Generalnie do spacerówki powinno się przenosić dzieciaczka jak już sam swobodnie siedzi,
KOnkretnie to nie chodzi mi o całkowite podniesienie oparcia tylko troszkę. W moim wózku jest 5 stopni podnoszenia oparcia i nasz Miesio jezdzi cały czas "na płasko". Dlatego zastanawiam się kiedy mogę mu podnieśc na następny poziom czyli troszkę wyżej
Wczoraj była u nas pani położna na wizycie. W Irlandii położna przychodzi przez pierwsze dwa tygodnie życia dziecka co 3 dni a pózniej jak dzidziuś ma 3 miesiące (czyli u nas właśnie teraz), następna wizyta w 9 miesiącu i w 12 miesiącu.
Mieszko został zważony 6780g i zmierzony 64cm

Pani powiedziała że wagę ma dobrą, a jeśli chodzi o wzrost to dużo mu przybyło

(jak się urodził to miał 52cm). Na moje stwierdzenie że Miesio się podnosi pani powiedziała że w żadnym wypadku NIE WOLNO mu w tym przeszkadzac ponieważ można mu zrobic krzywdę

Mam go turlac, kłaśc na brzuszek żeby cwiczył główkę i podnosic za rączki do pozycji siedzącej.
Jeśli chodzi o jedzonko to soczki (oczywiście w małych ilościach) mogę mu podawac od 4 miesiąca, marchewkę i inne warzyka i owocki od 6 miesiąca(ponieważ karmię go piersią powinnam poczekac do 6 miesiąca), a mięsko, rybki, zupki od 7 miesiąca.
Dzisiaj jeszcze muszę z Mieszkiem jechac na szczepienie BCG więc nie będzie mnie do wieczorka (po szczepieniu pochodzimy po sklepach i może coś kupimy

).