Witam wszystkich,
właśnie zaczęłam poszukiwania lokalu na wesele. Jestem z Bytomia, satysfakcjonowało by mnie coś z mojego miasta, Zabrza, Gliwic, Tarnowskich Gór, Piekar Śląskich, Chorzowa i ewentualnie Katowic. Wesele myślę tak na około 60 osób. Cena najlepiej nie przekraczająca 150 zł/osobę. Idealnie by było gdyby lokal posiadał też pokoje do wynajęcia (zajazd, hotel, ośrodek) gdyż rodzina będzie z całego Śląska zjeżdżać. No i przeważnie wtedy też oferują apartament dla młodej pary gratis
Ponieważ zakres poszukiwań jest dość obszerny, a ja z natury leniwa jestem, więc zaczęłam od wyszukiwania ofert restauracji i hoteli w internecie. Swoją drogą, to mało takich miejsc posiada swoją stronę

Powysyłałam trochę pytań odnośnie wolnych terminów i cen. No bo nie ma większego sensu jechać do lokalu, w którym i tak wszystko jest porezerwowane dwa lata do przodu. Wesele planujemy na lipiec, sierpień ew. wrzesień 2008.
Znalazłam ofertę ośrodka Dzierżno nad jeziorem Dzierżno Małe
Cena od osoby za 2 dni to 150 zł, dodatkowo są pokoje do wynajęcia no i jeziorko do zdjęć w tle:) Czy któraś z Was tam bawiła albo mogłaby coś więcej powiedzieć na temat tego ośrodka?
Oglądałam też ofertę hotelu Laguna w Gliwicach tam mają wolne terminy. Ceny od 120 za osobę.
Znalazłam też takie lokale, ale póki co bez odpowiedzi:
1) U mnicha w Stolarzowicach (plus, że blisko mnie) h
2) Zajazd Gościniec Śląski w Katowicach
3) Lokale Skarabeusz i Ferdynand w TG
4) Restauracja Oaza w Wielowsi
Jakbyście mogły się podzielić opiniami lub podrzucić coś nowego, będę baaaardzo wdzięczna