Autor Wątek: Staranka o dzidzię  (Przeczytany 5670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
Odp: Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Czerwca 2007, 21:21 »
Kurczaczek trzymam kciuki aby się udało!

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Czerwca 2007, 21:21 »
kurczaczek i są jakieś efekty?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Czerwca 2007, 21:38 »
Gosiu ja już sama nie wiem!
Okres powinnam dostac dziś a przylazł  tydzień za szybko i w dodatku był malutk i wcale mi nie dokuczył jak zawsze,a pojawił sie po przytulankach :(. Teraz mnie strasznie kuje brzuch a wizytę mam dopiero na 21, nie chcę robić testu bo nie chcę mieć rozczarowania, zobaczymy co czas pokaze. Miałam nie mierzyć tempki ale dzis to zrobiłam i miałam 37,5, a w niedzielę rano wymiotowałam, ale może coś zjadłam, bo w końcu byliśmy na weselu (nic nie piła w razie co, tylko szampana bezalkoholowego)i moglomi cos zaszkodzić z jedzonka!

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Czerwca 2007, 15:01 »
kurczaczek a może to było plamienie i to jeszcze nic nie znaczy? może zrobisz betę ?

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Czerwca 2007, 15:27 »
Ja tez zrobilam bym bete lub test dla pewnosci i tyle  ;D

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Czerwca 2007, 18:14 »
Na tym wątku piszę pierwszy raz o sobie.
Jesteśmy małżeństwem od roku, ale w stałym związku 9 lat. Mieszkamy już długo razem, oboje pracujemy, ale od jakiegoś czasu chcemy mieć bąbla. Staramy się o dzidzię w sumie niedługo. Powinnam dostać @ 23-go czerwca, więc jeszcze czas. Ale coś jest nie tak. Odkąd wymierzył nam lekarz dobry moment na staranka i podziałaliśmy  ;) - utrzymuje mi się temperatura 37'.... Czy myślicie, że to pierwszy objaw? Lekarz kazał mi zrobić betę 21-go. Ja oczywiście zniecierpliwiona zrobiłam test ciążowy dwa dni temu ale nic nie wykazał. Kupiłam ten niby czuły, który wykrywa po 6 dniach. Wiem że z tymi testami to tak jest, nic nie wykazują, lub błędne dane, i najlepiej zaczekać do dnia spodziewanej @ więc już zaczekam na tą betę.

Czekam jak na szpilkach.
Życzcie mi jak największej bety w czwartek  :roll:

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Czerwca 2007, 19:24 »
Owszem, utrzymująca się wysoka temperatura może być jednym z objawów, ale może sie okazać że spadnie przed samą @. O testach też dużo się naczytałam, że nawet 2 dni po @ nic nie wykazują a beta tak. Dlatego trzymam mocno kciuki, żecy sie udało!!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Czerwca 2007, 10:54 »
Kochana Spinko trzymam kciuki aby Twoja beta była wysoka i wskazywała na malutką fasolcię w Twoim brzuszku!!
Kochana jeśli chodzi o temperature to ja na Twoim miejscu nie nakrecalabym sie nią tak bardzo bo ja mam cały czas wysoką temperaturę a podczas jajeczkowania mi spada i przez całe jajeczkowanie mam 36,6 a nawet nieraz poniżej tej temperatury,a  w dniu miesiączki mam ponad 37 więc ta metoda u mnie się nie sprawdziała dlatego dałam sobie z nią spokój bo niepotrzebnie się nakręcałam! Buziaczki!!!! Daj znać o swoim wyniku, ja również nie moge się doczekać.....

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Czerwca 2007, 11:04 »
Spina dla mnie podwyższona temp była pierwszym sygnałem, ze cos sie chyba dzieje
test ciążowy pokazał mi dwie kreski jak było już po terminie @
ja od razu poleciałam zrobić betę - pierwsze badanie pokazało 1,72 a norma jest do 5 więc się nie łudziłam ale jak po kilku dniach dalej nie było @ poleciałam raz jeszcze na betę i juz było powyżej 50 a test pokazał ledwo widoczną drugą kreskę
jeśli masz czas i kaskę to ja bym leciała na bete - możesz zrobić np. dziś i jeśli wynik nie będzie jednoznaczny powtórz badanie 21 tak jak radził lekarz

trzymam kciuki za wysoką betę i twoją Spinka i twoją Kurczaczek!!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Czerwca 2007, 11:42 »
anusiu dziękuję że trzymasz równiez za mnie kciuki!! Niestety ja nie robię bety bo doszliśmy z mężusiem do wniosku że za dużo było tych rozczarowań i zobaczymy co czas pokaże, jesli będe w ciąży to pewnie bedzie widać na usg a jeśli nie to trudno, ale będziemy dalej dzialac bo pragniemy tego dzidziusia, chociaż czasem zastanawiam się czy dam sobie rade i czy będę dobra mamą?Ale pewnie to samo przyjdzie z czasem!!!! Zobaczymy co będzie!Wicyta 21 czerwca, trzymajcie kciuki żeby nie było torbielka (nie powinno być bo w końcu pęchcerzyk pekł ale nic nie wiadomo). buziaczki

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Czerwca 2007, 11:47 »
kurczaczek - podczytuję twój wątek regularnie i trzymam kciuki za pojawienie się fasolki

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Czerwca 2007, 12:22 »
Anusiu ciesze się że odwiedzasz mój wątek, ale żeby nie zapeszyc nie dziękuję za kciuki!!! :-*

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Czerwca 2007, 18:11 »
Kurczaczku to ja też trzymam kciuki. do 21 już niedaleko.

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Czerwca 2007, 21:39 »
No właśnie.. kciukaski zaciśnięte na maxa.
Temperaturka mi cały czas się utrzymuje. Sama już nie wiem, czy to ciąża, czy też się niepotrzebnie nakręcam.
Ale powiem wam, że nigdy jeszcze nie miałam tak długo 37'
no cóż, w czwartek się okaże.
kurczaczek83 oby wam się też udało.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Czerwca 2007, 22:13 »
kurczaczek83
-SpinkA-

Kciuki zacisniete dla Was , kazdej z osobna  :ok:

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Czerwca 2007, 22:42 »
Kochane - życzę Wam z całego serca... wiecie czego :0

My też jesteśmy prawie rok po ślubie i dopiero teraz zaczęliśmy starania. No i ... nie udało się za pierwszym razem :( Muszę Wam powiedzieć, że byłam bardzo rozczarowana, bo w oczekiwaniu na @ ( a raczej jej brak) wydawało mi się, że mam wszystkie objawy ciązy - temperatura powyżej 37', rano mnie muliło, brzuch mnie trochę bolał itp. Kiedy wczoraj  się okazało, że nic z tego, to tak strasznie smutno mi było, bo miałam nadzieję, że uda nam się tak od razu. Mąż mnie pociesza, że to raczej prawdobodobne było, że tak bedzie ale mimo wszystko miałam nadzieję....

Kurczaczek - przepraszam, że tak w Twoim wątku się rozpisuję, ale gdzieś musiałam się pożalić...

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Czerwca 2007, 22:48 »
Kurczaczek rowniez trzymam kciukasy mam nadzieje ze sie uda a puki co musisz do czwartku uzbroic sie w cierpliwosc i staraj sie o tym nie myslec (wiem łatwo mówic) Pamietaj lepiej milo sie askoczyc niz rozczarowac z calego serducha zycze Ci zebys sie milo zaskoczyla :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Czerwca 2007, 07:37 »
dosiado ja wcale sie nie gniewam ze pożaliłas sie w moim wątku, możesz to robić, ale wolałabym abyś już za miesiąc nie musiała tutaj sie wyżalać a razczej pokazac nam na zdjeciu 2 kreski!! Tego Ci życzę z całego serduszka!!! Na pewno sie uda!!!
Kochane my tak bardzo chcemy dzidziusia że czassem to same wmawiamy sobie ciąże i odszukujemy sie objawów, a tak w końcu reaguje nasz organizm!!!
My ostatnio jak byliśmy na weselu to wszyscy myśleli że ja jestem w ciąży i nie chcieli mi ani męzowi uwierzyć że nie bo jadłam na jednym talerzu śledzie z tortem. I każdy o jak fajnei jesteś w ciązy i zaczęłi mi gratulować, a ja myślałam że mnie szlag trafi i powiedziałam im że nie jestem w ciązy a oni że nie możliwe skoro łącze ze sobą dwa rózne smaki i jem na przemian, a ja im powiedziałam ze co ich to obchodzi co ja jem, w końcu na swoim talerzu a nie na ich i po tym już prawie nic nie jadłam bo mi przeszła ochota na jedzenie jak każdy gapił sie na każdy mój krok, nawet czepiali sie że często chodze do toalety....
A my kobietki czasem tak mamy i ja już przestałam sie nastawiać ze to juz w tym miesiącu i jest mi z tym lepiej!!!!!
Wczorja dostałam telefon że mam przyjść na rozmowe w sprawie pracy i dzis na 15 lecę wiec proszę trzymać kciuki! Musze się czymś zając bo chyba zwariuje.....
Kastor dziękuję bardzo, a raczej nie dziekuję zeby nie zapeszyć! ;)

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Czerwca 2007, 08:50 »
Kurczaczek, to trzymam kciuki za pracę ;-)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Czerwca 2007, 10:48 »
kurczaczek83 ja tez trzymam kciuki  :ok:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Czerwca 2007, 11:05 »
Kochane nie dziekuję!!!

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Czerwca 2007, 13:18 »
kurczaczek83 i ja również trzymam kciuki za pracę  :ok: :ok:

... Kochane my tak bardzo chcemy dzidziusia że czassem to same wmawiamy sobie ciąże i odszukujemy sie objawów, a tak w końcu reaguje nasz organizm!!! ...

Ja również miałam ostatnio coś podobnego. Już byłam pewna, że jestem w ciąży. Wszystkie objawy wskazywały, że w końcu się udało, ale niestety nic z tego. Bo pojawiła się @.
Znajoma mi mówiła, że chyba muszę być w ciąży, bo nic mi się nie chciało, i widziała, że cały czas chodziłam zmęczona i zaspana. A już nie powiem ile razy miałam wizytę w wc. No i te dziwne bóle w podbrzuszu (takie inne niż przed @). I bolące piersi. I ta zgaga. Ale ty chyba ja sama sobie wmawiałam i chciałam wierzyć, że to ciąża. To rozczarowanie bardzo boli. Dlatego staram się o ty nie myśleć. Co będzie to będzie i zdaję się na los. Trzymam kciuki za wszystkich starających się  :ok:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Czerwca 2007, 07:47 »
Szajbik i ja za Ciebie również trzymam kciuki!!!

Offline szajbik

• zapaleniec
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwca 2007, 10:18 »
Dziękuję kurczaczek83 :przytul:

A jak poszło ci wczoraj na rozmowie  :?: :?: :?:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:45 »
Rozmowa była, ale babka (właścicielka) szuka darmowego pracownika!!!! zaproponowała mi 700złoty za pracę na 2 zmiany od 6:30 do 14 i od 14 do 21, sobota i co druga niedziela i zero dodatkowych pieniędzy!!!! Mało tego odpowiedzialność materialna, i płaciłabym również ze swoich za towar przeterminowany więc to już tym bardziej odpada, dlaczego mam płacić za coś co nie moje i wypłata wypłacana w ratach. A do pracy trzeba chodzić codziennie wiec niech sobie sama pracuje bo ja chcę dostać za miesiąc przepracowany wynagrodzenie a nie czekać i dostawać na raty.

Offline szajbik

• zapaleniec
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Czerwca 2007, 14:27 »
To rzeczywiście jakaś nieświeża ta babka. Może najlepiej jeszcze pracować jako "fundacja charytatywna" -  za darmo.  Z jakiej racji masz płacić za coś co nie twoje. Przesada.
Na pewno znajdziesz jakąś zadowalającą cię prace. Kciuki zawsze zwarte i gotowe  :ok: :ok:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Czerwca 2007, 19:13 »
Dokładnie szjbik tak jak mowisz, ja nie mam zamiaru pracować charytatywnie i płacić za jej towar, bo gdybym chciała płacić za towar to bym sobie sklep otworzyła!!!Niech spada, że tak brzydko sie wyrażę!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Czerwca 2007, 12:57 »
kurczaczku i jak tam Twoje starania?
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Czerwca 2007, 15:59 »
Jeśli chodzi o moje staranka do niedawno miałam owulkę i zobaczymy, bo przytulanko było! Tylko nie wiem czemu ostatnio miałam taką malutką miesiączkę? Ale zaraz jadę do ginka to się dowiem wszystkiego od a do z. Dziękuję że kogoś jeszcze interesuje mój wątek. buziaczki

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Czerwca 2007, 16:09 »
to trzymamy kciuki :)
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021