szkół tańca, z czego połowa z nich specjalizuje się w przygotowywaniu pary młodej do pierwszego tańca.
Pani Kasia miała operację kręgosłupa, ale nie zostawiłą nas bez opieki
Na czas jej niedyspozycji tańczyliśmy z jej znajomym (po fachu) Rewelacja. Mówię Wam dziewczyny na tą kobietę można liczyć. Mimo, że miała kłopot ze zdrowiem, to zatroszczyła się o nas i nie zostawiła samym sobie 
My wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia z Panią Kasią i jesteśmy zachwyceni
Zapisaliśmy się juz na 6 lekcji. Uvzymy się walca wiedeńskiego, a jak zdążymy to może TAngo spróbujemy
My jestesmy po pierwszej lekcji u p.Kasi odrazu zapisaliśmy się na 10 lekcji- mamy w planie nauczyc sie conajmnej dwóch tańców walca wiedeńskiego i bluesa :DDD
my też na lekcje chodziliśmy do p.Kasi
i pierwszy taniec wypadł nam rewalacyjnie aż sami byliśmy w szoku jak oglądaliśmy na filmie
polecam wszystkim p. Kasia ma cudowne podejście do każdego i wprowadza bardzo miła atmosferę na lekcjach
nam wystarczyły 3 lekcje
Jeśli chodzi o Szczecin i okolice - z całego serca polecam Gryf!!! Pani Kasia jest świetnym człowiekiem i nauczycielem, włozyła wiele w naukę naszego pierwszego tańca. Wyszło pięknie mimo że przed lekcjami, obawialiśmy się że będziemy się bujać jak dwa kołki
Polecam gorąco!!!
Tylko szkoła tańca GRYF Katarzyny Urbańskiej! Dzięki Niej pierwszy taniec był dla nas niezapomnianym przeżyciem!
Lilkuś, ja również mogę polecić z czystym sumieniem p. Kasię.
My chodziliśmy kilka m-cy, ale oprócz walca uczyliśmy się też innych tańców i muszę przyznać, że zawsze miło będziemy wspominać tą naukę 
No, a nasz walc dłuuugo był oklaskiwany.
Ja też mogę całym sercem polecić panią Kasię. My byliśmy u p. Kasi może 5-6 razy, ale trzeba było widzieć miny naszych znajomych jak zatańczyliśmy walca wiedeńskiego. A dodam, że uczyliśmy się wszystkiego od podstaw.
My też do Gryfa latamy
. Naprawde mi się podoba a ja jestem czuły na podejście nauczyciela bo jestem na takim kursie po raz pierwszy w życiu