Autor Wątek: model w kwiatki  (Przeczytany 7810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
model w kwiatki
« dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:19 »
Kochane, pomozcie prosze!!! po wielu poszukiwanaich "tej jedynej" sukienki slubnej znalazlam model ktory mi sie bardzo spodobal, rzecz w tym ze nie jest to gotowa sukienka ktora od razu mozna podziwiac w efekcie koncowym, stad moj opis do zdjec i wielka prosba o Wasze komentarze:
wklejam zdjec kilka sukienki ktora mi sie bardzo podoba (preferuje styl prosty,zwiewny dziewczecy delikatny),jest to sukienka z motywem kwiatka (na zdjeciu szaro bialy kolor,mnie interesuje tylko wersa biala!!! tzn. zlamana biel tzw. ivory, dolaczam zdjecie z wycinkiem jasnego materialu), sukienka na glownym zdjeciu jest odkryta od biustu,ja wole dekold w ksztalcie lodki (jest to mozliwe do przerobienia), stad dodatkowe zdjecie sukienki innego modelu ale wlasne z takim interesujacym mnie dekoldem)
sukienka ma lekki podpinany tren, do tego widzialabym delikatny juz gladki! welon w tym samym kolorze,taka "mgielka"..
co sadzicie o kompletnej wizji koncowej tej sukienki?podoba sie Wam?
bede wdzieczna za wszelkie komentarze...pozdrawiam

Offline Milena_S

• forumowicz
  • data ślubu: 22-09-2007
model w kwiatki
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:23 »
portomka nie widzę żadnych fotek :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
zdjecia - model w kwiatki
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwietnia 2007, 10:58 »
mam nadzieje ze teraz mi sie uda:

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
model w kwiatki
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Kwietnia 2007, 11:55 »
Hmm bardzo ciekawa propozycja :) Myślę jednak że powinnaś przymierzyć tę sukienkę oraz taką suknie która ma wybrany przez ciebie dekold aby zobczyć jak to w rzeczywistości wygląda na tobie.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
model w kwiatki
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Kwietnia 2007, 11:59 »
No, no ładniusie to to :)  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
model w kwiatki
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Kwietnia 2007, 12:01 »
obydwie sukienki mialam na sobie, ta od dekoldu przymierzalam i bardzo dobrze sie czulam w takim zakonczeniu w "lodke" (przymierzalam wczesniej mnostwo innych wykonczen, typu gorset, ramiaczka, pol golfik itp i w ksztalcie lodki czuje sie najlepiej)

Offline Anogete
  • zapaleniec
model w kwiatki
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Kwietnia 2007, 15:00 »
jak dla mnie sukienka zapowiada sie bardzo interesująco  :brawo_2:
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Milena_S

• forumowicz
  • data ślubu: 22-09-2007
model w kwiatki
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Kwietnia 2007, 09:50 »
portomkamyślę że będzie dość oryginalna sukienka (ja osobiście ma gładką z dodatkiem naszywanych kwiatów)  ... góra z łódka chyba najtrafniejszy wybór. Bynajmniej jak dla mnie... Najważniejsze żebyś Ty się czuła najlepiej.. tzn jak KSIĘŻNICZKA... :taktak:  :taktak:  :taktak:

Offline marlenka87
  • użytkownik
  • **
model w kwiatki
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Kwietnia 2007, 17:25 »
Bardzo ładne :)

Offline kobietka
  • maniak
model w kwiatki
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Kwietnia 2007, 10:41 »
portomka twój pomysł na siebie w dniu ślubu jest  :brawo:  :brawo:  bardzo ładny materiał na sukienkę i dekold no miodzio!! najważniejsze, że wypróbowałaś już wiele modeli i odnalazłaś ten, w którym czujesz sie doskonale.
napisz proszę, co dalej- jakie kwaity, kształt bukietu, kolor, dodatki, fryzura.
będe z uwagą śledziłą twoje przygotowania do TEGO DNIA :tupot:  :tupot:

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
model w kwiatki
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Kwietnia 2007, 13:42 »
dziekuje raz jeszcze za komentarze i opinie, cieszy ogromnie ze i Wam sie podoba!
w maju wybieram sie na pierwsza przymiarke i dla zainteresowanych przesle kolejne fotki. Jak juz pisalam widze do tej sukienki jakis delikatny welon (taka mgielka, w kolorze sukienki czyli zlamana biel)) i wymarzylam sobie bukiecik z ...bialej gipsowki (moze na zielonych listkach), kwiatuszki drobne bardzo delikatne skromne i takie "zwyczajne" (w gipsowce widze rozniez dekoracje stolu i sali weselnej plus oczywiscie butonierka dla Mlodego,moze i swiadka, braci i ojcow z dwoch stron - wygladaloby ladnie i tak juz rodzinnie:)- wklejam zdjecie z pseudogipsowka:)
Poniewaz wesele w pazdzierniku i moze byc juz zimno,to do kosciola na wesjcie jakies okrycie (prawdopodobnie bede szyc w salonie sukienki),nie chce nic z typowych bolerek z futrem czy sierscia:) ale cos zwyczajnego,najlepiej jakis dopasowany zakiet z dlugim rekawem(sukienka w kwiatki wiec zakiet juz gladki w tym samym kolorze),cos co wykorzystam juz poznej,po weselu.Zreszta wizji dokladnej jescze nie mam,wiec zobaczymy.
i co Wy na to? jak macie jakies pytanie o inne plany i "wizje" to piszcie,pozdrawiam

Offline grubcio

• zapaleniec
model w kwiatki
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Kwietnia 2007, 13:13 »
ja jednak radziła bym się dobrze zastanowić nad wyborem sukienki w kwiatki. chodzi mi o to że całą białą sukienke możesz założyć tylko raz w życiu.
a podobny materiał możesz sobie kupić i uszyć z niego sukienkę na poprawiny.

Z niecierpilwością będę czekała na zdjęcia z przymiarki!!!

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
kolejna przymiarka
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Maja 2007, 19:54 »
i kolejna fotka, jeszcze w starej wersji kolorystycznej, za 3 tygodnie bedzie juz przymiarka w mojej bialej wersji kwiatowej..nie moge sie juz doczekac:)

Offline ainka
  • forumowicz
model w kwiatki
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Maja 2007, 21:19 »
sliczna sukienka :D :skacza:
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
model w kwiatki
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Maja 2007, 11:41 »
Sliczna sukienka! Teraz jak te kwiaty są takie szare to są one bardzo widoczne, ale w tej wersji co Ty wybrałaś to one chyba będą delikatniejsze i bardzo ładnie będą wyglądać! A będzie chciała dodać na te kwiatki jakieś błyskotki??
W salonie w Szczecinie udało Ci się znaleźć takie sukienki?

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
model w kwiatki
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Maja 2007, 18:02 »
hm...zeby bylo smiesznie,salon sukienek jest we Wroclawiu (tam na szczescie mam rodzine,stad moja wycieczka salonowa); blyskotki owszem sa na tej mojej przymierzanej szarej wersji (nie widac w ogole na zdjeciu),tzn. na niektorych kwiatkach jest naszyty motyw koronki i malutkie drobniutkie swiecidelka, ktore w ruchu migocza...ja chyba z nich zrezygnuje ale jeszcze do konca nie wiem..zobacze jak to sie zgra z biala delikatniejsza wersja...
ok 25 maja kolejna przymiarka mojego juz modelu i kolejna relacja fotkowa:)pozdrawiam

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
model w kwiatki
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Maja 2007, 23:16 »
No to nieźle Cię zawiało do Wrocławia aż :) hehehe, no ale takiej sukienki w Szczecinie nigdzie nie widziałam. To teraz będziesz musiała co jakiś czas jeździć do Wrocławia na przymiarki, potem po dobiór, a potem jeszcze oddać sukienkę? Czy ją kupujesz?? To byś miała potem już spokój :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
model w kwiatki
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Maja 2007, 01:29 »
portomka, przepiękną sukienkę wybrałaś. ciekawie będzie to wyglądaló z tym dekoltem w łodeczkę. Czekam na zdjęcia z przymairki. Zostaly juz niecale dwa tygodnie. :skacza:

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
Odp: model w kwiatki
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lipca 2007, 13:19 »
witam po dluuugiej przerwie....
kolejna porcja fotoreportazu:) z mojej przymiarki kieckowej, i tak: kolejna przymiarka jeszcze typowo "robocza", wklejam 3 fotki,na ktorych w sumie nie wiele widac,bo mam na sobie tylko roboczy fason i zarys modelu,mnostwo szpilek,ktorymi pani z salonu modelowala na mnie grubosc ramiaczek(beda cieniutkie aby nadac lekkosc sukience),ksztalt dekoldu(jednak lodka)i tylu(lekkie wciecie),poza tym gotowa jest juz "gora",tzn. draperia,na dole jeszcze warstwa pod spodem,na nia dojdzie caly material z motywem bialego kwiata(dla zainteresowanych proponuje wrocic do mojego pierwszego watku ze zdjeciami).zastanawialysmy sie tez powoli nad doborem dodatkow,ja niezmiernie obstaje nadal przy welonie(dla mnie to oczywiscty i niepowtarzalny akcent stroju slubnego-ten jeden raz w zyciu),bedzie w kolorze sukienki,czyli ivory-kosc sloniowa,gladki,nawet bez wykonczenia(tj.bez zadnej koronki),do pasa,podpinany za kokiem(chyba hiszpanskie upiecie - ale to inny temat,po oczepinach i zdjeciu welonu dopne kwiat we wlosy-motyw sukienki),i oczywiscie kwestia bolerka,to co prezentuje na zdjeciu absolutnie nie w moim guscie,bede szyla dopasowany zakiecik-marynarke(cos co wykorzystam na inne okazje),tez gladki i tez w kolorze sukienki,tylko tak na wejscie do kosciola ze wzg.na pogode(slub w pazdzierniku)

Shot with DSC-W30 at 2007-07-17

ostatnia przymiarka w sierpniu, pozdrawiam,czekajac na szczere opinie....:)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lipca 2007, 08:41 »
szkoda ze fotki wkleilas "bokiem"

sukienka ladna, ale efekt bedzie dopiero jak juz bedzie gotowa :D

ale prezentujesz sie w niej swietnie!

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lipca 2007, 10:02 »
A ta sukienka jest w kwiatki? bo ja ich nie widzę?

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lipca 2007, 11:14 »
Szczerze? OK !

Ja lubię orginalne pomysły więc wybrałabym taką jak była w orginale nic nie zmieniając.... I bardziej podobałas mi sie w tamtej wersji...

Jednak ta Twoja suknia jest jeszcze w fazie szycia, wieć niewiele moge powiedziec jak bedzie wyglądała ostatecznie....
Czekam na fotki gotowej sukni, wtedy ocenię :) obiektywnie :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Lipca 2007, 11:24 »
szczerze powiedziwszy to jeszcze niewiele widać :-\ więc trudno oceniać, zobaczymy potem ...aha i jeszcze jedna gorąca prośba - rozmiar zdjęć nie powinien przekraczać 450 pikseli x proporcjonalna wielkość bo nie da się ich oglądać :(

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Sierpnia 2007, 17:01 »
a gdzie sie te piekne kwiaty podziały?
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Sierpnia 2007, 08:04 »
no i jak sukienka gotowa?

Offline portomka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Września 2007, 12:35 »
oki,ciag dalszy: kolejna przymiarka i juz zblizony efekt koncowy,zdjec jest kilka do wgladu, od razu zaznaczam ze w rzeczywisctosci widac wyraznie motyw delikatnego kwiatka na tej zewnetrznej warstwie organtyny i sam material wcale sie nie blyszczy tak jak na zdjeciu...dobrany dodatek delikatnej bizuterii plus dlugi gladki welon (pojedyncza warstwa bez lamowki,powtarzam : taka "mgielka")kwiat eustoma jasna z zielonymi listkami,wlosy rozpuszczone zaczesane gladko z boku dwa pasma do tylu,tak naturalnie,dziewczeco (?),nie wspomnialam,ze ze wzg.pogodowych szyje do tego zakiecik z tego samego materialu (ktory wykorzystam mam nadzieje na inne okazje)na razie wersja robocza tylko z jednym rekawem:)i tylko na wejscie do kosciola...
odbior sukienki i dociecie koncowe na poczatku pazdziernika
zmartwila mnie jednak 'wielkosc i sztywnosc' - na kole)tej sukienki,bo na pierwszy taniec chcemy odtanczyc ambitnie Dirty Dancing z mozolnie cwiczonym ukladem choreograficznym i ciezko,naprawde ciezko bedzie w tej kiecce robic wszystkie skoczne "skrety i obkrety":) (sukienka ma tez lekki tren podpinany z tylu -widac podpiecie na zdjeciu)

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Września 2007, 12:42 »
no pięknie wyszła sukienusia!!!!

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Września 2007, 13:14 »
portomka bardzo pięknie Ci w tej sukni. Gratuluję trafnego wyboru :brawo_2:
Swoją drogą to taka całkiem w moim guście  :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Września 2007, 08:17 »
Nooo teraz można więcej poiwiedzieć :)

Z kolem zdecydowanie lepiej :) Bedzie pieknie :)