Autor Wątek: wizażystki z Zagłebia poszukuję  (Przeczytany 10244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
wizażystki z Zagłebia poszukuję
« dnia: 6 Września 2008, 18:21 »
Możecie kogoś polecic? Zależy mi na osobie ktora wykonuje makijaze w domu klienta.

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
Odp: wizażystki z Zagłebia poszukuję
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Września 2008, 00:28 »
Polecam moją... pani Karolina Krawiec... malowala mnie, mojego męża... tutaj tylko lekko go zmatowila żeby się nie świecil i moją mamę...
Zaplacilam 120 zl z makijażem próbnym ale warto

Dodam tylko ze polecilam go znajomej także na slub i jest takze bardzo zadowolona z probnego bo slub 20 września

Offline maric2001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Września 2008, 11:36 »
p. Monika jest z dąbrowy bierze ok. 100zł,maluje dziewczyny na pokazach,mnie malowała do ślubu i byłam bardzo zadowolona,ma dobre kosmetyki,żaden avon. . tylko te z górnej półki. Ma swój gabinet na augustynika. naprawde polecam

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Grudnia 2008, 20:00 »
Witam.ja polecam p.Agnieszke ze studia paznokcia w Dąbrowie Górniczej jest rewelacyjna,robiła mi próbny makijaż,aż zal było mi go zmyc,cudooo.polecam

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Grudnia 2008, 08:36 »
Żania a ta p. Agnieszka to z którego salonu z DG? Jak się on nazywa? Robią tam też oczyszczanie twarzy itp?  :)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Grudnia 2008, 21:08 »
Moje drogie a więc jest to studio paznokcia w Dg,przy ulicy Górniczej.Dziewczyna która zajmuje się makijażem to Agnieszka.Mają tam jakieś zabiegi na dłonie i stopy,nie mają  pełnej kosmetyki.Specjalizują sie w tipsach.

Offline Iza464
  • forumowicz
  • data ślubu: 05.06.2010
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Grudnia 2008, 09:21 »
fajnie dzieki za informacje to już sobie znajde. Czyli do tej p. Agnieszki idziesz w dniu ślubu żeby zrobiła Ci makijaż?!

Kurcze jest tyle salonów a nie wiadomo który wybrać, :drapanie:  poszukuje jeszcze bardzo dobrej fryzjerki, bo moja do której chodze na balejaże to nie robi fryzur weselnych  :-[ jeśli ktoś ma namiary na sprawdzoną panią to też proszę i z góry dziękuje :)

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Stycznia 2009, 21:17 »
na stronce maxmodels jest wyszukiwarka "fryzjerzy i wizażyści", od razu można pooglądać portfolia ich dokonań. Mam nadzieję, że kogoś ciekawego znajdziecie :) i popytacie o ofertę.

POZDRAWIAM

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Lutego 2009, 12:16 »
Witam, jeśli macie jakieś namiary,a najchętniej z fotkami lub stronkami gdzie można zobaczeć "dzieła" makijażystek-wizażystek...ja również poproszę i z góry dziękuję.Głownie chodzi ,żeby taka osoba miała już jakieś doświadczenie no i duży wachlarz dobrych kosmetyków...Pozdrawiam

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Lutego 2009, 14:49 »
a mam jedno pytanie:-)
czym się różni makijaż wieczorowy od ślubnego?
bo wieczorowy kosztowałby mnie 50zł, a ślubny (razem z próbnym) 100zł;
no i nie wiem...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Lutego 2009, 14:56 »
Wiesz jak to jest ?
Wystarczy powiedziec że ślubna fryzura , zlubny makijaż i już cena wzrasta razy 2 !
Moim zdaniem to jest lekkie naciaganie i już  :-\

Bo jak to rozumiec ? Ślubny to bardziej starranie wykonany makjaż ? Slubna fryzura to wiecej serca włożone ?
I nie przekonują mnie tłumaczenia...bo ślubny makijaż to zawsze jakies rzesy przyklejone czy cyrkonie itd . i wiecej roboty !
Naciaganie bo skoro młodzi wydaja w ten dzien tyle tysiecy to czemu ich za fryzure nie skasowac wiecej ?

Ja jestem kosmetyczką i np. nie wyobrazam sobie kasaowac wiecej za jakieś zabiegi czy regulacje bo to przedślubne .

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Lutego 2009, 09:27 »
więc nie tylko ja mam takie wrażenie;
już gdzieś czytałam - przy bukietach - taką opinię;
właśnie tak sobie pomyślałam, że pójdę na wieczorowy makijaż i już; poproszę o delikatny i żeby był trwały.Ale to jest logiczne skoro pójdę go robić koło południa:-)
tym bardziej, że obok jest mój super fryzjer,a raczej fryzjerka:-)będę się u niej czesać, a późzniej obok ciach-na makijaż:-)

sorry za pisownie,ale mam tylko jedną wolną rękę  - na drugiej siedzi 4 miesięczny grubasek :-)

szkoda, że nie mieszkasz bliżej bo bym do Ciebie przyszła - za samą uczciwość:-)
i tak sobie myślę, że jak będę szła do kosmetyczki, kwiaciarni i makijażystki to się WOGÓLE nie przyznam, że to na ślub :-)

bo za bukiet mi powiedziała około 100zł - a to chyba przegięcie będzie jak za kwiatki (wiadomo zależy jakie i kiedy, bo wiadomo - ceny kwiatów są różne);
tym bardziej że za kosz kwiatów u niej płacę zawsze ok.70zł więc bukiet nie powinien być droższy;

nie wiem, chyba nie ma
trzeba będzie iść do sephory lub do salonu:-)
« Ostatnia zmiana: 3 Lutego 2009, 09:31 wysłana przez Maja »

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Lutego 2009, 10:17 »
od jakiegoś czasu poczytuję sobie inne fora na temat wizażu/makijażu. Jak na razie przekonuję się do Agnes Broda. Cena z dojazdem wg. cennika to 150zł (kosmetyki profesjonalne) lub 130zł (kosmetyki typu L'Oreal) nie wiem jak wygląda kwestia próbnego, ale dzisiaj pisałam tam i czekam na info :D

POZDRAWIAM

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Lutego 2009, 12:25 »
to jeśli możesz to napisz później szczegóły;
ciekawe jaka cena gdyby pomalowała ze 2-3 osoby (wiadomo mama też by się wtedy pomalowała)

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 3 Lutego 2009, 13:00 »
Jak któraś z Was chce, to mam też przygotowaną listę wizażystek, które mają swoje portfolia i cenniki na stronkach. Służę pomocą.  :D

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #15 dnia: 8 Lutego 2009, 18:43 »
Ja też ciągle proszę o namiary, jeszcze nie wybrałam wizażystki i wciąż się zastanawiam.
Chciałabym mieć z głowy te decyzję do końca lutego.

Offline Rokko30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lutego 2009, 23:24 »
Dzięki za informacje, a ktoś może polecić jeszcze jakis salon kosmetyczny albo makijażystke z Mysłowic???
Pozdrawiam

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Lutego 2009, 10:38 »
Mysłowice - salon nazywa się Delfina, właścicielka Beata - super robi pazurki. Makijażem zajmuje się jakaś inna babeczka, ale ponoć średni efekt.

POZDRAWIAM

Offline karola253
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lutego 2009, 12:07 »
Hej. . .  proszę o jakieś kolejne namiary na wizażystki z Sosnowca. . . .
Z góry dzięki  :)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Lutego 2009, 23:19 »
Bardzo poproszę o namiary na wizażystki, jestem w pilnej potrzebie :)
Pozdrawiam.

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2009, 22:16 »
Jak któraś z Was chce, to mam też przygotowaną listę wizażystek, które mają swoje portfolia i cenniki na stronkach. Służę pomocą.  :D

mamba_m - czy i ja mogę poprosić o namiary??

Offline Sophie
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.12.2009:)
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Sierpnia 2009, 17:00 »
Odświeżam wątek:) szukam namiarów na makijażystkę z Sosnowca (bądź okolic), która wykonuje makijaż w domu klientki:) Znacie?

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Sierpnia 2009, 16:33 »
Co prawda nie z Zagłębia, ale z Katowic, mam wizażystkę, która mi wykonywała makijaż i mojej mamie z którego bylysmy bardzo zadowolone i dlugo przetrwał!
Ceny bardzo przystepne, w Katowicach dojazd byl gratis, do sosnowca mysle że jakaś symboliczna oplata! Moge namiary na priv wyslac

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Września 2009, 12:41 »
Polecam panią Dorotę z Avangardy i panią z salonu Jean Louis de Paradis z Sosnowca, obydwie malują prześlicznie, a makijaż trzymał się bardzo długo.

Offline Meska

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Października 2009, 11:26 »
przesłałam Wam namiary. Sprawdźcie sobie PRIV :)

POZDRAWIAM
mamba_m ja tez prosze o namiary, dzieki z gory

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Października 2009, 14:34 »
Witajcie, Mogę polecić wizażystkę z M1 w Czeladzi z Sephory - taka drobna blondynka, malowała moją przyjaciółkę na ślub. Próbny + normalny kosztuje 99zł., więc jak na makijaż na profesjonalnych kosmetykach z górnej półki, to nie jest wygórowana cena, a makijaż świetnie trzymał się całą imprezę (tylko czasem musiała się przypudrować). Najważniejsze w spotkaniu z osobą wykonującą makijaż jest mówienie o swoich oczekiwaniach, a jak coś nie pasuje Wam to śmiało mówcie o tym, bo w większości przypadków wstydzimy się wyrazić opinie, że  coś jest nie tak. Na próbny zabierzcie ze sobą mamę, przyjaciółkę, siostrę, sąsiadkę - kogoś, kto również oceni makijaż i zasugeruje coś przydatnego. Moja przyjaciółka na próbnym była sama. Po nim rozpłakała się, bo jej się nie podobał, bo był za ciemny, bo miała "maskę" na twarzy - zmyła go...natomiast już w dniu ślubu byłam przy niej i porozmawiałam z wizażystą o tym, że próbny wyszedł fatalnie, że źle się czuła itd. Efekt końcowy - R-E-W-E-L-A-C-J-A, warto było mówić o swoich oczekiwaniach, więc moje drogie Panie - nie ma co trzymać języka za zębami w tak istotnej sprawie. Powodzenia.

Offline martynikka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Października 2009, 15:40 »
Ja także proszę o te namiay:)) W przyszłym tygodniu dostanę też namiary na fajna kobietkę z Kazimierza w sosnowcu, jak sprawdzę to udostępnie te namiary chętnym:))

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Października 2009, 18:45 »
Niestety moje drogie forumki nie mam żadnego bezpośredniego namiaru na tą dziewczynę. Najlepiej pytajcie w Sephorze o drobną blondynkę, która jest wizażystką. Moja psiapsiółka miała wesele 14 sierpnia i malowała ją około godziny 13.30 - to może jakoś ułatwi namierzenie jej.

POZDRAWIAM

Offline tjomek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lutego 2010, 00:09 »
a ja mogę polecić wizażystkę z... Oświęcimia, która dojedzie gdziekolwiek. Świetny warsztat i ręka, niejednokrotnie z nią współpracowałem. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać namiary mailowe, ew. profil w maxmodels, jej stronka jest aktualnie w budowie.

Offline moniqa_b

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Lutego 2010, 13:52 »
Tjomek poprosze o namiary.

Dzieki