Autor Wątek: kobitki co sadzicie o tej sukni  (Przeczytany 13116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alex7

• użytkownik
  • **
kobitki co sadzicie o tej sukni
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Marca 2007, 20:29 »
:hello: hanutka,  mam krótką uwagę obie sukieneczki mają coś w sobie, szczególnie ta druga jednak osobiście nie proponuję Tobie takiej formy rękawów, w tym tygodniu przymierzyłam chyba z dwadzieścia sukienek i jedną z nich była właśnie w takim stylu - na manekinie wygląda naprawdę elegancko, jednak po przymiarce odradzam - nie mogłam podnieść rąk, a co dopiero się bawić przez całą noc!!! przecież to jest całonocna zabawa, a nie chcesz chyba być "stopowana" przez wymarzoną suknie, powiem krótko - ceremonia tak, sesja zdjęciowa tak ale zabawa - raczej nie bardzo, najlepiej byłoby przymierzyć taki model i sprawdzić, czy miałam rację - chyba, że koronka jest rozciągliwa i nie potrzebnie się rozpisuję  :hahahaha:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Marca 2007, 21:17 »
kochana alex  niestety  koronka nie bedzie rozciągliwa tylko delikatna i dlatego chce sobie sprawić bolerko , abym mogła je ściągnąć gdy np. będzie mi ciepło    ----w mojej sukni podstawa to długi rękaw +koronka (wymarzona )  mam szczupłe ręce i dlatego chcę je czymś okryć

(dziekuje ci Beatko za zdjęcia

:))   pozdrawiam :przytul:

Offline alex7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Marca 2007, 21:38 »
sama mam dłuugie ręce i prawie wszystkie rękawy są za krótkie :) więc skoro tak to życzę znalezienia takiej koronki, w której bęziesz wyglądać jak księżniczka i tak będziesz się czuła. pozdrawiam cieplutko  :taktak:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Marca 2007, 10:48 »
hej dziewczyny !!!  zmiana planów   wyszukałam   inną sukienkę i  jak ją zobaczyłam to sie w niej zakochałam !!!!
ale oczywiście nie może być tak łatwo   oto ona

problem jest w tym że , jeśli chciałabym ją kupić w salonie to pewnie drogo ( może wiecie  ile może kosztować tak w przybliżeniu)  a uszycie to jest ryzykowna , mam upatrzony salon, który szyje sukienki a póżniej wypożycza (panie powiedziały , że sukienki są takie same jak firmowe ) ale ja nie wiem z jakiego materiału jest zrobiona ta sukienka i na złość ta modelka siedzi ,

może któraś z as ma jakieś info o tych sukienkach czy można je wypożycyć , czy tylko kupić , a może któraś z was ma do sprzedania  :brawo_2:    czekam na odp .  :przytul:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Marca 2007, 22:08 »
hanutka - to jest model 2007 - nie sądze żebyś mogła ją kupić używaną...  z komisem też ciężko będzie.

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Marca 2007, 22:25 »
Chyba bedzie ciezko z ta sukienka.Poszperalam troche na necie ale nie znalazlam zadnej inntej strony z tym modelem...zdjecie rzeczywiscie niewiele pomoze w uszyciu sukienki...mimo wszystko trzymam kciuki za poszukiwania!!

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Marca 2007, 00:35 »
jeśli masz jakieś namiary na dobrą krawcową to możesz zawsze spróbować ją uszyć.....sama chyba się zdecyduję na takie rozwiązanie :!: :drapanie:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Marca 2007, 18:47 »
hej kobitki jutro wyruszam na podbój salonów ....będę mierzyć , mierzyć i jeszcze raz mierzyć aż wymierze ,  w tę jedną wymarzoną  ,,,,,, opowiem jutro   (są pewne zmiany ale nie chce zapeszać dowiecie się jutro )

:przytul:

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Marca 2007, 15:58 »
Zycze powodzenia!!!Obys trafila na swoja wysniona i wymarzona sukienke.Moze jakies zdjecia uda Ci sie zrobic...CZekamy z niecierpliwoscia!!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Marca 2007, 20:57 »
hanutka, no i co? jka tam maraton po salonach?

Offline aniaM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Marca 2007, 21:50 »
Hej!
Przypadkiem trafiłam na ten akurat temat i tak się składa, że miałam właśnie tą suknię, która spodobała Ci się jako pierwsza(z koronkowymi rękawkami). Mogę powiedzieć, że nie zamieniłabym ją na żadną inną. Przetańczyłam w niej całą noc, była bardzo lekka i wygodna. Nie miałam żadnych problemów z podnoszeniem rąk, jak to sugerowały niektóre forumki. Wydaje mi się, że jeśli suknia jest dobrze dopasowana, to wszystko powinno być ok. Przyznam, że zebrałam mnóstwo komplementów :).
Widziałam tą suknię w kilku salonach, a poza tym nawet na allegro mi się przewinęła (to model z 2005 roku), więc myślę, że możesz ją znaleźć w swoich rodzinnych stronach(ja miałam wypożyczoną). Najważniejsze jednak jest to, co pisały dziewczyny - suknię trzeba KONIECZNIE przymierzyć! Powodzenia!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Marca 2007, 14:58 »
mi się podoba bardziej ta suknia pierwsza ta z tymi rękawkami z koronką ..jednak radziłabym Ci przymierzyć ją zanim podejmiesz decyzję ponieważ ja jak wybierałam sobie to tez wybrałam z koronką a po przymiarce okazało się że minuta w sukni i moje ciało było w plamach tak mnie drażniła ta koronka ..więc radze Ci przymierzyć ją a pani z salonu nie może Ci kazać jej kupić przed przymiarka bo przeciez Ty masz do niej prawo :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Marca 2007, 16:10 »
oj oj oj ! namieszałyście mi ładnie drogie panie ! ale ja już wybrałam ...będę szyła sukienkę
i koniec i kropka ... mierzyłam podobne (niestety nie można robić zdjęć)   i bardzo ładnie wyglądałam  w takiego typu sukienkach
a o szczegółach opowiem później bo mam teraz straszne zamieszanie ...wkleje moje  zdjęcie i zobaczycie moją figurke ...a z ta sukienka to miałam "lekkie"  zamieszanie

aha mam prośbę do aniM wysłałabyś mi zdjęcie w tej sukni ślubnej (chce zobaczyć jak wygląda ta suknia na kimś innym ) dziekuje   hanutkab@interia.pl  pozdrowionka  :przytul:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Marca 2007, 16:11 »

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Marca 2007, 16:16 »
zapomniałabym a do tej sukienki będę miała takie bolerko http://www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=1&item_id=1453&cmd=show_item&gallery_id=&shift=6

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Marca 2007, 22:45 »
:hello:    nadrabiam zaległości ...  już pisze co sie działo ..... otóż szanowne panie  ... kilka dni temu postanowiłam zadzwonić do salonu impresja (rzeszów) zapyatać czy mają do wypożyczenia suknie  firmy herms kera , pani zapewniała mnie , że tak oczywiście , ucieszyłam sie ogromnie i postanowiłam sie  upewnić i zadzwoniłam jeszcze raz -taka sama odpowiedź --- wiec  jedziem z mamą do rzeszowa 100km  mierzyć suknie (nastroje miałyśmy  ,wspaniałe humorek dopisywał) przyjechałyśmy na miejsce, salon piękny , elegancki, więc mówię pani , o co chodzi, a pani mówi, że tej sukienki nie ma , i nie było ,,,a ja na to .. jak to nie było (oj zdenerwowałam sie troszke) ...tak to nie ma ... wiec zaczełam mierzyć inne suknie   ,  odstające  , wypożyczenie 1500zł bez bolerka z koronki więc podziekowałyśmy paniom  i  szybko pojechały do domciu ......po drodze dyskutowałyśmy na temat sukni i postanowiłyśmy wstąpić do salonu w mojej miejscowości . Ku mojemu zaskoczeniu pani baardzo miła , sympatyczna , z gustem ,  bardzo doradzała  , proponowała , odmawiała , i wybrałam .........będę miała podobna suknie  do tej , którą chciałam i koniec . Zdania nie zmienie . 1000zł suknia + bolerko i jestem bardzo zadowolona ...jutro idę wpłacić zaliczke do miary ....... aaaa te suknie szyja w  Krakowie , a ja myślasłam , że na miejscu ... teraz tylko pozostaje mi czekać  na efekt końcowy ....   :przytul:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Marca 2007, 23:26 »
hanutka, to dobrze że wszystko się udało i wyszło na twoje. a jakieś zdjątka zobaczymy?

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Marca 2007, 11:48 »
:skacza:   oczywiście zdjęcia będą ...dzisiaj wpłaciłam zaliczke ... i pierwsza przymiarka będzie ---koniec maja , poczatek czerwca ....( aaaa zapomniałam Wam powiedzieć , ze ta suknia będzie jest na własność )   więc czekam z niecierpliwością ...... :przytul:

Offline Beata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Marca 2007, 12:10 »
no to gratuluję,życzę ci żebyś wygladała zjawiskowo i pewnie będziesz, czekam na zdjęcia

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Marca 2007, 14:09 »
Cytat: "hanutka"
teraz tylko pozostaje mi czekać na efekt końcowy

będzie dobrze, jak suknia będzie w domku to wklej fotkę

Offline sylvik

• forumowicz
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Marca 2007, 15:43 »
hej, ja rowniez jestem baardzo ciekawa na jaka suknie sie zdecydowals, wiec pamietaj o zdjeciu  :hahahaha:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Marca 2007, 18:29 »

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 3 Kwietnia 2007, 23:11 »
a oto ja , więc na razie musicie sobie mnie ,w tej sukni  :skacza:  wyobrazić
[/URL][/img]

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #53 dnia: 4 Kwietnia 2007, 09:18 »
hanutka, zasłoniłaś buzię a przeciez Twoja uroda tez jest ważna- nie tylko figura :taktak:

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Kwietnia 2007, 22:40 »
dziewczyny , które bolerko wybrac ?
[/URL][/img]
[/URL][/img]

Offline hanutka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Kwietnia 2007, 22:42 »
[/URL][/img]
[/URL][/img]

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Kwietnia 2007, 07:32 »
moim zdaniem nr 2, ale to trzeba zobaczyć razem z sukienką na Tobie

Offline Beata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Kwietnia 2007, 08:21 »
a mi się bardziej podoba jedynka, ładniejsza koronka

Offline karolajna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Kwietnia 2007, 12:07 »
Mnie sie najbardziej podoba ta suknie Herms - Kera :)
Gość pozdrawiam gorąco :)

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Kwietnia 2007, 12:17 »
Ja tez sadze ze jedynka ale trzeba to zobaczyc w polaczeniu z sukienka