Autor Wątek: tiulowa halka bez koła  (Przeczytany 14595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.09.2008
tiulowa halka bez koła
« dnia: 4 Lipca 2007, 17:00 »
Mam do Was pytanie o halkę.  Koleżanka ostatnio powiedziała mi, że coraz popularniejsze są halki z kilku warstw sztywnego tiulu, ale bez koła.  Podobno są wygodniejsze i koło nie odznacza się na sukni, a spódnica wygląda pełnie i ślicznie.  Tylko mam taki problem, że nigdzie takiej halki nie mogę znaleźć.  Czy może kupowałyście ją albo macie zamiar? Gdzie w okolicach Trójmiasta, Starogardu Gdańskiego lub Krakowa można coś takiego dostać? A może w jakimś sklepie internetowym? Pomóżcie  :)

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: tiulowa halka bez koła
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Lipca 2007, 22:53 »
wiem o jaką halkę Ci chodzi bo sama taką będę mieć. Nie wyobrażam sobie innej zwłaszcza, że będę miec tren i dlatego dodatkowy tiul podszyty jest pod
Ja szyję suknię w zakładzie z Myszkowa, który wspólpracuje z kilkoma salonami w Polsce (w Krakowie też), więc możnaby się skontaktować. Adresy znajdziesz na stronce, myślę, że nie zostane oskarżona o reklamę jak podam nazwe do wyszukania w wyszukiwarce. Nie różni on sie bowiem niczym od wymienianych na forum nazw Madonny, Sposabella itp. Wystarczy wpisac słowo "Antra suknie". ;D

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Lipca 2007, 00:31 »
Właśnie ja też chciałam mieć taką halkę, bo wystające koło przyprawia mnie o mdłości, ale pani z wymienionego wyżej salonu w Krakowie stwierdziła, że to jest niemożliwe :drapanie:

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Lipca 2007, 12:12 »
Joasiu, mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko. Zajrzałam na tą stronkę i urzekła mnie jedna sukienka. Chciałam Cię zapytać ile kosztuje szycie sukienki tej firmy? Mam nadzieję, że nie tyle co te wszystkie cosmobelle i inne pronoviasy :-\

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Lipca 2007, 14:27 »
Ania P. 
Umieść cytat
Właśnie ja też chciałam mieć 

Wiesz co, nie wiem dokładnie jak to jest z salonami, ale dużo sukienek do tych salonów szyje właśnie ten zakład krawiecki. Może najlepiej skontaktować się z zakładem...

Joasiu, mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko. Zajrzałam na tą stronkę i urzekła mnie jedna sukienka. Chciałam Cię zapytać ile kosztuje szycie sukienki tej firmy? Mam nadzieję, że nie tyle co te wszystkie cosmobelle i inne pronoviasy :-\

Ja za swoją płacę 1.600 zł choć jest z katalogu atelier diagonal i w sklepie dałabym dwa razy więcej. Podejrzewam, że z ich projektów są jeszcze tańsze. Poza tym szyją z lepszej jakości materiałów. Mogłam porównać z moją siostrą, która dwa miesiące temu kupiła w salonie w Warszawie "Tylko Ona". Niestety ta jej była uszyta ze zbyt ciężkiego materiału, a tutaj mam wybór z jakiego chcę. Ponadto przyszła Panna Młoda czuje sie wyjątkowo, bo Panie są perfekcyjne!!  ;D

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Lipca 2007, 15:07 »
Joasiu, dzwoniłam tam i powiedziano mi, że za model Nobi, który mnie interesuje, zapłacę 1150, a to jest cena bardzo atrakcyjna. To mówisz, że szyją także modele z innych kolekcji... Musiałabym ich o wszystko wypytać. Rzeczywiście, pani, która ze mną rozmawiała, była bardzo miła. Tylko musiałabym kilka razy jechać do Myszkowa z Krakowa, bo w salonie w Krakowie nie ma mojego modelu i nie będzie  :-\ Czy Ty też jeździsz tam na przymiarki? A na zdjęcie miary też jechałaś osobiście? Trochę dużo pytań, ale strasznie się zainteresowałam tą firmą, bo wydaje się niedroga, ale bardzo profesjonalna. Dzięki z góry za informację. :D

Offline Agacia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9 czerwca 2007
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Lipca 2007, 15:17 »
Dziewczynki weźcie pod uwagę jedno tiulowa halka moze sie wam plątać między nóżkami co jest średnio wygodne w tańcu.  :cancan:
Przy mierzeniu sukienki przejdzcie sie klika kroków po salonie, wiem że nie zawsze pozwalają, każą podnieść suknie zeby się nie pobrudziła ale spróbujcie.
 Ja sama chciałem taka halkę ale zrezygnowałam właśnie z tego powodu.
 A halki z kołami są elastyczne i zapewniam was że nic się nie odznacza, koło jest z reguły przykryte warstwą tiulu lub kilkoma warstwami i wegług mnie są wygodniejsze w obsłudze ....
 i np w toalecie :los:

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Lipca 2007, 18:10 »
Agaciu, dzięki za info. Ja przymierzałam obie halki, a tą tiulową to nawet miałam w domu, bo mojej znajomej własnie taką uszyły. Jak dla mnie to właśnie z kołem jest niewygodna, bo jak się nawet siada to koło ucieka do góry (hihihi, moja siostra miała taki problem).

Kasiu, ja byłam tam raz z kilkunastoma modelami w ręku, bo nie umiałam sie zdecydować ale mi Panie świetnie doradziły i od razu kazałam sobie zdjąć miarę. Pierwsza przymiarka jest na miesiąc przed ślubem, bo one taką suknię szyją w tydzień, a wiadomo, ze przyszła Panna Młoda może jeszcze zmienic wagę  ;D
jutro jadę na pierwszą przymiarkę!!  ::)

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Lipca 2007, 18:42 »
Ojej, Joasiu, gratuluję... Gdyby Ci się udało to może wkleisz nam tutaj jakieś zdjęcia Twoje w tej kreacji. Bardzo jestem ciekawa efektu i oczywiście mocno Ci kibicuję. Rzeczywiście, ja nawet się zastanawiałam co się dzieje, kiedy ktoś chudnie przed ślubem (albo tyje), a sukienka już gotowa... Ja coraz bardziej się przekonuję do tej firmy. Chyba zrobię tak jak Ty, że pojadę z kilkoma wybranymi modelami i poproszę, żeby mi doradzili. Zawsze to profesjonaliści i lepiej wiedzą co do kogo pasuje... A jak sądzisz, jeśli mam ślub we wrześniu za rok, to kiedy powinnam zamawiać suknię, żeby spokojnie zdążyć ze wszystkim?
Agaciu, rzeczywiście to może być problem, ja jeszcze nie miałam tej halki na sobie, ale ja myślałam, że te tiule są sztywne, więc nie ma problemu...

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Lipca 2007, 19:17 »
rzeczywiście to może być problem, ja jeszcze nie miałam tej halki na sobie, ale ja myślałam, że te tiule są sztywne, więc nie ma problemu...

Tiule są sztywne i pod spód podszywana jest satynowa halka, zeby nie obcierały nóg, więc nie zawijają się pomiędzy nogi, bo rozbią samoistne koło (dobra krawcowa tak uszyje, że się nie pląta.

Jeśli chodzi o wybór sukienki to myślę, że powinnaś jechać na początku 2008 roku. Może Ci się zmienić gust, pewnie wyjdzie nowa kolekcja tego salonu i może spodobać Ci się inna sukienka. A wtedy na spokojnie będziesz mieć jeszcze dużo czasu, ale poprzymierzasz trochę i Panie napewno coś Ci doradzą. Achaaaaa, szyję też u nich welon  :D
Napisane: Lipiec 06, 2007, 19:13:49
zapomniałam jeszcze o jednym - w wielu markowych salonach są to ceny sukni bez halki. Halkę wypożyczają (tak miała moja siotra). Natomiast tu jest w cenie sukni. Może i za bardzo zachwalam ten salon i może sie to wydawać podejrzane, ale naprawdę jest to mój najlepszy wybór  ::)

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Lipca 2007, 22:14 »
 :hello:
Joasiu, czekam na Twoją relację z przymiarki... Strasznie jestem ciekawa czy wszystko poszło po Twojej myśli i czy sukienka jest właśnie taka, jaką chciałaś. Daj szybko znać  ;D

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Lipca 2007, 10:48 »
Cześć. Byłam na przymiarce, ale sukni nie widziałam ponieważ miałam przymiarkę podszewki na podstawie której zostanie uszyta warstwa górna. Ale i tak jestem szczęśliwa, bo nawet podszewka mi się podoba  ;D Drugą przymiarkę mam w najbliższą sobotę i wtedy ją zobaczę. Halkę jednak będę miała z kołem ale takim ledwo, ledwo na który naszyty jest warstwowo tiul a z tyłu z tiulu zrobiony kuperek, aby tren miał się na czym układać.

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Lipca 2007, 11:11 »
Poniżej wgrałam zdjęcia z kwietnia, kiedy w tym salonie przymierzałam podobną suknię z ich kolekcji:

http://fidolfus.w.interia.pl/24.03.2007%20002.jpg
http://fidolfus.w.interia.pl/24.03.2007%20003.jpg

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Lipca 2007, 14:16 »
 :o :o :o
EKSTRA!!!
Wyglądasz ślicznie, a to przecież nawet nie jest suknia dopasowana specjalnie do Ciebie. Jak będzie już Twoja, to będzie po prostu BOSKO!!!
Gratuluję wyboru firmy szyjącej  :D

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Lipca 2007, 15:33 »
Dzięki, dzięki!! Ja też się cieszę, bo mam jeden problem z głowy i cieszę się, ze na druga przymiarkę czekam tylko tydzień. A potem tylko odbiór!! Szyję tam też welon i muszę zanieść projekt na drugą przymiarkę - pewnie też wyjdzie połowę taniej niz w salonie  ::)

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lipca 2007, 19:48 »

Joasia ładna sukienka  :grin: :grin: :grin:

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2007, 22:08 »
Dzięki szajbik za wklejenie zdjęć   :uscisk: - w tym nowym forum nie umiem się odnaleźć. Pół godziny szukałam tej opcji i w końcu sie poddałam  :Placz_1:

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipca 2007, 08:28 »
 :hello:
Joasiu, czy Ty prowadzisz gdzieś odliczanko do Twojego ślubu? Bo chętnie bym sobie poczytała o przygotowaniach...  :)

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Lipca 2007, 11:40 »
kiedyś zaczęłam, ale przestałam z braku czasu. Ale teraz mam go więcej, więc zabiorę sie za uzupełnienie. https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=6095.0

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Lipca 2007, 13:30 »
Joasia nie ma za co  :przytul: i od razu biorę się za czytanie twojego odliczanka  :) :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2007, 08:10 »
Nie wiem jak się sprawdza halka bez koła ale, ja np. z całefo serducha polecam halkę z warstwami tiulu i elastycznym kołem. Ładnie ono układa sukienkę, nic nie majta się między nogami i nie odznacza ani nie podchodzi do góry. Powiem więcej: czasem wręcz pomaga. np. przy wsiadaniu do auta jak masz mało miejsca suknię to siup do góry i koło podtrzymuje ją dobrze wyżej (nie pod samym nosem, ale wyżej ::). A oto dowód, że nic nie idzie do góry jak się nie chce:

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Lipca 2007, 16:26 »
ja zamawiałam sukienke z halką bez koła-Kraków

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Lipca 2007, 16:37 »
Elcik ja tez mialam takie kolo i spisało się swietnie :)

Offline anonimizajca 405
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Sierpnia 2007, 15:22 »
witam
wiem gdzie idzie dostać taką halkę wysyłkowo, w dowolnym fasonie (tzn, w różnych szerokościach, ilości i długości falban ) zaintersowanych zapraszam na priva bo nie chce robić kryptoreklamy.
karola405@vp. pl
pozdrawiam