Autor Wątek: Sala weselna "Balaton" Sosnowiec  (Przeczytany 19566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tekilcia_23

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Sala weselna "Balaton" Sosnowiec
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Września 2009, 18:37 »
 :nie: kategorycznie odradzam:(
Byłam tam na weselu w 2008 totalna porazka kradna jedzenie na stole pustki, no chyba ze lubisz wszelkiego rodzaju sledzie ( tego bylo duzo) poza tym tort taki ze nawet psu bym nie dala.  Toalety masakra!!! okolica super ale nie za te pieniadze i nie za takie nerwy:/ no i goscie w wiekszosci byl;i nie zadowoleni.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Września 2009, 14:42 »
Właściciel sali nawet tam nie zagląda bo ma inne sprawy na głowie. Jest to osoba szanowana na wysokim stanowisku, dbająca o dobro mieszkańców Sosnowca, a zwłaszcza dzieci. Nie będę podawał nazwiska bo nie o to chodzi. Podejrzewam, że On nawet nie ma pojęcia jak zachowują się jego pracownicy. Być może gdy się o tym dowie to wymieni cały personel. Kto wie o kim mówię to przyzna mi rację. Ja osobiście Tego Pana bardzo szanuję i życzę mu samych sukcesów w życiu zawodowym jak i społecznym :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Września 2009, 09:43 »
To co napisałem jest już nieaktualne. Zmienił się właściciel lokalu. O nowym właścicielu nic nie wiem. O poprzedni podtrzymuję moją opinię. :)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Listopada 2009, 16:46 »
Tak jak pisałam wczesniej byłam na weselu mojej przyjciołki końcem września na tej sali i wg mnie jako gościa jedzenie było smaczne. Tak naprawdę pierwszy raz tak strasznie się najadłam a raczej objadłam na weselu  ;D Sala ładnie przystrojona, parkiet w klimatycznym oświetleniu, które nie krępuje w tańcach. Napoje i dania dość  sprawnie podawane przez obsługę. Jedyny minusik to był kibelek który na początku się zatkal ::)ale problem został rozwiązany w miarę szybko. Mam nadzieję ze pomogłam wam troszkę z moją opinia. buzka  :-*

Offline Nomysz

• Programista PHP/C#
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Grudnia 2009, 10:30 »
Kurcze - sala, wystrój i okolica są super ;]
Do tego możliwość wykupienia noclegów.

Bardzo by mi odpowiadała ta oferta, ale przeraża mnie to jedzenie jakie może zostać (nie)podane dla gości :/

Offline furgaczek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.05.2010
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2010, 10:58 »
Wiyam
mój kuzyna robiła wesele w balatonie 6 czerwca 2009 roku i nie poleca tej sali nikomu. Mieli chyba menu za 190zl ale właścicielka ciągle robiła im problemy 1 byl taki, ze w menu mieli mieć napoje a przed weselem okazało sie, że sami maja je kupić 2. powinni mieć osobe ktora bedzie roznosiła wodke bo nik z obsługi nie będzie zmieniał butelek z alkoholem 3. kazała im duzo dopłacic za kwiaty na stolach, które w ich opinii były okropne 4. mieli dostac zwrot jedzenie, dali własne pojemniki i nic nie dostali nawet pojemniki znikneły 5. kelner zbierał butelki które do konca nie były nawet opróżnione 6. wesele bylo na 120 osób a osób do obsługi było 3 i tyle co pamiętam z problemów opisanych przez niego. ogólnie rzecz biorąc nie polecaja jej.  mi jedzenie nie smakowało było niedopieczone :P

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Lutego 2010, 12:24 »
Jeżeli chodzi o serwowane dania to mnie osobiście wszystko smakowało (za każdym razem kiedy tam byłem :D). Natomiast z obsługą różnie bywało.  Czasami była wręcz chamska, ale to tylko było moje odczucie jako osoby nie będącej gościem weselnym. a jedynie osobą ze zlecenia ;). Jak goście weselni oceniali obsługę tego nie wiem. W każdym bądź razie nic złego nie słyszałem.

Offline wkurw..
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Lipca 2010, 17:15 »
Dużo można by pisać, o Balatonie i niestety NIC POZYTYWNEGO!!! Odradzam wszystkim którzy chcą tam zrobić wesele.  jedyne co tam jest ładne to tylko to jezioro i okolica.  Miałam tam wesele i niestety jesteśmy bardzo zawiedzeni.  Po pierwsze obsługa( za mało osób) Nie nadążali zbierać i rozdawać posiłków, nie dbali o stoły, niektórzy mieli nie zabrane talerze z obiadu , które był koło godz 19 aż do 22!!!.  Puste butelki na stołach, ciągle czegoś brakowało, nie mozna sie było doprosić o sztućce, a nawet brakowało talerzy! No i przede wszytskim klimatyzacja a raczej jej brak!!!!!!! Choć byliśmy zapewnieni że klimatyzacja działa.  Na sali było około 40 stopni i pani twierdziła, ze klimatyzacja jest włączona.  ( Chyba że ta Pani miała na mysli mały wiatraczek, który był włączony).  Ponadto obsługa arogancka, nieuprzejma.  Kolejna rzecz to wino, które zostało pomylone.  Kupiliśmy wino półwytrawne do obiadu i inne winna słodkie i półsłodkie na osobny stół.  I pomimo,że powiedzieliśmy, i nawet oznaczyliśmy kartony ( te które miały być na obiad- napisaliśmy na pudełku OBIAD), Zostały podane inne wina (słodkie).  Wynajęliśmy hotel i tu też mamy wiele do zarzucania, np brak papieru toaletowego w pokojach, poodrywane deski i przede wszystkim mnóstwo pająków.  !!!! ODRADZAM WSZYTSTKIM!!!!!! KATASTROFA!!!!

Offline kdc27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Sierpnia 2010, 22:12 »
Spędziłam na balatonie ostatniego Sylwestra a półtora roku wcześniej miałam w tym lokalu swoje wesele i w głowie mi się nie mieści to, co tu wypisujecie.  Moje weselisko było na 102.  Hotel bez zastrzeżeń:trzeba było sobie z kobitą ustalić, ile metrów papieru wliczają w cenę noclegu za jedną osobę. . .  Obsługujacy wyrabiali się ze wszystkim, te talerze o których piszesz, że były na stole do 22 to pewnie  po kolacji a nie po obiedzie.  Według mnie nawet za często wymieniają talerzyki i sztućce.  Najwyraźniej coś was musiało dobrze wkurw. . .  (  puste koperty?), że tak im opinie chcecie popsuć.   A ja bez najmniejszych obaw urządzam tam kolejną imprezkę- chrzciny mojemu synkowi.  I. . .  nie będę robić afery z ,, pomylonych" win.
Wyluzujcie- chyba pogoda te.  40 stopni dały wam się we znaki.  Sie manko!

Offline wkurw..
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2010
« Odpowiedź #39 dnia: 9 Sierpnia 2010, 14:55 »
hmm . . . faktycznie coś musiało mnie wkur. . .  żeby to wszystko pisać, ale jedyne co mnie wkurwi. . . to sala balaton i jej obsługa.  (z pewnością nie puste koperty, bo takich nie było) Proszę sobie wyobrazić, że potrafię odróżnić obiad od kolacji i wiem jakie talerze zostawały  do 22.  I proszę mi uwierzyć, że mnie i mojej rodzinie było bardzo głupio słuchać po weselu tych wszystkich rzeczy, które miały tam miejsce.  Jeśli chodzi o papier toaletowy to go po prostu nie było!!! Jak obejrzałam kasete z wesela, to dopatrzyłam się jeszcze wiele innych rzeczy, jak  np brak owoców na stolach, brak napoi ( zresztą musieliśmy sie o nie upominać) Nie mogę powiedzieć ani jednego słowa pozytywnego na temat sali Balaton i ja będę wszystkim odradzać.  Szukałam sali klimatyzowanej z dobra obsługa ale dostałam tylko sale - bez klimy i bez profesjonalnej obsługi.  Najbardziej mnie zdenerwowało następnego dnia, kiedy Pani chciała od nas zwrot kosztu za jakiś fotel, który p0odobno nasi goście rozwalili.  Zapłaciłabym za ten fotel, gdyby zrwócila 1500 zl za garnitur pana młodego, który został oblany gorącym barszczem (plamy nie do usunięcia) to jest obsługa?? Owszem każdemu może się zdażyć, ale wypadałoby przeprosić i przynieść coś do wytarcia.  Skoro jestem juz przy barszczu, to bardzo proszę kolejna sytuacja.  Mój wujek nie dostał barszczu, bo nie było go w chwili roznoszenia, przy stole, więc kiedy "kelner" przechodził obok Poprosił " Czy mogę prosić o barszczyk?" "kelner" z ironią przyniósł mu 4 porcje i podstawił pod nos.  KOSZMAR!!!!! i WSTYD. 

Offline Przyszły mąż
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Sierpnia 2010, 15:27 »
witam, ja też miałem tam wesele w tym roku i też w lipcu. Pogoda była piękna i liczyłem na to , że tam jest klima, ale masz racje, tam są tylko klimatyzatory, a to jest różnica, było okropnie gorąco i czuję się oszukany, bo w końcu zamawiałem salę z klimatyzacją. I mam podobne odczucia, co to obsługi. U nas też nie dawali rady, to była norma, że nie ma talerzy, sztućcy itd. p.s ja tez nie mialem pustych kopert :) po prostu pisze jak bylo. Nie polecam i juz :)

Offline kdc27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Sierpnia 2010, 22:27 »
Jak się tak poczyta, to forumowicze na temat każdego lokalu wyrażają bardzo skrajne opinie.  To za zimne, to za ciepłe, za dużo czegoś tam, to znowu za mało, za ostre jedzenie, to znowu słabo doprawione.  Zwariować można od tych tekstów.  Moi goście super się bawili; zadowoleni, syci i dopiero następnego dnia spragnieni. . .  Wiadomo: są gusta i guściki i to nie podlega dyskusji. . . . . . . 
 Możecie życzyć mi powodzenia, bo wspomniana poprzednio imprezka już umówiona.  Hej!

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Sierpnia 2010, 19:54 »
witaj kdc27 ! ;D
Pierwszy raz słyszę o możliwości ustalania zuzycia papieru toaletowego ;)
Zarcik CI się udał , nie powiem !!! ;)
Pokój jest najczystszą formą szczęścia