Autor Wątek: wybielanie ząbków  (Przeczytany 123190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta&Tomek

• użytkownik
  • **
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Czerwca 2005, 23:00 »
nie jestem specem w tej dziedzinie. Może to i o laser szło. Może kolega z którym rozmawiałam sam dobrze nie wiedział jak to się zwie. A wybielanie laserem jaki to koszt? Bo u mnie kamienia brak wiec ten wariant odpada.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Czerwca 2005, 23:11 »
kilka tysięcy zlotych... zalezy od miasta...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Czerwca 2005, 23:20 »
monia a efekt wybielających pasków czy płynów dostepnych nawet w hipermarketach to efekt na dni...?? Ile?? I czy to prawdą, że stosując taką metodę sprawiamy, że mamy kłopoty ze szkliwem i szyjkami zębów??

Wiem, że tej metody nie polecasz, ale dla osoby, która chciałaby uzyskać efekt bielszych zębów tylko na krótki czas??
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Czerwca 2005, 23:26 »
Ja postanowiłam przed ślubem zrobić porządek z jamą ustną  :wink:  Zdecydowałam się również na wybielanie zębów - a to dlatego, że chcę ładnie wyglądać na zdjęciach ślubnych... Wesele tylko mnie do tego "zmobilizowało", bo przecież o zęby trzeba dbać zawsze - a ja dzięki temu będę mieć je i ładne i zdrowe! Na pewno nie będę tego żałować....

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Czerwca 2005, 09:21 »
Cytat: "demka"
monia a efekt wybielających pasków czy płynów dostepnych nawet w hipermarketach to efekt na dni...?? Ile?? I czy to prawdą, że stosując taką metodę sprawiamy, że mamy kłopoty ze szkliwem i szyjkami zębów??

Wiem, że tej metody nie polecasz, ale dla osoby, która chciałaby uzyskać efekt bielszych zębów tylko na krótki czas??

dla mnie i dla wielu stomatologów to nabijanie pacjentów w butelkę... coś w rodzaju " ten płyn do wc zabija 99,9 bakterii" czy " proszek usunie wszystkie plamy w 40st."

to czy, jak bardzo i na jak długo zalezy od samego zęba... jego budowy i składu.. wieloktrotnie sami stomatolodzy mają duże problemy z wybieleniem niektórych "grup zębów"... czasami uzyska się tylko efekt rozjaśnienia ale nie wybielenia ale to juz inna bajka...

odnośnie uszkodzeń szkliwa - nie słyszałam o nich.. te preparaty sklepowe mają  baaaaaaaaaaardzo małe stężenia więc nawet dobrze nie zadziałają.. głównie chodzi o efekt i zadowolenie pacjenta...

pewnie sama nie będąc stomatologiem w ierwszej kolejności sięgnęłabym na półkę w markecie ze względu na cenę preparatu, tak jak to robi część pacjentów, więc demko spróbuj i ty... sama zobaczysz jak na i na ile to coś działa....

Offline demka

• Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:47 »
Dzięki Monia tak zrobię. Z natury nie mam białego odcienia ząbków a chodzi mi o to, aby je troszeczkę bardziej rozjaśnić... Może kiedyś (jak zacznę pić morze kawy i wiadra czerwonego wina) zdecyduję się na te droższe wybielanie:D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #36 dnia: 8 Października 2005, 23:16 »
odswieżam teamt bo jest ciekawa czy któraś z dziewczyn próbowała wybielać ząbki preparatami z marketów  ( demka zdecydowałas się)
i jeśli tak co o tym myślą :mrgreen:

Offline demka

• Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Października 2005, 15:51 »
Cytat: "agulkaaa"
demka zdecydowałas się

jeszcze nie... :? cały czas nie mogę się zdecydować... Dentystka powiedziała mi, że od wybielania tego typu preparatami zęby moga być nadwrazliwe, dziąsła słabe... Nie wiem czy chciała mnie nastraszyć, czy wyciągnąć kasę (bo baaardzo namawiała mnie na specjalistyczne wybielanie u iej w gabinecie)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #38 dnia: 9 Października 2005, 15:53 »
jestem ciekwa czy to z marketów to naprawde takie gawno :)
 :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

może jest któs kto się zdecydował???

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #39 dnia: 9 Października 2005, 18:20 »
odswieżam teamt bo jest ciekawa czy któraś z dziewczyn próbowała wybielać ząbki preparatami z marketów  ( demka zdecydowałas się)
i jeśli tak co o tym myślą :mrgreen:

badziewie.. wybielisz max 3 odcienie ( za słaby w działaniu preparat) a efekt utrzyma się dosłownie kilka tygodni... szkoda kasy  :twisted:

[ Dodano: Nie Paź 09, 2005 6:24 pm ]
Dentystka powiedziała mi, że od wybielania tego typu preparatami zęby moga być nadwrazliwe, dziąsła słabe...

posrednio ale to nie do końca... nadwrażliwość jest typowa przy wybielaniu każdym typem materuiału.. to, jak i czy będą nadwrazliwe zalezy od każdego z nas.. każdy inaczej to przechodzi...

Nie wiem czy chciała mnie nastraszyć, czy wyciągnąć kasę (bo baaardzo namawiała mnie na specjalistyczne wybielanie u iej w gabinecie)

ja równiez namawiam... przynajmniej nie wywalisz kasy w błoto... wybielam zeby od 5 lat i widze efekty.. zeby nie zmieniają koloru minimum 2 lata... moje jakos wytrzymały 4,5 roku.. nadal sa jasne  :mrgreen:

właśnie przygotowałam artykuł o wybielaniu zebów na stronę e-wesele oraz do "uroczystości".. powinien pojawić się w listopadzie... jesli ktoś bedzie chciał więcej detali służę pomocą....

Offline demka

• Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Października 2005, 22:21 »
Cytat: "monia"
właśnie przygotowałam artykuł o wybielaniu zebów na stronę e-wesele oraz do "uroczystości".. powinien pojawić się w listopadzie...

w takim razie zabieram się za czytanie jak tylko dostanę nowy numer :D
jesli ktoś bedzie chciał więcej detali służę pomocą....

:D Monia wiesz, że my zawsze chętni jesteśmy detali...
badziewie.. wybielisz max 3 odcienie ( za słaby w działaniu preparat) a efekt utrzyma się dosłownie kilka tygodni...

powiem szczerze, że ja mam jasne zęby, ale nie sa bielutkie :( Chciałam je tylko delikatnie rozjaśnić i to właśnie na wesele... Zaczęłam się tylko zastanawiać czy nie uzyskam efektu zgoła odmiennego (ząbki będą ciemniejsze po kilku tygodniach)...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Października 2005, 22:51 »
najfajniejesze zęby to mają "murzyni"( nie to że jestem rasistką)
im to tylko pozazdrościc
bielutkie ach....

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Października 2005, 23:00 »
im to tylko pozazdrościc
bielutkie ach....

eeeeeeeeeeeeeee.. błąd.............

mają takie same zęby jak każdy z nas ale.. ciemne karnacja swoje zrobi..

o tym też pisałam.. inaczej wyglądają przy jasnej szmince a inaczej przy ciemnej.. inaczej kontrastuja z ciemnym ubrankiem a inaczej z jasnym

przy białej (śnieżnobiałej) sukni KAŻDE zęby bętą lekko żółtawe.. chociaż to kwestia ustawienia światła przy robieniu zdjęć.. pod innym kątem ustawienia obiektywu promienie słoneczne będą się inaczej załamywać (odbijać) dając biel....

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Października 2005, 08:27 »
A ja pamiatem taki odcinek serialu "Przyjaciele" w którym jeden z bohaterów tez wybielał ząbki  :mrgreen:  korektorem biurowym   :hahaha:    pięknie się świeciły w świetle ultrafioletowym   :ok:

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Października 2005, 11:47 »
hej!
ja wybielałam ząbki u stomatologa ok 2 tyg przed ślubem, wyniosło mnie to ok.700 zl, ale efekt jest super. Z tym,że trzeba najpierw wyleczyć wszystkie zęby:) więc nie obyło się u mnie bez dodatkowych jeszcze kosztów leczenia ząbków.
Miałam zęby wybielane preparatem New White. Zęby z poziomu 4 wybielily się do 1 (tak niby się to oznacza?).
Jednak każde zęby mają też swoją biel, tak więc nie zawsze jest to śnieżnobiała biel. Ale zęby są naprawdę jaśniejsze.
Jestem prawie 4 m-ce po ślubie i efekt dalej jest:)

Pozdrawiam i polecam

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Października 2005, 12:04 »
i bedzie sie utrzymywał przez wiele wiele lat , chyba ze załatwisz je mocna herbatą czy kawą fusiastą  :wink:

trochę nie tak z tą skalą.. jaki kolor m,iałaś wyjściowy??? grupa A, B, C, D??? dokłądnie 1, 2, 3, 3,5, 4???

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Października 2005, 10:49 »
zabij mnie, a nie powiem, bo nie pamiętam!!!!:)
coś na pewno było o 4 i teraz o 1... dentystka miala jakies ząbki i je porównywała, no i faktycznie była różnica, aż trudno uwieżyć, że moje ząbki były takie fffeee:(
ale teraz jest oki:)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Października 2005, 11:18 »
grupy A, B, C, D to kolory.... a 1, 2, 3, 3,5 4 to odcienie.. często zęby wybielając się zmieniaja grupy kolorów.. np. wybielając kolor A 3,5 (tak w moim przypadku było) zeszłam do koloru B1.. a to juz inna grupa kolorystyczna...

kolory A - sa bardzie ciepłe.. beże...
kolory B - zimna biel(żółć)... kolor  B1 jest mało naturalny.. najczęściej zeby są beżowe i to jest naturalność...

kolory C - uderzają w szarości

kolory D - to różowawe zęby....

wyraźnie to widać na kolorniku w gabinecie.... sa to próbki do dopasowywania koloru.. cała paleta odcieni....

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Października 2005, 12:58 »
kolory A - sa bardzie ciepłe.. beże...

O rany brzmi to niczym kolor jakiegoś podkładu na twarz. :?
Ciekawa jestem jaki kolor mają moje ząbki (tak fachowo)? :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #49 dnia: 2 Marca 2006, 09:44 »
Ja też trochę myślałam o wybielaniu, ale nie wiem czy zdecydować się na taki wydatek. W lipcu/sierpniu chcę się wybrać na przegląd i wtedy poradzę się dentystki i zapytam o ceny. Na pewno zrobię sobie usuwanie kamienia.
Monia - a co powiesz o piaskowaniu (czy to taki sam efekt jak usuwanie kamienia ultradźwiękami) i o lakierowaniu? Moja koleżanka miała oba zabiegi i jej ząbki może nie to, że stały się bardzo bielsze, ale ładnie wypolerowane. Dość fajnie to wygląda. To na pewno wyszłoby taniej niż wybielanie, ale interesuje mnie jak długo taki efekt się utrzymuje?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Marca 2006, 18:41 »
Martini - widzę, że podobne mamy plany co do naszych ślubów, tyle tylko, że Ty o dwa tygodnie później staniesz na ślubnym kobiercu.. ;)
A skąd jesteś? :) Bo może okaże się, że też z Poznania i umowimy się kiedyś na jakieś dietetyczne ciacho? :)
A myślisz, że wybielanie w Polsce jest gorsze niż to poza naszymi granicami? No chyba, że myślisz o wybielaniu w Stanach, ale nie wiem czy nie wydasz kasy o wiele więcej niż wydałabyś tu. Poza tym wydaje mi się, że nasze salony dentystyczne są już na światowym poziomie..
Jestem jeszcze ciekawa co powie Monia na to lakierowanie i piaskowanie. Bo może tylko to wystarczy?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Marca 2006, 19:23 »
A są może jakies domowe sposoby na to by poprawić koloryt ząbków   :Szczerbaty:    ( prócz ograniczenia picia kawy i herbaty :P )   :Szczerbaty:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Marca 2006, 12:34 »
Domowe sposoby na rozjaśnienie ciut ząbków to m.in.płukanie ich w wodzie z odrobiną sody oczyszczonej:):)

Podobno sok z cytryny też jest dobry, ale to tylko słyszałam, a jeśli chodzi o sodę to ktoś mi polecił i ja teraz teeeeeeeż polecaM. Ząbki wyglądają lepiej- na pewno nie są super białe, ale ładnie się błyszczą i ciut są jaśniejsze:):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Marca 2006, 12:47 »
A czy ta soda nie niszczy szkliwa? I jak sporządzić taki ekstrakt do płukania (łyżeczka sody na szklankę wody)?
Ja sobie ostatnio kupuję pastę z ekstraktem z cytryny i też mam nadzieję, że pomoże.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #54 dnia: 8 Marca 2006, 22:25 »
nie zaszkodzi ale i nie zadziała.. sorry.. to nie to stęzenie  :roll:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #55 dnia: 13 Marca 2006, 14:56 »
Monia, a co powiesz o polerowaniu i piaskowaniu? Czy to daje jakieś konkretne efekty?

Offline groszek
  • maniak
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Marca 2006, 14:57 »
A powiecie o cyklinowaniu? :D Czy zęby to wytrzymują??

Offline pati1

• nowicjusz
  • *
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Marca 2006, 16:06 »
piaskowanie delikatnie rozjasnia zeby!
Przed kazdym wbielaniem konieczne jest oczyszczenie zebow z kamienia.
Jutro napisze cos wiecej - sama mialam, a teraz uciekam!

Offline pati1

• nowicjusz
  • *
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Marca 2006, 09:45 »
Wybielalam zeby nakladkowo preparwatem opalescence stezeniem 16% - warunkiem takiego wybielania jest usuniecia kamienia i wyleczenie zebow, czasami odnowienie plomb, gdyz takowe sie nie wybielaja(robi sie tez to po wybieileniu)
Mialam pobrane wyciski(nieprzyjemne uczucie - gips ci rosnie w  buzi - fuj) dzieki ktorym powstaly indywidualne  przezroczyste nakladki, w ktorych sie wstrzykuje preparat.
i na tym sie rola stomatologa skonczyla- placilam 250 zł - za oczyszczanie z kamienia i zrobienie nakladek.
Preparat kupilam w hurtowni stomatologicznej za 75 zł, w sklad wchodza 4 strzykawki nadtlenku karbamidu(srodka uzywanego do dezynfekcji)
Roznie sie podchodzi do wybielania, jedni mowia ze uszkadza szkliwo, inni ze jest bezpieczny. ktoz to wie?? :roll:
Poza nadwrazliwoscia, ktora sie ujawniala na drugi dzien i trwala do kilku godzin na razie moje zeby nie ucierpialy! Efekt byl po pierwszej nocy, porazilo czysta biela, zrobilam tylko 2 raz, gdyz uwazalam ze wiecej nie musze, a po drugie ta nadwrazliwosc jest okropna(ale nie wystepuje u w-kich) ALe cierp jesli chcesz byc piekna, hehhe - i co tam chwila cierpienia do takeigo efektu! i nie uwazam zeby to bylo przesada - piekny usmiech jest wazny!    
W-kie preparaty marketowe sa do bani - niestety.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wybielanie ząbków
« Odpowiedź #59 dnia: 14 Marca 2006, 14:50 »
Cytat: "pati1"
preparwatem opalescence stezeniem 16%

nie ma 16%.. jest 15%

nieprzyjemne uczucie - gips ci rosnie w buzi - fuj)

alginatowa masa wyciskowa (taka z jakiej maseczki na ryjka się robi)  a nie gips

nadtlenku karbamidu(srodka uzywanego do dezynfekcji)

nadtlenek mocznika = karbamid.. nie ma działania dezynfekującego

uszkadza szkliwo

jest wręcz niemożliwością żeby tego typu materiały uszkadzały szkliwo.. szkliwo nie jest wybielane tylko zebina ( artykuł "uśmiech to połowa pocałunku") http://www.e-wesele.pl/redakcja.php?kid=44&tid=731d4e6bfd08b29

odnośnie reszty... 100% racji :mrgreen: