Autor Wątek: krawcowa  (Przeczytany 23706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tola99

• nowicjusz
  • *
Odp: krawcowa
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Grudnia 2009, 22:13 »
dziewczyny podajcie mi prosze jakies namiary na sprawdzona krawcowa z zaglebia:) i orientacyjna cene za uszycie sukienki ślubnej ;) z góry wielkie dzieki!!

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Grudnia 2009, 13:43 »
Ja też poproszę namiary na krawcową!

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Grudnia 2009, 12:00 »
ja również proszę namiary, model już wybrany ale krawcowej brak :(

Offline estyma
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:00 »
hej dziewczyny ja tez bede bardzo wdzieczna za namiary na jakas krawcowa z okolic katowic, szukam kogos naprawde dobrego bo sukienke chce uszyc laczac kilka roznych modeli i domyslam sie ze nie bedzie to proste dlatego szukam kogos naprawde sprawdzonego :)

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Stycznia 2010, 22:18 »
ja zdecydowałam sie na suknie z salonu Linda w Katowicach na ul. stawowej 3/1. Babki super, miłe i doradzą, z przymierzeniem nie ma problemów, nawet zaproponowaly herbatkę :) Suknie tam są od 1400 do 2500 w zaleznosci ile i jakiego materalu wiadomo jak wszędzie. Suknie zrobily na mnie wrazenie :) i nic pozniej mi sie nie podobalo a bylam w tym dniu chyba w 8 salonach. One szyją także model jaki przyniesie Pani moda ale mają swoją kolekcję także. Do konca stycznia jest gwarancja ceny bo pozniej mają wzrosnąć o ok 200-300zl. Szyją juz bardzo długo tam. U nich mozna takze kupic wszystkie dodatki oprocz butów. Wiadomo lepiej, bo nie trzeba z suknią czy z kawałkami materiałów chodzic czy np bedzie pasowało. Polecam

Offline tola99

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Stycznia 2010, 11:00 »
a oni maja jakas strone internetowa? bo cos nie moge znalesc..

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Stycznia 2010, 21:01 »
niestety nie maja strony interenowej :( jak masz czas to podjedz tam sobie, może akurat cos Ci wpadnie w oko. pozdrawiam (za mc donalds jak sie idzie od strony dworca pkp) w bramie po schodach 1 p.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Sierpnia 2001, 03:30 »
No i co z tą krawcową? Możecie jakąś polecić? Potrzebuję sobie uszyć sukienkę na poprawiny

Offline tola99

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 3 Lutego 2010, 21:10 »
ponawiam ten wątek bo szukam krawcowej ktora pomniejszy mi suknie slubna:) baaaaaaaardzo prosze o namiary na taka osobe, pewnie taka ktora szyje suknie to i potrafi przerobic ;) z gory dzieki za kazdy namiar!!!

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Lutego 2010, 21:40 »

Dziewczyny, nie pytajcie na forum ile krawcowa bierze za uszycie sukni ślubnej czy wizytowej.
Wszystko przecież zależy od materiałów, kroju... ( chyba, że materiał dostarczycie same)

Ja szyję sukienkę u krawcowej, która szyła dwóm znajomym sukienki do komunii, a potem ślubne ( czyli lata praktyki)
I jest podobno rewelacyjna. Te ślubne były po 1000- 1300 zł

Moja będzie kosztować 2000 może 2500, bo takie materiały sobie wybrałam. ( koronki z kryształkami i kamieniami)
Ale to i tak prawie 2 razy taniej niż w salonach.

Natomiast nie polecam tej pani z Krakowa, co miała kiedyś suknie po 800 zł
teraz wszystkie modele są po 900 zł ( w Sosnowcu też jest salon) ale mierzyłam tam kilka modeli i nie powaliły mnie.

Poza tym powiedziały mi, że wybór wierzchniej koronki będzie z materiałów, które oni mają ( zwykła koronka jak z pasmanterii)
i już po uszyciu warstwy z pod spodu.
A co w sytuacji gdyby żadna koronka mi się nie spodobała ? Gdyby były same tandetne ?
poza tym obsługa też mnie urzekła.

Zróbcie jak ja: wizyta u krawcowej ( nie jednej, bo w salonach też pytałam o szycie wg mojego projektu) ze zdjęciem sukni, przedstawienie swojej wizji kroju i materiału.
Krawcowa powinna zorientować się w bieżących cenach tkanin, zrobić "wycenę" i dopiero powiedzieć co, jak i za ile.

Powodzenia i pozdrawiam :)

Offline misiaq
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Kwietnia 2010, 19:14 »
Witam Was dziewczny :-)

Mogę prosić  namiary na krawcowe z Mysłowic, Imielina i Dąbrowy Górniczej oraz innych z okolic, jeśli takowe macie.  Nie wiecie, czy te krawcowe przerabiają obce, gotowe sukienki, czy szyją tylko własne?
Dzięki i pozdrawiam

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Kwietnia 2010, 12:24 »

Witam,

ja bardzo chętnie podałabym namiary na moją panią, która szyje mi suknie, lecz prosiła mnie bym wstrzymała się z tym.
Takie usługi jak szycie sukni wykonuje ona tylko dla najbliższych i ewentualnie znajomych " z polecenia", gdyż szycie sukien to jej dodatkowa robota. Ogólnie zajmuje się drobnymi usługami krawieckimi i na to potrzebuje czasu.
Dlatego bardzo przepraszam zawiedzione dziewczyny.

No chyba, że po uszyciu mojej sukni powie, że w razie czego może przyjąć większe zlecenie to podam zainteresowanej dziewczynie namiar. Ale to pewnie dopiero w czerwcu jak coś.

Pozdrawiam :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Kwietnia 2010, 22:45 »
Macie jeszcze jakiś namiary na sprawdzoną krawcową z tych okolic?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Kwietnia 2010, 08:20 »
Ja mogę polecić krawcową spod siewierza? Solidnie dokładnie, babeczka nie podpisze sie pod byle fuszerką zna sie na robocie i cena przystepna!

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Kwietnia 2010, 10:48 »
mikoala możesz napisać w jakich granicach cenowych ta krawcowa z Siewierza szyje sukienki? I przesłać mi jakiś namiar na nią :]

Offline Nikratka

• forumowicz
  • data ślubu: 02.07.2011
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Kwietnia 2010, 10:50 »
Aha, żeby była jasność - nie zależy mi na "jedwabiach i kryształach" :D Mogą to być materiały średniej jakości, tyle że będzie ich trochę trzeba bo jestem wysoka :D
Albo jeszcze inaczej - w jakich cenach szyła sukienki dla osób które znasz :] Lub dla Ciebie :]

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jesień 2010
« Odpowiedź #46 dnia: 9 Kwietnia 2010, 10:52 »
mikoala poprosze namiary na krawcowa z Siewierza oraz jej zakres cenowy ;)

Offline tralalala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jesień 2010
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Kwietnia 2010, 10:53 »
A może któraś z Was słyszała cos na temat zakladu krawieckiego "Sylwia" z Bolesławia k/Olkusza??? Szyją podobno bez problemu suknie slubne i wieczorowe, tylko ze nie znalazlam zadnej opnii o tej krawcowej.

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Kwietnia 2010, 15:17 »
Ponawiam prośbę o namiary na krawcową.
Wydaje mi się, że ten wątek został założony po to by wymieniać się telefonami i opiniami o krawcowych, a nie po to, żeby się rozpisywać, że "moja krawcowa jest taka, śmaka i owaka", a potem robić problemy z udostępnieniem numeru. Jeszcze z czymś takim na tym forum się nie spotkałam. Zawsze dziewczyny były sobie pomocne.

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Kwietnia 2010, 21:03 »

Chyba kogoś zdenerwowałam, więc:

mój odzew w tym temacie polegał tylko i wyłącznie na tym, aby nie pytać ile która krawcowa bierze.
Krawcowe są różne: jedna uszyje sukienkę za 1000, a druga za 1500.
Jeszcze inna za 3000 ( to i tak będzie tanio za model sukni za 2 razy tyle w salonie )

Wszystko zależy od materiału i fasonu, czasu jaki trzeba poświęcić itd.
O mojej krawcowej napisałam, żeby pokazać, że szycie sukni u krawcowej niekoniecznie zamyka się w malutkiej sumce, choć tak mi się wydawało.. no ale cóż.

A o to, że napisałam, że krawcowa prosi by na razie wstrzymać się z polecaniem to przepraszam bardzo.
Taka była jej prośba, widocznie i tak wie, że na razie czasu nie znajdzie, bo wiecznie się ktoś u niej kręci..
Numer mogę podać na przełomie maja i czerwca ( zapewne z powodu zakończenia sezonu komunijnego)

ps. poza tym wątek o krawcowych nie oznacza, że muszę podać nr jeśli ktoś sobie tego nie życzy.

pozdrawiam

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Maja 2010, 10:04 »
Ja biegałam po salonach i mierzyłam wiele fasonów, żeby w końcu uszyć coś u krawcowej. . . a skończyło się na szyciu w tym właśnie salonie zamiast u krawcowej.  Salon dał mi upustu 15% i za przepiękną suknię z długim trenem i koronką sprowadzaną skądś tam - wyniesie mnie wszystko mniej niż 2500zł. 

Dla pewności poszłam jeszcze do krawcowej, która poleciła mi koleżanką, szyjąca u niej suknię i naprawdę pięknie i wyszło i jedna z tańszych krawcowych, pokazałam model sukni i wogóle - i powiedziała mi, że z inną, tańszą koronką i wogóle, to mnie to wyniesie 2000zł.

Tak więc wybieram salon firmowy i proponuje Wam się zastanowić, czy model sukni, który wybieracie nie będzie kosztował podobnie w salonie firmowym, a będzie zrobiony tak, jak to widzicie, bez stresów i nerwów, czy krawcowa nie doda czegoś od siebie (jak to robi pewnapani z Sosnowca).

Pozdrawiam
i przepraszam, że się tak rozpisałam ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Maja 2010, 15:00 »

Myślę, że jak krawcowa ma jakąś wizję, to owszem, ma prawo coś podpowiedzieć, polecić, ale nie narzucać.
Wszak może się okazać, że coś wie lepiej od nas, w końcu szyje nie pierwszą suknię.

Może to zrobić, tzn zasugerować coś, ale to wszystko.
Nic na siłę, bez konsultacji z klientką.

A co do ceny, to mi akurat udało się troszkę więcej "zaoszczędzić" dlatego nie żałuję, że nie korzystam z usług salonu.

Pozdrawiam przyszłe Panny Młode :)

Offline lapeno
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2010
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Lipca 2010, 20:03 »
Witam Drogie Panie!
Piszę w potrzebie,wątek znalazłam przeszukując google.
Dostałam zaproszenie na dwa śluby we wrześniu i oczywiście pojawił się problem z suknią. Otóź,oferta sklepowa średnio mi pasuje: głównie kroje,ceny i sposób prezentacji na mnie mi nie odpowiadają.  Dwa ostatnie śluby nawiedziłam w sukniach kupionych  naprędce i wiem,że to nie jest dobra metoda(wpływa na komfort zabawy,gdy suknia nie jest dokładnie taka jaką byśmy chciały).
Tym razem zdecydowałam,że jednak będę miała suknię,która będzie niebanalna,ładna i będzie dobrze na mnie leżeć.  ;D
Błagam więc o namiary na krawcową z Dąbrowy:suknia jest skromna,ale chcę by była ładnie wykonana i bym nie napotkała nieprzyjemnej niespodzianki u przypadkowej krawcowej. Może też nie zbankrutuję? ::) :P
Błagam o namiary!!!

Offline Aniusia_1984
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2011
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Listopada 2010, 17:02 »
Ja również bardzo proszę o namiary na dobrą krawcową z okolic Jaworzna, Mysłowic, Katowic.  Chciałabym uszyć suknię ślubną, raczej skromną, bez żadnych kół, coś w stylu empire.  Koronek nie będzie więc może nie wyjdzie drogo. 
Będę wdzięczna za namiary.

Pozdrawiam!!

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.10.2011
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Listopada 2010, 22:45 »
Witam.
Ja poproszę o namiary tych pań krawcowych z Imielina i Mysłowic :)

Offline ernatka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Stycznia 2011, 11:08 »
Ja również poproszę o namiary na krawcowe :) Będę bardzo wdzięczna :)
Moja krawcowa - u niej szyje np.  spódnice, sukienki - nie podejmie się szycia sukni ślubnej :(

Proszę o pomoc :)

Offline joozefina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Stycznia 2012, 21:22 »
Jeśli ktoś tu jeszcze zagląda to i ja zgłaszam się jako chętna po namiary na krawcowe z okolic Sosnowca, Dąbrowy i Mysłowic :D

Offline marcysia1980
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.07.2012
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Stycznia 2012, 22:15 »
Witajcie

Ponawiam wcześniejsze prośby:) Proszę o namiary na dobra krawcową z Sosnowca, Dąbrowy Górniczej i okolic.  Potrzebuję troszę przerobić (zwęzić) suknie:)

Z góry dziekuje za pomoc