Autor Wątek: szkoła tańca  (Przeczytany 14109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
szkoła tańca
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Maja 2006, 16:25 »
Odświeżam temat, bo my też bbaaaaardzo chcemy zapisać się do jakiejś szkoły tańca... ale nie mamy pojęcia gdzie "uderzać". Liczę na Waszą pomoc.... :mrgreen:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
szkoła tańca
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Maja 2006, 16:38 »
Dziubasku- ja kupiłam kurs tańca na allegro i teraz uczę się kroków, a jak Rysio wróci to jesteśmy zapisani na indywidualne lekcje (50zł/1h)- więc myślę, że 3 w zupełności nam wystarcza. Do tego już czekamy i jesteśmy zapisani na wakacyjny kurs tańca..

Szkół tańca w Szczecinie jest sporo. Jeśli chodzi o indywidualne lekcje- to właściwie wszędzie jest ok...gorzej jesli idziesz na zajęcia a tam kilka par...Np.na Mieszka podczas zajęć grupowych niewiele się nauczysz-ludziska są pomieszani pod względem umiejętności tanecznych!!!!!!!!!!!!- więc sama sobie wyobraź jak to wygląda. Wiem to od mojej koleżanki, która akurat tam chodzi...czyli do słynnej szkoły państwa R.... :D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #32 dnia: 6 Maja 2006, 17:59 »
Cytat: "Lea"
czyli do słynnej szkoły państwa R....

ja też słyszałam mało pochlebne opinie o tej szkole...

Lea, nie obawiasz się, że 2-3 godzinki to trochę za mało, żeby nauczyć się ładnie tańczyć? My na początek chcielibyśm,y nauczyć się podstawowych kroków takich "potańcówkowych" żeby dobrze wyglądać tańcząc w parze do każdej muzyki i żeby przy wujkach i ciociach, którzy specjalizują się wtego typu tańcach nie wypaść blado ... moja swiadkowa tańczyła jakiś czas i miała nas podszkolić, ale czasu ciągle brak i jakoś nie mozemy się zgrać a ona na większość wakacji niestety ucieka z Polski :( :(  Oczywiście przed ślubem chcemy jeszcze spotkać się undywidualne z 5-6 razy aby nauczyć się pokazowego tańca (walca angileksieo najprawdopodobniej), ale też nie wiem do kogo najlepiej pójśc...

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Maja 2006, 19:02 »
Dziubasku- na tym kursie co kupiłam jest kilka tańców więc o kroki się nie martwię

A jeśli chodzi ogólnie o taniec (prócz pokazowego oczywiście) to już mamy za sobą SUUPER SYLWESTRA gdzie przetańczyliśmy całą noc, a ludzie się pytali czy długo ze soba jesteśmy, bo tak fajnie ze sobą tańczymy...

Mam to szczęście, że mój przyszły mąż lubi tańczyć!!!!!!!!!!!!!!

Wiesz, jak był w Polsce to oglądaliśmy ,,Taniec z gwiazdami" i jak coś mu się spodobało to zaraz mnie wołał i mówił: ,,Chodź, spróbujemy??" Więc o takie tany, tany na weselu się nie martwię

Myślę, że 2-3 lekcje indywidualne nam wystarczą- agulkaaa też chyba tylko tyle miała i uważała to za wystarczające

Na razie ćwiczę kroki wg płytki z kursem :D:D:D:D:D:D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #34 dnia: 6 Maja 2006, 19:04 »
My idziemy chyba do .....na ul. 5-go lipca

Offline Żabcia

• bywalec
szkoła tańca
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Maja 2006, 21:01 »
Lea, zgadzam się z Twoją opinią odnośnie szkoły Państwa R...  na Mieszka. Dla nas to była katastrofa.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Maja 2006, 18:16 »
moi znajomi  (2pary) chodzili właśnie na 5-go lipca - byli bardzo zadowoleni. Ich "pierwsze tańce" byli naprawde fajnym widowiskiem ale były też do siebie straszenie podobne (te same figury).
z tego co wiem to na pierwszy taniec przeznaczają 5 godz - ale może to zalezy od układu i umiejętności młodych  :mrgreen:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
szkoła tańca
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Maja 2006, 23:31 »
Hej  :D
Włąśnie szukam intensywnie odpowiedniej szkoły tańca i trafiłam na ten temat...5 lipca?? Poproszę dokładniejsze namiary na Priv
Jak ktoś zna to poproszę też o przybliżony cennik  :wink:

Dzięki

Dziubasku gdzie się zapisaliscie??
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Maja 2006, 23:47 »
Cytat: "urszula_k"
Włąśnie szukam intensywnie odpowiedniej szkoły tańca i trafiłam na ten temat...5 lipca?? Poproszę dokładniejsze namiary na Priv
Jak ktoś zna to poproszę też o przybliżony cennik

Ja też poproszę :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
szkoła tańca
« Odpowiedź #39 dnia: 17 Maja 2006, 11:51 »
Namiary na szkołę GRYF są w każdym numerze Uroczystości...  :D

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Maja 2006, 22:37 »
Dzięki   :mrgreen:

Offline m.agda
  • nowicjusz
  • *
szkoła tańca
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Maja 2006, 00:23 »
A ja tam jestem zadowolona ze szkoly na Mieszka chodze tam od stycznia...fakt ze nigdy wczesniej nie uczeszczalam na kursy tanca :D

Offline MALENSTWO

• forumowicz
szkoła tańca
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Maja 2006, 10:24 »
My też byliśmy zadowoleni ze szkoły na Mieszka tylko, że cenowo juz nie jest fajnie
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

Offline myszkam
  • nowicjusz
  • *
szkoła tańca
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Maja 2006, 01:12 »
Cytat: "Lea"
ja kupiłam kurs tańca na allegro i teraz uczę się kroków

Podsunelas mi niezly pomysl :idea: , aby kupic na allegro plytke z kursem, w naszej sytuacji to najlepsze rozwiazanie, mieszkamy obecnie zagranica.Dzieki :!:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Maja 2006, 14:43 »
My też tak, z braku czasu zrobimy. Jestem instruktorką aero więc będę umiała mojego Pawełcia przypilnować  :twisted:

Offline MALENSTWO

• forumowicz
szkoła tańca
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Maja 2006, 20:07 »
Podejrzewam, że zostanę zaatakowana za ten post, ale uważam, że kurs tańca kupiony na allegro nie do końca jest dobrym pomysłem. Już tłumacze dlaczego: kroki to nie wszytko tylko ktoś z boku i najlepiej profesjonalista jest wstanie powiedzieć Wam, czy dobrze tańczycie czy nie. Niestety ale taniec ma to do siebie, że nawet postawa, pozycja, ma baaaardzo dużo do znaczenia. Wystarczy, że partner lekko wygnie sie w lewo lub prawo i wyglada jakby niósł wiadro z woda a nie trzymał partnerki w ramionach. dlatego propnuje osobiście 1 lekcje w szkole tańca- 1 indywidualna wystarczy po tym jak juz znacie kroki.
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Maja 2006, 21:52 »
Cóż, masz trochę racji

Cytat: "MALENSTWO"
Wystarczy, że partner lekko wygnie sie w lewo lub prawo i wyglada jakby niósł wiadro z woda a nie trzymał partnerki w ramionach.

To dobre jest  :mrgreen:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
szkoła tańca
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Maja 2006, 00:00 »
MALENSTWO, zgadzam się....
Kurs na allegro jest ok jeśli ma być tylko wstępem do pracy z żywym nauczycielem.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline myszkam
  • nowicjusz
  • *
szkoła tańca
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Maja 2006, 22:44 »
Cytat: "MALENSTWO"
kurs tańca kupiony na allegro nie do końca jest dobrym pomysłem. Już tłumacze dlaczego: kroki to nie wszytko tylko ktoś z boku i najlepiej profesjonalista jest wstanie powiedzieć Wam, czy dobrze tańczycie czy nie

Wierz mi ,ze ten kurs kupiony na allegro to ostatnia rzecz,jaka chcialabym zrobic :| , ale nie mam wyjscia :mrgreen: .Pracujemy a moim przyszlym mezem o roznych porach, tak, ze nawet kurs tanca tutaj w Anglli jest niemozliwy, nie mozemy sie zegrac godzinowo.Do Polski wracamy tydzien przed slubem, moze wtedy dodatkowo ktos nas podszkoli :idea:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Maja 2006, 13:31 »
Ja tylko napisałam, że kupiłam kurs na allegro, aby podszkolić się kroków, do tego 2 indywidualne lekcje i finito.

Nie napisałam, że tylko na kursie na płytce się skończy!! :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Maja 2006, 16:22 »
Zapisaliśmy się na pierwsza lekcję na 5lipca- wolny termin był dopiero w czerwcu, zobaczymy jak nam pójdzie :mrgreen:

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #51 dnia: 3 Czerwca 2006, 22:02 »
skoro już jest temacik o szkołach tańca to i ja się wypowiem. W związku z tym, że ślub planujemy już od ok. roku to od razu chcieliśmy zapisać się na tańce, żeby wypaść naprawdę dobrze. Natrafiliśmy na szkołe Państwa R. na Mieszka - wytrzymaliśmy 2 lekcje i stwierdziliśmy, że to nie na nasze nerwy. Zbyt duże grupy, niedogode godziny, mała uwaga na naszą parę i generalnie męczyliśmy się tam. Podjęliśmy decyzję zmiany nauczycieli i trafiliśmy na 5- go Lipca do p. Kasi. Już po pierwszych zajęciach wiedzieliśmy, że oddaliśmy się w dobre ręce. Po kilku lekcjach mieliśmy przećwiczonego walca, potem zaczeliśmy inne tańce. Teraz nadal będziemy chodzić aż do ślubu, żeby wszystko utrwalić (a oprócz tego naprawdę dobrze się tam czujemy na zajęciach). Także jeżeli ktoś chce dobrze wypaść podczas pierwszego tańca i całego wesele to gorąco polecam tą szkołe.
Z tego co wiem to teraz również będą organizowane imprezy taneczne w restauracji Chata i tam można wykorzystać to czego się nauczyliśmy.

Oprócz samej nauki tańca dostaliśmy też wiele cennych porad jak wstawać od stołu, jak z klasą wejść na parkiet no i generalnie jak zrobić małe show podczas pierwszego tańca.

Jeżeli idzie o niamiary to są w każdym numerze "Uroczystość".

Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić lekcje u p. Kasi :)

Odnośnie kursów z allegro- kiedyś nabyłam i po kilku m-cach sprzedałam bo nic się nie dało nauczyć.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #52 dnia: 4 Czerwca 2006, 00:43 »
dorotka462, bardzo proszę o namiary na Panią Kasię  na priv, oraz orientacyjne ceny :)

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #53 dnia: 4 Czerwca 2006, 10:33 »
Ninka napisałam Ci PW, ale coś mi się w trakcie powiesiło i nie jestem pewna czy poszła. Daj znać czy dotarła wiadomość czy nie.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #54 dnia: 4 Czerwca 2006, 12:23 »
dorotka462, doszło dziękuję ślicznie :)

Offline Żabcia

• bywalec
szkoła tańca
« Odpowiedź #55 dnia: 4 Czerwca 2006, 12:37 »
Cytat: "dorotka462"
Natrafiliśmy na szkołe Państwa R. na Mieszka - wytrzymaliśmy 2 lekcje i stwierdziliśmy, że to nie na nasze nerwy. Zbyt duże grupy, niedogode godziny, mała uwaga na naszą parę i generalnie męczyliśmy się tam.

Bardzo się cieszę, ze nie tylko my mieliśmy podobne odczucia. Myślałam, że to może ja się czepiam, ale jak widać wszyscy są traktowani w tej szkole podobnie. My wytrzymaliśmy tam tylko jedną lekcję, na drugiej po 10 min wyszliśmy zabierając resztę naszych pieniędzy i bardzo złe wspomnienia. :evil:

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
szkoła tańca
« Odpowiedź #56 dnia: 4 Czerwca 2006, 12:53 »
Żabcia widzisz najwidoczniej mają już tyle par, że nie dbają o nie, ale kiedyś odczują to mocno jak im się rozejdzie opinia niezbyt przychylna i może wtedy coś do nich dotrze chociaż może być za późno.
A zapomniałam dodać, że p. Kasia ze swoich "par ślubnych" tworzy potem grupę taneczną i dla chętnych prowadzi dalej zajęcia, ale już w większym gronie i na większej sali. Oprócz tego organizuje bale dla tej grupy gdzie można wykorzystać tą naukę.  
My już na samą myśl, że przez wakacje raczej tańczyć nie będziemy zaczynamy tęsknić. Jedyne co nam pozostaje to wybrać się w któryś piątek do restauracji Chata i się pobawić :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
szkoła tańca
« Odpowiedź #57 dnia: 4 Czerwca 2006, 14:52 »
dorotka462, ja też bardzo proszę o namiary i cennik pani Kasi :D Z góry dziękuję!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
szkoła tańca
« Odpowiedź #58 dnia: 4 Czerwca 2006, 15:02 »
my też na lekcje chodziliśmy do p.Kasi
i pierwszy taniec wypadł nam rewalacyjnie aż sami byliśmy w szoku jak oglądaliśmy na filmie
polecam wszystkim p. Kasia ma cudowne podejście do każdego i wprowadza bardzo miła atmosferę na lekcjach
nam wystarczyły 3 lekcje

Offline froogunia

• uzależniony
szkoła tańca
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Czerwca 2006, 15:27 »
My jestesmy po pierwszej lekcji u p.Kasi odrazu zapisaliśmy się na 10 lekcji- mamy w planie nauczyc sie conajmnej dwóch tańców walca wiedeńskiego i bluesa :DDD