Autor Wątek: Kobiecy problem ...  (Przeczytany 22566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #60 dnia: 5 Kwietnia 2006, 08:38 »
Co do plastrów to się nad tym wogóle nie zastanawiałam bo i tabletki i plastry to hormony a na dadatek plastry jeszcze bardziej szkodzą jak napisała Lilian .... chodzi mi o wogóle całkiem inna metodę antykoncepcji ...eh
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #61 dnia: 5 Kwietnia 2006, 10:22 »
Ponoć za pięć lat ma się pojawić pigułka w ogóle nie zawierająca hormonów (artykulik w Angorze). Także do tego czasu można się wypozażyć w tonę gumek i czekać :)

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #62 dnia: 5 Kwietnia 2006, 10:36 »
chodzi mi o wogóle całkiem inna metodę antykoncepcji ...eh

próbowałaś mechanicznych środków antykoncepcyjnych? kapturków, globulek dopochwowych i innych tego typu wynalazków? jest to jedna z opcji..

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #63 dnia: 5 Kwietnia 2006, 12:02 »
W ramach mojego czekania na okres - po 43 dniach - DOSTAŁAM! Tabletki mi rozregulowały, ale bałam się, że będę musiała sztucznie wywoływać. A tymczasem nie - jajniczki się przebudziły i jest! :) Tak się chciałam podzielić radością :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #64 dnia: 5 Kwietnia 2006, 12:07 »
No to super Beth! i oby teraz juz wszystko wrocilo do normy  :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Kwietnia 2006, 12:37 »
Cytat: "Beth"
W ramach mojego czekania na okres - po 43 dniach - DOSTAŁAM!

No i super! Faktycznie trochę się rozregulował. Może to przesilenie wisenne?   :lol:  U mnie też nastąpiło przesunięcie (nie tak drastyczne, ale jednak  :?  ).

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #66 dnia: 5 Kwietnia 2006, 14:23 »
a nie mówiłam (tylko gdzie indziej)!

czasem mała rzecz a cieszy :wink:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #67 dnia: 5 Kwietnia 2006, 17:36 »
Bardzo cieszy:) Poczekam do lipca i zobaczę czy mi się wszystko wyreguluje. Chciałabym nie zostać zaskoczona @ podczas wesela czy na Rodos, dlatego jeśli okaże się, że wypada mi @ co miesiąc regularnie i nie będzie to akurat 2 września ani 10-17 września, to olewam tabletki. Jeśli jednak wypadnie w trakcie, to wezmę jeszcze 3 opakowania Yasminu. A potem definitywnie koniec i basta. Zacznę oszczędzać na lady-compa ;)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #68 dnia: 6 Kwietnia 2006, 09:05 »
Beth, poprieram, jestem za! Jeszcze 2,5 opakowania i niech się dzieje co chce, tzn. zacznę mierzyć sobie temperaturkę.  A wiecie ile kosztuje takie sprzęcicho?

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Stycznia 2007, 22:00 »
wracajac do pierwszego postu w tym watku.. a co myslicie o przyspieszeniu okresu? slyszalam o zastrzykach na wywolanie.. oczywiscie zapisane i wykonane przez lekarza..

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #70 dnia: 4 Lutego 2007, 23:21 »
Taki zastrzyk to bomba hormonalna dla organizmu, troche sie już w życiu nawywoływałam mieisączki ze względu na moje PCO. Nie mówione że później wszystko wróci do normy  i bedzie biegło swoim starym tokiem. Luteina też jest zapisywana na wywołanie okresiku, wspomaga leczenie chorób kobiecych a takze utrzymanie ciąży wiec myśle że jeśli już to ona byłaby korzystniejsza.

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #71 dnia: 4 Lutego 2007, 23:25 »
I błagam was dziewczyny nic bez wiedzy lekarza, nie wszystkie tabletki anty nadaja sie do nie robirnia sobie przerwy, a także ostroznie z wszystkimi hormonami potem moze się porozregulowywac i oczekiwac kolejnych wspomagaczy lekarz który zna wasz organizm bo rzeciez dobierał te antyki i  inne rzeczy o was wie będzie wiedział najlepiej i jak najkorzystniej z najmniejszym szokiem dla waszego organizmu przeprowadzic operacje brak okresu w dzień zaslubin:)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #72 dnia: 5 Lutego 2007, 00:24 »
Cytat: "rajdowka"
slyszalam o zastrzykach na wywolanie..

:drapanie: No to się muszę skonsultować z ginem. Brałam pigułki 5 lat (najpierw Mercilon, potem o niebo lepsze Jeanine), od kilku miesięcy nie łykam, bo jakoś tak się posypały w rodzinie sprawy nowotworowe i teraz @ przychodzi sobie co 30-36 dni. I nie ma bata - na 100% dostanę na wyjeździe. Zobaczymy co gin zaproponuje, bo jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała się na ślubie z bólu zwijać :dno:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #73 dnia: 5 Lutego 2007, 15:56 »
tutaj chodzi glownie o przyspieszenie i tyle.

mialam je raz i w sumie miesiaczka byla normalna - nic mi sie pozniej nie poprzesuwalo itp nie zauwazylam roznicy - po prostu dostalam ja troche szybciej
- wyjezdzalam na rajd samochodowy do finlandii i niestety tak wyszlo; tabletkami nigdy nie regulowalam.

Offline anulkaanulka
  • nowicjusz
  • *
Kobiecy problem ...
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Maja 2007, 00:01 »
zapytajcie swojego lekarz aginekologa o luteinę  ,,, jest to naturalnyy hormon podawany tez kobietom w czasie ciazy, produkujemy go przy jajeczkowaniu... mozna dzieki niemu bez szkód dla organizmu przesunac okres... ja mam slub i wesele ze ponad 3 miesiace i akurat wypada mi na 1 wrzesnia miesiaczka... przez pare dni  w lipcu bede brala luteinke, to przesune okres podobno o 2 tygodnie wczesniej..no zoabczymy:)