Autor Wątek: Salon fryzjerski i kosmetyczny  (Przeczytany 19570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.08.2008
Odp: Salon fryzjerski i kosmetyczny
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Czerwca 2008, 15:51 »
Martadu, troszkę mnie zmartwiłaś opinią o Eupforia. Ja chyba jednak zaryzykuję, jeżeli próbna fryzura nie będzie mi się podobać, to nie wyjdę stamtąd dopóki nie zrobią mnie na bóstwo:) Pozdrawiam, a makijaż faktycznie śliczny.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Czerwca 2008, 16:17 »
A która babka bedzie cie szesac? Bo to tez jest spora róznica...

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Czerwca 2008, 16:38 »
nie mam pojęcia. Dowiem sie dopiero na próbnej tzn. gdzieś około tygodnia przed ślubem.

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Czerwca 2008, 17:57 »
Mnie czesała paniEwa bodajze - taka czarna. Moim zdaniem nie ma pojęcia o fryzjerstwie, za co fajna jest Anetka - blondynka, ją mogę polecić (niestey ma urlop w dzien mojego wesela)

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Czerwca 2008, 13:10 »
Znacie jakieś opinie o salonie fryzjerskim Paradis de Jeanne Marie? Zapisałam się tam na fryzurkę ślubną i próbną, ale nie jestem do końca przekonana... I jeszcze chciałam zapytać: ile płacicie/płaciłyście za fryzurę ślubną i próbną? W tym Paradis jest do 120 zł za ślubną i 60 zł za próbną.

Offline mmartula

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Czerwca 2008, 15:19 »
Ja już byłam wstępnie zdecydowana na Paradis de Jeanne Marie, bo przeczytałam gdzieś na jakimś forum dobra opinię... ale okazało się, że nie robią próbnej fryzury w soboty, ale tylko w tygodniu:( A ja mieszkam w Krakowie i w S-cu jestem tylko w weekendy:( Ceny takie sobie, ale pewnie warto spróbować...
Nadal nic nie znalazłam:( Poważnie zastanawiam się czy zamiast "profesjolanego" makijażu po prostu nie kupić sobie paru lepszych kosmetyków i nie pomalować się sama. Może nawet lepiej na tym wyjdę... No, ewentualnie można się dać pomalować makijażystce z salonu np. Sephora i albo kupić potem u niej kosmetyki w salonie, albo zagadać czy nie maluje w domu... Pewnie często jest tak, że takie osoby robią makijaże u klientów w domach...
Jakby co to nadal szukam (przede wszystkim fryzjerki) i czekam na Wasze opinie:)

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Czerwca 2008, 17:13 »
dzięki za odp :) jakby ktoś jeszcze znał jakieś opinie na temat tago zakładu (a propos fryzjerstwa) to będę wdzięczna ... bo obecnie nie ma chyba w Sosnowcu i w okolicach jakiegoś salonu, żeby był chwalony odnośnie fryzjerstwa (tak żeby mozna było być pewnym, że zrobią Ci tam fajną fryzurkę), chyba że się mylę ...

Offline mmartula

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #67 dnia: 6 Sierpnia 2008, 21:34 »
Dziewczyny! Czy któraś z Was znalazła przez ten czas coś godnego polecenia w Sosnowcu? Dajcie znać:)

Offline hugolina1983

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #68 dnia: 8 Sierpnia 2008, 12:47 »
na nowpogonskiej jest salon Sofii czy cos takiego jesli chodzi o kosmetyke to polecam
:

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 2 Września 2008, 17:47 »
ja jestem już po ślubie, a czesałam i malowałam się w salonie Euphoria Beuty w Sosnowcu na Kościelnej. salon godny polecenia, byłam tam na próbnej fryzurce i makijażu, paznokciach i komplecie (fryzura i makijaż) ślubnym. Jestem bardzo zadowolona z tego salonu, fryzura i makijaż świetnie dobrane do typu urody. Obsługa bardzo miła, także polecam

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 2 Września 2008, 21:53 »
A to dziwne... W salonie Euphoria robiłam jedynie makijaz slubny i polecam p.Dorotę. Jezeli chodzi o fryzjerstwo to totalna porazka - dziewczyna która robiła mi fryzure próbną nie miała bladego pojecia o tym co robi - jak sie potem okazało została zwolniona z pracy. Druga babka była na urlopie i to tyle. Innych fryzjerek tam nie ma...

Offline elka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 3 Września 2008, 17:51 »
wiesz, to naprawdę dziwne, że jeszcze niecałe dwa tygodnie temu jakaś fryzjerka mnie czesała, więc chyba nie uroiłam sobie tego...Może masz przedawnione informacje. Makijaż też robiła mi pani Dorota, a czesała mnie taka grubsza blondynka.

Offline maric2001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2006
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Września 2008, 13:37 »
mam kogoś godnego do polecenia,bardzo fajnie maluje dziewczyna,potrafi do każdego dopasować odpowiedni makijaż. Mnie malowała do ślubu i byłam mega zadowolona,myślałam,że po życzeniach będzie po makijażu. . a tu super wszystko sie trzymało. (porzyczyła mi nawet twgo samego pudru do przypudrowania się póżniej). Bierze za makijaż 60zł i próbny mówi nie mam sensu. . . ale ja się uparłam i oko tylko zrobiłysmy. Maluje też w domu,bierze 20zł za dojazd,wiem że nie dawno otworzyła swój gabinet kosmetyczny koło wsb,orzeszkowa te rejony. maluje też dziewczyny na pokazach,także zna się na rzeczy.
« Ostatnia zmiana: 20 Września 2008, 21:40 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Września 2008, 21:17 »
a czy pani o której mowisz nie ma przypadkiem na imie Karolina??

Offline maric2001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2006
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Września 2008, 11:43 »
nie ma na imie Monika,taka blondyneczka

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Września 2008, 19:07 »
A ja w przyszłym tygodniu wybieram się na targi kosmetyczne do spodka więc zacznę polować ;D na jakąś dobrą makijażystkę. Sama jestem b.wymagająca więc będzie ciężki casting ;D
Dam Wam znać jak było i czy znajdę kogoś godnego :)

POZDRAWIAM

W przyszłym miesiącu wybieram się także na Śląski Festiwal Fryzjerski :) więc pewnie też zdam relację.

Offline paznokietka82
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24,03,07
« Odpowiedź #76 dnia: 4 Października 2008, 23:58 »
hejka ja polecam salon a w szczególności panią fryzjerkę Anię z salonu Shintai Spa na ul.  suchej.  jezu ci ona robi z włosami.  ja mam cienkie a jakiego koka na nich wyczesała to każdy był w szoku. 

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 7 Października 2008, 10:55 »
serdecznie odradzam salon Paradis de Jeanne Marie ! Czesała mnie tam pani Magda i zrobiła mi na głowie coś co przypominało tłuste pokołtunione włosy. Byłam tam na fryzurze ślubnej próbnej i odrazu zrezygnowałam. Całe szczęście, że fryzurkę ślubną miałam wystarczająco wcześnie przed ślubem, bo zdażyłam się jeszcze zapisać gdzie indziej.

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Października 2008, 22:25 »
po targach mam mieszane uczucia, bo generalnie nie było tam zbyt wielkiego wyboru co do dziewczyn wykonujących profesjonalny makijaż --> aż 3... :( ale za to zachwycił mnie AIR BRUSH :D i jestem pewna, że zamiast smażyć się na solarium skorzystam z tego "zabiegu"
Za miesiąc są targi fryzjerskie, więc mam nadzieję, że tam coś ciekawego wytropię.

POZDRAWIAM

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 8 Października 2008, 09:21 »
Mamba tylko pamietaj ze Ari Brush brudzi niemilosiernie.

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #80 dnia: 8 Października 2008, 14:13 »
hmmm...to zmienia postać rzeczy, bo ja zaś nasłuchałam się, że odpowiednio pielęgnując skórę po tego rodzaju "opalaniu" nie ma takiej możliwości...bo działa podobnie jak samoopalacz tylko bardziej intensywnie i równomiernie...  ::) i oczywiście zależy od firmy...więc moja kolejna prośba - może więcej jest dziewczyn, które testowały tego typu "zabieg" i mogą wypowiedzieć się na ten temat  ???

POZDRAWIAM

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 8 Października 2008, 14:21 »
Gdzieś jest cały watek o Air brushu...

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #82 dnia: 12 Października 2008, 22:49 »
jest!! znalazłam :)

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=3082.0

ale, pytanie - czy to chodzi o air brush, czy opalanie natryskowe, bo z tego co orientuje się, to to pierwsze jest jakimiś "farbkami", a drugie samoopalaczem. Poza tym nurtuje mnie kwestia plam...i oczywiście jak możesz to prześlij mi namiary na ten salon, w którym "opalałaś się" :)

POZDRAWIAM

Offline klejnot24

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #83 dnia: 12 Października 2008, 23:06 »
Dziewczyny ja korzystałam właśnie z takiego zabiegu w salonie Euphoria i powiem tak...jeśli któraś z Was się na to zdecyduje to po pierwsze musi wziąć jakieś ciemne ciuchy w dzień zabiegu bo od razu po nim "farbowana" skóra strasznie brudzi :-\ po drugie mogą pojawić się plamy (po kilku dniach), nie twierdzę że u każdego, ale u mnie właśnie tak było. Gdy opalenizna zaczęła schodzić zrobiły mi się (i to na dekoldzie) ogromne plamy...doszło do tego, że reszte opalenizny musiałam ścierać pumeksem ażeby wygladać jak człowiek. Testowałam taki sposób opalania właśnie przed ślubem bo szczerze mówiąc nie chciało mi się siedzieć w solarium. Po moich doświadczeniach zmieniłam jednak zdanie!!! wole przemęczyć się na solarium niż szorować ciało pumeksem. Hm...chyba że tylko w salonie Euphoria mają taki beznadziejny sprzęt?nie wiem...w każdym razie odradzam!

Offline agaa2222
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Stycznia 2009, 21:50 »
hmmm, ja gdybym wcześniej przeczytała o opalaniu powyższy post to bym sie chyba nie zdecydowała :) ale byłam w Euforii trzy razy i czwarty tez tam na opalanie pójde.  Fajny kolor jak naturalna opalenizna, szkoda zetak krótko się trzyma (miałam ok.  tygodnia) ale to super sposób na impre itp. . .  moze byłaś nakremowana abo co?? Słyszalam o plamach alepodobno sie robia jak opalają takim urządzeniem jak myjnia samochodowa:)) a tu mają jak odkurzacz :))
pozdrófka

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #85 dnia: 22 Stycznia 2009, 19:59 »
Jutro wybieram się do Euforii na peeling + air-brush. W końcu zdecydowałam się m.in. dlatego, że do końca stycznia mają promocję. Poza tym rozmawiałam z jedną dziewczyną, która tam pracuje i jeśli pojawiają się jakieś plamy, a u nich był robiony peeling, to można to reklamować! Dam znać jaki efekt końcowy :D

POZDRAWIAM

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 27 Stycznia 2009, 21:08 »
 :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: za efekt i podejście do klienta.
1) brak plam (po dobrze zrobionym peelingu)
2) opalenizna nieziemska, ładna i równomierna (efekt jak po wakacjach śródziemnomorskich)
3) opalanie najlepiej zrobić sobie dzień lub maksymalnie 2 dni przed imprezą
4) dzisiaj jest wtorek - twarz już bledsza, reszta ciałka super się trzyma
5) z całym sercem polecam air-brush

POZDRAWIAM

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Stycznia 2009, 22:06 »
A czy któraś z Was wie ile teraz jest makijażystek w Euphorii ? jak kilka to którą polecacie, bo na 99 % zapisuje się tam na próbny i ślubny makijaż - oby tylko był trwały i nie spłynał w "dzień gorącego lata" :) a może ktos jeszcze ma jakieś fotki stamtąd ? pzdr.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #88 dnia: 3 Lutego 2009, 09:33 »
w Sosnowcu mogę polecić - zawsze tam chodzę - salon fryzjerski na suchej, w domu koło pizzerii, na rogu (przy światłach) Tomline;
świetni fryzjerzy; mam do nich takie zaufanie, że nawet nie idę na próbną fryzurkę :-)
a kosmetyczka na tej samej ulicy w shintai, bardzo dobry salon (zresztą w nim też jest fryzjerka,ale nie korzystałam z jej usług - ale podobno sobie chwalą:-) )

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #89 dnia: 3 Lutego 2009, 13:12 »
może połączyć te 2 posty? Myślę, że byłoby łatwiej :D

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=11905.0