0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sam kiedyś skończy ssac palca
Kiedyś w programie "mamo juz jestem" wypowiadał sie jakiś Pan lekarz albo fizykoterapeuta i mówił , ze lepiej jak dziecko ssie palec niż smoczek.Dodatkowo dziecko w ten sposób bada paluszkami buzkę i odkrywa nowe doznania dotykowe .No i jeszcze pobudza podniebienie przez co łatwiej bedzie mu się nauczyc mówicNie oduczysz małego tego nawyku bop zaraz bedą zeby sżły i tak bedzie wkładał paluch ...ba ! Będzie wkładal całą ręke
GRATULACJE Z OKAZJI ROCZNICY SLUBU
ja popieram elę.nie można zakładać,że jak dziecko koleżanki ssało palec do 6 r.ż. to nasze będzie tak samo miało. Malutkie dziecko ma silną potrzebę ssania i jeśli nie ssie smoka, to ssie palec.Ono w ten sposób się również uspokaja. To ja dam ci dobry przykład(mjego synka0.Nie chciał nigdy ssać smoczka(odruch wymiotny-kupiłam już chyba wszystkie rodzaje smoczków dostę pne na rynku.Bop może mu nie odpowiadał kształt?). I nigdy nie zabraniałam mu wkładać palca do buzi.Przecioeż czasami jak wychodzą zęby to on chce sobie podotykać i pomasować. I teraz ma roczek i nie wkłada do buzi kompletnie nic. A ja przynajmniej nie mam teraz problemu,że będę musiała odzwyczaić od smoczka.Więc nie stersuj się wercia na zapas,że on będzie ssał długo kciuka.Bo może wcale nie będzie
e to teraz Mały będzie jak KRÓL siedział sobie a mama będzie miała chwilkę na to aby zajrzec do nas
A mamusia kilka wolnych chwil
widzę że masz bujaczek który mi już dawno wpadł w oko teraz bede mieć opinie o nim z pierwszej ręki
A z tym palcem to nie taka prosta sprawa wszystko zalezy tak naprawdę od dziecka. Chrześniak męza ma 3 lata kciuka ssie namiętnie i nie chce przestać. Ja tam wychodzę z założenia że smoczek lepszy przynajmniej łatwiej go później zlikwidować. Pod warunkiem oczywiście że dziecko chce go ssać.
Bujaczek super sprawa . jak nie bedziesz miała czasu to wsadzisz małęgo do bujaczka i będzie sam sie bujał Pewnie też się przyda przy usypianiu małego
przytuli
Fajnie masz Bo mój Dominik to prawdziwy facet...nie lubi przytulania
to prawdziwy facet...nie lubi przytulania
Ninka tez nie lubi sie przytulac
fajowy ten fotelik teraz będziesz miała chwilkę czasu a Miesio jest slodziuchny i jak szybko rośnie
Musze poszukac takiego fotelika-bujaka
werciu!!!! Bujaczek rewelacja!!! Ja sama wszystkim mamom polecam taki (lub tego typu oczywiscie) on mi życie w domu uratował!! Miłek był ze mną wszędzie dzięki niemu!!
Ale nie proponuję uczyc Miesia zasypiania w nim
No i Miesio jaki duzi już!!
A Mieszko no suuper! Rosne, rosne, niedługo przerosne, mame, tate i sosne!!
Moja Ola miala taka husdaweczke... Super była! Ola nie chciała z niej wychodzic, mogla tak cały dzien!
wercia, bujak jest rewelacyjny teraz zaluje ze kupilam zwykla hustawke taka do rozstawienia w domciu Bujak jest rewelacyjny
demka napisał/a:Musze poszukac takiego fotelika-bujaka Na allegro jest taki sam z fisher price
znalazłam zakupimy chyba jeszcze w tym miesiącu