Autor Wątek: 23 czerwca 2007 - WIELKI DZIEN NADCHODZI  (Przeczytany 16165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: 23 czerwca 2007 - WIELKI DZIEN NADCHODZI
« Odpowiedź #120 dnia: 11 Czerwca 2007, 22:33 »
inesk, strasznie mi przykro :( , ale czasami tak to już bywa, chociaż nikt tego nie chce :(
zobaczysz, będziesz się cieszyć na ślubie i wesele, a potem będziesz się nam chwalić pozytywnymi wynikami testów ciążowych i będziesz wklejać zdjęcia Twojego brzuszka :)
głowa do góry :D musi byc dobrze, bo nie ma innej opcji :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Czerwca 2007, 23:27 »
Jestem i ja. jesteś piękną dziewczyną, masz taką subtelną i arystokratcą urodę. twój narzeczony też niczego sobie facecik :) Czekam razem z Tobą na wasz wielki dzień. powodzenia

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #122 dnia: 12 Czerwca 2007, 09:38 »
głowa do góry :D musi byc dobrze, bo nie ma innej opcji :D
Dziekuje

Jestem i ja. jesteś piękną dziewczyną, masz taką subtelną i arystokratcą urodę. twój narzeczony też niczego sobie facecik :) Czekam razem z Tobą na wasz wielki dzień. powodzenia
Witam serdecznie. Dzieki za mile slowa

Wczoraj wykonczylam juz moja podwiazke. W sklepach w marcu moglam znalezc tylko takie w jednym rozmiarze, ktore byly po prostu za ciasne. Poszlam to pasmanterii i ponizej wklejam moja podwiazke

Wczesniej jeszcze kupilam kompecik pod sukienke, tylko jest on w wersji bez pasa do ponczoch (oczywiscie kompet prezentuje modelka) Ponczochy mam z Gatty - kolor panna.

Ja juz jestem kompletnie ubrana. Jeszcze tylko mysle nad jakas ozdoba na szyje, ale na prawde nie wiem, czy z powodu tej koronki wokol szyi cos jeszcze tam wieszac???
Kobietki uciekam, musze sie szykowac  :prysznic: :obiad: :kierowca: bo jedziemy na obrone mojej siostry. O 12 broni tytulu mgr inz technologii zywienia na AR

Offline gosia2605
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 12 Czerwca 2007, 12:15 »
Hej!!!
Wiem, ze moze byc ci ciezko z tego powodu.  Moja siostra (no ale to po usunieciu macicy) miala podobnie.  Taki stan jest chyba calkiem normalny.   Potrzebujesz czasu zeby sie z tym pogodzic, ze inni maja dzieci juz teraz.  Wiesz dobrze ze swiat sie nie zatrzymal tylko trzeba zyc dalej i dzieci sie rodza dalej.  Trzymaj sie!!!
Nastaw sie tez ze i Aga przyjdzie z Sofia.  Tak mi przynajmniej pisala w niedziele.  W sumie to troche ja rozumiem.  Nie chce jej zostawiac na noc u jej rodzicow bo oni sa w sumie dla niej obcymi ludzmi.  A Sofia nawet z Tommasem nie chce byc wieczorem i w nocy tylko z Aga. 
Pozdrawiam.

P. S.  Bylam u lekarza z tym okiem bo dzisiaj rano to wygladalam jakby mnie Wojtek pobil.  Stwierdzil ze to prawdopodobnie alergiczne.  Dla mnie to troche dziwna alergia dzialajaca tylko na jedno oko.  Jesli sie nie poprawi do piatku to mam wrocic.  Dal mi jakies krople.  Zobaczymy.

Pa!!!

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #124 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:58 »
inesk :) jak dla mnie bomba :skacza: podwiązka super, a ten komplet, to po prostu rewelacja :brawo_2:
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline gosia2605
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Czerwca 2007, 19:09 »
Podwiazka sliczna - najwazniejsze ze pasuje i niebieska.  Bielizna tez bardzo ladna.  Mam tylko pytanie - czy sprawdzalas czy mozesz miec pod suknia biale majtki??? Ja nie sprawdzalam w swojej no i sie w ostatniej chwili okazalo iz mimo wielosci warstw, halek itp biale majtki przeswitywaly!!! Nie zartuje, nie bylo mi wtedy do smiechu bo myslalam ze bede musiala isc bez!!! Na szczescie mialam jedne nowe z takiej przeswitujacej siateczki i te sie nie odznaczaly.  Lepiej sprawdzic wczesniej i uniknac niepotrzebnego stresu!!!
A jak poszla Asi obrona??? Znajac ja to pewnie juz mozna do niej mowic pani magister!!!
Pozdrawiam!!!

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Czerwca 2007, 19:43 »
Nastaw sie tez ze i Aga przyjdzie z Sofia.
Dobrze, ze to napisalas. Nic nie wiedzialam, ze Sofia tez ma byc na weselu.

Mam tylko pytanie - czy sprawdzalas czy mozesz miec pod suknia biale majtki??? Ja nie sprawdzalam w swojej no i sie w ostatniej chwili okazalo iz mimo wielosci warstw, halek itp biale majtki przeswitywaly!!! Nie zartuje, nie bylo mi wtedy do smiechu bo myslalam ze bede musiala isc bez!!!
Nawet mi to do glowy nie przyszlo. Ale raz na przymiarke zalozylam brazowe (bo mi wtedy pasowaly do biodrowek) i nic nie bylo widac, ale dla swietego spokoju jak tylko przyjdzie suknia to sprawdze czy mi gatkow nie widac  :drapanie:

A jak poszla Asi obrona??? Znajac ja to pewnie juz mozna do niej mowic pani magister!!!
Zdala na 5 i ma tytul magistra. Cieszy sie bardzo, bo juz moze zajac sie swiadkowaniem na weselu i pakowaniem rzeczy na wyjazd do Bristolu.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Czerwca 2007, 22:36 »
inesk Podwiązka supreaśna abileizna...... jest boska. twoj przyszły mąż padnie jak Cię zobaczy.

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #128 dnia: 12 Czerwca 2007, 23:05 »
inesk Podwiązka supreaśna abileizna...... jest boska. twoj przyszły mąż padnie jak Cię zobaczy.
Lepiej zeby nie padal, bo przyda sie w noc poslubna :hahahaha:
Pani w sklepie doradzila mi ten biustonosz. Powiedziala, ze nie bedzie spadal i powinien sie dobrze trzymac, bo jest typowo gorsetowy. Do niego byly majtki albo stringi (wybralam te drugie). Calosc niedroga, a dosc efetkowna. Dopiero pozniej znalazlam fote na necie  :taktak:
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2007, 23:07 wysłana przez inesk »

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 12 Czerwca 2007, 23:37 »
inesk zakupy bardzo udane. A całośc prezentuje się super.

Offline gosia2605
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 12 Czerwca 2007, 23:41 »
Prosze nowej Pani Magister pogratulowac bardzo bardzo serdecznie!!!
Sciagam czapke z glowy!!!

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Czerwca 2007, 15:44 »
Juz odliczam dni. Nie moge sie doczekac przyjazdu Borysa. Dni jak wczesniej pedzily, tak teraz czas sie dluzy. Wiekszosc rzeczy zalatwiamy po przyjezdzie Borysa, wiec jak na razie mam pare dni wolnego. Moje Kochanie przyjedzie juz w niedziele!!!

Wybralam sobie wzorek na paznokciach. Mam dlugie swoje pazurki, wiec zrezygnowalam z tipsow.
Teraz bardzo uwazam, zeby ktoregos nie zlamac  :mdleje:

Wydaje mi sie, ze to mojej sukni powinien pasowac lekki french z drobinkami zlotego brokatu. Paznokcie mam juz umowione na 17 w piatek 22 czerwca.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #132 dnia: 14 Czerwca 2007, 11:04 »
Inesk :) juz niedługo Twój Wielki Dzień :D

Wszystko załatwione?

Co Ci zostało jeszcze do zrobienia prócz fryzury i makijażu :)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #133 dnia: 14 Czerwca 2007, 18:34 »
Bylam dzisiaj w Urzedzie Marszalkowskim po druki na nowy paszport. Ostatnio biegam tylko po urzedach  :)
Przy okazji zrobilam ponizsze zdjecia.
Za pare dni bedziemy tam sie bawic .
Najpierw Urzad Stanu Cywilnego na Zamku Ksiazat Pomorskich

a pozniej restauracja, w ktorej ok. 17 zaczynamy impreze (niestety roboty drogowe jeszcze trwaja)

a tak wyglada w srodku (bylam tam przed impreza, wiec jeszcze nie ma pelnego nakrycia i dekoracji)

Co Ci zostało jeszcze do zrobienia prócz fryzury i makijażu :)

Jeszcze musimy kupic alkohol, wyprobowac makijaz probny, przygotowac woreczki z prezencikami dla gosci.

W poniedzialek idziemy na spotkanie na Lagodze w sprawie szczegolow dotyczacych naszego wesela. Mamy do omowienia 3 kwestie:

- po pierwsze mamy na weselu dzieci, ktore maja zostac potraktowane jak dorosli, z czym nie mozemy sie zgodzic. Ladoga chce nam liczyc za nie jak za dorosle osoby. Przesadzaja, bo za 9 miesieczne dziecko tez mamy zapalcic. Ostatnio Borys pisal babie, ze maly gwarantuje, ze zabierze mleko ze soba,

-  po drugie jeden z naszych gosci jest wegetarianinem - dla restauracji znow problem, bo tym razem kaza nam ekstra placic - bo menu mamy juz zamowione, a dla niego jedzenie nie jest takie jak w menu - trzy tygodnie czekalam na odpowiedz dotyczaca menu wegetarianskiego - na spotkaniu mam nadzieje uslyszec oczekiwana propozycje

- po trzecie za kazda butelke wodki mamy pacic 10 zl korkowego (cena ta dotyczy tylko tanszego alkoholu, wiec musimy sprezyzowac to pojecie, bo inaczej moze bedziemy musieli zaplacic wiecej)

Szykuje sie ostry boj. Trzymajcie za nas kciuki

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 14 Czerwca 2007, 19:36 »
inesk Czy możesz mi wyjaśnić co to jets korkowe?
A tak w ogóle to walczcie o te dzieci, bo przecież dziecko nie zje tyle ile dorosly. Nie dajcie się. Pozrawiam

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #135 dnia: 14 Czerwca 2007, 20:52 »
inesk Czy możesz mi wyjaśnić co to jets korkowe?
W restauracji mamy 0,25l na glowe, czyli krotko mowiac za malo. Trzeba liczyc okolo 0,5 l na glowe. Pozostala ilosc alkoholu musimy kupic albo w Restauracji (licza ok. 60 zl za 0,5 l) albo kupic normalnie w sklepie badz w hurtowni i od kazdej wniesionej butelki zaplacic tzw korkowe. W sumie taniej wyjdzie zakupic alkohol w sklepie i dorzucic 10 zl za korkowe.

Offline gosia2605
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 14 Czerwca 2007, 22:06 »
Hej!!!
Co to za bzdura zeby placic za takie male dzieci!!! Aga nie dajcie sie, bo pierwszy raz slysze zeby kazali placic za 9miesieczne dziecko tak jak za osobe dorosla - tzn ze tez dla niego licza 0. 25l alkoholu??? Chyba ktos z poprzedniej epoki tam pracuje.  Nie zapomnijcie ze to wasz dzien i to wy placicie kase - wiec oni maja spelnic wasze warunki!!! A musisie w ogole mowic ile przyjdzie niemowlakow??? Przeciez one nie potrzebuja specjalnego miejsca przy stole bo i tak pewnie wyladuja na kolanach. 
Pozdrawiam!!!

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #137 dnia: 14 Czerwca 2007, 22:22 »
Co to za bzdura zeby placic za takie male dzieci!!! Aga nie dajcie sie

Nie damy sie!!! Totalna bzdura. Zobaczymy, co nam powiedza na spotkaniu w poniedzialek. Dam znac.

Za 3 dni przyjezdza Borys. Ciesze sie jak male dziecko  :skacza: :skacza::skacza:
Drugi powod do radosci - SUKNIA - odbieram ja dokladnie za tydzien :skacza: :skacza::skacza:

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #138 dnia: 14 Czerwca 2007, 22:56 »
Totalna bzdura z tymi dziećmi !!!

Osoba, która Wam tak powiedziała powinna się wstydzić !!! TO wielka przesada. Brak mi słów.

A z tym wegetarianem to też sobie jaja robią.
Co za problem nie dać gościowi mięsa tylko jakiś zamiennik - powinni wiedzieć co.

Korkowe? Szkoda kasy :)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #139 dnia: 15 Czerwca 2007, 09:06 »
A z tym wegetarianem to też sobie jaja robią.
Co za problem nie dać gościowi mięsa tylko jakiś zamiennik - powinni wiedzieć co.
Tego najbardziej nie rozumiem. Co za problem zamiast kotleta wlozyc na talerz zroche makaronu, ryzu czy warzyw. Paranoja.
Decyzje o slubie podjelismy w listopadzie, kiedy Borys otrzymal propozycje wyjazdu do Luksemburga. Wszystkie sprawy zaczelismy zalatwiac dopiero w grudniu 2006 po Bozym Narodzeniu , gdy oboje zjechalismy z Warszawy do Szczecina. Ladoga byla jedyna restauracja, ktora miala wolny termin  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #140 dnia: 15 Czerwca 2007, 09:46 »
Hej inesk :) powoli wracam na forum (bo jak tu nie wrócić) i śledzę odliczanka  ;D. Co do pazurków to moze taki fajny french jaki ja miałam tylko zamiast srebrnego paseczku, złoty (może dobrze nie widać, ale ten trójkącik po środku ma 2 paseczki: biały i srebrny):

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #141 dnia: 15 Czerwca 2007, 10:05 »
Ecik milo bylo ciebie znow zobaczyc na moim odliczanku. Moje gratulacje. Czekam na twoja relacje.

Super paznokietki i bardzo ladna obraczka!!! Slabo widac te paseczki. Do mojej sukienki duzo bialego na paznokciach nie bedzie pasowalo. Juz to sprawdzilam.
Ja zastanawialam sie nad jeszcze 2 wzorkami na paznokciach.
Tutaj zmienilabym paseczki na zlote

w tych balam sie, ze diamenciki nie beda sie dobrze trzymac na moich paznokciach
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 10:07 wysłana przez inesk »

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #142 dnia: 15 Czerwca 2007, 10:17 »
:) odliczanko założę, założę jak tylko znajdę minutkę wolną po pracy w domku. W ten weekend kolejne panieńskie koleżanki, a w sobotę poprawiny z jutrzejszego kolejnego ślubu klubowego FSO w Gdańsku  :cancan: :disco:

Jeżeli chodzi o diamenciki: jeżeli zrobisz je w piątek i do soboty będziesz oszczędzać pazurki myślę, że nie będzie problemu. Ja mam swoje pomalowane pazurki do dziś (na akrylach się fakt lepiej to wsio trzyma), a na jednym pazurku mam też perełki i nic się z nimi nie stało :)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #143 dnia: 15 Czerwca 2007, 21:10 »
Ostatnio pisalam wam, ze mialam bardzo nieudany makijaz probny i fryzurke probna. Dzisiaj siostra zrobila mi probny makijaz. Wyszedl bardzo dobrze, ale niestety na zdjeciach ktore zrobilam, makijaz zle sie prezentuje. Kolor jasnego zlota wychodzi na zdjeciach jak kanarkowy zolty, wiec same rozumiecie, ze zdjec nie umieszcze.
Mam natomiast zdjecia z probnej fryzury i makijazu. Od razu z salonu poszlam na ostatnia przymiarke polaczona kursem. Swiadkowa uczyla sie wiazac suknie, a ja poruszania w niej, siadania i korzystania z toalety!!! Ponizej zdjecia.
Moja fryzura probna - po godzinie od wyjscia od fryziera  :mdleje: Zalamalam sie jak to zobaczylam na zdjeciach.

To jest fryzura, ktora zrobila moja mama w 15 minut. 23 czerwca dam jej nawet 60 minut, zeby to jeszcze lepiej upiela.

Na koniec zdjecia z przymiarki - uczylam sie siadac na krzeselku tak, aby Borys nie stanal na mojej sukni  :hahahaha:

I co o tym sadzicie???

« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 21:15 wysłana przez inesk »

Offline Lara_Croft

• maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 15 Czerwca 2007, 22:23 »
wszystko cudnie :D :skacza:
tylko co ta fryzjerka sobie myślała?? że Ty jakieś klapki na oczach masz, czy co? następna ślubna czarownica do omijania na przyszłość  :-\

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 16 Czerwca 2007, 00:43 »
No to masz zdolna mamę. Dobrze ż enie zdecydowałaś się na tą fryzjerkę.

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #146 dnia: 16 Czerwca 2007, 09:05 »
No to masz zdolna mamę. Dobrze ż enie zdecydowałaś się na tą fryzjerkę.
Przekaze mamie

Godzina 23 z minutami. Leze juz w lozku, a tu nagle dzwonek do dzwi. Wielka niespodzianka
:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza: :skacza:  :skacza:  :skacza: :skacza:  :skacza:  :skacza:
Moj Kochany Borys wsiadl po pracy do samochodu i pognal 1000 km, zebysmy mogli sie juz wczoraj widziec, a nie jak klamczuch obiecywal w niedziele. Przyjechal z bukietem czerwonych roz i z czekoladkami  :brawo_2:
Dzisiaj idziemy obedrac obraczki!!!

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #147 dnia: 16 Czerwca 2007, 09:29 »
nie uczestniczylam w Twoim odliczanku, ale lepiej pozno tu zajrzec niz wcale ;)

za tydzien juz slub... penwie sie juz denerwujesz ;)

sukienka widze sliczna, fryzurka, makijaz git  ;)

wszystko sie uda!!! zycze powodzonka i czekam z niecierpliwoscia na relacje slubno-weselna .
a narzeczony widze romantyczny.. hmm czerwone roze, czekoladki....... ale masz dobrze  ;D

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
« Odpowiedź #148 dnia: 16 Czerwca 2007, 09:33 »
Inesk pieknie ci w sukni - a fryzurka reki twojej mamusi miodzio  :skacza: :skacza:

w kwestii kwiatow - niestety ceny sa "fajne"
wiazanka moja + swiadkowej + mala na maske + 2 butonierki + slonecznik na obraczki - 600 zl (calle i roze wiec i tak niezle)
jesli chcesz podam ci namiary na PW na ta kwiaciarnie - robia sliczne bukiety ... bez calle byloby taniej ... wiec ...

a propos czy mozesz mi dac namiary na buciki swiadkowej - moja mama ma kreacje w bordo i nic znalez nie moze ...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 16 Czerwca 2007, 10:42 »
Slicznie wygladasz!!! decyzja co do fryzurki - eksra :D Bedziesz wygladala bosko!