Autor Wątek: Koronawirus 2020  (Przeczytany 209964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Koronawirus 2020
« Odpowiedź #1380 dnia: 16 Marca 2021, 10:22 »
Nie pamiętam, czy na 3 czy 4 miliony zaszczepionych 22 zakrzepice w Europie. Ile to procent ludzi? 0,0011 chyba. Większe są szanse na zakrzepice przy stosowaniu pigułek antykoncepcyjnych.
W UK podano 11mln dawek Astry  bez zgonów także hmm....

Dziwna ta panika, ale niech badają nie zaszkodzi.

Ja mam w kwietniu Johnsona w ramach badań klinicznych, ale nie doczekałam ehh i już mnie nie zaszczepią więc poczekam na swoją kolej.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1381 dnia: 16 Marca 2021, 16:29 »
W Polsce też żadnej zakrzepicy. A ok. 600 tys. osób zaszczepionych Astrą. Albo i 700tys.

Byłam dziś w przychodni z młodą. Na bilansie 7-latka. Bez problemu nas przyjęto.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1382 dnia: 16 Marca 2021, 18:01 »
Bilanse i szczepienia u nas od dawna bez problemu.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #1383 dnia: 16 Marca 2021, 18:44 »
Rozporządzenie już weszło na pewno k obowiązku przyjmowania dzieci w przychodni bo dziś chciałam tele porada i miałam wielki problem by ją wyprosic.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1384 dnia: 16 Marca 2021, 19:00 »
Oglądam Polsat. 1 zakrzepica w Polsce na 600 tys. zaszczepionych. Kobieta w wieku ok. 40 lat.

Bilans to nie nagły przypadek. Miałam kartę ze szkoły do podbicia. Mogli nie przyjąć. A przyjęli. I jeszcze zbadali Młodą wzdłuż i wszerz. Pozytywnie zaskoczona jestem.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #1385 dnia: 16 Marca 2021, 22:29 »
W Norwegii 2 osoby zmarły i to przed 50 rokiem życia. Kolejne w szpitalu.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1386 dnia: 17 Marca 2021, 09:23 »
U nas dziewczyny źle się czuły na wieczór dostały dreszczy i było im zimno.
Jednej było niedobrze i w sumie to źle wyglądała bo jej twarz była koloru zielonego.
Ale dzisiaj są normalnie w pracy.  ;)

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1387 dnia: 17 Marca 2021, 09:51 »
Szkoda, że nie podają ile osób trafia do szpitala z powodu zakrzepicy pomimo tego, że nie były szczepione Astrą  ::)  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1388 dnia: 17 Marca 2021, 10:53 »
Niech szczepią zatem osoby, które chcą być zaszczepione. Znam wiele chętnych osób.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #1389 dnia: 17 Marca 2021, 11:28 »
Gdzieś mi wczoraj mignęło na forum jak się przygotować do szczepienia Astrą i byłam w szoku ogólnie. Zalecane jest zwiększenie podaży płynów, nawet pisali o lekach przeciwzakrzepowych i pisali, że acard nie wystarczy.

A powiem Wam ciekawostke, moja przyjaciółka z mężem chorzy i zrobili testy trójce dzieci - dwójka pozytywna, jeden negatywny. Wszyscy od tygodnia w jednym domu.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1390 dnia: 17 Marca 2021, 12:22 »
Ciri, czyli tego jednego nie kochają  i unikają go :) żart :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #1391 dnia: 17 Marca 2021, 14:58 »
Też znam taki przypadek tyle, ze dzieci było dwoje i tylko jedno z nich zarazilo się od rodziców.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1392 dnia: 17 Marca 2021, 17:29 »
U nas był jedenk pracownik chory na oddziale 4 iincyh pracownikow i 30 dzieci plus kontakt z rodzicami - nikogo nie zaraził . Teraz dziecko zachorowało ta sama sytuacja nikogo nie zaraziło ,

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1393 dnia: 17 Marca 2021, 17:31 »
A i wszyscy byli na kwarantannie , i testowali sie 2 razy 2 dni po tym jak sie dowiedzili i 7 dnia kwarantanny , wiec z tym zarazaniem to roznie bywa

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1394 dnia: 17 Marca 2021, 18:56 »
My w zeszlym roku z ciocia z Krakowa koronę przywiazlysmy. Ona i ja pozytywne a jej dzieci z którymi mieszka( 22 letnie blizniaki) negatywne
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #1395 dnia: 17 Marca 2021, 22:42 »
Po roku koronawirusa.
W szkole córki nie było ani 1 przypadku, dzieci cała świetlicę spędzają na dworze.
W mojej pracy ani 1 przypadku, a mam dużo wyjazdów na 2 wojewodztwa i cały czas kontakt z nowymi ludźmi.
Na studiach podyplomowych w grudniu miałam pierwszy raz kontakt  z osoba, u której test wyszedł pozytywny i która ciężko to przechorowała. Cała moja grupa nietknieta.
Chodzę oprócz sklepów i kontaktu w pracy z klientami bez maski.
Nie zaszczepię się dobrowolnie.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1396 dnia: 18 Marca 2021, 09:51 »
Kilkanaście osób z mojego towarzystaw chorowało na koronę.
Ciocia, ponad 50 letnia przeszła to najgorzej :( Zmasakrowało ją do tego stopnia, że chyba bedzie musiała isc na rente i nie wiem z czego biedna będzie żyła :( a życie kuźwa jej nie rozpieszcza od zawsze.
Syn koleżanki w listopadzie korona, do tej pory bark smaku i problemy z płucami.
Kilkoro zmarłych dziadków moich znajomych.
Chodzę w masce nie dla siebie.
Zaszczepie się jak tylko będzie taka możliwość.
Odebrałabym każdemu, kto nie chce się zaszczepić, możlwiość leczenia za moje pieniądze w przypadku zachorowania.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1397 dnia: 18 Marca 2021, 09:52 »
Za Twoje pieniądze!?!?  A ja to nie płacę ?!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1398 dnia: 18 Marca 2021, 10:01 »
Tak, za moje.
Płace sumiennie wszystkie podatki, składki i inne cuda wianki i chce się czuć bezpiecznie w moim kraju.
Skoro nie chcesz się szczepić to dlaczego jak się rozchorujesz pobiegniesz po tlen do szpitala?
Przecież taka odważna jesteś?

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1399 dnia: 18 Marca 2021, 10:11 »
Po roku koronawirusa.
W szkole córki nie było ani 1 przypadku, dzieci cała świetlicę spędzają na dworze.
W mojej pracy ani 1 przypadku, a mam dużo wyjazdów na 2 wojewodztwa i cały czas kontakt z nowymi ludźmi.
Na studiach podyplomowych w grudniu miałam pierwszy raz kontakt  z osoba, u której test wyszedł pozytywny i która ciężko to przechorowała. Cała moja grupa nietknieta.

Jezuuuu, co za argumenty z dooopy, normalnie ręce i cycki opadają.
To, że u ciebie akurat mało przypadków to niby o czym ma to świadczyć? Że problem nie istnieje, że ludzie sobie wymyślają, czy co? Bo nie rozumiem.

U mnie w pracy - bardzo duża firma - mnóstwo przypadków, jedna osoba zmarła.
Po jednym spotkaniu służbowym - pięć z siedmiu osób się zaraziło. Od tych 5 osób zaraziły się rodziny.
Mam wrażenie, że jak niektórych dopiero to dotknie to wtedy może zaczną traktować tę sprawę na serio.

Przypominam, dzięki temu, że ja i mój J. nosiliśmy maski to nie zaraziliśmy NIKOGO. Maska ma chronić innych przed Tobą, czy to tak ciężko nie być egoistą?
Ja też nie lubię nosić masek, nie jest to komfortowe, muszę się częściej przez nie inhalować i mam problemy z gardłem, ale dzięki temu ktoś może przeze mnie NIE UMRZE.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1400 dnia: 18 Marca 2021, 10:13 »
Ja również płacę podatki, składki i inne cuda wianki, więc za swoje bede sie ewentualnie leczyć!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1401 dnia: 18 Marca 2021, 10:18 »
Ja również płacę podatki, składki i inne cuda wianki, więc za swoje bede sie ewentualnie leczyć!

Sorki Marta, ale jak nie uda się ciebie wyleczyć, to rente do 24 roku życia Twoim dzieciom będziemy placic my wszyscy.
Z Twoich nie starczy, sorry.
Jeeli będziesz miała powikłania i bedze trzeba cie wyslac na rehailitację i inne cuda, sorki Marta, ale z Twoich składek nie starczy.
To się nazywa odpowiedzialność grupowa.

Dlaczego Polacy tacy są nie rozumiem.
Zawsze szukają podstępów.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1402 dnia: 18 Marca 2021, 10:29 »
Ja też żyłam w przekonaniu, że zdrowa jestem. Poszłam z ciekawości zrobić badania na przeciwciała - ZONK! IgG dodatnie. Przeszłam covid bezobjawowo. Dobrze, że noszę maseczkę i dezynfekuję się, bo mogłam nieświadomie sporo ludzi zarazić. Założę się, że wiele osób, które nie chorowały, przeszło covid tak jak ja. I jak słyszę, że niektórzy się nabijają, że nie ma chorób bezobjawowych to ciśnienie mi się podnosi.
Covidem zaraziłam się w domu od męża. Przyniósł z pracy.
Teść też z roboty przyniósł. Do dziś jest słaby i ma problemy neurologiczne.
Mój tata zdrowy - jest na emeryturze i już nie pracuje.
Więc uważam, że najłatwiej zarazić się w pracy. Nie w sklepie.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #1403 dnia: 18 Marca 2021, 10:29 »
Po roku koronawirusa.

Jezuuuu, co za argumenty z dooopy, normalnie ręce i cycki opadają.
To, że u ciebie akurat mało przypadków to niby o czym ma to świadczyć? Że problem nie istnieje, że ludzie sobie wymyślają, czy co? Bo nie rozumiem.

U mnie w pracy - bardzo duża firma - mnóstwo przypadków, jedna osoba zmarła.
Po jednym spotkaniu służbowym - pięć z siedmiu osób się zaraziło. Od tych 5 osób zaraziły się rodziny.
Mam wrażenie, że jak niektórych dopiero to dotknie to wtedy może zaczną traktować tę sprawę na serio.

Przypominam, dzięki temu, że ja i mój J. nosiliśmy maski to nie zaraziliśmy NIKOGO. Maska ma chronić innych przed Tobą, czy to tak ciężko nie być egoistą?
Ja też nie lubię nosić masek, nie jest to komfortowe, muszę się częściej przez nie inhalować i mam problemy z gardłem, ale dzięki temu ktoś może przeze mnie NIE UMRZE.

Zgadzam się z Agus. Jaki to argument, że u mnie w otoczeniu jest ok? U mnie w pracy z 20 osób już przeszło, jedna zaraziła rodzinę i w tej rodzinie zmarły 3 osoby na COVID. Wśród znajomych różnie. Niedawno byłam na pogrzebie z powodu covida... ale to nadal nie świadczy o tym czy zagrożenie jest czy go nie ma. Ono jest i nie zniknie jeszcze przez długi czas. Zaryzykuję stwierdzenie, że za rok nadal będą lockdowny i problemy z zachorowaniami.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1404 dnia: 18 Marca 2021, 11:46 »
Ania takie wyliczenia to moze do np alkoholików, których leczy się na koszt panstwa, ich dzieci tez dostają rentę.  Dzieci leczone na rota, bo rodzice nie zaszczepili itp
A nie do mnie, bo nie chce sie zaszczepić eksperymentalna szczepionka.
Zresztą Ty tez nie jesteś zaszczepiona i jak zachorujesz beda Cie leczyć z moich pieniędzy .

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1405 dnia: 18 Marca 2021, 12:26 »
Ja nie jestem zaszczepiona bo nie ma dla mnie szczepionki.

A i owszem, wg mnie wszystkie "nieroby" nie powinny dostawać kasy.
Sorry ale jestem brutalna.

Sytuacja z wczoraj. Wysiadam po pocztą, podchodzi facet i prosi o kasę. Mówię do niego. Ok. Proszę mi umyć samochód, dam Panu 50 zł. Gość mnie wyśmiał.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1406 dnia: 18 Marca 2021, 15:33 »
dziewczyny po co te złośliwości, życie przez koronawirusa jest już wystarczająco utrudnione...tak mi się przypomina wypowiedź  pediatry moich dzieci, gdy pytałam swego czasu, czy warto szczepić na meningokoki " oczywiście nie zagwarantuję Pani, czy dziecko zachoruje i  jaki będzie miała przebieg choroba, ale jest MOŻLIWOŚĆ chociażby sepsy, której śmiertelność u małych dzieci jest bardzo wysoka"...my w swoim otoczeniu mamy przynajmniej dwie osoby, które sobie z koronawirusa żartowały i juz ich nie ma wśród nas....więc ja pomimo pewnego sceptycyzmu podchodzę do niego z pokorą, bo NIE WIEMY , jak my sami go przechorujemy lub jak przechoruje je osoba, którą nieświadomie możemy zarazić....

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #1407 dnia: 18 Marca 2021, 16:19 »
Po roku koronawirusa.

... Ręce mi opadły... Nie jestem w stanie wyliczyć ile przypadków było w mojej szkole i przedszkolu. Od poniedziałku do wczoraj na zdalne razem z z Sanepidem wysłaliśmy 5 klas.... Z ulgą przyjęłam wczorajsze info o zawieszeniu, bo nie mam kim pracować. Dzisiaj kolejna dziewczyna z przedszkola idzie na test. Pewnie jutro znowu od rana będę do Sanepidu dzwoniła.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #1408 dnia: 18 Marca 2021, 16:54 »
Moja córka na kwarantannie także siedzimy razem (ja na opiece) i zajęcia on line.. ahh

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1409 dnia: 18 Marca 2021, 17:30 »
U mnie też sporo zakażeń wokoło. Mąż przeszedł, ja w końcu nie wiem bo nie zrobiłam przeciwciał.

Ale dziś usłyszałam historie od bliskiej koleżanki co ich spotkało, i normalnie mnie zatkało bo to jest historia rodem fb. Ze ktoś umiera na coś innego a w kartę wpisują covid żeby jak dla mnie ukryć ewentualny błąd medyczny. Masakra :-(
Najgorsze, że w takim wypadku nawet nie możesz  ubrać zmarłego, pożegnać się z nim. Traktują go jak trędowatego.
Partnerka mojego taty jest w szpitalu, wycinali jej raka żołądka. Jest taka slaba a nawet nie można tam wejść podać wody, cokolwiek powspierać. Mam wrażenie, że ludzie umierają w tych szpitalach po prostu z samotności, bez wsparcia rodziny bo personel nie wyrabia bo go jest za mało.
Boję się tej Astra Zenki, tak po ludzku, czy tacie nic nie będzie bo już też w tym roku 69 lat na karku.
Łucja mi płacze, że chciałaby iść do kina albo bawialni, a mi samej się chce ryczeć, bo znowu wszystko od soboty pozamykane.
Do siostry chciałam jechać na Wielkanoc, pewnie nic z tego nie wyjdzie.
Chyba mam depreche. Serio mnie to już dołuje bardzo :-( jakoś się trzymałam wcześniej, ale dociera do mnie, że to być może dłuższą sprawa i to mnie przytłacza :-(
To mi się ulało, sorry :-(