Autor Wątek: szkoła tańca  (Przeczytany 14174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Czerwca 2006, 19:46 »
My wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia z Panią Kasią i jesteśmy zachwyceni :D Zapisaliśmy się juz na 6 lekcji. Uvzymy się walca wiedeńskiego, a jak zdążymy to może TAngo spróbujemy

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Czerwca 2006, 20:23 »
No to widzę, że nie tylko nam się tam podoba :)
My oprócz walca umiemy jeszcze bluesa, mix rocka, cha-chę, sambę i mamy zamiar uczyć się dalej :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Lipca 2006, 22:34 »
Pani Kasia miała operację kręgosłupa, ale nie zostawiłą nas bez opieki :) Na czas jej niedyspozycji tańczyliśmy z jej znajomym (po fachu) Rewelacja. Mówię Wam dziewczyny na tą kobietę można liczyć. Mimo, że miała kłopot ze zdrowiem, to zatroszczyła się o nas i nie zostawiła samym sobie  :mrgreen:

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Lipca 2006, 06:46 »
Ninka, wiedziałam co mówię zachwalając p. Kasię :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Lipca 2006, 11:45 »
Cytat: "dorotka462"
Ninka, wiedziałam co mówię zachwalając p. Kasię

Zgadza się :!: Kobitka jest nieprawdopodobnie dobra w tym co robi i w kontaktach ze swoimi parami :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
szkoła tańca
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Lipca 2006, 15:50 »
I ja dzięki Wam do niej niebawem trafię!! Byliśmy do niej umówieni  juz wczesniej, no ale niestety dysk Pani Kasi chcial uciec...no biedaczka musiala isc do szpitala!! mimo, ze jeszcze sie na oczy nawet nie widzialysmy, p Kasia zadbala o to, by nas poinformowano o jej niedyspozycji (zadzwonila do nas jej przyjaciółka) i przelozylismy nasz kurs tańca... Dziś juz wiem, ze zaczynamy 2 sierpnia!!

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #66 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:43 »
dziubasek, napisz jak tam wrażenia po pierwszej lekcji :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
szkoła tańca
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Sierpnia 2006, 14:18 »
dziubasek, napisz jak tam wrażenia po pierwszej lekcji

aaaa bardzo miłe, bardzo  :mrgreen: NIestety piosenka którą wybraliśmy na pierwszy taniec (Kukulska & Piasek "Jesteś Blisko Mnie" to nie walc, więc do niej uczymy sie zupełnie czegoś innego...mam nadzieje, że wyjdzie super :) Tomek na początku dostał małą reprymendę od Pani Kasi- bałam się, że się tym zniechęci...ale gdzie tam!! Sam mnie namawia do ćwiczeń!  :shock:  :shock: Nie możemy się doczekać następnej lekcji która niestety jest zaplanowana dopiero na 16 sierpnia...ale każda nastepna godzinka jest już bliziutko siebie. W sumie będziemy mieli 7 godzin na naukę pierwszego tańca i podstawowych kroków dancingowych coby możnabyło się popisać przed wujostwem ;)

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Sierpnia 2006, 21:42 »
dziubasek, napewno pierwszy taniec wyjdzie Wam super. Trzymam kciuki za owocną edukację  :D

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #69 dnia: 8 Sierpnia 2006, 20:10 »
Mysle,ze tango jako pierwszy taniec to rewelacja.Oczywiscie trzeba miec do tego odpowiednią sukienke

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
szkoła tańca
« Odpowiedź #70 dnia: 19 Sierpnia 2006, 13:29 »
Jesteśmy juz po 5 lekcji, wczoraj na lekcji uczyliśmy się pilnie Wlaca Angielskiego.. bardzo mi się podobało :serce:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Sierpnia 2006, 13:40 »
A my uczymy się wiedeńskiego...jest super ale obawiam się tremy...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline dordi

• nowicjusz
  • *
szkoła tańca
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Sierpnia 2006, 13:48 »
dziewczyny dajcie namiary na jakies lekcje(lub szkole)tanca, moze jeszcze uda nam sie zalapac... :roll:
Dordi

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Sierpnia 2006, 00:11 »
Dordi wysłałam Ci na priv  :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Sierpnia 2006, 13:16 »
Cytat: "elisabeth81"
A my uczymy się wiedeńskiego...jest super ale obawiam się tremy...

Nie chcę straszyć, ale to największy wróg i to realny. Nas stres pożarł, ale z zewnątrz wyglądało  to lepiej niż nasze odczucia :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #75 dnia: 22 Sierpnia 2006, 14:30 »
Ninka, jeżeli dobrze wyczytałam na forum to tańczyliście wiedeńskiego?
jak wrażenia?długo się uczyliście? my dopiero zaczęliśmy więc jest czas  zmienić na wolniejszego angielskiego...bo obawiam się że ten wiedeński jest za szybki... i do jakiej piosenki tańczyliście?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #76 dnia: 22 Sierpnia 2006, 15:48 »
elisabeth81, tańczyliśmy do Walca Barbary z Nocy i Dni. Nic nie zmieniajcie, to tylko na początku robi takie wrażenie, że tempo jest szybkie, już przy 3-4 lekcji okaże się, że nawet jest za wolne :), tak było z nami :) . Dacie radę, a ja trzymam kciuki :)

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #77 dnia: 22 Sierpnia 2006, 20:04 »
Ninka, u nas trema też była spora, wpadek kilka, ale tylko my o nich wiedzieliśmy. Goście się nie zorientowali :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Sierpnia 2006, 10:13 »
Cytat: "dorotka462"
Ninka, u nas trema też była spora, wpadek kilka, ale tylko my o nich wiedzieliśmy. Goście się nie zorientowali

Ha, to tak jak u nas :) Co prawda, te fotki są w moim "po ślubie", ale skoro o I tańcu mowa, to i tu się pochwalę:

Wejście było bardzo efektowne i z niego też będą zdjęcia, póki co jednak nie mam ich w posiadaniu.

Tutaj połowa naszego układu;

koszyczek:

oraz początek zakończenia:

kolanko

Offline bozena

• użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Sierpnia 2006, 18:38 »
My chodziliśmy na kurs tańca, jednak potem musieliśmy zrezygnowac ze względu na brak czasu. Potem przed ślubem ja chciałam wiedeńskiego, ale mąż sie obawiał i wolał angielskiego. No a w końcu stwierdziliśmy, że czasu na układ nie mamy, że nie chcemy się stresować i nic nie tańczymy. Jednak, żeby nie tańczyli z nogi na nogę, to zatańczyliśmy bluesa, którego zatańczy się chyba do wszystkiego, choć jest mało efektywny. Zresztą na pierwszy taniec mieliśmy muzykę z rytmem salsy, a to ciężko efektownie pokazac w takiej sukni  :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
szkoła tańca
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:11 »
Jesli chodzi o mnie to kurs tańca nas ominie--jesli chodzi oczywscie o koszta.Poniewaz moja siostra moze nas nauczyc tanczyc.Ja chodzilam 5 lat na tańce.No i mamy rodzine w Szczecinie ktora ma jedna z lepszych szkół tanca. :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #81 dnia: 27 Sierpnia 2006, 20:58 »
Cytat: "Ninka"
Wejście było bardzo efektowne i z niego też będą zdjęcia, póki co jednak nie mam ich w posiadaniu

Ninka, jak masz juz inne zdjęcia to wklej...plizz...jestem ciekawa jak wyglądaliście... :) a figury już poznaję :) uczymy siętych samych

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Sierpnia 2006, 14:56 »
elisabeth81, udało mi się teraz zawalczyć i wklejam obiecane fotki z naszego I tańca :)

pozyjcja startowa:

wyjście:

krok, krok i ukłon "Mój Panie"

trzymaj ramę, trzymaj ramę :)

podstawowy, 1,2,3; 1,2,3....

po "V"

koszyczek:

kolanko, za które po raz drugi dostaliśmy wielkie brawo :)

i znowu kolanko, a z tyłu zauroczeni goście :)

Rady :?:

No, cóż elisabeth81, wyluzować i się uśmiechać, a błądów, jeśli się zdarzą nikt nie zauważy :P

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:02 »
No, cóż elisabeth81, wyluzować i się uśmiechać, a błądów, jeśli się zdarzą nikt nie zauważy

chyba wezmę sobie to bardzo do serca....
Ninka, dziękuję bardzo!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
szkoła tańca
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:06 »
wyluzować i się uśmiechać, a błądów, jeśli się zdarzą nikt nie zauważy

i tak wszyscy będą zachwyceni :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ropuszka
  • nowicjusz
  • *
szkoła tańca
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Września 2006, 23:07 »
My zdecydowaliśmy się na 3 dniowy kurs tuż przed ślubem, bo nam to już nic nie pomoże tak kaleczymy wszystkie kroki, ale chociaż się pokołyszemy, a może nawet rozkołyszemy i ośmielimy  :lol:

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Października 2006, 16:36 »
Hej Dziewuszki:)

Coś tutaj cicho się zrobiło :?

Teraz jak jesteśmy po ślubie i mam więcej wolnego czasu to zdam Wam szybką relację z tańca-Walca Wiedeńskiego (zdjęcia z aparatów amatorkich)-profesjonalne będę miała dopiero w przyszłym tygodniu, więc później uzupełnię zdjęcia :mrgreen:
Walc Wiedeński:
wejście na parkiet:

tu czekamy na gości:

Przed ukłonem:

ukłon:

podejście do partnera....kochanego męża :) :

podstawowy:

koszyczek:

koszyczek cd:

Kolanko....moja mamusia była zachwycona :serce:

Promenada z powrotem:

Do gości:

I to narazie wszystko jak dostanę zdjęcia od fotografa to wkleję inne figury, no i  jeszcze walc angielski oraz  bluesa  :mrgreen: Goście byli zszokaowani i zapomnieli zrobic fotki hahahhaah

I tak samo jak Ninka radzę się wyluzowac, goście nie wiedzą co macie zamiar tańczyc a jak zdarzy się Wam jakas mała pomyłka to wcale jej nie zauważą :)
Wszyscy byli zachwyceni a szczególnie moja kochana mamusia :i_love_you:

Gorąco polecam zachwyt w oczach gości daje ogromną satysfakcję i myślę, że kolejne pary pójdą w nasze ślady.....a szykuje się kilka....ale cicho :!:

Chcilelibyśmy bardzo gorąco podziękowac Pani Kasi  :jupi:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #87 dnia: 1 Października 2006, 16:47 »
urszula_k, Brawo, piękne fotki i wogóle cudo. Wszystko poszło gładko? Ile lekcji wzięliście?

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #88 dnia: 1 Października 2006, 17:54 »
Dziękuję Ninka  :D
Ciesze się, że się podobają....jestem ciekawa tych od Wojtka (tez u  niego robiliśmy fotki :wink: )

Wszystko poszło gładko?

Wszystko wyszło super, tylko jak dawałam krok w tył zdarzało się, że obcasami zahaczłam o halkę, sukienka miała ciężki tren, który był upięty na guzik i zatrzaski (niestety zatrzaski odpinały się-ostatecznie przyszyliśmy tren do sukni, ale dopiero po pierwszym tańcu  :mrgreen:) ale dałam sobie radę  i nikt się nie zorientował :D
 Walc Angielski wyszedł jeszcze lepiej, bo już pierwsza trema minęła a goście nie spodziewali się takiej niespodzianki....Blues  tak samo, szczególnie, że jest o wiele spokojniejszy  8)
Ciekawa jestem jak wyszło to na filmie :mrgreen:

Jak Twoje wrażenia?

Ile lekcji wzięliście?

Wzięliśmy 10 lekcji, podczas których nauczyliśmy się Bluesa, Walca Angielskiego i oczywiście Walca Wiedeńskiego. Chcielismy jeszcze Rock'n'Rolla, jednak wolałam skupic się na tych trzech..... :mrgreen:

Offline broda_bwa

• nowicjusz
  • *
Poszukuje kogoś, kto nauczy nas pierwszego tańca ("SLOW
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Października 2006, 15:14 »
Witam
Poszukujemy kogoś, kto indywidualnie przeprowadzi nam kurs pierwszego tanca. Chodzi nam dokładnie o piosenke pt. "Slowa" Gosi Andrzejewicz.
Mogą być namiary na szkoły zajmujące się nauka tanca
Termin naszego ślubu to 11,11,2006 wiec mało oblegany.
Bardzo prosze o kontakt broodaabwa@wp.pl
POZDRAWIAMY :koncert: