Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3512085 razy)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #11940 dnia: 16 Listopada 2009, 14:09 »
mckr witam i gratuluję :) :)

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #11941 dnia: 16 Listopada 2009, 14:21 »
mckr gratulacje:)))
a ja wątki ciężarówkowego jakoś dalej nie mogę opuścić ;) córcia się zasiedziała ;)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #11942 dnia: 16 Listopada 2009, 15:08 »
Netula, to zależy gdzie mieszkasz. Ja mieszkam w domku jednorodzinnym, Bartka rodziłam na początku kwietnia i używałam kołderki do przykrycia malca zawiniętego w rożek... Uwierzcie, że nie był przegrzany. Tyle, że my mamy nie wykończone piętro nad nami i przez to jest chłodniej.
A jeśli będziesz kupować pościel, zarówno wkład, jak poszewki, polecam zainwestować w nieco droższe, najczęściej lepsze.

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #11943 dnia: 16 Listopada 2009, 15:15 »
Wszystkim slicznie dziekuję za gratulacje :-* :-* :-* jest mi bardzo miło, tym bardziej, ze z rodziny jeszcze nikt nie wie, a te pierwsze gratulacje tak miło sie słyszy, czyta ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11944 dnia: 16 Listopada 2009, 15:40 »
jak miło kolejna cięzarówka :skacza:

Mckr serdeczne gratulację :)
no generalnie typowe objawy mogą Ci sie dopiero rozkręcic niestety...

Offline Jessie
  • zapaleniec
« Odpowiedź #11945 dnia: 16 Listopada 2009, 18:14 »
mckr a na kiedy masz termin? Oczywiście Serdecznie Gratuluję.

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
« Odpowiedź #11946 dnia: 16 Listopada 2009, 19:11 »
najbardziej sie obawiam objawów tych negatywnych jak mdłości :-\

Z tego co sobie sama wyliczyłam to termin mam na 15 lipca. Pytałam dzis lekarza ale powiedział, ze nie chce narazie zapeszac i poinformuje mnie na nastepnej wizycie jak juz bede miała zalożoną karte ciązy.A nastepną wizyte mam za 4 tygodnie.

Dziekuje za gratulacje  :-* mam nadzieje, ze nas tu bedzie przybywać ;D

Offline *Natalia*

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11 lipiec 2009
« Odpowiedź #11947 dnia: 16 Listopada 2009, 19:49 »
Cześć Dziewczynki,
Mogę nieśmiało dołączyć..? :)
Podczytywałam Was jak pisałyście o przygotowaniach do ślubu, nie tak dawno temu! :) A teraz patrzę i nie mogę własnym oczom uwierzyć - tyle ciężaróweczek już mamy.
Jestem już w drugim trymestrze, który jest dla mnie gorszy niż pierwszy :( W pierwszym były "tylko" mdłości, ale to można przeżyć ;)  Jednak teraz zaczyna mi macica wariować. Sama nie wiem co jej jest. Miewałam jakieś dziwne skurcze, teraz pozostało takie dziwne ciepełko w brzuchu i delikatne hmmm "mrowienie". Dostaję już lekkiej schizy. Oczywiście jestem pod stałą kontrolą lekarza. Zobaczymy jak to się skończy. Widzę, że u Was tematy zakupowe się pojawiają. Ja jak na razie wypisałam sobie co trzeba kupić i chyba też zacznę coś kupować, bo sporo tego jest. Póki co mam pełno próbek z gazetek o dzieciach - krem na odparzenia jest! ;) 2 pampersy hihi też, i jakiś bodziak, więc szału nie ma.
Powoli do przodu.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11948 dnia: 16 Listopada 2009, 20:02 »
ojjj tak mdłości są najgorsze... a najgorsze jest jak Ci się chce zwymiotować i już tak prawie i prawie a tu nic...  :-\ :-\ :-\

*Natalia* ale masz fajnie ;D już tak daleko jesteś pewnie już kopniaki dają radę ;D
i co będziesz miała dziewuszkę ??? a może chłopczyka ???

Ojjj tak to prawda nie które z nas dopiero co skończyły odliczanka a już są w stanie błogosławionym ;D

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #11949 dnia: 16 Listopada 2009, 20:13 »
mdłości... ja regularnie wymiotowałam day by day do połowy 5 miesiąca! oj, sorry, tak od czwartego tylko 3-4 razy w tyg... masakra

Offline *Natalia*

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11 lipiec 2009
« Odpowiedź #11950 dnia: 16 Listopada 2009, 20:22 »
mckr, nie przejmuj się mdłościami, mnie zawsze pocieszało, że to tylko mój dyskomfort, a nie Maluszka. Dasz radę :) Pamiętam, że miałam 3 tygodnie takich okropnych mdłości, że nie wiedziałam co z sobą zrobić, nic nie pomagało, ale minęło, z czasem mdłości były coraz słabsze. Podobno pomaga przegryzanie migdałków, mnie bardzo pomagało leżenie i nicnierobienie ;)

ada1988, coś tam mi się rusza w brzuchu, ale kopniakami bym tego jeszcze nie nazwała ;) raczej takie delikatne PUK PUK :) ale uspakaja to bardzo! Płci nie znam niestety. Maluszek za każdym razem przyjmuje pozycję skotłowaną, a ostatnio wcisnął pupcie w dół macicy i zadowolony, czekam aż się troszkę rozkroczy :) A tak bardzo chciałabym się już zdecydować na jakiś kolor wyprawki, jak tak dalej pójdzie to będę musiała kupić żółte ;)

Fajnie, że nas - ciężarówek tyle jest, każda coś poopowiada i tak jakoś raźniej i spokojniej :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11951 dnia: 16 Listopada 2009, 20:33 »
na bank się pokaże już niebawem ;D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #11952 dnia: 16 Listopada 2009, 20:56 »
Witamy wszystkie nowe ciężaróweczki, ależ się tu ruch zrobił, bociany będą miały co robić  :skacza: :skacza:
Natalia widzę po Twoim suwaczku, że idziemy niemal "łeb  w łeb"  ;D, do tego Gosiaczek80 i Netula, kwiecień będzie owocny  ;D ;D

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #11953 dnia: 16 Listopada 2009, 21:47 »
To może ja też się ujawnie bo ja też kwietnióweczka. Termin na 06 kwietnia 2010. U nas już wiadomo, że będzie chłopak - Emil. Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki,

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #11954 dnia: 16 Listopada 2009, 21:55 »
Baranki są super

ja z 9 kwietnia   ;)

U mnie wymioty zaczeły sie ok 6 tyg, ale ja to naprawde zdychalam do 17 nie rozstawalam sie z muszlą, a skonczyly w 20 tyg  ;)

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #11955 dnia: 16 Listopada 2009, 22:28 »
Wiem, że baranki są super mój mężulek z 10 kwietnia  :D Przyszły tata chce mieć prezencior na swoje urodziny. Pożyjemy, zobaczymy....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11956 dnia: 17 Listopada 2009, 08:07 »
mój D. jest z 20 kwietnia...terin z córką miałam na 10 kwietnia....nawet liczył, że może się przenosi i mała urodzi się tego dnia co on...Ale się przeliczył, bo mała urodzia się 28 marca  ;D  aleteż baranek. Teraz mam termin na 13 kwietnia i ciekawe jak będzie  ;)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11957 dnia: 17 Listopada 2009, 08:27 »
irminka witamy mój mąż też jest z  10 kwietnia i też liczy na prezent, w sumie ja też bym chciała no ale pożyjemy zobaczymy, termin mam na 11 kwietnia.
Ja wczoraj od rana poszłam z wizytą do pracy, później do fryzjerka i na zakupy, dzień bardzo aktywny co się chyba spodobało maleństwu bo była mega aktywna, kopniaczki i ruchy są dużo bardziej odczuwalne niż z Polą w tym okresie, w zasadzie w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam dopiero właśnie w 19t+2d. Dziewczyny macie rację w drugiej ciąży nie ma się tyle czasu na myślenie o maluszku, z Polą co tydzień czytała co się dzieje w tym czasie  z dzieckiem itd. teraz chyba tylko raz czy dwa miałam na to czas.

Offline mckr

• Małgosia ;-)
  • bywalec
« Odpowiedź #11958 dnia: 17 Listopada 2009, 10:01 »
Witam wszystkie nowe ciezarówki :-* alez ten rok owocny ;D

Ja dzis czuje sie dobrze i mam do zalatwienia kilka waznych spraw wiec dzisiaj mnie juz na forum nie bedzie, ale myslami bede z Wami, milego dnia, bez mdlosci i o jutra :-*

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #11959 dnia: 17 Listopada 2009, 10:30 »
witam nowe ciężarówki :) oj będzie się działo w przyszłym roku :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #11960 dnia: 17 Listopada 2009, 10:37 »
Takiego wysypu jeszcze u nas chyba nie było, co? Fajnie bedzie jak będziecie się wszystkie po kolei rozpakowywać :) Będzie gorąco  ;D

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11961 dnia: 17 Listopada 2009, 10:49 »
dziewuszki takie małe pytanko z rana...do którego tygodnia ginka wykonuje USG dopochwowo a od którego już przez brzuszek?? zastanawiam się bo jutro mam następne...a muszę przyznać, że dopochwowe nie należy do najbardziej komfortowych >:(

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #11962 dnia: 17 Listopada 2009, 10:56 »
Ewiszka wszystko zależy :) Ja jeszcze w 16 tygodniu miałam dowcipnie

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11963 dnia: 17 Listopada 2009, 11:01 »
Dokładnie wszystko zależy z Polą w 17 tyg. miałam dopochwowe teraz w 16t+2 już przez brzuch.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #11964 dnia: 17 Listopada 2009, 11:09 »
co do usg dopochwowego, to wszystko zależy czy widać już dobrze przez powłoki brzuszne czy nie ... ja w 12tc miałam już przez powłoki brzuszne i było dobrze widać, ale gin mimo wszystko chciał też jeszze dopochwowo, żeby szyjkę dobrze pooglądać czy jakoś tak.

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11965 dnia: 17 Listopada 2009, 11:09 »
ok czyli nastawiam sie jutro na 'penetrację' ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11966 dnia: 17 Listopada 2009, 11:32 »
zależy od sprzetu i "tuszy" mamusi. Ja szczypiorek w pierwszej ciąży do 16 tc miałam dowcipnie.
Teraz w drugiej ciąży , szczypiorek z obwisającą skórą na brzuchu w 12 tc miałam usg przez powłoki brzuszne i było super wszystko widać. Jak zeszłam z samolotu to lekarz nie kazał mi się ubierać bo nie wiedział jakiej głowicy będzie musiał użyć. Ale, że pięknie było widać przez brzuszek, to to drugie mnie omineło

Offline irminka.p
  • forumowicz
« Odpowiedź #11967 dnia: 17 Listopada 2009, 12:14 »
Ja też od 12 tygodnia miałam już przez powłokę brzuszną i wszytsko było widać :D

Właśnie zobaczyłam po moim liczniczku że to juz połowa ciąży - kiedy to zleciało?!?

Offline tasiek
  • Wiktor 2.10.2010 :D
  • entuzjasta
  • Szczęśliwi jak nigdy:D, zakochani jak na początku:
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #11968 dnia: 17 Listopada 2009, 12:54 »
o matko aż mi się ciepło zrobiło jak tak was podczytuje...ja jeszcze u lekarza nie byłam...z mich wyliczeń to 5 tc...waham się czy już powinnam iść czy jeszcze chwile poczekać....

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11969 dnia: 17 Listopada 2009, 13:11 »
tasiek
Ja bym troszkę jeszcze poczekała ...nie ma co za szybko iść... Ja poleciałam jakoś wcześnie i niewiele się dowiedziałam w sumie ....Lekarka prosiła, aby przyjść za jakis czas... USG też mi tak wcześnie nie zalecała ( o ile nie czujesz się jakoś niepokojąco ), bo tak wcześnie często nie widać jeszcze zarodka, a my się niepotrzebnie denerwujemy....

dziewuszki takie małe pytanko z rana...do którego tygodnia ginka wykonuje USG dopochwowo a od którego już przez brzuszek?? zastanawiam się bo jutro mam następne...a muszę przyznać, że dopochwowe nie należy do najbardziej komfortowych >:(

U mnie obowiązywało Usg "od dołu" do 10 tygodnia ;D, potem już położnicze - przez brzucho. Miałam wczoraj i wszystko było świetnie widać. Szyjkę też oceniał przez brzuch. Pewnie wiele zależy od sprzętu i widoczności...
U Ciebie to raczej chyba już przez brzuszek zrobi ;D

A u mnie wyszło wczoraj nisko położone łożysko, na tym etapie podobno nie ma się co martwić, ale czy ktoś coś wie, albo doświadczył?